ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

ING va tripla investiţiile în energie regenerabilă în următorii doi ani

20 Decembrie 2023   |   Agerpres

Cea mai recentă decizie a ING a fost luată ţinând cont de acordul de luna aceasta de la summit-ul COP28 privind clima de la Dubai, prin care ţările renunţă la combustibilii fosili şi majorează capacităţile de energie regenerabilă, a declarat pentru Reuters Steven van Rijswijk.

 
 
Grupul bancar olandez ING Groep NV va opri până în 2040 finanţarea în domeniul explorării şi producţiei petrolului şi gazelor naturale şi va tripla noile credite pentru energia regenerabilă în următorii doi ani, ca parte a strategiei sale actualizate de mediu, a afirmat miercuri directorul general al ING, Steven van Rijswijk, transmite Reuters.
 
Cea mai recentă decizie a ING a fost luată ţinând cont de acordul de luna aceasta de la summit-ul COP28 privind clima de la Dubai, prin care ţările renunţă la combustibilii fosili şi majorează capacităţile de energie regenerabilă, a declarat pentru Reuters Steven van Rijswijk.
 
Conform noului plan, cel mai mare creditor olandez va reduce împrumuturile către activităţile în domeniul explorării şi producţiei petrolului şi gazelor cu 35% până în 2030, o decizie care va reduce emisiile absolute din portofoliul său cu 50%.
 
"Iniţial am spus că vom reduce expunerea la activităţile în domeniul explorării şi producţiei petrolului şi gazelor cu 50% până în 2040 dar acum spunem că vom renunţa complet", a explicat şeful ING.
 
Până în 2025, finanţarea ING pentru energia regenerabilă va ajunge la 7,5 miliarde de euro, de la 2,5 miliarde de euro în 2022, ceea ce înseamnă că banca îşi va atinge ţinta de a tripla investiţiile cu cinci mai devreme faţă de angajamentele guvernelor la COP28.
 
Actualizarea anunţată de ING, bancă care are o capitalizare bursieră de aproximativ 54 miliarde de dolari, reprezintă o înăsprire a strategiei de mediu a ING, pentru a ţine sub control emisiile legate de proiectele sale de finanţare.
 
În martie, banca informase că va restricţiona creditarea către clienţii din diverse sectoare, inclusiv finanţarea schimburilor comerciale.
 
Presiunile investitorilor asupra băncilor pentru ca acestea să acţioneze mai rapid cu privire la schimbările climatice s-au intensificat după ce IEA şi-a publicat raportul cu privire la încetarea finanţării pentru combustibilii fosili. Cu toate acestea, multe bănci au promis doar să oprească finanţarea în anumite condiţii, precum forajele în zona arctică. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1389 / 17241
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A crește în primul semestru din 2024. Avans de 18% la nivel global și de 39% pe piețele emergente. CMS își menține pozițiile fruntașe în clasamente, Clifford Chance și Schoenherr se remarcă în Europa și două firme cu prezență la București rămân în top la nivel global
Cel mai amplu domeniu de master din România și din istoria învățământului juridic superior românesc, la Facultatea de Drept din Universitatea București. Anul acesta vor fi 14 programe, unele derulate în colaborare cu instituții de învățământ din străinătate | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății: “Atunci când comunicarea în domeniile la care se referă specializarea se face, din cauza caracterului lor global, în limba engleză, organizăm și noi programele în limba engleză pentru administrarea corectă a terminologiei juridice specifice”
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în tranzacția de securitizare sintetică cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții
Cariere în Drept | Povestea Andreei Ungureanu, absolventă a Facultății de Drept din Iași, care a ales magistratura, după un program de master în Științe Penale, dorindu-și să activeze ca procuror. ”Deși pentru început se poate dovedi dificil și frustrant, este esențial pentru un tânăr la început de drum să dobândească lecția răbdării și o modestie a pașilor mici, făcuți cu tenacitate, către un ideal ce urmează a fi șlefuit”, spune tânăra, azi auditor de justiție în cadrul INM
Schoenherr și Asociații SCA | Sebastian Guțiu, numit ca membru supleant al Curții Internaționale de Arbitraj ICC
România a depus o cerere de anulare a hotărârii Tribunalului ICSID prin care a fost obligată să plătească 42,2 mil. € plus dobânzi și cheltuieli unor companii dezvoltatoare de centrale fotovoltaice | Biroul din Paris al unei firme americane și avocații MPR Partners din București reprezintă România în acestă fază a arbitrajului, reclamanții merg cu King & Spalding (Houston și Paris)
CMS obține o hotărâre importantă pentru producătorii de energie electrică și gaze naturale din România. Horia Drăghici, Partener: Această soluție a instanței poate facilita procesul de negociere, în favoarea proprietarilor de proiecte energetice
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandra Pădurariu, Head of legal affairs and compliance | Samsung Electronics: “Viitorul este guvernat de adaptarea la schimbare și de pregătirea continuă în domeniul noilor tehnologii și al provocărilor generate de acestea. Sunt bucuroasă să pot contribui cu experiența mea ca și mentor la formarea și ghidarea unor tineri implicați în rezolvarea problemelor sociale prin utilizarea tehnologiei”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...