ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Aproape jumătate dintre românii care au un sistem de securitate acasă l-au instalat în ultimii doi ani(sondaj)

02 Septembrie 2021   |   Agerpres

În prezent, un sfert dintre români au deja instalat un sistem de securitate acasă. Mai mult, patru din zece români (42%) iau în calcul achiziţia şi montarea unui sistem de securitate în următoarele 12 luni.

 
 
Aproape jumătate (47%) dintre cei care deţin acum un sistem de securitate l-au instalat în ultimii doi ani, iar 20% în ultimul an, potrivit unui sondaj comandat de Atu Tech (a2t.ro), magazin online de sisteme de securitate din România.
 
"Pandemia de COVID-19 a schimbat radical felul în care românii se raportează la propria siguranţă, punând mai mult accent pe securitate şi protecţie şi fiind dispuşi să investească cu mai mare uşurinţă pentru asta. (...) Prin faptul că au petrecut mai mult timp acasă, lucrând şi, acolo unde a fost cazul, asigurând cele necesare pentru copiii care au făcut şcoală online etc, românii au conştientizat importanţa siguranţei personale şi implicit utilitatea unui sistem de securitate instalat în interiorul locuinţei", susţin autorii sondajului.
 
În prezent, un sfert dintre români au deja instalat un sistem de securitate acasă. Mai mult, patru din zece români (42%) iau în calcul achiziţia şi montarea unui sistem de securitate în următoarele 12 luni.
 
"Interesul pentru siguranţa personală este o consecinţă directă a situaţiei epidemiologice din ultimul an şi jumătate, când oamenii au devenit mai preocupaţi de tot ce le poate asigura un plus de confort în toate aspectele vieţii lor. Această nevoie, coroborată cu percepţia că a crescut numărul infracţiunilor în ultimul an - 62% dintre respondenţii la sondaj sunt de această părere - trasează direcţiile pieţei de sisteme de securitate, care va accelera în perioada următoare şi va fi centrată pe tehnologii de ultimă generaţie şi produse smart", a afirmat Sorin Felea, director Atu Tech.
 
Sondajul mai arată că aproape jumătate (47%) dintre cei care au în vedere instalarea unui sistem de securitate acasă în următoarele 12 luni locuiesc în apartamente la bloc, 41% deţin o casă individuală, restul iau în calcul să instaleze sistemele în locuinţele de vacanţă.
 
Potrivit aceluiaşi sondaj, atunci când se gândesc la achiziţionarea unui sistem de securitate, majoritatea respondenţilor ia în calcul următoarele caracteristici: siguranţa (74%), preţul (65%) şi tehnologia (55%).
 
Totodată, şi accesul la tehnologii pentru securizarea locuinţelor a devenit mai facil, preţurile medii pentru aceste echipamente scăzând în ultimii doi ani, concomitent cu înglobarea în aceste sisteme de tehnologie de ultimă generaţie ce oferă o mai bună protecţie.
 
Dintre cei care şi-ar dori să-şi securizeze locuinţa în viitorul apropiat, 77% au în plan să instaleze doar echipamente de supraveghere video, iar 39% doar o alarmă antiefracţie.
 
La nivel general, mare parte a respondenţilor (42%) apreciază că este importantă montarea unui sistem mai amplu, care să includă alarmă, camere video, detectoare de fum şi gaze, interfoane, sisteme de automatizare şi de control al accesului etc.
 
O treime dintre români e dispusă să plătească între 500 şi 700 de lei pentru achiziţia şi instalarea unui sistem de securitate acasă. 26% ar putea aloca între 700 şi 1.000 de lei, 21% până la 1.500 de lei, iar 18% peste 1.500 de lei pentru securizarea locuinţei.
 
În 2013, un sistem de alarmă profesional, wireless, costa aproximativ 2.000 de lei. Acum, un preţ mediu pentru un sistem de supraveghere complex cu 4 camere cu rezoluţie Full HD şi toate accesoriile incluse, inclusiv hard disk, este de circa 900 de lei.
 
Cât priveşte instalarea unor astfel de echipamente, jumătate dintre românii care deţin un sistem de securitate au apelat la o firmă autorizată sau la un instalator autorizat pentru realizarea operaţiunii de montaj şi punere în funcţiune.
 
Specialiştii în sisteme de securitate Atu Tech (A2T.ro) recomandă ca instalarea sistemelor de alarmă, mai ales a celor profesionale, să fie făcută de instalatori profesionişti, autorizaţi. Instalarea necorespunzătoare poate duce la arderea sau la avarierea componentelor, dar, mai ales, la o programare greşită a sistemului, aspect foarte important în buna funcţionare a sistemului de securitate.
 
Sondajul de opinie a fost realizat în mediul online, la solicitarea Atu Tech (a2t.ro), în intervalul 18 - 30 august 2021, pe un eşantion de 2.420 de respondenţi, cu vârste peste 18 ani, din mediul urban şi rural. Marja de eroare a sondajului este de +/- 2%.
 
Atu Tech (a2t.ro) este cel mai mare magazin online de sisteme de securitate din România, potrivit cifrei de afaceri. Compania, înfiinţată în 2011, are sediul în Sibiu şi a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 12 milioane de euro. Atu Tech dispune de o reţea de peste 1.000 de instalatori parteneri, prin care poate oferi astfel de servicii la nivel naţional. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 11165 / 17550
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Încă un spin-off în piața avocaturii | Luminița Popa și Miruna Suciu, fondatoarele Suciu Popa, o iau pe drumuri diferite. Popa Legal se va focusa pe practica de arbitraj, iar Suciu Partners anunță consolidarea echipei
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3 - 5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Reprezentarea părților în arbitraj (Powered by ZRVP)
Țuca Zbârcea & Asociații apără interesele statului român în litigiul inițiat de Damen Holding la Curtea de Arbitraj de la Viena | Legea 187 ̸ 2023 referitoare la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a pus pe butuci modelul de cooperare cu investitorul olandez la Damen Shipyards Mangalia SA, o companie în care statul deține 51%, prin Șantierul Naval 2 Mai SA. Pierderea litigiului antrenează plata unor ”despăgubiri semnificative”
MidEuropa a angajat banca de investiţii Rothschild pentru vânzarea Regina Maria (România) și MediGroup (Serbia). Firma de avocați A&O Shearman, care colaborează pe piața locală cu RTPR, asigură suport juridic în pregătirea tranzacției | Este de așteptat ca unele dintre cele mai importante firme de private equity active în CEE și jucători strategici să își manifeste interesul, dar numai câțiva pretendenți pot susține prețul de 12-13x EBITDA solicitat de MidEuropa
Mușat & Asociații intră în arbitrajul ICSID inițiat de bulgarii de la Eurohold și va lupta, de partea statului român, cu Pinsent Masons și DGKV. Reclamanții și-au ales un arbitru din Anglia
Cum s-a desfășurat în această vară programul de internship organizat de Popescu & Asociații pentru studenții de la Drept și cum își alege firma viitorii colaboratori. Ce trebuie să știe tinerii aflați la început de drum care vor să se alăture uneia dintre cele mai puternice echipe de avocați | Capacitatea de a vedea lucrurile atât per ansamblu, cât și din diverse unghiuri de vedere, de a analiza situații complexe și de a veni cu soluții, combinată cu dorința de a învăța și de a se perfecționa, sunt calități apreciate și căutate la viitorii colegi
Kinstellar finalizează cu succes achiziția operațiunilor Noerr din București, după preluarea birourilor din Bratislava și Praga. Puternica practică de Tax and Finance de la Noerr consolidează oferta de servicii a firmei pe piața locală. Focus pe clienții vorbitori de limbă germană | Victor Constantinescu, coordonatorul echipei Kinstellar din București, care are acum cca. 50 de avocați și specialiști în consultanță de business: ”Odată cu integrarea echipei și expertizei Noerr, ne extindem capacitățile și consolidăm portofoliul de servicii”
LegiTeam: Bulboacă & Asociații is looking for an Associate | Corporate ̸ M&A
În spatele scenei, alături de performanta echipă de Dispute Resolution de la Țuca Zbârcea și Asociații, care gestionează peste 4.000 de dosare ̸ an, cu o valoare ce depășește acum 7 miliarde de euro. ”Abilitatea lor de a gestiona spețe complexe și sofisticate din diverse domenii este de neegalat”, spun ghidurile juridice internaționale | Cum lucrează profesioniștii din cel mai numeros departament al firmei, care sunt proiectele fanion și cine sunt avocații care coordonează grupurile de practică
Baciu Partners, Mușat & Asociaţii și Răzvan Dincă & Asociaţii, pe lista scurtă pentru distincția de ‘Firma anului în domeniul mărcilor în România’ la gala Global IP Awards 2024, desfășurată la Londra. Ce spun ghidurile juridice despre activitatea firmelor
RTPR a asistat cu succes Bookster în conflictul juridic cu editurile | Partenerii Valentin Berea și Roxana Ionescu, în echipa care a solicitat intervenția Consiliului Concurenței și a susținut firma în fața autorității. Prof. Lucian Mihai a condus echipa implicată în demersurile în instanță
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...