ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

UNSAR: Subscrierile pe segmentul de asigurări de viaţă au crescut cu 11,6% în primul trimestru, la peste 688 milioane lei

10 August 2021   |   Agerpres

De altfel, aproape o treime dintre români şi-ar plasa disponibilităţile financiare în asigurările de viaţă, cu 6 puncte procentuale mai mult decât în 2020, susţin autorii cercetării.

 
 
Volumul primelor brute subscrise pe segmentul de asigurări de viaţă a înregistrat în primul trimestru o creştere de 11,6% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, depăşind nivelul de 688 milioane lei, conform celei mai recente cercetări sociologice realizate de Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR) împreună cu IRES.
 
"În primele trei luni ale acestui an, românii au ales protecţia oferită prin asigurările de viaţă, mai mult decât au făcut-o în fiecare dintre perioadele similare din ultimii 5 ani. Astfel, volumul primelor brute subscrise pentru acest segment a înregistrat o creştere de 11,6% faţă de trimestrul I din 2020, depăşind nivelul de 688 milioane lei", se menţionează în comunicat.
 
De altfel, aproape o treime dintre români şi-ar plasa disponibilităţile financiare în asigurările de viaţă, cu 6 puncte procentuale mai mult decât în 2020, susţin autorii cercetării.
 
Astfel, primele trei motive care i-ar determina pe românii care nu s-au asigurat încă să încheie o asigurare de viaţă le reprezintă veniturile mai mari (35%), o experienţă nefericită a unui cunoscut a cărui familie a fost afectată (31%) şi o informare mai bună despre beneficiile asigurărilor (27%).
 
Cu toate acestea, potrivit UNSAR, ponderea asigurărilor de viaţă în totalul sectorului de profil din România se află la un nivel modest comparativ cu celelalte state analizate ale Uniunii Europene. Dacă în România asigurările de viaţă reprezentau la nivelul anului 2020 circa 19% din piaţă, cu o medie în ţările din Europa Centrală şi de Est de peste 31%, în alte ţări din Europa procentul depăşeşte 50% - ceea ce indică în continuare potenţialul deosebit al pieţei locale, dar mai ales deficitul de protecţie a populaţiei din ţara noastră.
 
"Rolul fundamental al asigurărilor de viaţă este să ofere protecţie financiară, precum şi modalităţi de economisire pe termen lung. Dezvoltarea acestui sector ar putea susţine o societate echilibrată, mai puţin vulnerabilă din punct de vedere financiar", a declarat Adrian Marin, preşedinte, UNSAR.
 
Reprezentanţii INSAR susţin că un acces mai bun al consumatorilor la instrumente de protecţie, economisire şi investire ar putea duce la consolidarea nivelului de responsabilizare şi la reducerea deficitului de protecţie.
 
"Perspectivele de dezvoltare a sectorului pot fi amplificate mai ales în contextul în care se introduc politici stimulatoare de consolidare a pieţei, precum deductibilităţi fiscale pentru asigurările de viaţă cu componentă exclusivă de protecţie", a precizat Alexandru Ciuncan, director general al UNSAR.
 
Totodată, populaţia României continuă să fie extrem de vulnerabilă în faţa riscurilor, conform studiului "Asigurările de viaţă, instrument de protecţie pentru familie", realizat pentru UNSAR de către un grup de experţi independenţi - ale cărui rezultate au fost deja date publicităţii.
 
Conform analizei, pentru multe familii din ţara noastră, producerea unui eveniment nedorit (accident, îmbolnăvire - ce se pot solda chiar şi cu un deces) ar duce la o scădere puternică a nivelului de trai. Astfel, asigurările de viaţă sunt o soluţie concretă şi uşor accesibilă pentru reducerea vulnerabilităţii familiilor şi a dezechilibrelor sociale, completând astfel protecţia oferită de sistemul public.
 
UNSAR - Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România a fost înfiinţată în 1994 şi reprezintă 20 de companii de profil. Acestea deţin o pondere de aproximativ 80% din piaţa locală de asigurări. Activitatea UNSAR are drept obiectiv apărarea şi reprezentarea intereselor asigurătorilor şi reasigurătorilor din România, participarea la îmbunătăţirea cadrului legislativ în domeniul asigurărilor, promovarea activităţii de asigurări în România şi promovarea dezvoltării cât mai durabile a industriei de profil pe plan intern şi internaţional.
 
Din anul 2007, UNSAR este membru cu drepturi depline al Federaţiei Asigurătorilor şi Reasigurătorilor Europeni - Insurance Europe.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 11208 / 17375
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Băiculescu & Asociații își consolidează echipa | Horațiu Pătrașcu, fost judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție se alătură pe poziția de Counsel și va coordona practica de Contencios Administrativ și Fiscal
Cariere în Drept | Andrea Roxana Chihaia, printre cei mai buni zece absolvenți ai generației sale, acum stagiară, a intrat în profesie cu emoție și entuziasm. Ea spune că performanța nu se întreține singură, ci trebuie susținută. ”Trebuie să începem ca societate să credem în tineri, în potențialul lor și să le oferim oportunități pe măsură”
A nouăsprezecea ediție a Școlii de vară la NNDKP | Internship-ul include, pe lângă componenta practică, o serie de training-uri generale care facilitează integrarea în firmă și mai multe cursuri de specialitate. Ce trebuie să știe tinerii aflați la început de drum care vor să se alăture uneia dintre cele mai performante echipe de avocați și care sunt așteptările NNDKP legate de viitorii profesioniști care vor contribui la succesul firmei
RTPR și Schoenherr, alături de Romcim la achiziția Tehno World. Vânzătorul a lucrat cu avocații PNSA
CMS asistă INVL în finanțarea de 24 milioane EUR acordată de BERD și Eiffel pentru construcția unei centrale solare în România
LegiTeam: Experienced Lawyer Employment | Reff & Associates
RTPR a asistat Grupul Evryo la vânzarea portofoliului de energie regenerabilă către PPC Group. Echipa de avocați a fost coordonată de Roxana Ionescu (Partner) și Cezara Urzică (Senior Associate)
INTERVIU | Cosmin Vasile, singurul avocat român evidențiat ca Thought Leader atât în practica de Arbitration, cât și de Commercial Litigation, în Who’s Who Legal ̸ Lexology: ”Avem șansa să fim implicați într-un număr foarte mare de arbitraje internaționale, de la comerciale la investiționale, dar și în numeroase arbitraje domestice. Pe de altă parte, reputația firmei noastre de litigatori excepționali ne dă șansa să gestionăm numeroase proiecte semnificative ca miză, sonoritate a părților implicate și care au o componentă internațională”
Promovări la Schoenherr & Asociații: Nora Olah devine local partner, alți trei avocați fac un pas înainte în carieră | Sebastian Guțiu (managing partner): ”Avocații promovați sunt specializați în domenii în care activitatea firmei s-a intensificat în ultimii ani. Fiecare dintre ei este un specialist confirmat în domeniul său de activitate”
ITR EMEA Tax Awards 2024 | Băncilă Diaconu și Asociații, Popescu & Asociații și Țuca Zbarcea & Asociații concurează pentru titlul de firma anului în România în domeniul taxelor. Popescu & Asociații și Țuca Zbârcea au câte trei nominalizări în jurisdicția locală, iar NNDKP este pe lista scurtă pentru distincția de firma anului în dispute fiscale
Ana-Maria Baciu este singurul avocat din România nominalizat pentru premiul ‘Regulatory Lawyer or In-House Counsel of the Year’ acordat în cadrul Global Regulatory Awards 2024
NNDKP a asistat AAylex One în legătură cu o finanțare de 20 de milioane de euro acordată de CEC Bank și Alpha Bank Romania | Valentin Voinescu (Partener) și Cătălina Dan (Asociat Senior), în prim plan
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...