ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Holde Agri Invest raportează venituri de 55,3 milioane de lei în primul semestru din 2023

18 Septembrie 2023   |   BizLawyer

În prima jumătate a anului, compania a derulat investiții în valoare totală de 13,9 milioane de lei, finanțate din surse proprii și capital împrumutat, în modernizarea fermelor existente și lărgirea suprafețelor exploatate.

 
 
Holde Agri Invest SA, o companie românească care exploatează terenuri agricole, raportează venituri de 55,3 milioane de lei în primul semestru din 2023, în creștere cu 45% față de aceeași perioadă a anului trecut. În prima jumătate a anului compania a exploatat o suprafață totală de 13.200 de hectare +7%, din care 1.923 au fost hectare cultivate în regim ecologic. Producția totală obținută a fost de aproximativ 41.000 de tone și cuprinde culturi de grâu, rapiță și mazăre, care sunt recoltate începând cu luna iunie, precum și în iulie, după încheierea perioadei de raportare aferentă primului semestru.

„În timp ce Holde a demonstrat maturitate în organizarea sa internă, gestionând cu succes suprafețe vaste și echipe multiple, contextul mai larg în agricultură este mult mai provocator. Anul acesta a evidențiat dificultățile cu care se confruntă întregul sector agricol, de la lanțul de distribuție până la fermieri. Companiile de distribuție nu au putut să mențină aceleași volume de vânzări ca în anii precedenți, iar fermierii se află în situația dificilă de a avea producția blocată datorită prețurilor scăzute la cereale pe piață. Ca răspuns la această incertitudine, în cadrul Holde am ales să depozităm sau să vindem la un preț deschis. Nu știm cum vor evolua prețurile în viitor, dar trebuie ne adaptăm și să luăm măsuri de precauție ori de câte ori este necesar. În paralel, ne continuăm eforturile, concentrându-ne pe campania de recoltare a florii-soarelui și demarând deja planurile pentru anul agricol următor, conform cu calendarul agricol, odată cu finalizarea semănatului rapiței,” a declarat Liviu Zăgan, Director General Holde Agri Invest.


În primele șase luni ale anului, compania a recoltat grâu și rapiță, randamentele fiind satisfăcătoare, în linie cu media anuală pe care Holde o vizează. Astfel, la rapiță au fost obținute 3,5 tone la hectar, o medie pe circa 2.900 de hectare, iar la grâu au fost obținute 5,8 tone per hectar, o medie pe aproximativ 4.400 de hectare. Fermele din Teleorman și Dâmbovița au fost mai productive anul acesta decât ferma din Călărași, pe fondul cantității mai ridicate de precipitații în aceste zone.

În plus, Holde a recoltat mazăre bio, randamentul obținut fiind peste medie, de 2,5 tone per hectar. În această perioadă, compania a cultivat și o suprafață semnificativă cu cartofi, 60 de hectare, după ce anul trecut a implementat un proiect pilot în această direcție. Randamentul obținut a fost satisfăcător atât pentru Holde, cât și pentru client.

În prima jumătate a anului, compania a derulat investiții în valoare totală de 13,9 milioane de lei, finanțate din surse proprii și capital împrumutat, în modernizarea fermelor existente și lărgirea suprafețelor exploatate. În ceea ce privește extinderea suprafeței agricole exploatate, în luna martie a acestui an, Holde a achiziționat o nouă fermă în județul Dâmbovița. Aceasta are o suprafață de aproximativ 980 de hectare de teren și este integrată în nucleul Conțești.

De asemenea, la nivel de investiții, compania a finalizat recent construcția unui siloz cu o capacitate de stocare de 10.000 de tone în cadrul fermei Frumușani din județul Călărași. Această investiție, cu o valoare de 8 milioane de lei, crește capacitatea totală de depozitare a Holde la 25.000 de tone. Investiția de la Frumușani reprezintă prima fază a proiectului de dezvoltare a capacităților de stocare în cadrul acestei ferme. Compania pregătește în perioada următoare demararea celei de-a doua etape de dezvoltare, care vizează construirea a cinci noi celule de câte 500 de tone fiecare, instalarea unei stații de selectare și tratare a semințelor, precum și hale de depozitare.

La nivel de finanțare, în luna mai a acestui an, Holde a obținut un împrumut sindicalizat în valoare de 30,5 milioane de lei și 26,7 milioane de euro, capital pe care îl va utiliza pentru creșterea și diversificarea portofoliului, asigurând în același timp lichiditatea necesară pentru activitatea curentă a companiei.
În vederea continuării dezvoltării companiei și transformarea acesteia într-unul dintre cei mai mari fermieri din România din punct de vedere al suprafeței exploatate, Holde a anunțat recent aprobarea de către Consiliul de Administrație a unei noi majorări de capital social de până la 40 de milioane de lei. Prin această majorare, Holde urmărește continuarea extinderii suprafețelor exploatate prin intermediul achiziționării unor noi ferme și implementarea planului curent de investiții, dar și asigurarea capitalului de lucru necesar suplimentar pentru stocarea producției pe termen lung.

Acțiunile Holde Agri Invest sunt listate pe piața AeRO a Bursei de Valori București din data de 1 octombrie 2020 și se tranzacționează sub simbolul bursier HAI. Compania are o capitalizare de piață de aproximativ 115 milioane de lei.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 2458 / 17226
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
Totul despre admiterea la Facultatea de Drept a Universitații București | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății, despre examen: ”În elaborarea subiectelor se va proceda, ca în fiecare an, la câteva inovații de format menite să asigure selectarea candidaților care și-au însușit substanțial materiile concursului, fără a se limita la rutina formatului de subiecte practicat în anii precedenți. În ultimii ani s-a urcat de la 3,8 candidați pe loc spre 5 candidați pe loc cu finanțare publică și sperăm ca în acest an să menținem tendința de creștere a numărului de candidați și implicit a concurenței”
Industria farmaceutică, o ramură strategică pentru reindustrializarea României, este sprijintă prin implicarea moleculară a avocaților de la Bulboacă & Asociații în tranzacțiile de finanțare și refinanțare a unui lider din domeniul farmaceutic
Filip & Company a asistat grupul Digi Spania la încheierea a două contracte semnificative cu Telefónica Móviles España | Alexandru Bîrsan, partener: ”Aceasta este cea de-a patra tranzacție importantă pe care Digi o încheie în Spania în ultimele 15 luni”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în tranzacția de securitizare sintetică cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții
Cariere în Drept | Povestea Andreei Ungureanu, absolventă a Facultății de Drept din Iași, care a ales magistratura, după un program de master în Științe Penale, dorindu-și să activeze ca procuror. ”Deși pentru început se poate dovedi dificil și frustrant, este esențial pentru un tânăr la început de drum să dobândească lecția răbdării și o modestie a pașilor mici, făcuți cu tenacitate, către un ideal ce urmează a fi șlefuit”, spune tânăra, azi auditor de justiție în cadrul INM
Schoenherr și Asociații SCA | Sebastian Guțiu, numit ca membru supleant al Curții Internaționale de Arbitraj ICC
România a depus o cerere de anulare a hotărârii Tribunalului ICSID prin care a fost obligată să plătească 42,2 mil. € plus dobânzi și cheltuieli unor companii dezvoltatoare de centrale fotovoltaice | Biroul din Paris al unei firme americane și avocații MPR Partners din București reprezintă România în acestă fază a arbitrajului, reclamanții merg cu King & Spalding (Houston și Paris)
CMS obține o hotărâre importantă pentru producătorii de energie electrică și gaze naturale din România. Horia Drăghici, Partener: Această soluție a instanței poate facilita procesul de negociere, în favoarea proprietarilor de proiecte energetice
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...