ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Asocierea chinezilor cu Astra Arad, câştigătoarea licitaţiei pentru 40 de rame electrice şi după reevaluarea dispusă de CNSC

10 Februarie 2020   |   AGERPRES

Conform procesului verbal, Asocierea CRRC Qingdao Sifang - Astra Vagoane Călători a obţinut un punctaj de 89 puncte, Alstom Ferroviaria S.p.A - Alstom Transport SA - 80,66 puncte, iar Siemens Mobility - 79,64 puncte.

 
 
Asocierea CRRC Qingdao Sifang - Astra Vagoane Călători a ieşit, din nou, câştigătoare la licitaţia organizată de Autoritatea de Reformă Feroviară (ARF) pentru achiziţia de material rulant nou, după reevaluarea ofertelor dispusă de Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC).

"În data de 05.02.2020, a fost întocmit Procesul-verbal privind evaluarea propunerii financiare. În urma clarificărilor suplimentare solicitate, conform Deciziei CNCS din noiembrie 2019, Comisia de evaluare a Autorităţii pentru Reformă Feroviară (ARF) a constatat că răspunsurile primite au condus la lămurirea întrebărilor adresate. Astfel, consecinţă a punctajului obţinut, pe primul loc s-a clasat Asocierea CRRC Qingdao Sifang - Astra Vagoane Călători, pe locul al doilea Alstom Ferroviaria S.p.A - Alstom Transport SA, iar pe locul al treilea Siemens Mobility", se arată într-un răspuns al ARF, la solicitarea AGERPRES.


Conform procesului verbal, Asocierea CRRC Qingdao Sifang - Astra Vagoane Călători a obţinut un punctaj de 89 puncte, Alstom Ferroviaria S.p.A - Alstom Transport SA - 80,66 puncte, iar Siemens Mobility - 79,64 puncte.

Potrivit ARF, urmează ca ofertantul situat pe primul loc să trimită documentele prin care demonstrează informaţiile prezentate în DUAE (Documentul Unic de Achiziţie European). Termenul de răspuns la această solicitare este 14 februarie 2020.

"Procesul de evaluare va continua după primirea documentelor suport actualizate pentru demonstrarea informaţiilor prezentate în DUAE", se menţionează în procesul verbal.

ARF a lansat în luna aprilie 2019 licitaţia pentru "Achiziţie material rulant nou destinat transportului regional si suburban feroviar de călători (trenuri electrice regionale RE-R)", contractul având valoarea de până la 4,5 miliarde lei. Obiectul contractului îl reprezintă achiziţia publică a 40 unităţi rame electrice regionale şi mentenanţa acestora pe o perioadă de 15 ani de la livrarea fiecărei rame electrice, urmând ca acestea să fie livrate în termen de 32 de luni de la semnarea contractului.

Preţul ofertat per unitate RE-R (inclusiv instruirea personalului) a fost de 23.487.400 lei în cazul CRCC, de 31.237.729 lei - Siemens Mobility şi de 32.591.786 lei - Alstom. Livrarea primei unităţi se va face în 18 luni de către Asocierea CRRC Qingdao Sifang - Astra Vagoane Călători, în 23 de luni în cazul Siemens Mobility, iar Alstom Ferroviaria S.p.A - Alstom Transport SA va livra în 24 de luni prima garnitură. Pentru livrarea întregii cantităţi, chinezii au promis un termen de 32 de luni, Siemens Mobility - 31 de luni, iar Alstom Ferroviaria S.p.A - 40 de luni.

La numărului de locuri pe scaune, cel mai bine a stat Alstom Ferroviaria S.p.A - 232, urmat de CRCC Qingdao Sifang - cu 210 şi de Siemens Mobility - cu 200 de locuri.

Chinezii au câştigat şi la capitolul costuri cu consumul de energie. Astfel, ramele CRCC Qingdao Sifang au un consum mediu de energie de 3,869 kwh/RE-R km, cele ale Alstom Ferroviaria S.p.A - 3,912 kwh/RE-R km, în timp ce garniturile produse de Siemens Mobility au un consum de 4,3015 kwh/RE-R km.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 6744 / 8484
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Avocații Teis și Asociații întorc rezultatul anulării unei proceduri de achiziție publică în etapa reevaluării ofertelor
Filip & Company devine prima firmă de avocatură independentă din CEE care adoptă Harvey, platformă de IA generativă de ultimă generație care s-a remarcat prin precizie, securitate și versatilitate | Cristina Filip (managing partner): ”Este un pas transformator care îmbunătățește, mai degrabă decât înlocuiește, experiența și contribuția umană”
Țuca Zbârcea & Asociații promovează un nou Partener Equity în structura de conducere a firmei. Șerban Pâslaru se alătură celor 8 fondatori ai firmei de avocatură | Florentin Țuca, Managing Partner: ”Este un semnal pe care vrem să-l transmitem generațiilor viitoare de avocați, un semn de deschidere către partenerii care doresc să aibă un rol mai pronunțat în treburile firmei”
Promovare la RTPR: Bogdan Cordoș, expertul în energie care s-a alăturat firmei imediat după absolvirea facultății, face un pas înainte în carieră și devine partener | Costin Tărăcilă, Managing Partner: ”Suntem mândri de echipa noastră care numără unii dintre cei mai talentați și experimentați avocați din România”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Garanția la plata cheltuielilor arbitrale (Powered by ZRVP)
Mitel & Asociații recrutează avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
România căștigă arbitrajul ICSID cerut de 15 grupuri de investitori și 28 de persoane fizice din 7 țări, care cereau compensații de 256 mil. € pentru tratamentul aplicat de autorități | Tribunalul arbitral a decis că țara noastră nu a încălcat niciuna din garanțiile acordate investitorilor, iar reclamanții îi vor plăti jumătate din costurile de arbitraj suportate în acest dosar
Noi promovări în structura de conducere a firmei POPESCU & ASOCIAȚII. Adina VLAICU, Andreea MIHALACHE și Mirel RĂDESCU devin parte a echipei de management | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Sunt profesioniști de elită, cu notorietate și impact remarcabil în domeniile lor de expertiză, iar prezența lor în structura noastră de coordonare consolidează poziția firmei ca partener juridic de încredere în mediul de business”
Mitel & Asociatii recrutează avocat cu experienta (Real Estate)
Filip & Company a asistat PayPoint Services în contractarea unui credit sindicalizat de la UniCredit Bank și BERD | Alexandru Bîrsan (partener) şi Camelia Ianțuc (senior associate) au coordonat echipa de proiect
Băiculescu și Asociații asistă una dintre cele mai mari companii de brokeraj din România într-o tranzacție de 2.000.000 RON | Antonia Prisacaru, Head of Litigation: ”Un exemplu de cooperare eficientă între echipă și client, dar și o provocare în gestionarea unor etape juridice complexe, de la litigii până la finalizarea negocierilor”
Primele mișcări pe piața muncii din avocatură | Băncilă Diaconu & Asociații recrutează un partener de la Stratulat Albulescu și un fost Head of Legal din sectorul bancar se alătură firmei Rizoiu & Asociații
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...