ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Restart Energy a finalizat două proiecte fotovoltaice de peste 300.000 de euro pentru compania Com Divers

22 Mai 2024   |   Agerpres

Panourile vor produce în total 416 MWh de energie pe an, însemnând aproximativ 60% din necesarul energetic al companiei.

 
 
Restart Energy a finalizat două proiecte fotovoltaice pentru compania Com Divers, în valoare totală de peste 300.000 de euro, investiţia beneficiarului urmând să fie amortizată în aproximativ 3 ani, potrivit unui comunicat remis miercuri spre difuzare.

"Proiectele de tip rooftop au o putere cumulată de 416 kWp şi au fost instalate pe acoperişul a două hale industriale aparţinând beneficiarului, situate în Piteşti, judeţul Argeş, respectiv comuna Budeşti, judeţul Vâlcea", se arată în documentul citat.

Cele două centrale fotovoltaice sunt formate din 928 panouri ce acoperă o suprafaţă totală de 3.200 mp. Panourile vor produce în total 416 MWh de energie pe an, însemnând aproximativ 60% din necesarul energetic al companiei.


Panourile solare reduc cantitatea de emisii de CO2 emise în atmosferă cu aproximativ 160 de tone pe an iar deşeurile radioactive cu 1,4 kg pe an.

"Diminuarea emisiilor de carbon, prin implementarea proiectelor de energie solară, va fi monitorizată prin platforma RED, implementată în 2021, un marketplace dedicat calculului amprentei de carbon, reducerii emisiilor de carbon prin proiecte de sustenabilitate sau offsetare a amprentei de carbon", se mai spune în comunicat.

Conform companiei, atributele verzi, atât cele obţinute pentru acţiuni sustenabile individuale, cât şi creditele de carbon, pot fi vândute intern prin marketplace-urile platformei RED, printr-un proces tehnologizat, transparent şi securizat, dedicat reducerii emisiilor de carbon şi îmbunătăţirii politicilor ESG.

"Panourile fotovoltaice asigură descentralizarea. Beneficiile operaţionale şi financiare sunt evidente, şi, pe de altă parte, contribuim la protejarea mediului înconjurător prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră şi a amprentei de carbon", a afirmat Daniel Lazăr, administrator Com Divers, în comunicatul citat.

La rândul său, Armand Domuţa, CEO & Founder Restart Energy, a subliniat că accesul facil şi abundent la surse proprii de energie ieftină şi regenerabilă este un element esenţial pentru a putea susţine o industrie modernă.

"Sustenabilitatea, energia verde, solară, fie că este istalaţie tip rooftop sau sol, oferă clientului predictibilitate a costului şi saving de energie în cadrul proceselor sale de aproximativ 50%. Proiectele de energie solară implementate de Restart Energy până în acest moment, prin Divizia Solar, au produs aproximativ 20,54 Gwh de energie verde, iar pentru 2024 obiectivul nostru este de a dubla această cantitate", a menţionat Armand Domuţa.

Restart Energy a asigurat pentru compania beneficiară întreg proiectul de eficientizare energetică, de la consultanţă şi proiectare, până la implementare.

În ianuarie 2021, Restart Energy a semnat un parteneriat cu fondul american Interlink Capital Strategies din Washington DC pentru finanţarea dezvoltării a 500 MW de proiecte regenerabile în România până în 2025, în vederea furnizării de energie 100% verde produsă local către toţi clienţii finali.

În februarie 2021, Restart Energy a lansat cu succes prima emisiune de obligaţiuni verzi convertibile din România care au fost listate la Bursa de Valori Bucureşti, având codul REO26.

Restart Energy este o companie din prima linie în domeniul energiei care deţine capital mixt româno-american.

Com Divers este o companie specializată în transport intern şi internaţional de mărfuri, oferind servicii integrate de logistică şi expediţii. Compania dispune de un service autorizat pentru autocamioane şi semiremorci şi comercializează piese de schimb şi accesorii auto pentru autovehicule de mare tonaj.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 191 / 8191
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Băiculescu & Asociații își consolidează echipa | Horațiu Pătrașcu, fost judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție se alătură pe poziția de Counsel și va coordona practica de Contencios Administrativ și Fiscal
Cariere în Drept | Andrea Roxana Chihaia, printre cei mai buni zece absolvenți ai generației sale, acum stagiară, a intrat în profesie cu emoție și entuziasm. Ea spune că performanța nu se întreține singură, ci trebuie susținută. ”Trebuie să începem ca societate să credem în tineri, în potențialul lor și să le oferim oportunități pe măsură”
A nouăsprezecea ediție a Școlii de vară la NNDKP | Internship-ul include, pe lângă componenta practică, o serie de training-uri generale care facilitează integrarea în firmă și mai multe cursuri de specialitate. Ce trebuie să știe tinerii aflați la început de drum care vor să se alăture uneia dintre cele mai performante echipe de avocați și care sunt așteptările NNDKP legate de viitorii profesioniști care vor contribui la succesul firmei
RTPR și Schoenherr, alături de Romcim la achiziția Tehno World. Vânzătorul a lucrat cu avocații PNSA
CMS asistă INVL în finanțarea de 24 milioane EUR acordată de BERD și Eiffel pentru construcția unei centrale solare în România
LegiTeam: Experienced Lawyer Employment | Reff & Associates
RTPR a asistat Grupul Evryo la vânzarea portofoliului de energie regenerabilă către PPC Group. Echipa de avocați a fost coordonată de Roxana Ionescu (Partner) și Cezara Urzică (Senior Associate)
INTERVIU | Cosmin Vasile, singurul avocat român evidențiat ca Thought Leader atât în practica de Arbitration, cât și de Commercial Litigation, în Who’s Who Legal ̸ Lexology: ”Avem șansa să fim implicați într-un număr foarte mare de arbitraje internaționale, de la comerciale la investiționale, dar și în numeroase arbitraje domestice. Pe de altă parte, reputația firmei noastre de litigatori excepționali ne dă șansa să gestionăm numeroase proiecte semnificative ca miză, sonoritate a părților implicate și care au o componentă internațională”
Promovări la Schoenherr & Asociații: Nora Olah devine local partner, alți trei avocați fac un pas înainte în carieră | Sebastian Guțiu (managing partner): ”Avocații promovați sunt specializați în domenii în care activitatea firmei s-a intensificat în ultimii ani. Fiecare dintre ei este un specialist confirmat în domeniul său de activitate”
ITR EMEA Tax Awards 2024 | Băncilă Diaconu și Asociații, Popescu & Asociații și Țuca Zbarcea & Asociații concurează pentru titlul de firma anului în România în domeniul taxelor. Popescu & Asociații și Țuca Zbârcea au câte trei nominalizări în jurisdicția locală, iar NNDKP este pe lista scurtă pentru distincția de firma anului în dispute fiscale
Ana-Maria Baciu este singurul avocat din România nominalizat pentru premiul ‘Regulatory Lawyer or In-House Counsel of the Year’ acordat în cadrul Global Regulatory Awards 2024
NNDKP a asistat AAylex One în legătură cu o finanțare de 20 de milioane de euro acordată de CEC Bank și Alpha Bank Romania | Valentin Voinescu (Partener) și Cătălina Dan (Asociat Senior), în prim plan
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...