ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Au fost depuse 19 oferte pentru electrificarea şi reabilitarea liniei de cale ferată Cluj Napoca-Oradea-Episcopia Bihor-Frontieră

17 Mai 2022   |   Agerpres

"Au fost depuse 19 oferte pentru electrificarea şi reabilitarea liniei de cale ferată Cluj Napoca - Oradea - Episcopia Bihor - Frontieră (166,2 km)! Achiziţia derulată de CFR SA este împărţită în 4 loturi şi are ca principal obiectiv creşterea vitezei de circulaţie la 160 km/h pentru trenurile de călători şi 120 km/h pentru trenurile de marfă", a scris Grindeanu, pe Facebook.

 
 
Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a anunţat marţi că au fost depuse 19 oferte pentru electrificarea şi reabilitarea liniei de cale ferată Cluj Napoca - Oradea - Episcopia Bihor - Frontieră, valoarea totală estimată a proiectului fiind de 7,54 miliarde de lei (fără TVA).
 
"Au fost depuse 19 oferte pentru electrificarea şi reabilitarea liniei de cale ferată Cluj Napoca - Oradea - Episcopia Bihor - Frontieră (166,2 km)! Achiziţia derulată de CFR SA este împărţită în 4 loturi şi are ca principal obiectiv creşterea vitezei de circulaţie la 160 km/h pentru trenurile de călători şi 120 km/h pentru trenurile de marfă", a scris Grindeanu, pe Facebook.
 
Pentru Lotul 1 (Cluj-Napoca - Aghireş), cu o valoare estimată de 1,50 miliarde de lei (fără TVA), au depus oferte cinci operatori economici din România, Austria, Italia, Franţa şi Turcia, iar pentru Lotul 2 (Aghireş - Poieni), cu o valoare estimată de 1,47 de miliarde de lei (fără TVA), au depus oferte patru operatori economici din România, Franţa, Italia şi Turcia.
 
De asemenea, pentru Lotul 3 (Poieni - Aleşd), cu o valoare estimată de 2,16 miliarde de lei (fără TVA), sunt interesaţi operatori economici din România, Franţa, Italia şi Turcia, în timp ce pentru Lotul 4 (Aleşd - Frontieră Ungaria), cu o valoare estimată de 2,41 miliarde de lei (fără TVA), au depus oferte şase operatori economici din România, Austria, Franţa, Polonia şi Turcia.
 
"Proiectul are o valoare totală estimată de 7,54 miliarde de lei (fără TVA) şi este finanţat prin PNRR", a mai scris ministrul Transporturilor.
 
Contractele prevăd inclusiv lucrări pentru: modernizarea staţiilor (inclusiv haltele de mişcare); modernizarea clădirilor staţiilor de călători, inclusiv construirea de pasarele şi/sau tuneluri pietonale, ridicarea nivelului peroanelor, în conformitate cu standardele europene în vigoare; modernizarea podurilor, podeţelor, repararea sistemului de drenaj, îmbunătăţirea terasamentelor.
 
De asemenea, se vor executa lucrări pentru construcţia unor facilităţi pentru persoanele cu dizabilităţi; montarea de panouri fonoabsorbante şi soluţii alternative de reducere a nivelului de zgomot; construcţia drumurilor de întreţinere de-a lungul căii ferate (unde nu sunt disponibile drumuri publice); modernizarea instalaţiilor de electrificare (25 kV) pe toată lungimea tronsonului; maximizarea capacităţii de tranzit.
 
Contractul mai prevede asigurarea interoperabilităţii prin implementarea STI, în special în ceea ce priveşte sarcina pe osie (22,5 t), gabaritul de încărcare (C), lungimea liniilor din staţii si haltele de mişcare, instalaţii de centralizare electronică noi, în staţii, şi introducerea sistemului de siguranţă ERTMS (ETCS nivel 2 + GSM-R) şi modernizarea echipamentului de telecomunicaţii.
 
Pentru fiecare contract durata de proiectare este de 6 luni, iar pentru execuţie este de 36 de luni, a mai scris Grindeanu.
 
Conform unui comunicat al CFR sa, pentru Lot 1 Cluj-Napoca - Aghireş au depus oferte Asocierea FCC Construccion SA, CCN Altyapi Yatirimlari VE Inşaat Anonim Şirketi Ankara Sucursala Bucureşti, Gulermak Agir Sanayi Inşaat ve Taahhut A.Ş; Porr Construct; Asocierea S.C. Alstom Transport SA, Arcada Company; . Asocierea Webuild SPA - Milano, Salceg, Impresa Pizzarotti& C SPA Italia SPA; Asocierea Yapi Merkezi Inşaat ve Sanayi AŞ, Makyol Insaat Sanayi Turizm ve TicaretAS.
 
Operatorii care au depus oferte pentru Lotul 2 Aghireş - Poieni sunt: Asocierea Arcada Company, SC Alstom Tranport SA; Asocierea FCC Construccion SA, CCN Altyapi Yatirimlari VE Inşaat Anonim Şirketi Ankara Sucursala Bucureşti, Gulermak Agir Sanayi Inşaat ve Taahhut AŞ; Asocierea Webuild SPA - Milano, Salcef SPA, Impresa Pizzarotti& C SPA Italia SPA; Asocierea Yapi Merkezi Inşaat ve Sanayi AŞ, Makyol Insaat Sanayi Turizm ve TicaretAS.
 
Pentru lotul 3 ofertele au fost depuse de Asocierea Railworks: Alstom Transport SA - Arcada Company S.A. (lider de asociere); Asociere FCC Construccion SA - Gulermak - CCN; Asocierea Webuild SPA - Impresa Pizzarotti& C SPA- Salcef SPA; Asocierea Yapi Merkezi Insaat ve Sanayi AS - Makyol Insaat Sanayi Turizm ve Ticaret AS.
 
Ofertele pentru Lotul 4 Aleşd - Frontieră Ungaria au fost depuse de Porr Construct SRL - ofertant unic; Asocierea Railworks: Alstom Transport SA (lider) - Arcada Company S.A; Asociere FCC Construccion S.A. - Gulermak- CCN; Asocierea Drum Asfalt SRL şi Zue Spolka Akcyjna; Asocierea Webuild SPA - Impresa Pizzarotti& C SPA- Salcef SPA; Asocierea Yapi Merkezi Insaat ve Sanayi AS - Makyol Insaat Sanayi Turizm ve Ticaret AS.
 
Prin modernizarea infrastructurii şi suprastructurii feroviare pe cele patru loturi, aferente liniei de cale ferată Cluj Napoca - Oradea - Episcopia Bihor - Frontieră (166,2 km), se vor asigura condiţii tehnice pentru circulaţia cu viteza de 160 km/h pentru trenurile de călători şi de 120 km/h pentru trenurile de marfă, creşterea gradului de confort şi de siguranţă a traficului feroviar.
 
Durata de implementare este de 102 luni pentru fiecare contract, astfel: 6 luni pentru proiectare, 36 luni pentru execuţia lucrărilor, iar perioada de garanţie este de minimum 60 de luni, sursa de finanţare fiind asigurată din Fonduri Externe Nerambursabile, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), componenta 4 - Transport sustenabil - Reforma 1.5 - Dezvoltarea infrastructurii feroviare şi managementul traficului feroviar.
 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2029 / 8125
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
SCA Bondoc si Asociații anunță cu mare tristețe trecerea în neființă a colegului și prietenului avocat Horațiu Dumitru
CMS îl promovează pe Andrei Cristescu în poziția de Counsel în cadrul biroului din România. Horea Popescu (Managing Partner): Andrei reflectă perfect valorile CMS, mai ales prin munca sa în echipă și implicarea în mentoratul colegilor juniori
Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL a asistat Goodpack SRL, societate parte din portofoliul CEECAT Capital, în procesul de achiziție a Paccor Romania SRL
Wolf Theiss a asistat fondurile Cerberus Capital Management și Revetas Capital în legătură cu vânzarea complexului de birouri The Landmark din București. Partenerul Ileana Glodeanu a coordonat echipa multidisciplinară de avocați
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Ștefania Andruhovici, Directorul Departamentul Juridic - Electrica SA: „Misiunea de a promova principii sănătoase se extinde dincolo de cadrul biroului, datoria noastră fiind aceea de a fi, prin tot ceea ce facem, un exemplu pentru cei din jur”
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A crește în primul semestru din 2024. Avans de 18% la nivel global și de 39% pe piețele emergente. CMS își menține pozițiile fruntașe în clasamente, Clifford Chance și Schoenherr se remarcă în Europa și două firme cu prezență la București rămân în top la nivel global
Cel mai amplu domeniu de master din România și din istoria învățământului juridic superior românesc, la Facultatea de Drept din Universitatea București. Anul acesta vor fi 14 programe, unele derulate în colaborare cu instituții de învățământ din străinătate | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății: “Atunci când comunicarea în domeniile la care se referă specializarea se face, din cauza caracterului lor global, în limba engleză, organizăm și noi programele în limba engleză pentru administrarea corectă a terminologiei juridice specifice”
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în tranzacția de securitizare sintetică cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...