ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Holde Agri Invest raportează venituri de 55,3 milioane de lei în primul semestru din 2023

18 Septembrie 2023   |   BizLawyer

În prima jumătate a anului, compania a derulat investiții în valoare totală de 13,9 milioane de lei, finanțate din surse proprii și capital împrumutat, în modernizarea fermelor existente și lărgirea suprafețelor exploatate.

 
 
Holde Agri Invest SA, o companie românească care exploatează terenuri agricole, raportează venituri de 55,3 milioane de lei în primul semestru din 2023, în creștere cu 45% față de aceeași perioadă a anului trecut. În prima jumătate a anului compania a exploatat o suprafață totală de 13.200 de hectare +7%, din care 1.923 au fost hectare cultivate în regim ecologic. Producția totală obținută a fost de aproximativ 41.000 de tone și cuprinde culturi de grâu, rapiță și mazăre, care sunt recoltate începând cu luna iunie, precum și în iulie, după încheierea perioadei de raportare aferentă primului semestru.

„În timp ce Holde a demonstrat maturitate în organizarea sa internă, gestionând cu succes suprafețe vaste și echipe multiple, contextul mai larg în agricultură este mult mai provocator. Anul acesta a evidențiat dificultățile cu care se confruntă întregul sector agricol, de la lanțul de distribuție până la fermieri. Companiile de distribuție nu au putut să mențină aceleași volume de vânzări ca în anii precedenți, iar fermierii se află în situația dificilă de a avea producția blocată datorită prețurilor scăzute la cereale pe piață. Ca răspuns la această incertitudine, în cadrul Holde am ales să depozităm sau să vindem la un preț deschis. Nu știm cum vor evolua prețurile în viitor, dar trebuie ne adaptăm și să luăm măsuri de precauție ori de câte ori este necesar. În paralel, ne continuăm eforturile, concentrându-ne pe campania de recoltare a florii-soarelui și demarând deja planurile pentru anul agricol următor, conform cu calendarul agricol, odată cu finalizarea semănatului rapiței,” a declarat Liviu Zăgan, Director General Holde Agri Invest.


În primele șase luni ale anului, compania a recoltat grâu și rapiță, randamentele fiind satisfăcătoare, în linie cu media anuală pe care Holde o vizează. Astfel, la rapiță au fost obținute 3,5 tone la hectar, o medie pe circa 2.900 de hectare, iar la grâu au fost obținute 5,8 tone per hectar, o medie pe aproximativ 4.400 de hectare. Fermele din Teleorman și Dâmbovița au fost mai productive anul acesta decât ferma din Călărași, pe fondul cantității mai ridicate de precipitații în aceste zone.

În plus, Holde a recoltat mazăre bio, randamentul obținut fiind peste medie, de 2,5 tone per hectar. În această perioadă, compania a cultivat și o suprafață semnificativă cu cartofi, 60 de hectare, după ce anul trecut a implementat un proiect pilot în această direcție. Randamentul obținut a fost satisfăcător atât pentru Holde, cât și pentru client.

În prima jumătate a anului, compania a derulat investiții în valoare totală de 13,9 milioane de lei, finanțate din surse proprii și capital împrumutat, în modernizarea fermelor existente și lărgirea suprafețelor exploatate. În ceea ce privește extinderea suprafeței agricole exploatate, în luna martie a acestui an, Holde a achiziționat o nouă fermă în județul Dâmbovița. Aceasta are o suprafață de aproximativ 980 de hectare de teren și este integrată în nucleul Conțești.

De asemenea, la nivel de investiții, compania a finalizat recent construcția unui siloz cu o capacitate de stocare de 10.000 de tone în cadrul fermei Frumușani din județul Călărași. Această investiție, cu o valoare de 8 milioane de lei, crește capacitatea totală de depozitare a Holde la 25.000 de tone. Investiția de la Frumușani reprezintă prima fază a proiectului de dezvoltare a capacităților de stocare în cadrul acestei ferme. Compania pregătește în perioada următoare demararea celei de-a doua etape de dezvoltare, care vizează construirea a cinci noi celule de câte 500 de tone fiecare, instalarea unei stații de selectare și tratare a semințelor, precum și hale de depozitare.

La nivel de finanțare, în luna mai a acestui an, Holde a obținut un împrumut sindicalizat în valoare de 30,5 milioane de lei și 26,7 milioane de euro, capital pe care îl va utiliza pentru creșterea și diversificarea portofoliului, asigurând în același timp lichiditatea necesară pentru activitatea curentă a companiei.
În vederea continuării dezvoltării companiei și transformarea acesteia într-unul dintre cei mai mari fermieri din România din punct de vedere al suprafeței exploatate, Holde a anunțat recent aprobarea de către Consiliul de Administrație a unei noi majorări de capital social de până la 40 de milioane de lei. Prin această majorare, Holde urmărește continuarea extinderii suprafețelor exploatate prin intermediul achiziționării unor noi ferme și implementarea planului curent de investiții, dar și asigurarea capitalului de lucru necesar suplimentar pentru stocarea producției pe termen lung.

Acțiunile Holde Agri Invest sunt listate pe piața AeRO a Bursei de Valori București din data de 1 octombrie 2020 și se tranzacționează sub simbolul bursier HAI. Compania are o capitalizare de piață de aproximativ 115 milioane de lei.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 4736 / 19504
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Filip & Company a asistat consorțiul de bănci în legătură cu prima emisiune de obligațiuni verzi a Electrica, în valoare de 500 de milioane de euro. Alexandru Bîrsan (managing partner) și Olga Niță (partener) au coordonat echipa
Țuca Zbârcea & Asociații salvează Asociația Municipală de Fotbal București de la dizolvare | Dosarul, preluat abia după pronunțarea hotărârii definitive de dizolvare. Dan Cristea (Partener): “Admiterea unei căi extraordinare de atac este un eveniment”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
Clifford Chance a asistat băncile în legătură cu emisiunea record de 1,5 miliarde RON a Băncii Transilvania, prima sa emisiune de obligațiuni sustenabile denominată în lei. Proiect coordonat din București, cu avocați din Londra în echipă
BizLawyer îi prezintă pe avocații care au devenit parteneri în ultimele runde de promovări | Corina Roman, avocat format în câteva firme mari, spune că a regăsit „cu drag”, la BACIU PARTNERS, aceeași preocupare pentru knowledge și dedicare față de mandatele primite de la clienți. “Nu am crezut niciodată că voi lucra într-un proiect cu sateliți, dar iată că aici am avut această ocazie. Și mi-a plăcut enorm, pentru că m-a scos din zona de confort. Acum, datorită acelei experiențe, știm mai multe și putem explora și acest tip de proiecte la nivel de echipă”
BRD coordonează un club loan de 190 mil. € pentru NE Property BV. Avocații CMS au consiliat consorțiul bancar în această finanțare
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...