ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

UniCredit Bank anunță lansarea programului „Noua Casă 2023” și o ofertă specială la creditul ipotecar standard

01 Martie 2023   |   BizLawyer

Oferta pentru credite ipotecare/imobiliare se adresează clienților persoane fizice care achiziționează locuințe sau care refinanțează un împrumut cu această destinație.

 
 
UniCredit Bank propune clienților o nouă campanie pentru creditele ipotecare/imobiliare, cu  dobândă fixă* de la 6,9%/an în primii 5 ani, DAE de la 8,15%, și un premiu în valoare netă de 2.000 de lei, disponibil atât pentru achiziția unei noi locuințe cât și pentru refinanțare, și anunță totodată participarea în programul “Noua Casă 2023”.

Ana Popescu, Director Produse și Servicii Retail în cadrul UniCredit Bank România: “Dorim să le oferim clienților noștri alternative de finanțare relevante prin produse care să îi ajute să își îndeplinească obiectivele importante, așa cum este achiziția unei locuințe, și care să asigure totodată un nivel de confort în contextul economic actual. Propunem acum o nouă ofertă de dobândă fixă în primii 5 ani de la 6,9%/an*, adresată clienților care își doresc predictibilitatea sumelor de plată lunare, fie că decid să achiziționeze o locuință în această perioadă, fie să refinanțeze un credit ipotecar în desfășurare. La dobânda fixă competitivă în topul ofertelor de acest tip din piață, adăugam și un cadou de 2000 lei pentru a susține cheltuielile intervenite în proces, cum ar fi cheltuielile notariale, și un cadou egal cu 50% din prima de asigurare imobil intermediată de bancă, achitată integral de către solicitantul creditului. În același timp, prin participarea la programul Noua Casă 2023 oferim clienților noștri posibilitatea de a beneficia de un avans redus în condițiile de eligibilitate propuse de acest program”.


Oferta pentru credite ipotecare/imobiliare se adresează clienților persoane fizice care achiziționează locuințe sau care refinanțează un împrumut cu această destinație. Aceștia beneficiază de reducerea dobânzii dacă încasează veniturile în cont deschis la UniCredit Bank și au o asigurare de viață validă, respectiv au  dobânda redusă fixă de  6,9% în primii 5 ani și dobânda redusă variabilă IRCC + marjă fixă 2,1%/an din al șaselea an, DAE redusă de 7,81%/an*. Pentru creditele ce îndeplinesc condițiile campaniei și sunt trase până la 31.05.2023*, beneficiază în plus de un cadou în valoare netă de 2.000 de lei pentru acoperirea costurilor conexe împrumutului la care se adaugă o sumă reprezentând 50% din contravaloarea primei de asigurare anuale pentru primul an, aferentă poliței facultative de locuință My Home achitată de solicitant. Valoarea creditului poate fi între un minim de 8.000 euro (echivalent în lei) și un maxim ce reprezintă echivalentul în lei a 350.000 euro, avansul minim de 15%, iar perioada de creditare poate fi între 5 și 30 de ani.
*Regulamentul oficial al campaniei „Creditul Ipotecar/imobiliar vine cu un cadou de casă nouă”,  precum și detalii despre creditul ipotecar/imobiliar, inclusiv toate costurile și modul de calcul, sunt disponibile pe www.unicredit.ro/CreditCasa.

Totodată, UniCredit Bank a primit din partea Ministerului Finanțelor Publice un nou plafon de garantare a creditelor acordate prin programul “Noua Casă 2023”. Participarea în program permite UniCredit Bank să ofere persoanelor fizice noi finanțări în lei în condițiile programului guvernamental. Avansul minim este de  5% pentru locuințe cu preț de achiziție de până la 70.000 euro, echivalent lei, și de minim 15% pentru locuințe noi (recepționate sau consolidate de cel mult 5 ani) cu preț de achiziție între 70.001 și 140.000 de euro, echivalent lei. Perioada creditului poate fi între 3 și 30 de ani, iar dobânda stabilită prin condițiile programului este variabilă, formată din IRCC+marjă fixă 2%**.
Mai multe informații despre creditul Noua Casă sunt disponibile aici.

*Spre exemplu, pentru un credit ipotecar/imobiliar în valoare de 300.000 lei pe 25 ani și 300 de rate: în ipoteza aplicării dobânzii reduse pe toată durata creditului, urmare a îndeplinirii condițiilor de rulaj lunar și de asigurare de viață, cu dobânda redusă fixă în primii 5 ani de 6,90%/an și dobânda variabilă redusă, din anul 6 de 7,81%/an formată din IRCC (5,71% la data de 01.01.2023 modificabilă trimestrial) + 2,1% marja fixă, comision de analiză 900 lei, taxa înscriere garanții mobiliare în RNPM 87,60 lei, cost evaluare imobil-aproximativ 450 lei (bazat pe informațiile băncii din piață), comision administrare cont curent în lei de 10 lei/lună, asigurare de viață intermediată de bancă - 0,0259%/lună/sold credit (solicitant sănătos), DAE este  8,15%/an, rata lunară  este 2.188,94 lei în primii 5 ani și 2.333,15 lei din anul 6, valoare totală platibilă – 686.201,42 lei. În cazul neîndeplinirii condițiilor și aplicării pe toată durata creditului a dobânzii standard de 7,5%/an, fixă în primii 5 ani, și de 8,01%/ an, variabilă din anul 6 formată din IRCC (5,71% la data de 01.01.2023) + 2,3% marja fixă,  DAE este 8,57%/an, rata lunară este 2.304,67 lei în primii 5 ani și 2.384,85 lei din anul 6, valoare totală platibilă - 705.572,48 lei, valabil din 01.03.2023.  

**Spre exemplu, pentru un credit Noua Casă în valoare de 230.000 lei, pe 25 ani, 300 de rate, cu dobândă variabilă de 7,71% /an,  formată din IRCC + marjă fixă 2%, comision analiză de 0 lei, taxa înscriere garanții mobiliare în RNPM de 87,6 lei, cost evaluare imobil - aproximativ 450 lei (bazat pe informațiile băncii din piață), comision administrare cont curent în lei de 10 lei/lună,  asigurare de viață intermediată de bancă - 0,0259%/lună/sold credit (solicitant sănătos), comision de gestiune datorat pentru garanția emisă de FNGCIMM de 0,0151% calculat la soldul lunar al creditului, DAE este de 8,70% , iar rata lunară este de 1.835,52 lei, suma totală de plată la sfarșitul perioadei de creditare este de 541.369,16 lei.


Este necesară ipoteca asupra locuinței achiziționate, cu asigurarea acesteia pe toată durată. Asigurarea de viață este  obligatorie pentru creditul Noua Casă și opțională pentru cel ipotecar/imobiliar, însă necesară pentru îndeplinirea uneiea dintre condițiile de aplicare a dobânzii reduse. Dacă asigurarea de viață nu va fi intermediată de bancă, costul nu va fi inclus în DAE, nefiind cunoscut băncii.

Pentru a veni în ajutorul clienților, pe pagina băncii de internet este disponibil un ghid privind alegerea casei și a  celui mai potrivit credit, astfel încât aceștia să poată face față plăților și atunci când crește indicele de referință inclus în formula de calcul a dobânzii variabile sau li se diminueză / ramân fără venituri sau au cheltuieli neprevăzute. De asemenea, este bine ca ei să știe că există asigurători care oferă asigurări pentru riscul financiar de neplată, dacă doresc o astfel de protecție.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 4858 / 17793
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Studiu Refinitiv | CMS și DLA Piper rămân printre cele mai active firme de avocați care au acordat consultanță în tranzacțiile de M&A din primele nouă luni ale anului 2024. Filip & Company strălucește în Europa Estică, iar Clifford Chance se remarcă pe ‘Bătrânul continent’. Activitatea de fuziuni și achiziții continuă să crească la nivel global și scade pe piețele emergente
ZRVP câștigă în primă instanță un dosar cu miza de peste 27,5 mil. RON pentru Premier Energy, pe piața gazelor naturale. Andrei Dumitrescu (partener) și Eugen Tudose (managing associate), în prim plan
Filip & Company a asistat AGISTA în vânzarea întregii sale participații deținute în cadrul Dendrio Solutions și creșterea participației în Fort. Echipa, coordonată de Alexandru Bîrsan (partener, M&A)
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat fondul de investiții SARMIS Capital în preluarea pachetului majoritar al producătorului de hârtie MG-Tec Industry
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alice Radu, General legal counsel Romania – Bulgaria | Robert Bosch: ”Rolul de avocat in-house se redefinește constant. Trebuie să ai deschiderea să înveți domenii noi, să poți și să vrei să îți asumi riscuri, să inovezi constant ceea ce livrezi către clienții interni”
Legiteam | Cherciu & Co is looking for two Junior ̸ Mid - Level Lawyers
LegiTeam | CMS CAMERON MCKENNA NABARRO OLSWANG LLP SCP is looking for: Associate (Banking & Finance Team)
Dr. Cosmin Vasile devinde membru al “Europe Task Force” creat de Institute for Transnational Arbitration
Mușat & Asociații și Hogan Lovells au asistat Romgaz în prima emisiune de obligațiuni din sectorul gazelor naturale, un proiect istoric pe piața de capital, care a generat un interes uriaș din partea investitorilor internaționali. Mandatul a implicat o echipă multidisciplinară, condusă de Gheorghe Mușat (Senior Partner), Paul Buta (Managing Partner) și Răzvan Stoicescu (Deputy Managing Partner)
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în prima emisiune de obligațiuni verzi Samurai pe piața de capital din Japonia. Doi parteneri în echipa de proiect
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat BLIK România în obținerea autorizației de funcționare pe piața locală. Colaborare strânsă între echipele de avocați și consultanți din România și Polonia
Finanțele caută avocați pentru litigii arbitrale internaționale judecate potrivit regulilor de arbitraj ICC Paris | Acorduri-cadru de reprezentare juridică a României semnate cu cel mult 6 firme, într-un interval de 4 ani. Pentru de a primi cât mai multe propuneri, complete și corecte, termenul de transmitere a ofertelor a fost prelungit
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...