ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

INVL Renewable Energy Fund I cumpără șase proiecte de parcuri solare în România

23 Septembrie 2022   |   BizLawyer

Lucrările de construcție la proiectele din portofoliu sunt planificate să înceapă treptat în primul trimestru al anului 2023.

 
 
INVL Renewable Energy Fund I, administrat de INVL Asset Management și care investește în proiecte din domeniul energiei regenerabile, continuă să investească activ în România - a semnat două contracte pentru achiziția a șase proiecte de parcuri solare cu o capacitate totală de 102,7 megawați (MW).

Aceste tranzacții ridică portofoliul proiectelor INVL Renewable Energy Fund I din România la 268,7 MW. Toate proiectele de parcuri solare din portofoliul Fondului au fost deja aprobate pentru conectarea la rețea. Potențialul total de investiții al Fondului în România, inclusiv proiectele solare aflate în curs de dezvoltare din luna iunie a acestui an, se va ridica la peste 200 de milioane de euro. Se preconizează ca toate parcurile solare să înceapă să producă energie electrică în 2024 și 2025.


Liudas Liutkevičius, Managing Partner al INVL Renewable Energy Fund I, declară că proiectele de parcuri solare din România, care au fost adăugate în portofoliul Fondului, se află într-un stadiu avansat de dezvoltare, condițiile de conectare la rețea fiind aprobate, iar unele dintre proiecte având deja autorizații de construcție. Lucrările de construcție la proiectele din portofoliu sunt planificate să înceapă treptat în primul trimestru al anului 2023.

„Atractivitatea pieței românești crește rapid, investitorii străini manifestând un interes puternic pentru sectorul energiei regenerabile al țării. Portofoliul de proiecte de energie regenerabilă al fondului nostru este, de asemenea, destul de important și continuăm să căutăm în mod activ noi proiecte pe piață. Proiectele de parcuri solare ale Fondului în România se apropie de începerea construcției și deschid mai multe oportunități de cooperare în domeniul construcției și al furnizării de echipamente, oferind în același timp șansa ca potențialii investitori să își pună banii la lucru în proiecte care au un impact pozitiv asupra mediului și obțin randamente atractive”, a declarat dl Liutkevičius.

Fondul, care investește exclusiv în proiecte de energie regenerabilă, este în căutare de solicitări transmise de investitori pentru achiziționarea de unități de fond până la începutul lunii noiembrie. Până în prezent, INVL Renewable Energy Fund I a strâns deja 34,6 milioane de euro de la investitori. Strategia de investiții a Fondului INVL Renewable Energy Fund I este de a canaliza fonduri în proiecte de energie regenerabilă (parcuri eoliene și solare terestre la scară utilitară) pe teritoriul țărilor membre UE și NATO.  Fondul se concentrează în acest moment asupra țărilor din Europa Centrală și de Est, unde vede un potențial semnificativ de creștere.

În prezent, portofoliul fondului însumează aproape 309 MW obținuți din proiecte de parcuri solare în curs de dezvoltare în Polonia și România. INVL Renewable Energy Fund I, care evaluează, de asemenea, oportunități de investiții în statele baltice, își dorește să își extindă portofoliul la 400 MW sau mai mult până la sfârșitul acestui an și să finalizeze construcția tuturor proiectelor active până la sfârșitul anului 2025.

Potrivit  Managing Partner-ului INVL Renewable Energy Fund I, energia regenerabilă este o modalitate eficientă de a spori independența energetică a oricărei țări, securitatea și rezistența la vârfurile de preț ale materiilor prime, precum și de a atenua impactul negativ al producției de energie asupra mediului. Specificul echilibrului național de generare a energiei electrice din România face ca țara să aibă nevoie de noi capacități de generare a energiei electrice, iar guvernul sprijină dezvoltarea energiei regenerabile.  

„România, cu o populație de peste 19 milioane de locuitori, este o țară cu o creștere rapidă și promițătoare în Uniunea Europeană (UE). Aceasta intenționează să adere la spațiul Schengen în viitorul apropiat, ceea ce va contribui, fără îndoială, la o creștere economică și mai rapidă a țării și la o mai mare atractivitate a pieței. Poziția geografică a țării și numărul de ore de soare pe an fac posibilă obținerea unei eficiențe mai mari a parcurilor solare și a unui preț competitiv pe piață pentru energia electrică produsă. Cererea tot mai mare de noi capacități de producere a energiei electrice din surse regenerabile atrage noi investiții și reduce poluarea mediului”, a declarat dl Liutkevičius.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1785 / 8344
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Schoenherr lansează a patra ediție a concursului de eseuri „law, sweet law‟, cu premii totale de 18.000 lei
Decizie de referință în domeniul energiei regenerabile: Curtea Constituțională admite sesizarea de neconstituționalitate referitoare la supraimpozitarea producătorilor de energie din surse regenerabile
Studenții invitați să se alăture programului de internship oferit de Schoenherr au derulat stagii de practică cu perioadă flexibilă, personalizată atât în funcție de programul lor, cât și de nevoile firmei de avocați | Ana Lupșor, HR manager: „Am avut o vară intensă, cu multe activități desfășurate în comun. Studenții au luat contact nu doar cu activitatea profesională ca avocat într-o firmă internațională de avocatură de afaceri, ci și cu spiritul și cultura echipei Schoenherr”
Bondoc și Asociații SCA a asistat UniCredit SpA în legătură cu achiziția Alpha Bank România SA | Echipa extinsă, formată din peste 20 de avocați, dintre care șase parteneri, a fost coordonată de Lucian Bondoc (Managing Partner) și Simona Petrișor (Partener). White & Case a asigurat asistența cu privire la legea engleză
NNDKP CELF, o nouă soluție de recunoaștere în instanță a dreptului de deducere a TVA aferente cheltuielilor de investiție în cazul abandonului proiectului | Alexandru Aparaschivei (Partener NNDKP CF), Marius Ezer (Partener) și Florentin Nanu (Avocat Senior), în prim plan
Victorie importantă, ce consolidează principiul libertății activității politice | Popescu & Asociații obține achitarea definitivă pentru membrii PNL Timiș, Cosmin Șandru și Nicolae Bitea. Echipa, coordonată de Adrian CHIRVASE (Partner) și Mirel RĂDESCU (Senior Counsel)
Clifford Chance Badea a asistat Alpha Bank Group și filiala sa Alpha Bank România S.A. la finalizarea vânzării către Unicredit S.p.A. a 90,1% din acțiunile Alpha Bank România SA | Echipa, coordonată de Daniel Badea (Managing Partner) și Loredana Ralea (Counsel)
Cariere în Drept | De vorbă cu Ramona Andreea Stoica, printre primii absolvenți ai generației care și-a finalizat studiile în 2023, urmărind mai apoi o carieră în magistratură: ”Dreptul este un domeniu frumos, pe care trebuie uneori să ‘îl simți’, însă nu este pentru toți. Cred că media a fost doar o reflectare a efortului depus, iar efortul a fost cel care m-a ajutat și mi-a creat premisele evoluției profesionale ulterioare”
Arbitrajul ICSID cerut de Petrochemical Holding GmbH, legat de rafinări RAFO din Onești, a ajuns la final | Statul român așteaptă decizia, după ce Tribunalul a declarat închisă procedura în litigiul în care pretențiile se ridică la cca. 836 milioane USD. Ce onorarii au fost plătite firmelor de avocați care au asigurat apărarea
2024 a fost un an aglomerat pentru Departamentul juridic al Farmexim & Help Net | De vorbă cu Mihaela Scărlătescu, Head of Legal and Compliance Director despre actele normative cu impact în activitatea companiei, modificările legislative așteptate și proiectele interesante în care a fost implicată echipa de avocați interni
GDPR | Avocații WH Simion & Partners se așteaptă ca practica de protecție a datelor cu caracter personal să devină și mai relevantă, având în vedere că, în următorii ani, reglementările ar putea să evolueze pentru a acoperi noi domenii, cum ar fi inteligența artificială, internetul lucrurilor (IoT) și blockchain-ul. Despre proiectele „flagship” ale echipei, într-o discuție cu Cosmina Simion (Managing Partner) și Petrus Partene (Senior Associate)
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Iulian Gânju, Head of Legal - Iulius Group: „Mi-a plăcut foarte mult această zonă de ‘in-house’ deoarece presupune o centrare pe respectarea legislației și corectitudine în procesele de business, idee care rezonează foarte mult și cu principiile și valorile la care mă raportez în fiecare zi”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...