ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Aproximativ 1,3 milioane de aplicări în februarie; creştere de 273% în industria textilă (platformă de recrutare)

11 Martie 2021   |   Agerpres

Potrivit sursei citate, atunci când vine vorba despre numărul mediu de aplicări/anunţ aferente fiecărei industrii, angajatorii din sectorul textil conduc detaşat, cu o medie de 1.082 de aplicări pentru fiecare anunţ postat.

 
 
Aproximativ 1,3 milioane de aplicări au fost înregistrate în luna februarie a acestui an, în creştere faţă de aceeaşi lună a anului trecut, când numărul total de aplicări a fost de 945.000, potrivit datelor publicate de o platformă de recrutare.
 
"Numărul mediu de aplicări/anunţ arată că industriile cu cea mai mare creştere de la un an la altul au fost industria textilă, cu un plus de 273%, training (+130%), din marketing / publicitate / PR (+84%) şi retail (+70%). Concret, anunţurile postate în aceste industrii au strâns 1,1 milioane de aplicări, cele mai multe fiind însă, în cifre absolute, alocate joburilor din retail - unul dintre motive fiind că aceasta este şi industria cu cele mai multe locuri noi de muncă postate în fiecare lună", arată datele eJobs.
 
Potrivit sursei citate, atunci când vine vorba despre numărul mediu de aplicări/anunţ aferente fiecărei industrii, angajatorii din sectorul textil conduc detaşat, cu o medie de 1.082 de aplicări pentru fiecare anunţ postat.
 
Pentru retail, media este de 479 de aplicări/anunţ, pentru training de 468, iar pentru marketing/publicitate/PR de 355 de aplicări. Asta în condiţiile în care anul trecut industria textilă avea o medie de doar 290 de aplicări la fiecare anunţ de angajare, trainingul 204 aplicări, iar marketing/publicitate/ PR - 229.
 
Chiar şi retailul, campionul tradiţional al angajărilor, primea anul trecut 282 de aplicări, în medie/anunţ, într-un context al pieţei în care angajatorii cu greu găseau candidaţi pentru a ocupa poziţiile deschise.
 
"Poate părea surprinzătoare creşterea explozivă a acestor domenii, cu excepţia retailului, însă ea vine ca o consecinţă a ceea ce s-a întâmplat în ultimul an. Spre exemplu, creşterea cererii pentru măşti de protecţie şi echipamente medicale a dus la o nevoie mai mare de angajaţi în fabricile care au astfel de linii de producţie. Aici au venit mulţi candidaţi care au dorit să se reprofileze, mulţi dintre ei după luni de zile în care au încercat, dar nu au reuşit să-şi găsească un job în domeniile în care aveau experienţă. În ceea ce priveşte marketingul, aici explicaţia stă în faptul că a crescut semnificativ numărul tinerilor care vor să se angajeze, iar acesta a fost dintotdeauna un domeniu preferat de ei. Similară este şi situaţia din IT/telecom, unde avem 278 de aplicări medii/anunţ, în creştere cu 35% faţă de 2020 - un alt sector care atrage tinerii", a declarat Roxana Drăghici, Head of Sales, eJobs România.
 
De partea cealaltă a clasamentului se află industria lemnului, unde numărul mediu de aplicări a scăzut cu 43% faţă de anul trecut, industria navală/aeronautică (-35%) sau agrară (-14%). Chiar şi aşa, în fiecare dintre aceste sectoare există, pentru fiecare anunţ publicat, cel puţin 100 de aplicări.
 
În acest moment, peste 24.000 de locuri de muncă pentru Romania şi străinătate sunt disponibile pe www.ejobs.ro.
 
Lansată în 1999, eJobs este prima platformă de recrutare lansată în România. eJobs România aparţine companiei Ringier Romania, parte din Ringier AG, compania internaţională de media localizată în Zurich, Elveţia. eJobs.ro are peste 4 milioane de CV-uri, mai mult de două milioane de utilizatori unici lunari şi 7.000 de CV-uri actualizate zilnic. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 12820 / 17354
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Experienced Lawyer Employment | Reff & Associates
Baciu Partners anunță extinderea echipei de leadership: Andrei Cosma și Corina Roman sunt promovați în poziția de partener
Bondoc și Asociații SCA anulează un proces-verbal al ANPC de sancționare pentru practici comerciale incorecte în domeniul publicității și audiovizualului | Proiect gestionat de Ioana Katona (Partener) și Anca Radu (Associate)
Clifford Chance Badea a asistat PPC Group în acordul privind achiziția a 629MW de energie regenerabilă de la o companie din portofoliul Macquarie. Nadia Badea (Partener) și Loredana Ralea (Counsel) au coordonat echipa
Promovări la Schoenherr & Asociații: Nora Olah devine local partner, alți trei avocați fac un pas înainte în carieră | Sebastian Guțiu (managing partner): ”Avocații promovați sunt specializați în domenii în care activitatea firmei s-a intensificat în ultimii ani. Fiecare dintre ei este un specialist confirmat în domeniul său de activitate”
INTERVIU | Cosmin Vasile, singurul avocat român evidențiat ca Thought Leader atât în practica de Arbitration, cât și de Commercial Litigation, în Who’s Who Legal ̸ Lexology: ”Avem șansa să fim implicați într-un număr foarte mare de arbitraje internaționale, de la comerciale la investiționale, dar și în numeroase arbitraje domestice. Pe de altă parte, reputația firmei noastre de litigatori excepționali ne dă șansa să gestionăm numeroase proiecte semnificative ca miză, sonoritate a părților implicate și care au o componentă internațională”
ITR EMEA Tax Awards 2024 | Băncilă Diaconu și Asociații, Popescu & Asociații și Țuca Zbarcea & Asociații concurează pentru titlul de firma anului în România în domeniul taxelor. Popescu & Asociații și Țuca Zbârcea au câte trei nominalizări în jurisdicția locală, iar NNDKP este pe lista scurtă pentru distincția de firma anului în dispute fiscale
Avocații din practica de Energie & Resurse Naturale de la Wolf Theiss lucrează în proiectele Doicești și Cernavodă, cele mai mari din domeniul energiei nucleare. Adina Aurel (Counsel): ”Ceea ce ne-a atras la aceste proiecte este în primul rând inovaţia tehnologică în domeniul energiei nucleare” | Cele mai multe solicitări au fost pentru producerea energiei electrice din surse regenerabile, dar volume de muncă mari au avut și mandatele din alte segmente ale practicii
RTPR, alături de OX2 la vânzarea unui parc eolian de 99MW, într-o tranzacție de 214 milioane euro, prima în România a grupului suedez | Echipa locală a fost coordonată de Mihai Ristici (Partner) și Vlad Stamatescu (Counsel). Colaborare cu echipa A&O Shearman condusă de Kamil Jankielewicz
Filip & Company asistă Digi Portugalia la achiziția Nowo Communications, al patrulea cel mai mare operator de telecomunicații mobile și fixe din Portugalia
LegiTeam | We are looking for a corporate ̸ M&A lawyer (5-7 years of experience) to join RTPR
Filip & Company a asistat Simtel Team cu privire la transferul acţiunilor pe Piaţa Principală a BVB
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...