ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Restart Energy a finalizat două proiecte fotovoltaice de peste 300.000 de euro pentru compania Com Divers

22 Mai 2024   |   Agerpres

Panourile vor produce în total 416 MWh de energie pe an, însemnând aproximativ 60% din necesarul energetic al companiei.

 
 
Restart Energy a finalizat două proiecte fotovoltaice pentru compania Com Divers, în valoare totală de peste 300.000 de euro, investiţia beneficiarului urmând să fie amortizată în aproximativ 3 ani, potrivit unui comunicat remis miercuri spre difuzare.

"Proiectele de tip rooftop au o putere cumulată de 416 kWp şi au fost instalate pe acoperişul a două hale industriale aparţinând beneficiarului, situate în Piteşti, judeţul Argeş, respectiv comuna Budeşti, judeţul Vâlcea", se arată în documentul citat.

Cele două centrale fotovoltaice sunt formate din 928 panouri ce acoperă o suprafaţă totală de 3.200 mp. Panourile vor produce în total 416 MWh de energie pe an, însemnând aproximativ 60% din necesarul energetic al companiei.


Panourile solare reduc cantitatea de emisii de CO2 emise în atmosferă cu aproximativ 160 de tone pe an iar deşeurile radioactive cu 1,4 kg pe an.

"Diminuarea emisiilor de carbon, prin implementarea proiectelor de energie solară, va fi monitorizată prin platforma RED, implementată în 2021, un marketplace dedicat calculului amprentei de carbon, reducerii emisiilor de carbon prin proiecte de sustenabilitate sau offsetare a amprentei de carbon", se mai spune în comunicat.

Conform companiei, atributele verzi, atât cele obţinute pentru acţiuni sustenabile individuale, cât şi creditele de carbon, pot fi vândute intern prin marketplace-urile platformei RED, printr-un proces tehnologizat, transparent şi securizat, dedicat reducerii emisiilor de carbon şi îmbunătăţirii politicilor ESG.

"Panourile fotovoltaice asigură descentralizarea. Beneficiile operaţionale şi financiare sunt evidente, şi, pe de altă parte, contribuim la protejarea mediului înconjurător prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră şi a amprentei de carbon", a afirmat Daniel Lazăr, administrator Com Divers, în comunicatul citat.

La rândul său, Armand Domuţa, CEO & Founder Restart Energy, a subliniat că accesul facil şi abundent la surse proprii de energie ieftină şi regenerabilă este un element esenţial pentru a putea susţine o industrie modernă.

"Sustenabilitatea, energia verde, solară, fie că este istalaţie tip rooftop sau sol, oferă clientului predictibilitate a costului şi saving de energie în cadrul proceselor sale de aproximativ 50%. Proiectele de energie solară implementate de Restart Energy până în acest moment, prin Divizia Solar, au produs aproximativ 20,54 Gwh de energie verde, iar pentru 2024 obiectivul nostru este de a dubla această cantitate", a menţionat Armand Domuţa.

Restart Energy a asigurat pentru compania beneficiară întreg proiectul de eficientizare energetică, de la consultanţă şi proiectare, până la implementare.

În ianuarie 2021, Restart Energy a semnat un parteneriat cu fondul american Interlink Capital Strategies din Washington DC pentru finanţarea dezvoltării a 500 MW de proiecte regenerabile în România până în 2025, în vederea furnizării de energie 100% verde produsă local către toţi clienţii finali.

În februarie 2021, Restart Energy a lansat cu succes prima emisiune de obligaţiuni verzi convertibile din România care au fost listate la Bursa de Valori Bucureşti, având codul REO26.

Restart Energy este o companie din prima linie în domeniul energiei care deţine capital mixt româno-american.

Com Divers este o companie specializată în transport intern şi internaţional de mărfuri, oferind servicii integrate de logistică şi expediţii. Compania dispune de un service autorizat pentru autocamioane şi semiremorci şi comercializează piese de schimb şi accesorii auto pentru autovehicule de mare tonaj.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 74 / 8074
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Bulboacă & Asociații is looking for an Associate | Banking & Finance
NNDKP parte din echipa internațională de avocați care a asistat Mengtai Group în achiziția grupului Alu Menziken. Ruxandra Bologa (Partener) a coordonat echipa
ZRVP facilitează relocarea Tech-Con Industry, un jucător important pe piața de automatizări din România, în VLPark Bucharest West. Marina - Crenguța Florea (partener) și Lavinia Ludovic (senior associate), în prim plan
CMS și ACCESS alături de Agir Global în achiziția subsidiarei din România a Sidma Group. Echipa de avocați a fost coordonată de Elena Andrei și Horea Popescu (M&A)
Clifford Chance Badea asistă BERD și OTP Bank în finanțarea de 93 mil. EUR a unui parc eolian de 102 MW din România. Echipa, coordonată de Daniel Badea (Clifford Chance Bucharest Managing Partner) și Jared Grubb (Partener Finance)
Dispute Resolution | Volumul mandatelor care ridică probleme de drept complicate, acordate firmei Mitel & Asociații, a crescut și anul acesta. Magda Dima, partenerul coordonator al practicii: ”În prezent, gestionăm un număr impresionant de litigii complexe, care au un grad ridicat de sofisticare dat și de nevoia de înțelegere a componentelor tehnice specifice industriei din care provin clienții noștri”
bpv GRIGORESCU ȘTEFĂNICĂ recrutează un partener de la Dentons. Cristina Dăianu intră în echipa de Drept Societar și Fuziuni și Achiziții tot pe poziția de partener. ”Firma oferă o platformă excelentă pentru practica mea”, spune avocata
Kinstellar a acordat consultanță companiei Canadian Nuclear Partners cu privire la acordul cadru cu Nuclearelectrica pentru retehnologizarea Unității 1 de la centrala nucleară de la Cernavodă. Partenerul Iustinian Captariu a coordonat echipa de avocați din mai multe arii de practică
Țuca Zbârcea & Asociații obține sesizarea CJUE într-un litigiu de achiziții publice în domeniul tehnologiilor medicale inovatoare
Clifford Chance Badea a asistat MORE în achiziția unui proiect cu o capacitate de 86 MW, prin care intră pe piața de energie regenerabilă din România. Nadia Badea, Partener Clifford Chance, coordonatoarea echipei de proiect: ”România se află pe radarul investitorilor de calibru în energie regenerabilă”
Grupul Acibadem (Turcia) poartă discuții one-to-one cu fondul de investiții MidEuropa pentru preluarea rețelei de sănătate Regina Maria | Mergermarket: Vânzătorul caută să obțină un multiplu de 13x EBITDA pentru platforma de asistență medicală, ceea ce implică o evaluare de aproximativ 1,3 miliarde de euro
România primește câștig de cauzã în arbitrajul ICSID cerut de Nova Group Investments, legat de dosarul falimentului Astra Asigurãri. Ce onorarii au fost plătite firmelor de avocați care au asigurat apărarea
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...