ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Au fost depuse 19 oferte pentru electrificarea şi reabilitarea liniei de cale ferată Cluj Napoca-Oradea-Episcopia Bihor-Frontieră

17 Mai 2022   |   Agerpres

"Au fost depuse 19 oferte pentru electrificarea şi reabilitarea liniei de cale ferată Cluj Napoca - Oradea - Episcopia Bihor - Frontieră (166,2 km)! Achiziţia derulată de CFR SA este împărţită în 4 loturi şi are ca principal obiectiv creşterea vitezei de circulaţie la 160 km/h pentru trenurile de călători şi 120 km/h pentru trenurile de marfă", a scris Grindeanu, pe Facebook.

 
 
Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a anunţat marţi că au fost depuse 19 oferte pentru electrificarea şi reabilitarea liniei de cale ferată Cluj Napoca - Oradea - Episcopia Bihor - Frontieră, valoarea totală estimată a proiectului fiind de 7,54 miliarde de lei (fără TVA).
 
"Au fost depuse 19 oferte pentru electrificarea şi reabilitarea liniei de cale ferată Cluj Napoca - Oradea - Episcopia Bihor - Frontieră (166,2 km)! Achiziţia derulată de CFR SA este împărţită în 4 loturi şi are ca principal obiectiv creşterea vitezei de circulaţie la 160 km/h pentru trenurile de călători şi 120 km/h pentru trenurile de marfă", a scris Grindeanu, pe Facebook.
 
Pentru Lotul 1 (Cluj-Napoca - Aghireş), cu o valoare estimată de 1,50 miliarde de lei (fără TVA), au depus oferte cinci operatori economici din România, Austria, Italia, Franţa şi Turcia, iar pentru Lotul 2 (Aghireş - Poieni), cu o valoare estimată de 1,47 de miliarde de lei (fără TVA), au depus oferte patru operatori economici din România, Franţa, Italia şi Turcia.
 
De asemenea, pentru Lotul 3 (Poieni - Aleşd), cu o valoare estimată de 2,16 miliarde de lei (fără TVA), sunt interesaţi operatori economici din România, Franţa, Italia şi Turcia, în timp ce pentru Lotul 4 (Aleşd - Frontieră Ungaria), cu o valoare estimată de 2,41 miliarde de lei (fără TVA), au depus oferte şase operatori economici din România, Austria, Franţa, Polonia şi Turcia.
 
"Proiectul are o valoare totală estimată de 7,54 miliarde de lei (fără TVA) şi este finanţat prin PNRR", a mai scris ministrul Transporturilor.
 
Contractele prevăd inclusiv lucrări pentru: modernizarea staţiilor (inclusiv haltele de mişcare); modernizarea clădirilor staţiilor de călători, inclusiv construirea de pasarele şi/sau tuneluri pietonale, ridicarea nivelului peroanelor, în conformitate cu standardele europene în vigoare; modernizarea podurilor, podeţelor, repararea sistemului de drenaj, îmbunătăţirea terasamentelor.
 
De asemenea, se vor executa lucrări pentru construcţia unor facilităţi pentru persoanele cu dizabilităţi; montarea de panouri fonoabsorbante şi soluţii alternative de reducere a nivelului de zgomot; construcţia drumurilor de întreţinere de-a lungul căii ferate (unde nu sunt disponibile drumuri publice); modernizarea instalaţiilor de electrificare (25 kV) pe toată lungimea tronsonului; maximizarea capacităţii de tranzit.
 
Contractul mai prevede asigurarea interoperabilităţii prin implementarea STI, în special în ceea ce priveşte sarcina pe osie (22,5 t), gabaritul de încărcare (C), lungimea liniilor din staţii si haltele de mişcare, instalaţii de centralizare electronică noi, în staţii, şi introducerea sistemului de siguranţă ERTMS (ETCS nivel 2 + GSM-R) şi modernizarea echipamentului de telecomunicaţii.
 
Pentru fiecare contract durata de proiectare este de 6 luni, iar pentru execuţie este de 36 de luni, a mai scris Grindeanu.
 
Conform unui comunicat al CFR sa, pentru Lot 1 Cluj-Napoca - Aghireş au depus oferte Asocierea FCC Construccion SA, CCN Altyapi Yatirimlari VE Inşaat Anonim Şirketi Ankara Sucursala Bucureşti, Gulermak Agir Sanayi Inşaat ve Taahhut A.Ş; Porr Construct; Asocierea S.C. Alstom Transport SA, Arcada Company; . Asocierea Webuild SPA - Milano, Salceg, Impresa Pizzarotti& C SPA Italia SPA; Asocierea Yapi Merkezi Inşaat ve Sanayi AŞ, Makyol Insaat Sanayi Turizm ve TicaretAS.
 
Operatorii care au depus oferte pentru Lotul 2 Aghireş - Poieni sunt: Asocierea Arcada Company, SC Alstom Tranport SA; Asocierea FCC Construccion SA, CCN Altyapi Yatirimlari VE Inşaat Anonim Şirketi Ankara Sucursala Bucureşti, Gulermak Agir Sanayi Inşaat ve Taahhut AŞ; Asocierea Webuild SPA - Milano, Salcef SPA, Impresa Pizzarotti& C SPA Italia SPA; Asocierea Yapi Merkezi Inşaat ve Sanayi AŞ, Makyol Insaat Sanayi Turizm ve TicaretAS.
 
Pentru lotul 3 ofertele au fost depuse de Asocierea Railworks: Alstom Transport SA - Arcada Company S.A. (lider de asociere); Asociere FCC Construccion SA - Gulermak - CCN; Asocierea Webuild SPA - Impresa Pizzarotti& C SPA- Salcef SPA; Asocierea Yapi Merkezi Insaat ve Sanayi AS - Makyol Insaat Sanayi Turizm ve Ticaret AS.
 
Ofertele pentru Lotul 4 Aleşd - Frontieră Ungaria au fost depuse de Porr Construct SRL - ofertant unic; Asocierea Railworks: Alstom Transport SA (lider) - Arcada Company S.A; Asociere FCC Construccion S.A. - Gulermak- CCN; Asocierea Drum Asfalt SRL şi Zue Spolka Akcyjna; Asocierea Webuild SPA - Impresa Pizzarotti& C SPA- Salcef SPA; Asocierea Yapi Merkezi Insaat ve Sanayi AS - Makyol Insaat Sanayi Turizm ve Ticaret AS.
 
Prin modernizarea infrastructurii şi suprastructurii feroviare pe cele patru loturi, aferente liniei de cale ferată Cluj Napoca - Oradea - Episcopia Bihor - Frontieră (166,2 km), se vor asigura condiţii tehnice pentru circulaţia cu viteza de 160 km/h pentru trenurile de călători şi de 120 km/h pentru trenurile de marfă, creşterea gradului de confort şi de siguranţă a traficului feroviar.
 
Durata de implementare este de 102 luni pentru fiecare contract, astfel: 6 luni pentru proiectare, 36 luni pentru execuţia lucrărilor, iar perioada de garanţie este de minimum 60 de luni, sursa de finanţare fiind asigurată din Fonduri Externe Nerambursabile, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), componenta 4 - Transport sustenabil - Reforma 1.5 - Dezvoltarea infrastructurii feroviare şi managementul traficului feroviar.
 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2385 / 8481
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Țuca Zbârcea & Asociații promovează un nou Partener Equity în structura de conducere a firmei. Șerban Pâslaru se alătură celor 8 fondatori ai firmei de avocatură | Florentin Țuca, Managing Partner: ”Este un semnal pe care vrem să-l transmitem generațiilor viitoare de avocați, un semn de deschidere către partenerii care doresc să aibă un rol mai pronunțat în treburile firmei”
Promovare la RTPR: Bogdan Cordoș, expertul în energie care s-a alăturat firmei imediat după absolvirea facultății, face un pas înainte în carieră și devine partener | Costin Tărăcilă, Managing Partner: ”Suntem mândri de echipa noastră care numără unii dintre cei mai talentați și experimentați avocați din România”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Garanția la plata cheltuielilor arbitrale (Powered by ZRVP)
Mitel & Asociații recrutează avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
România căștigă arbitrajul ICSID cerut de 15 grupuri de investitori și 28 de persoane fizice din 7 țări, care cereau compensații de 256 mil. € pentru tratamentul aplicat de autorități | Tribunalul arbitral a decis că țara noastră nu a încălcat niciuna din garanțiile acordate investitorilor, iar reclamanții îi vor plăti jumătate din costurile de arbitraj suportate în acest dosar
Noi promovări în structura de conducere a firmei POPESCU & ASOCIAȚII. Adina VLAICU, Andreea MIHALACHE și Mirel RĂDESCU devin parte a echipei de management | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Sunt profesioniști de elită, cu notorietate și impact remarcabil în domeniile lor de expertiză, iar prezența lor în structura noastră de coordonare consolidează poziția firmei ca partener juridic de încredere în mediul de business”
Mitel & Asociatii recrutează avocat cu experienta (Real Estate)
Filip & Company a asistat PayPoint Services în contractarea unui credit sindicalizat de la UniCredit Bank și BERD | Alexandru Bîrsan (partener) şi Camelia Ianțuc (senior associate) au coordonat echipa de proiect
Băiculescu și Asociații asistă una dintre cele mai mari companii de brokeraj din România într-o tranzacție de 2.000.000 RON | Antonia Prisacaru, Head of Litigation: ”Un exemplu de cooperare eficientă între echipă și client, dar și o provocare în gestionarea unor etape juridice complexe, de la litigii până la finalizarea negocierilor”
Primele mișcări pe piața muncii din avocatură | Băncilă Diaconu & Asociații recrutează un partener de la Stratulat Albulescu și un fost Head of Legal din sectorul bancar se alătură firmei Rizoiu & Asociații
Cum a fost anul 2024 pentru Duțescu & Partners: poziționare în topul internațional al firmelor de avocați evidențiate în practica de Capital Markets, lansarea practicii de drept islamic și multe victorii obținute pentru clienți | De vorbă cu Dr. Cristian Duțescu (partener fondator) și Casiana Dușa (partener) despre parcurs, proiecte și realizări
Precedent important obținut de RTPR pentru Premier Energy Furnizare în materia teoriei impreviziunii. Despăgubiri de aproximativ 4 milioane EUR și dobânzi legale penalizatoare, ca urmare a neexecutării unui contract de furnizare de energie încheiat pe piața PCCB-BC. Alexandru Stănoiu (Counsel) și Ana Popa (Senior Associate), în echipa coordonată de Valentin Berea (Partener)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...