ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Raport PwC: Peste 60% dintre directorii generali și de tehnologie de la nivel global anticipează o creștere a criminalității cibernetice în 2022

14 Octombrie 2021   |   BizLawyer

Întrebați cum minimizează riscurile cu terții, cele mai frecvente răspunsuri au fost auditul sau verificarea conformității furnizorilor lor (46%), schimbul de informații cu părți terțe sau ajutorul acordat în alt mod pentru a îmbunătăți securitatea lor cibernetică (42%) și adresarea provocărilor legate de costuri sau timp ale rezilienței cibernetice (40%).

Mircea Bozga, Partener servicii de audit al riscului PwC România

 
 
Peste 60% dintre directorii generali și de tehnologie de la nivel global anticipează o creștere a criminalității cibernetice în 2022, în fruntea listei țintelor pentru atacuri aflându-se rețelele mobile, Internet of Things (IoT) și serviciile cloud, potrivit sondajului PwC ”Digital Trust Insights 2022”. De asemenea, peste jumătate (53%) dintre respondenți sunt de părere că va crește și numărul atacurilor actorilor statali.

Aproape 60% dintre respondenți se așteaptă la o creștere a atacurilor asupra serviciilor lor de cloud, iar 56% prevăd mai multe breșe de securitate la nivelul furnizorilor lor de software. În același timp, respondenții estimează o creștere semnificativă a atacurilor ransomware și a celor legate de criptomonede.


”Organizațiile pot fi vulnerabile la un atac chiar și atunci când au o apărare cibernetică bună, pentru că un atacator sofisticat va căuta întotdeauna cea mai slabă verigă, uneori prin intermediul furnizorilor companiei. Potrivit sondajului nostru, majoritatea organizațiilor au dificultăți în înțelegerea riscului cibernetic și a riscului legat de confidențialitatea informațiilor în relațiile cu furnizorii. De aceea, simplificarea proceselor care aduc prea multă complexitate și securizarea relațiilor cu partenerii sunt mai mult decât necesare astăzi”, a declarat Mircea Bozga, Partener servicii de audit al riscului PwC România.

Astfel, aproape trei sferturi dintre respondenți spun că o complexitate organizațională mare generează riscuri cibernetice și de confidențialitate. Guvernanța datelor și infrastructura acestora (77% fiecare) s-au clasat pe prima poziție între ariile cu complexitate ”inutilă și evitabilă”.

Obiceiurile organizaționale dăunătoare includ: folosirea mai multor soluții tehnologice care nu funcționează împreună și nerespectarea proceselor de gestionare a datelor sau a riscurilor cu terțe părți.

Întrebați cum minimizează riscurile cu terții, cele mai frecvente răspunsuri au fost auditul sau verificarea conformității furnizorilor lor (46%), schimbul de informații cu părți terțe sau ajutorul acordat în alt mod pentru a îmbunătăți securitatea lor cibernetică (42%) și adresarea provocărilor legate de costuri sau timp ale rezilienței cibernetice (40%). Cu toate acestea, majoritatea companiilor nu au îmbunătățit criteriile legate terți (58%), nu au refăcut contractele (60%) și nici nu au sporit rigoarea procesului de analiză (62%) pentru a identifica amenințările care pot rezulta din aceste relații.

Organizațiile conștientizează că riscurile cresc, iar peste 50% se așteaptă la o creștere a incidentelor raportabile anul viitor, peste nivelul din 2021. În acest context, 69% dintre organizații planifică majorarea cheltuielilor cu securitatea cibernetică în 2022, față de 55% dintre respondenți anul trecut. Dintre aceștia, mai mult de un sfert (26%) prevăd creșteri ale cheltuielilor cu 10% sau mai mult.

Global Digital Trust Insights 2022 a fost realizat în perioada iulie și august 2021 în rândul a 3.602 de directori generali, de tehnologie și securitate  (CEOs, corporate directors, CFOs, CISOs, CIOs, and C-Suite officers) din Europa de Vest, America de Nord, Asia Pacific, America Latină, Europa de Est, Orientul Mijlociu și Africa.
Peste 60% dintre respondenți sunt cu companii cu venituri de peste 1 miliard USD, iar 33% au peste 10 miliarde dolari. Respondenții operează într-o serie de industrii: tehnologie, mass-media, telecomunicații, producție industrială, servicii financiare, retail, energie, utilități și energie, sănătate și servicii publice și guvernamentale.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 10394 / 17244
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A crește în primul semestru din 2024. Avans de 18% la nivel global și de 39% pe piețele emergente. CMS își menține pozițiile fruntașe în clasamente, Clifford Chance și Schoenherr se remarcă în Europa și două firme cu prezență la București rămân în top la nivel global
Cel mai amplu domeniu de master din România și din istoria învățământului juridic superior românesc, la Facultatea de Drept din Universitatea București. Anul acesta vor fi 14 programe, unele derulate în colaborare cu instituții de învățământ din străinătate | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății: “Atunci când comunicarea în domeniile la care se referă specializarea se face, din cauza caracterului lor global, în limba engleză, organizăm și noi programele în limba engleză pentru administrarea corectă a terminologiei juridice specifice”
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în tranzacția de securitizare sintetică cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții
Cariere în Drept | Povestea Andreei Ungureanu, absolventă a Facultății de Drept din Iași, care a ales magistratura, după un program de master în Științe Penale, dorindu-și să activeze ca procuror. ”Deși pentru început se poate dovedi dificil și frustrant, este esențial pentru un tânăr la început de drum să dobândească lecția răbdării și o modestie a pașilor mici, făcuți cu tenacitate, către un ideal ce urmează a fi șlefuit”, spune tânăra, azi auditor de justiție în cadrul INM
Schoenherr și Asociații SCA | Sebastian Guțiu, numit ca membru supleant al Curții Internaționale de Arbitraj ICC
România a depus o cerere de anulare a hotărârii Tribunalului ICSID prin care a fost obligată să plătească 42,2 mil. € plus dobânzi și cheltuieli unor companii dezvoltatoare de centrale fotovoltaice | Biroul din Paris al unei firme americane și avocații MPR Partners din București reprezintă România în acestă fază a arbitrajului, reclamanții merg cu King & Spalding (Houston și Paris)
CMS obține o hotărâre importantă pentru producătorii de energie electrică și gaze naturale din România. Horia Drăghici, Partener: Această soluție a instanței poate facilita procesul de negociere, în favoarea proprietarilor de proiecte energetice
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandra Pădurariu, Head of legal affairs and compliance | Samsung Electronics: “Viitorul este guvernat de adaptarea la schimbare și de pregătirea continuă în domeniul noilor tehnologii și al provocărilor generate de acestea. Sunt bucuroasă să pot contribui cu experiența mea ca și mentor la formarea și ghidarea unor tineri implicați în rezolvarea problemelor sociale prin utilizarea tehnologiei”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...