ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Şantierul Naval Damen Galaţi a investit într-o nouă linie robotizată pentru fabricaţia micro-panourilor

29 Noiembrie 2023   |   Agerpres

Grupul Damen se numără printre companiile care au ales să evolueze şi să se adapteze pentru a satisface cerinţele unei pieţe aflate în continuă schimbare. Având ca obiectiv principal transformarea sa în cel mai sustenabil constructor de nave din lume, grupul investeşte masiv în digitalizare şi automatizare, devenite factori-cheie pentru inovaţie şi succes.

 
 
Şantierul Naval Damen Galaţi a inaugurat o nouă linie robotizată pentru fabricaţia micro-panourilor, investiţia în noul sistem fiind finanţată de Exim Banca Românească.
 
"Pe 27 noiembrie, Şantierul Naval Damen Galaţi a fost gazda unui eveniment de top prilejuit de inaugurarea unei noi investiţii: linia robotizată PEMA pentru fabricaţia micro-panourilor, recent livrată şi pusă în funcţiune. Ceremonia a fost oficiată de ambasadorul Regatului Ţărilor de Jos în România, E.S. dna. Willemijn van Haaften. Înaltul oficial a subliniat faptul că Şantierul Damen de la Galaţi are un rol important în dezvoltarea mediului de afaceri local şi naţional din industria navală şi reprezintă un model de business de performanţă, care pune accent atât pe progresul tehnologic, cât şi pe valorificarea resursei umane", se spune într-un comunicat al companiei.
 
Grupul Damen se numără printre companiile care au ales să evolueze şi să se adapteze pentru a satisface cerinţele unei pieţe aflate în continuă schimbare. Având ca obiectiv principal transformarea sa în cel mai sustenabil constructor de nave din lume, grupul investeşte masiv în digitalizare şi automatizare, devenite factori-cheie pentru inovaţie şi succes.
 
La şantierul său din Galaţi, Grupul a investit peste 140 milioane de euro de la preluarea acestuia în 1999 şi până în prezent. Nivelul ridicat de competitivitate a şantierului în această piaţă globalizată este dovada clară că tradiţia celor 130 de ani de excelenţă în construcţii navale rămâne o constantă la mila 80 a Dunării.
 
Ultima investiţie adăugată şantierului gălăţean constă într-un echipament specific pentru fabricaţia robotizată a micro-panourilor, investiţie impusă de necesitatea îmbunătăţirii eficienţei şi asigurării unei mai bune calităţi a procesului de sudare.
 
Investiţia este destinată execuţiei de panouri metalice de diferite forme şi dimensiuni până la maximum 12 x 3m şi cuprinde o Staţie de Asamblare a Osaturilor PEMA (SAM), un Portal de Sudare Robotizată (VRWP-C), un Portal de Servicii (SP), precum şi platforma de sudură cu lanţ pentru transportul panourilor. Linia PEMA Micro Panel este proiectată pentru panouri şi osaturi plate cu direcţii de rigidizare variabile, se mai spune în comunicat. 
 
Damen Shipyards Group - Oceans of Possibilities
Înfiinţat în urmă cu peste nouăzeci de ani, Grupul de şantiere navale Damen oferă soluţii la nivel global în domeniul maritim la nivel global asigurând servicii de proiectare, construcţie, conversie şi reparaţii nave precum şi componente pentru industria maritimă. Prin integrarea sistemelor sale, grupul Damen creează platforme inovatoare, de înaltă calitate, care oferă clienţilor valoare adăugată maximă.
Valorile fundamentale ale grupului sunt comuniunea, expertiza, antreprenoriatul şi administrarea responsabilă în vreme ce obiectivul său principal este să devină cel mai sustenabil constructor de nave din lume, prin digitalizare, standardizare şi construcţia de serie a navelor.
Damen operează 35 de şantiere navale aflate pe 5 continente şi susţinute de o reţea mondială de vânzări şi servicii. Damen Shipyards Group are peste 12.500 de angajaţi.
 
 
Şantierul Naval Damen Galaţi
130 de ani de excelenţă în construcţii navale
Cu o suprafaţă de 55 de hectare şi având aproximativ 1.500 de angajaţi, Şantierul Naval Damen Galaţi se numără printre cele mai mari unităţi de producţie din cadrul Grupului olandez Damen.
De la preluarea de către Grupul Damen în 1999, Şantierul Naval Damen Galaţi a evoluat într-un şantier de fabricaţie de mare randament cu o producţie însemnată. Expertiza şi lanţul de aprovizionare atent gestionate s-au aflat la baza celor mai importante livrări Damen de până acum, concretizând pe deplin portofoliul de produse diverse al grupului.
Începând cu anul 1999, Şantierul Naval Damen Galaţi a livrat peste 500 de nave clienţilor din întreaga lume (printre acestea, mai mult de 30 de nave militare construite pentru 13 ţări diferite, inclusiv ţări membre ale NATO şi UE).
Portofoliul companiei include nave de patrulare, nave offshore, feriboturi, drage şi barje, super-iahturi, nave militare şi remorchere.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 551 / 8214
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Bulboacă & Asociații is looking for an Associate | Corporate ̸ M&A
Mergermarket - League Tables of Legal Advisors (S1 2024) | Piața de M&A a continuat să se redreseze în primul semestru și a înregistrat creșteri de 17% la nivel global și de 33% pe piețele emergente. CMS, printre primele în clasamentul global și în Europa. Schoenherr și Wolf Theiss, număr mare de tranzacții asistate în Europa Centrală și de Est
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat Helinick, lider pe piața de sisteme de siguranță și de securitate pentru clădiri, în vânzarea către Convergint, unul dintre cei mai mari jucători globali în domeniu
Clifford Chance Badea a asistat Nofar Energy în achiziția companiei de proiect care dezvoltă un parc fotovoltaic de 160 MW în județul Giurgiu. Nadia Badea (Partener) a coordonat echipa formată din avocați cu experiență aprofundată din practica de Energy ̸ M&A
Bondoc & Asociatii oferă consultanță unui investitor irlandez în legătură cu achiziția unui proiect eolian de 40 MW in Romania
Baciu Partners, Mușat & Asociaţii și Răzvan Dincă & Asociaţii, pe lista scurtă pentru distincția de ‘Firma anului în domeniul mărcilor în România’ la gala Global IP Awards 2024, desfășurată la Londra. Ce spun ghidurile juridice despre activitatea firmelor
Țuca Zbârcea & Asociații asistă fondatorii lanțului de retail „La Cocoș” în tranzacția cu BERD, Morphosis Capital Fund II și CEECAT Capital. Dragoș Apostol (Partener) a coordonat echipa
RTPR a asistat cu succes Bookster în conflictul juridic cu editurile | Partenerii Valentin Berea și Roxana Ionescu, în echipa care a solicitat intervenția Consiliului Concurenței și a susținut firma în fața autorității. Prof. Lucian Mihai a condus echipa implicată în demersurile în instanță
Cariere în Drept | De vorbă cu Mihaela Scorpan, româncă de peste Prut care a studiat Dreptul la Iași, fiind printre cei mai buni studenți ai generației sale, cu media finală 9.67: ”Am observat că există un procent ridicat de abandon în rândul studenților din cauza lipsei motivației sau a incapacității de a asimila cu succes volumul mare de informații. Un student nemotivat care depune efortul minim, cel de a promova examenul, nu își va găsi niciodată pârghiile potrivite care să-l propulseze spre succesul profesional”
Bondoc și Asociații SCA a asistat cu succes unul dintre cei mai mari furnizori de servicii medicale din România într-un litigiu de valoare mare declanșat ca urmare a unui control CNAS
Mușat & Asociații intră în arbitrajul ICSID inițiat de bulgarii de la Eurohold și va lupta, de partea statului român, cu Pinsent Masons și DGKV. Reclamanții și-au ales un arbitru din Anglia
Activitate dinamică pentru echipa de Energie & Resurse Naturale de la NNDKP, a cărei performanță este evidențiată de ghidurile juridice internaționale | Avocații au primit mandate de la clienți activi pe toate segmentele din acest domeniu, dar spun că se menține un interes crescut pentru proiecte ‘verzi’, în special de energie solară și eoliană. Oportunități semnificative de investiții vor apărea în sectorul offshore
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...