ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Veniturile din serviciile de car şi bike-sharing ar putea creşte cu 40% până în 2030

27 Iunie 2022   |   Agerpres

De exemplu, autorii studiului au ajuns la concluzia că "prin adoptarea automobilelor electrice într-un ritm mai rapid decât deţinătorii de autoturisme proprietate personală, noile servicii de mobilitate ar putea îmbunătăţi calitatea aerului, reduce nivelul zgomotului şi reduce amprenta de carbon a oraşelor".

 
 
Serviciile de mobilitate, precum închirierile de automobile, ride hailing şi aplicaţiile de bike-sharing, ar urma să genereze venituri anuale de 660 de miliarde de dolari la nivel global în 2030, în creştere cu 40% faţă de veniturile de 260 de miliarde de dolari generate în 2020, potrivit un studiu publicat luni, informează Bloomberg.
 
Conform acestui studiu, realizat de Oliver Wyman Forum şi institutul pentru studii cu privire la transport din cadrul Universităţii Berkeley, serviciile de mobilitate vor transforma în mod semnificativ modul în care oamenii se deplasează în oraşele din întreaga lume, cu mult mai mult decât serviciile de transport public sau automobilele proprietate personală. În plus, printr-un accent mai mare pe sustenabilitate şi energii alternative, precum vehicule pe baterie, serviciile de mobilitate vor avea efecte benefice asupra climei, poluării şi traiului în oraşe.
 
De exemplu, autorii studiului au ajuns la concluzia că "prin adoptarea automobilelor electrice într-un ritm mai rapid decât deţinătorii de autoturisme proprietate personală, noile servicii de mobilitate ar putea îmbunătăţi calitatea aerului, reduce nivelul zgomotului şi reduce amprenta de carbon a oraşelor".
 
Studiul, care a analizat 13 servicii de mobilitate din trei regiuni (America de Nord, Europa şi Asia), a descoperit că noile servicii de mobilitate vor evolua cu viteze diferite în funcţie de locaţie. Europa va depăşi Asia în calitate de piaţă de automobile electrice cu cel mai mare ritm de creştere, iar Asia va deveni cea mai mare piaţă pentru servicii precum bike sharing şi moped sharing. În prezent, piaţa asiatică de micromobilitate este egală cu cea din Europa şi America de Nord combinate, dar până în 2030 va deveni mai mare decât cea din oricare alte regiuni.
 
Progresele în domeniul tehnologiei, reglementărilor guvernamentale şi cererea pentru mobilitate din partea consumatorilor ar urma să fie cel mai important motor de creştere pentru întregul sector al serviciilor de mobilitate pentru toate regiunile.
 
Congestionarea traficului va rămâne principala îngrijorare în perioada următoare, având în vedere popularitatea serviciilor de ride-sharing în raport cu transportul public. Cercetătorii susţin că este prea devreme să spună dacă serviciile de mobilitate vor reduce congestionarea traficului în timp.
 
"În timp ce migraţia oamenilor spre biciclete şi scutere ar putea reduce numărul de autoturisme într-un oraş, serviciile de ride hailing şi car sharing ar putea contribui la congestionare, dacă navetiştii vor alege aceste servicii în dauna transportului public", susţin autorii raportului.
 
În aceste condiţii, oraşele vor trebui să creeze un echilibru între încurajarea noilor soluţii de mobilitate şi extinderea sistemelor de transport public. Cercetătorii susţin că acest lucru poate fi realizat prin infrastructura de transport public, menţinerea unor tarife accesibile şi crearea de ecosisteme care permit conectarea noilor servicii de mobilitate cu sistemul de transport public.
 
"Autorităţile locale vor trebui să decidă cât de multe fonduri direcţionează spre transportul public versus piste pentru biciclete şi parcări pentru autoturisme", susţine Andreas Nienhaus, senior partner la Oliver Wyman.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 8470 / 18433
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Stratulat Albulescu o recrutează pe Andreea Șerban de la Reff & Asociații, pe poziția de Partener
Trei ofertanți intră în a doua rundă a vânzării Amethyst Healthcare, lanț paneuropean de radioterapie cu șase clinici în România. Goldman Sachs supraveghează tranzacția
Cei mai buni avocaţi în domeniul mărcilor, remarcați de WTR 1000, ediția 2025 | Baciu Partners, Răzvan Dincă & Asociaţii și Ratza & Ratza sunt lideri pe segmentele analizate, o bună expunere pentru TZA, Mușat, Schoenherr, ZRVP și NNDKP. Cum arată elita profesioniștilor din domeniu și ce spun clienții despre aceștia
Noi promovări în echipa RTPR | Andreea Nedeloiu devine Counsel, alți cinci avocați au terminat stagiatura și vin pe poziția de Associate
Promovări la Voicu & Asociații | Roxana Neguțu devine Senior Partner, noi poziții ocupate în cadrul Firmei
Filip & Company asistă eMAG şi HeyBlu în achiziția a 100% din acțiunile Orange Money IFN SA. Echipa, coordonată de Alina Stancu Bîrsan (partener) și Rebecca Marina (counsel)
Academia Română, reprezentată de Popescu & Asociații, obține o victorie semnificativă într-un proiect complex de retrocedare | Echipa coordonată de Octavian POPESCU (Managing Partner), Andreea MIHALACHE (Partner) și Ana Maria BULEA-CIURARU (Associate) stabilește un precedent important în protejarea bunurilor de importanță națională
O nouă echipă de coordonare la Filip & Company | Cristina Filip și Alexandru Bîrsan, co-Managing Partners, au un mandat de 4 ani. Mai mulți parteneri devin manageri sau co-manageri ai departamentelor firmei
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Intervenția instanței în arbitraj (Powered by ZRVP)
Mușat & Asociații promovează șapte avocați în ariile fuziuni și achiziții, litigii și arbitraj, drept bancar și financiar, piețe de capital și achiziții publice
RTPR, alături de Integral Capital Group la investiția în Embryos. Echipa de proiect, coordonată de Costin Tărăcilă (Managing Partner) și Marina Fechetă-Giurgică (Senior Associate)
CMS asistă grupul M Core cu privire la achiziția portofoliului de centre comerciale (Strip Malls) din România de la MAS Plc. Roxana Frățilă (partener) și Mircea Moraru (senior counsel), au coordonat avocații care au acoperit aspectele tranzacționale, iar Ana Radnev (partner) și Alina Tihan (senior counsel) au condus echipa de drept bancar
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...