ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

BCR anunţă primele 10 start-up-uri din tehnologie care vor face parte din Acceleratorul BCR-InnovX

25 Martie 2019   |   AGERPRES

Pe 23 martie, 17 firme finaliste au participat la Selection Day, fiind alese cele 10 start-up-uri câştigătoare care vor începe luni Bootcamp-ul.

 
 
Banca Comercială Română anunţă selectarea primelor 10 start-up-uri din tehnologie care vor face parte din Acceleratorul BCR-InnovX, un program de mentorat şi accelerare de business structurat în trei etape, au anunţat luni, reprezentanţii programului în cadrul unei conferinţe de presă.

În Acceleratorul BCR-InnovX s-au înscris peste 200 de firme, din care juriul a selectat 54 care erau eligibile conform criteriilor Acceleratorului. Firmele selectate au participat la evenimentele Fast Track Days, unde şi-au prezentat ideile de afaceri în faţa juriului.

Pe 23 martie, 17 firme finaliste au participat la Selection Day, fiind alese cele 10 start-up-uri câştigătoare care vor începe luni Bootcamp-ul.

Juriul Acceleratorului BCR-InnovX a selectat cele 10 firme care vor participa la Bootcamp-ul programului în perioada 25 martie - 14 iunie 2019. Prima cohorta a acceleratorului este dedicata start-up-urilor, cu cifra de afaceri între 100.000 de euro şi un milion de euro, care dezvolta soluţii şi produse inovatoare prin tehnologie.


Cele 10 companii selectate de juriu sunt AlphaBlock (blockchain), BOX2M (tehnologii IoT), KFactory (Tehnologii IoT şi machine learning), KPEYE (platforma dedicată IMM-urilor), Maillon (platforma LendTech), Modex (Blockchain), Mo'Real Universe (platforma pentru experienţe Augmented Reality), Product Lead (soluţie e-commerce), Sigtree (servicii integrate de Smart Home) şi Wise Voice (dezvoltator de chatbot şi asistent vocal).

"Antreprenorii selectaţi în acceleratorul BCR-InnovX ne dau încredere ca vom vedea tot mai multe companii de tehnologie lansate de români, cu succes internaţional. Alături de partenerii din proiect, credem în dezvoltarea României prin inovaţii în tehnologie şi credem că "Imaginat de România, Codat de România sau Creat de România" poate deveni un brand de ţară. Mă aştept totodată să accelerăm noi înşine ca business, prin înglobarea unor soluţii fintech selectate în accelerator şi prin inovarea instrumentelor financiare de investiţii în start-up-uri", spune Sergiu Manea, CEO Banca Comercială Română.

Juriul acceleratorului a fost format din: Alexandru Mihailciuc (Global Head of Pre-sales UiPath), Daniel Dumitrescu (Unicorns Scout InnovX), Diana Dumitrescu (Programme Manager InnovX), Silviu Florea (Senior Fintech Developer Compensis), Andrei Bogdan Mihăescu (Senior Developer ADP), Mădălina Hagima (Partener de conducere Hristescu & Partners), Bogdan Hristescu (Director Regional Euronet), Delia Olteanu (Creditare Micro BCR) şi Gabriel Pralea (Regional Corporate Director BCR). Aceştia vor fi o parte din mentorii Bootcamp-ului BCR-InnovX dedicat start-up-urilor, alături de experţi internaţionali în accelerarea afacerilor.

"În momentele cele mai dificile, am avut norocul să fiu înconjurat şi să primesc îndrumări din partea unor oameni care m-au ajutat sa trec peste obstacole. Am fondat InnovX ghidat de convingerea că este datoria mea să-i ajut pe ceilalţi care au un start-up în tehnologie. Am avut multe "Aha moments" şi toate au rezultat în urma interacţiunilor cu ceilalţi antreprenori. Câteodată este nevoie doar de o discuţie de 5 minute cu cineva care a avut o experienţă similară, care poate să salveze ani de zile de mers într-o direcţie greşită", a spus Bogdan Mănoiu, fondatorul InnovX.

Toate start-up-urile din program vor învăţa, prin expertiza ECSIF, să acceseze de la Bruxelles granturi pentru inovare cu valori de 50.000 de euro şi vor putea să-şi susţină prezentările în cadrul conferinţei Startup Grind din Londra.

Acceleratorul BCR-InnovX este un proiect realizat în parteneriat cu Uipath, Startup Grind în partnership with Google for Startups, Mindspace şi European Center for Services Investments and Financing (ECSIF). BCR acopera costurile pentru toate bursele alocate antreprenorilor din acest proiect, cursurile şi costurile logistice.

Acceleratorul BCR-InnovX este un program de mentorat şi accelerare de business structurat în trei etape: Start-ups - 10 microîntreprinderi care au avut în 2018 o cifra de afaceri între 100.000 de euro şi un milion de euro şi/sau care au atras o finanţare cuprinsă între 100.000 de euro şi un milion de euro în ultimul an. Cifra de afaceri se poate cumula cu cea al altor companii cu care formează un grup în accepţiunea legislaţiei IMM-urilor; Grinders - 10 studenţi şi/sau tineri antreprenori la început de drum.

Cei care doresc să se înscrie trebuie să aibă înregistrată o microîntreprindere, o întreprindere sociala sau asociaţie/fundaţie pe teritoriul României (persoana juridica sau persoana fizica autorizata) în orice sector tehnologic. Cifra de afaceri pe ultimul an trebuie sa fie sub 100.000 de euro; Scale-ups - 5 companii dezvoltate (IMM-uri), care au înregistrat în 2018 o cifra de afaceri între un milion de euro şi 2,6 milioane de euro. Cifra de afaceri se poate cumula cu cea al altor companii cu care formează un grup în accepţiunea legislaţiei IMM-urilor.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 8110 / 8460
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Primele mișcări pe piața muncii din avocatură | Băncilă Diaconu & Asociații recrutează un partener de la Stratulat Albulescu și un fost Head of Legal din sectorul bancar se alătură firmei Rizoiu & Asociații
ZRVP: 30 de ani de tradiție în avocatură, un nou look pentru viitor | Cosmin Vasile (managing partner): Noua imagine reflectă identitatea și tradiția brandului nostru, reinterpretate într-o manieră modernă și îndrăzneață
Edward Sukyas pierde arbitrajul cu statul român și trebuie să plătească peste o jumătate de milion de euro - cheltuieli arbitrale și onorarii plătite avocaților care au apărat România. Litigiul cu Jack Sukyas merge mai departe, modul de alocare a cheltuielilor de arbitraj fiind decis într-o etapă ulterioară a procedurii | Cât au însumat onorariile primite de avocații români aflați de-o parte și alta a baricadei și ce sume au încasat arbitrii
Cum a fost anul 2024 pentru Duțescu & Partners: poziționare în topul internațional al firmelor de avocați evidențiate în practica de Capital Markets, lansarea practicii de drept islamic și multe victorii obținute pentru clienți | De vorbă cu Dr. Cristian Duțescu (partener fondator) și Casiana Dușa (partener) despre parcurs, proiecte și realizări
Precedent important obținut de RTPR pentru Premier Energy Furnizare în materia teoriei impreviziunii. Despăgubiri de aproximativ 4 milioane EUR și dobânzi legale penalizatoare, ca urmare a neexecutării unui contract de furnizare de energie încheiat pe piața PCCB-BC. Alexandru Stănoiu (Counsel) și Ana Popa (Senior Associate), în echipa coordonată de Valentin Berea (Partener)
Bulboacă și Asociații facilitează atragerea de finanțare, la final de an, pentru o companie românească de succes din industria panificației
Pentru echipa de insolvență de la Țuca Zbârcea & Asociații, anul 2024 s-a caracterizat printr-o intensificare a volumului de muncă, cu mandate noi care s-au adăugat unui portofoliu existent bogat. Cele mai multe proiecte au avut complexitate și miză ridicată, necesitând extinderea echipelor implicate și un volum mai intens de activitate | De vorbă cu Cătălina Mihăilescu (Partener) despre activitatea departamentului și planurile de viitor
Meet the Professionals | Din vorbă în vorbă cu Cristina Roșu, proaspăt promovată Partner în cadrul firmei Toncescu și Asociații - KPMG Legal: “Angajarea mea la KPMG Legal după terminarea facultății a fost punctul de plecare al unei călătorii profesionale frumoase și pline de satisfacții, care m-a adus unde sunt astăzi. Am crescut încet, dar constant, în această firmă, dezvoltându-mă ca profesionist, dar mai ales ca om”
Echipa Wolf Theiss dedicată proiectelor din materia insolvenței este în proces de creștere și consolidare, având în vedere interesul ridicat acordat acestui domeniu și creșterea numărului și complexității proiectelor. ”În perioada recentă, ne-au fost solicitate de către clienți numeroase analize privind posibila deschidere a procedurii insolvenței, efectele și riscurile unei astfel de proceduri, dar și opțiunile reglementate pentru restructurarea afacerii, ceea ce arată interesul crescut al companiilor în utilizarea mecanismelor legale”, spun avocații
Băiculescu & Asociații continuă extinderea. Alți doi avocați se alătură firmei, întărind departamentele de Drept Penal și Litigii | Vasile Băiculescu (Managing Partner): ”Fundația unei societăți de avocatură este formată din echipe solide, orientate spre soluții și dedicare pentru client. Continuăm să creștem pentru a oferi un serviciu de calitate”
Insolvență ̸ Restructurare | În spatele scenei, alături de echipa NNDKP, într-o discuție cu trei dintre coordonatorii acestui segment de practică ce a generat venituri de cca. 11 % din total, anul trecut. Debt-recovery rămâne în continuare o parte importantă din activitatea echipei. Focusul tinde să migreze spre procedurile de pre-insolvență, iar componenta de turnaround și restructurare crește în mod constant. Numărul procedurilor de insolvență va crește cu 10-12% în următorii doi ani, estimează avocații
Bondoc și Asociații obține o clarificare importantă la ÎCCJ cu privire la stabilirea competenței pentru soluționarea litigiilor în legătură cu încheierea contractelor finanțate din fonduri alocate prin PNRR, de către beneficiari privați care nu au obligația aplicării procedurilor de achiziție publică
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...