ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

UniCredit are cinci oferte pentru operaţiunile sale de leasing (Reuters)

25 Ianuarie 2022   |   Agerpres

În noul plan strategic anunţat în 9 decembrie, directorul general Andrea Orcel s-a angajat să genereze suficient capital pentru a returna 16 miliarde de euro investitorilor ca dividende şi a face răscumpărări de acţiuni până în 2024.

 
 
Al doilea grup bancar italian, UniCredit SpA, analizează cinci oferte non-angajante pentru părţi din operaţiunile sale de leasing, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.
 
În noul plan strategic anunţat în 9 decembrie, directorul general Andrea Orcel s-a angajat să genereze suficient capital pentru a returna 16 miliarde de euro investitorilor ca dividende şi a face răscumpărări de acţiuni până în 2024.
 
Şeful UniCredit a anunţat că va miza pe afaceri care îl vor ajuta să maximizeze rentabilitatea capitalului alocat (ROAC). Nu este cazul operaţiunilor de leasing, iar în octombrie Reuters anunţa că UniCredit a invitat investitorii să-şi exprime interesul pentru afacerea sa de leasing, pentru a evalua interesul pieţei pentru această divizie, în vederea unei potenţiale vânzări.
 
După ce a invitat aproximativ 50 de investitori să analizeze afacerea, dintre care au răspuns 16, chiar înainte de Crăciun UniCredit a primit aproximativ cinci oferte non-angajante la care încă trebuie să răspundă, susţin sursele. Licitatorii sunt firmele de private equity Bain şi Christofferson Robb & Co (CRC) şi doi jucători străini din industria de leasing, adaugă sursele.
 
O altă sursă susţine că ar fi interesat şi grupul italian Alba Leasing, deţinut de băncile rivale Banco BPM şi BPER.
 
Reprezentanţii UniCredit şi Bain nu au dorit să comenteze, în timp ce reprezentanţii CRC şi Alba Leasing nu au putut fi contactaţi.
 
Divizia are în registrele sale credite de aproximativ 10 miliarde de euro, din care aproximativ un miliard de euro sunt neperformante.
 
Niciuna din oferte nu a fost pentru întreaga afacere, iar UniCredit ar putea decide să scindeze părţi din afacere, susţin sursele.
 
UniCredit Leasing nu are o prezenţă importantă pe segmentul de leasing auto, o nişă atractivă. ALD, divizia de leasing auto a grupului bancar francez Societe Generale, a anunţat luna aceasta că va plăti 4,9 miliarde de euro pentru achiziţionarea companiei LeasePlan, tranzacţia ducând la crearea unui nou lider de piaţă pe acest segment.
 
UniCredit Leasing Corporation IFN SA face parte din grupul financiar UniCredit Romania, alături de UniCredit Bank şi UniCredit Consumer Financing, oferind beneficiarilor săi o gamă completă de produse şi servicii financiare şi alte servicii auxiliare. UniCredit Leasing Corporation IFN SA şi UniCredit Leasing Fleet Management SRL furnizează produse de leasing financiar şi produse de leasing operaţional.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 9289 / 17305
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam | We are looking for a corporate ̸ M&A lawyer (5-7 years of experience) to join RTPR
LegiTeam | We are looking for a competition lawyer (2-5 years of experience) to join RTPR
LegiTeam | We are looking for corporate ̸ M&A lawyers (2-4 years of experience) to join RTPR
RTPR, consultant local pentru Aramco în tranzacția condusă de A&O Shearman privind investiția Aramco în HORSE Powertrain Limited, joint venture-ul înființat de Renault Group și Geely. Costin Taracilă (Managing Partner) și Marina Fechetă-Giurgică (Senior Associate) au coordonat echipa
Titlurile știintifice sunt irevocabile, indiferent de forma în care au intrat în circuitul civil | Decizie de referință a ICCJ, obținută de avocații ZRVP. Alexandru Iorgulescu (partener) și Alina Munteanu (senior associate), în prim plan
Cariere în Drept | Cum a perceput Vasile Țurcan, român din Basarabia, învățământul juridic românesc pe care l-a absolvit cu 9,85 și care au fost primele impresii după: ”Raportat la obligativitatea celor doi ani de stagiu, găsirea unui coordonator este o activitate extrem de anevoioasă, dacă ai niște așteptări minime de la această colaborare: să fii plătit măcar cu minimul pe economie conform Statutului profesiei, să ai o minimă libertate și acces la clienți proprii sau să beneficiezi de o îndrumare efectivă, nu doar expusă în contract”
Departamentul de Dispute Resolution contribuie cu peste 80% la cifra de afaceri a firmei Șerban & Asociații și este de așteptat ca veniturile să crească anul acesta. Casa de avocați este în discuții pentru preluarea unor mandate de arbitraj internațional | Radu Șerban (Partener): ”Volumul de muncă a fost unul intens, atât pe latura de penal a departamentului, cât și pe cea de civil, iar gradul de sofisticare este unul foarte ridicat”
Cum lucrează echipele din practica de Dispute Resolution de la Băiculescu și Asociații, ce mandate gestionează și care sunt proiectele reprezentative în care asistă clienții | Vasile Băiculescu, Managing Partner: ”Anul trecut a fost unul crucial, societatea noastră prosperând în acest domeniu mai mult decât oricând, atât prin îmbogățirea substanțială a portofoliului de clienți, cât și prin rezultatele obținute în dosare. În 2024, asistăm la o clară continuare a evoluției”
CMS îl promovează pe Andrei Cristescu în poziția de Counsel în cadrul biroului din România. Horea Popescu (Managing Partner): Andrei reflectă perfect valorile CMS, mai ales prin munca sa în echipă și implicarea în mentoratul colegilor juniori
Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL a asistat Goodpack SRL, societate parte din portofoliul CEECAT Capital, în procesul de achiziție a Paccor Romania SRL
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Ștefania Andruhovici, Directorul Departamentul Juridic - Electrica SA: „Misiunea de a promova principii sănătoase se extinde dincolo de cadrul biroului, datoria noastră fiind aceea de a fi, prin tot ceea ce facem, un exemplu pentru cei din jur”
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...