ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Simtel Team atrage 13,7 milioane de lei de la investitori printr-un plasament privat

28 Mai 2021   |   Agerpres

Conform unui comunicat al companiei, acţiunile societăţii vor fi listate pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti în următoarele săptămâni. Plasamentul privat a fost intermediat de BT Capital Partners, divizia de investment banking Grupului Financiar Banca Transilvania, în timp ce Cornerstone Communications a asistat compania în calitate de Consultant Autorizat.

 
 
Simtel Team (simbol bursier SMTL), o companie românească de inginerie şi tehnologie, anunţă închiderea cu succes a plasamentului privat pentru acţiunile sale şi atragerea sumei de 13,715 milioane de lei de la investitorii Bursei de Valori Bucureşti.
 
Conform unui comunicat al companiei, acţiunile societăţii vor fi listate pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti în următoarele săptămâni. Plasamentul privat a fost intermediat de BT Capital Partners, divizia de investment banking Grupului Financiar Banca Transilvania, în timp ce Cornerstone Communications a asistat compania în calitate de Consultant Autorizat.
 
"Mulţumim investitorilor pentru sprijinul oferit în ultimele luni şi le urăm bun-venit tuturor noilor acţionari. Capitalul atras de la Bursa de Valori Bucureşti va contribui la trecerea Simtel la nivelul următor. Astăzi, ne aflăm într-un moment unic în dezvoltarea companiei noastre, deoarece contextul este favorabil pentru toate cele trei linii de activitate - energie regenerabilă, telecomunicaţii şi automatizări industriale. Suntem încântaţi de oportunităţile pe care ni le oferă piaţa de capital şi cu siguranţă vom folosi activ finanţarea alternativă în următorii ani, pentru a ne menţine şi a ne dezvolta poziţia de lider în România, precum şi pentru a livra şi mai multe proiecte în străinătate" a declarat Iulian Nedea, CEO şi cofondator Simtel Team.
 
Simtel Team a fost înfiinţată în anul 2010 de către trei absolvenţi ai Facultăţii de Electronică şi Telecomunicaţii - Iulian Nedea, Sergiu Bazarciuc şi Radu Vilău. Compania activează în trei domenii de business: energie regenerabilă, telecomunicaţii şi automatizare industrială, iar pentru fiecare dintre aceste linii de afaceri livrează proiecte atât în România, cât şi în străinătate. Principalele servicii furnizate de Simtel, orientate per linie de business sunt: construire la cheie şi mentenanţă pentru centralele electrice fotovoltaice, servicii la cheie de construire a reţelelor de comunicaţii mobile pentru operatorii de telecomunicaţii şi automatizarea proceselor industriale prin linii de producţie automatizate, acţionări electrice şi roboţi industriali.
 
În cadrul plasamentului privat, care a început în data de 27 mai 2021, un total de 1.055.000 de acţiuni, respectiv 15% din capitalul social al companiei, au fost vândute investitorilor la preţul de 13 lei pe acţiune. 154 de investitori individuali şi profesionişti au participat la plasament. Oferta s-a închis anticipat în prima zi, pe fondul unei suprasubscrieri de 3,15 ori, investitorii plasând ordine în valoare totală de 43,15 milioane de lei. Pentru a atrage o structură de participare diversificată, oferta a avut o limită superioară de participare, în baza căreia investitorii puteau subscrie maximum 25.000 de acţiuni. În urma încheierii cu succes a plasamentului, capitalizarea anticipată a companiei se situează la aproximativ 92 milioane de lei.
 
"Ziua de azi marchează începutul poveştii Simtel Team pe Bursa de Valori Bucureşti. Misiunea noastră la BT Capital Partners a fost să fim întotdeauna alături de companii inovatoare din România şi să le sprijinim în planurile lor de dezvoltare. Suntem onoraţi să facem parte din povestea de succes a Simtel şi încrezători că odată cu capitalul şi sprijinul din partea investitorilor BVB, compania va continua să crească într-un ritm accelerat în următorii ani", a declarat Daniela Secară, CEO BT Capital Partners, casa de investiţii care a intermediat plasamentul Simtel Team.
 
În urma plasamentului privat, structura acţionariatului este următoarea: Iulian Nedea, cofondator şi CEO deţine 28,2% acţiuni, Sergiu Bazarciuc, cofondator şi COO deţine 27,4% din acţiuni, Radu Vilau, cofondator şi CTO deţine 27,4%, angajaţii Simtel deţin 2% din acţiuni, în timp ce investitorii BVB deţin 15% din acţiuni. Astfel, odată ce acţiunile SMTL vor intra la tranzacţionare pe piaţa AeRO, free-float-ul companiei va fi de 17%.
 
Din suma de 13,7 milioane de lei atrasă, aproximativ 40% va fi utilizată pentru investiţii în divizia de energie regenerabilă a companiei, în special pentru finanţarea proiectelor bazate pe modelul de afaceri IAC - Inginerie, Achiziţii şi Construcţii (EN: EPC - Engineering, Procurement & Construction), precum şi pentru dezvoltarea subdiviziei de distribuţie B2B de componente şi materiale necesare în construcţia de proiecte de energie fotovoltaică. Compania estimează că 30% din capital va fi utilizat pentru tranzacţii de tip M&A care să completeze gama de servicii oferite de către Simtel Team, iar 25% din suma totală vor reprezenta investiţii în dezvoltarea de proiecte fotovoltaice pe sol până la stadiul ready-to-build. Restul de 5% din capitalul atras va fi utilizat pentru dezvoltarea unei platforme de monitorizare şi operare a staţiilor de încărcare pentru maşinile electrice
 
În 2020, Simtel Team a înregistrat o cifră de afaceri de 42 milioane de lei, EBITDA de 5,8 milioane de lei şi un profit net de 4 milioane de lei. Din cifra totală de afaceri generată în 2020, 69% din venituri au provenit din proiecte în domeniul energiei regenerabile, 28% din proiecte de telecomunicaţii şi 2% din proiecte în domeniul automatizării industriale. Rata de creştere anuală compusă (CAGR) a cifrei de afaceri pe perioada ultimilor trei ani a Simtel Team a fost de 73%, determinată, în principal, de cererea tot mai mare de servicii de inginerie în sectorul energiei regenerabile. Simtel este lider în România în construcţia centralelor electrice fotovoltaice. Compania a construit peste 17 MWp din totalul de 40MWp realizat în perioada 2019-2020, în România.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 3916 / 8178
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Experienced Lawyer Employment | Reff & Associates
Baciu Partners anunță extinderea echipei de leadership: Andrei Cosma și Corina Roman sunt promovați în poziția de partener
Bondoc și Asociații SCA anulează un proces-verbal al ANPC de sancționare pentru practici comerciale incorecte în domeniul publicității și audiovizualului | Proiect gestionat de Ioana Katona (Partener) și Anca Radu (Associate)
Clifford Chance Badea a asistat PPC Group în acordul privind achiziția a 629MW de energie regenerabilă de la o companie din portofoliul Macquarie. Nadia Badea (Partener) și Loredana Ralea (Counsel) au coordonat echipa
Promovări la Schoenherr & Asociații: Nora Olah devine local partner, alți trei avocați fac un pas înainte în carieră | Sebastian Guțiu (managing partner): ”Avocații promovați sunt specializați în domenii în care activitatea firmei s-a intensificat în ultimii ani. Fiecare dintre ei este un specialist confirmat în domeniul său de activitate”
INTERVIU | Cosmin Vasile, singurul avocat român evidențiat ca Thought Leader atât în practica de Arbitration, cât și de Commercial Litigation, în Who’s Who Legal ̸ Lexology: ”Avem șansa să fim implicați într-un număr foarte mare de arbitraje internaționale, de la comerciale la investiționale, dar și în numeroase arbitraje domestice. Pe de altă parte, reputația firmei noastre de litigatori excepționali ne dă șansa să gestionăm numeroase proiecte semnificative ca miză, sonoritate a părților implicate și care au o componentă internațională”
ITR EMEA Tax Awards 2024 | Băncilă Diaconu și Asociații, Popescu & Asociații și Țuca Zbarcea & Asociații concurează pentru titlul de firma anului în România în domeniul taxelor. Popescu & Asociații și Țuca Zbârcea au câte trei nominalizări în jurisdicția locală, iar NNDKP este pe lista scurtă pentru distincția de firma anului în dispute fiscale
Avocații din practica de Energie & Resurse Naturale de la Wolf Theiss lucrează în proiectele Doicești și Cernavodă, cele mai mari din domeniul energiei nucleare. Adina Aurel (Counsel): ”Ceea ce ne-a atras la aceste proiecte este în primul rând inovaţia tehnologică în domeniul energiei nucleare” | Cele mai multe solicitări au fost pentru producerea energiei electrice din surse regenerabile, dar volume de muncă mari au avut și mandatele din alte segmente ale practicii
RTPR, alături de OX2 la vânzarea unui parc eolian de 99MW, într-o tranzacție de 214 milioane euro, prima în România a grupului suedez | Echipa locală a fost coordonată de Mihai Ristici (Partner) și Vlad Stamatescu (Counsel). Colaborare cu echipa A&O Shearman condusă de Kamil Jankielewicz
Filip & Company asistă Digi Portugalia la achiziția Nowo Communications, al patrulea cel mai mare operator de telecomunicații mobile și fixe din Portugalia
LegiTeam | We are looking for a corporate ̸ M&A lawyer (5-7 years of experience) to join RTPR
Filip & Company a asistat Simtel Team cu privire la transferul acţiunilor pe Piaţa Principală a BVB
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...