ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

CIS Group construiește un parc fotovoltaic de 23 MW, la Copșa Mică

17 Septembrie 2024   |   BizLawyer

Cu o capacitate de producție de 23 MW și o capacitate de stocare de 4 MW, proiectul de la Copșa Mică contribuie la creșterea surselor regenerabile la mixul energetic național și este parte din angajamentul CIS Group de a sprijini tranziția către o economie cu emisii reduse de carbon.

 
 
CIS Group anunță semnarea contractului de execuție lucrări pentru construirea unui parc fotovoltaic, la Copșa Mică. Investiția totală a proiectului se ridică la aproape 100 milioane lei și acesta va fi pus în funcțiune la începutul anului viitor. Proiectul este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta C6 – Energie, care vizează sprijinirea investițiilor în noi capacități de producere a energiei electrice din surse regenerabile de energie eoliană și solară.

Cu o capacitate de producție de 23 MW și o capacitate de stocare de 4 MW, proiectul de la Copșa Mică contribuie la creșterea surselor regenerabile la mixul energetic național și este parte din angajamentul CIS Group de a sprijini tranziția către o economie cu emisii reduse de carbon.


Noul parc fotovoltaic va produce anual o cantitate importantă de energie verde, contribuind astfel la reducerea amprentei de carbon și la diversificarea surselor de energie disponibile pe piață. Totodată, capacitatea de stocare de 4 MW va permite parcului să gestioneze eficient fluctuațiile de energie și să asigure o alimentare stabilă a rețelei în momentele în care producția de energie regenerabilă este intermitentă.

CIS Group accelerează tranziția energetică. Alte două proiecte vor fi demarate până la finalul acestui an

CIS Group va continua să dezvolte noi inițiative în domeniul energiei verzi, care se înscriu în strategia pe termen lung, de a reduce emisiile de carbon. Astfel, compania va demara, până la sfârșitul anului 2024, un proiect ambițios pentru construirea unei instalații de stocare a energiei electrice (BESS - Battery Energy Storage System) cu o capacitate de 50 MW. Aceasta va fi amplasată lângă Târgu Mureș și va juca un rol important în echilibrarea fluctuațiilor din rețea și în asigurarea continuității alimentării în perioadele în care sursele regenerabile funcționează intermitent. Instalația va permite stocarea energiei în perioadele cu cerere redusă și eliberarea acesteia în momente de vârf, contribuind astfel la stabilitatea și eficiența rețelei naționale de energie electrică.

De asemenea, până la sfârșitul anului 2024, CIS Group va începe construirea unui nou parc fotovoltaic în apropierea orașului Reghin, cu o capacitate de producție de aproximativ 5 MW și o capacitate de stocare de 1 MW.

“Ne concentrăm pe dezvoltarea unor soluții care nu doar că răspund nevoilor energetice actuale, dar și contribuie activ la reducerea dependenței de sursele convenționale de energie și la protejarea mediului înconjurător. Investim în viitorul verde al României și avem convingerea că aceste proiecte vor aduce un impact semnificativ atât pentru economie, cât și pentru comunitățile locale”, declară Sebastian Călugăr, CEO CIS Group.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 3 / 8241
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam | Mitel & Asociatii caută avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
LegiTeam | Mitel & Asociații caută avocat cu experiență (Drept Societar și Comercial)
LegiTeam | Mitel & Asociații caută avocat cu experiență (Drept Imobiliar)
„The Lawyer European Awards 2024”| Patru firme cu activitate în România concurează pentru titlu la secțiunea ”Law Firm of the Year: South Eastern Europe” | Popescu & Asociații și TZA, pe lista scurtă a premianților. ZRVP, pentru a treia oară în ultimii cinci ani, printre finaliștii secțiunii ”European litigation team of the year”
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3 - 5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Încă un spin-off în piața avocaturii | Luminița Popa și Miruna Suciu, fondatoarele Suciu Popa, o iau pe drumuri diferite. Popa Legal se va focusa pe practica de arbitraj, iar Suciu Partners anunță consolidarea echipei
Semne de redresare: CMS European M&A Outlook 2025 | Piața de fuziuni și achiziții din Europa prezintă semne de redresare, ECE înregistrează o creștere în valoarea tranzacțiilor. Horea Popescu, Managing Partner CMS Romania si Coordonator Corporate M&A în ECE: ”Această revenire sugerează că, în ciuda așteptărilor diferite, Europa Centrală și de Est este văzută din ce în ce mai mult ca o piață promițătoare pentru fuziuni și achiziții, cu un puternic potențial de creștere”
Țuca Zbârcea & Asociații apără interesele statului român în litigiul inițiat de Damen Holding la Curtea de Arbitraj de la Viena | Legea 187 ̸ 2023 referitoare la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a pus pe butuci modelul de cooperare cu investitorul olandez la Damen Shipyards Mangalia SA, o companie în care statul deține 51%, prin Șantierul Naval 2 Mai SA. Pierderea litigiului antrenează plata unor ”despăgubiri semnificative”
MidEuropa a angajat banca de investiţii Rothschild pentru vânzarea Regina Maria (România) și MediGroup (Serbia). Firma de avocați A&O Shearman, care colaborează pe piața locală cu RTPR, asigură suport juridic în pregătirea tranzacției | Este de așteptat ca unele dintre cele mai importante firme de private equity active în CEE și jucători strategici să își manifeste interesul, dar numai câțiva pretendenți pot susține prețul de 12-13x EBITDA solicitat de MidEuropa
Mușat & Asociații intră în arbitrajul ICSID inițiat de bulgarii de la Eurohold și va lupta, de partea statului român, cu Pinsent Masons și DGKV. Reclamanții și-au ales un arbitru din Anglia
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Reprezentarea părților în arbitraj (Powered by ZRVP)
Cum s-a desfășurat în această vară programul de internship organizat de Popescu & Asociații pentru studenții de la Drept și cum își alege firma viitorii colaboratori. Ce trebuie să știe tinerii aflați la început de drum care vor să se alăture uneia dintre cele mai puternice echipe de avocați | Capacitatea de a vedea lucrurile atât per ansamblu, cât și din diverse unghiuri de vedere, de a analiza situații complexe și de a veni cu soluții, combinată cu dorința de a învăța și de a se perfecționa, sunt calități apreciate și căutate la viitorii colegi
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...