ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Cargus, primul rezident din CTPark Oradea Cargo Terminal

25 Octombrie 2022   |   BizLawyer

• CTPark Oradea Cargo Terminal este o premieră în România, fiind primul parc industrial cu terminal cargo aerian. • Suprafața închiriată de Cargus în parcul industrial de lângă Aeroportul din Oradea este de 3.400 mp. • Tranzacția de închiriere marchează continuarea colaborării dintre CTP și Cargus, compania fiind deja prezentă în portofoliul CTP din București și Timișoara.

 
 
CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator listat de spații industriale și logistice din Europa Continentală, extinde colaborarea pe care o are cu Cargus, una dintre cele mai mari companii de curierat din România, în CTPark Oradea Cargo Terminal. Compania de curierat, deja prezentă în portofoliul CTP, este prima care semnează un contract de închiriere, pentru o suprafață de 3.400 mp, în singurul parc industrial din România care are un terminal cargo aerian.

CTPark Oradea Cargo Terminal este construit pe un teren cu o suprafață de 14,4 hectare și beneficiază de conexiune directă cu Aeroportul Oradea. Proiectul include numeroase elementele de infrastructură specifice finalizate într-un timp record, cum ar fi platforma de garare a avioanelor sau calea de rulare, care face legătura dintre platforma de staționare a aeronavelor și pista aeroportului.


„CTPark Oradea Cargo Terminal este o premieră națională, un proiect complex de infrastructură, care implică lucrări speciale, pe care echipa noastră de construcții le-a realizat la cele mai înalte standarde de calitate și într-un timp record. Interesul potențialilor rezidenți ai parcului a fost extrem de mare încă de la debutul proiectului și ne bucurăm să putem anunța, acum, și primirea în spațiu a primului chiriaș. Cargus este unul dintre partenerii noștri strategici, alături de care ajungem, astfel, la o suprafață închiriată de aproape 18.000 mp în București, Timișoara și Oradea”, a declarat Andrei Koszti, Regional Commercial Manager, CTP România.

Cargus a inaugurat recent și un depozit de 11.000 mp în CTPark Bucharest dotat cu tehnologie de ultimă generație, iar acum, își extinde amprenta și planifică deschiderea unor noi spații în parcul din Oradea. Mai mult, depozitul din Oradea este relevant nu doar pentru dezvoltarea locală a companiei de curierat, cât și pentru cea internațională.

„Continuăm investițiile și planurile noastre de creștere. Odată cu dezvoltarea rețelei de livrare out of home și inaugurarea noului depozit de lângă București, ne-am dorit să beneficiem de toate avantajele pe care le oferă accesul la un terminal cargo de ultimă generație. Accesul facil la aeroportul din nord-vestul țării ne va permite să continuăm optimizarea operațiunilor noastre logistice și să extindem dezvoltarea companiei la nivel internațional – Oradea va fi un hub important pentru segmentul cross-border. Suntem încântați că vom dezvolta acest proiect alături de echipa de la CTP, cu care avem o colaborare de lungă durată”, a declarat Olivier Van Houtte, CEO Cargus.

CTP mai deține în județul Bihor alte două parcuri industriale, CTPark Oradea North, amplasat pe Calea Borșului, în Oradea, și CTPark Salonta, aflat în Salonta, oraș care va beneficia de conexiune directă cu autostrada M44 din Ungaria prin intermediului noului drum expres DX Oradea-Arad. În ultimii ani, CTP și-a consolidat poziția ca unul dintre principalii investitori imobiliari din zona de vest a țării, având, de asemenea, parcuri industriale și în Timișoara, Arad, Ineu și Caransebeș.

În România, CTP deține o suprafață totală de peste 2,2 milioane mp de depozite de clasa A în 15 orașe: Arad, Brașov, București, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Oradea, Pitești, Sibiu, Timișoara, Turda, Târgu Mureș, Caransebeș, Ineu și Salonta.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1814 / 8493
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Bulboacă & Asociații a sprijinit obținerea unei finanțări de capital de lucru în valoare de 20 de milioane EUR pentru Frigoglass, asumând din nou un rol de reprezentare dublă. Colaborare cu două firme internaționale de avocați, în acest proiect
Trei firme de avocați din România, evidențiate pentru activitatea în domeniul Competition ̸ Antitrust | NNDKP, CMS și D&B David și Baias au intrat în topul global al firmelor cu cea mai bună practică de concurență. Cine sunt avocații evidențiați de GCR 100 – 2025 și care au fost proiectele care au adus recunoaștere echipelor locale
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Abuzul de Drept în arbitraj (Powered by ZRVP)
Cum a evoluat anul trecut Ioana Gelepu The Office Litigation & Enforcement, butic de litigii evidențiat de ghidurile juridice internaționale, și care au fost proiectele care au antrenat un număr considerabil de analize juridice | Ioana Gelepu, fondator: ”Sunt mulțumită că am reușit să mă implic în toate detaliile proiectelor pe care le gestionăm, suficient de variate cât să satisfacă setea mea neobosita de nou”
Meet the Professionals | Monica Constantin, Legal & Corporate Affairs Director - Bergenbier SA, avocat ”antrenat” în multinaționale și cu o bogată experiență dobândită în gestionarea unor tranzacții de referință pe piața locală: ”Oamenii pe care i-am întâlnit au făcut diferența și au contribuit la dezvoltarea și la evoluția mea, atât colegi din business, din interiorul echipelor din care am făcut parte, cât și liderii care mi-au servit drept model”
Cum poți dezvolta o carieră internațională cu programul Erasmus+ | Povestea lui Constantin Roșca, absolvent de Drept plecat din Fălticeni, care a ales să studieze la Universitatea din Istanbul. El este azi masterand în Drept Internațional Public în cadrul Universității Koç, cea mai prestigioasă din Turcia și stagiar în cadrul biroului Esenyel ̸ Partners, unul din cele mai cunoscute birouri internaționale de avocatură și consultanță juridică din țara desfășurată pe două continente
CMS Emerging Europe M&A 2024 ̸ 25 | Piața de M&A din Europa emergentă se redresează, ajungând la cele mai ridicate niveluri din 2018 până în prezent. Horea Popescu, Partener CMS România: „Optimismul pare să devină marca anului 2025”
Filip & Company devine prima firmă de avocatură independentă din CEE care adoptă Harvey, platformă de IA generativă de ultimă generație care s-a remarcat prin precizie, securitate și versatilitate | Cristina Filip (managing partner): ”Este un pas transformator care îmbunătățește, mai degrabă decât înlocuiește, experiența și contribuția umană”
Țuca Zbârcea & Asociații promovează un nou Partener Equity în structura de conducere a firmei. Șerban Pâslaru se alătură celor 8 fondatori ai firmei de avocatură | Florentin Țuca, Managing Partner: ”Este un semnal pe care vrem să-l transmitem generațiilor viitoare de avocați, un semn de deschidere către partenerii care doresc să aibă un rol mai pronunțat în treburile firmei”
Promovare la RTPR: Bogdan Cordoș, expertul în energie care s-a alăturat firmei imediat după absolvirea facultății, face un pas înainte în carieră și devine partener | Costin Tărăcilă, Managing Partner: ”Suntem mândri de echipa noastră care numără unii dintre cei mai talentați și experimentați avocați din România”
Mitel & Asociații recrutează avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
România căștigă arbitrajul ICSID cerut de 15 grupuri de investitori și 28 de persoane fizice din 7 țări, care cereau compensații de 256 mil. € pentru tratamentul aplicat de autorități | Tribunalul arbitral a decis că țara noastră nu a încălcat niciuna din garanțiile acordate investitorilor, iar reclamanții îi vor plăti jumătate din costurile de arbitraj suportate în acest dosar
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...