ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Drăgan(ME):Este important să fim în primul segment al ţărilor care pregătesc cadrul de reglementare pentru dezvoltarea hidrogenului

22 Aprilie 2021   |   Agerpres

Potrivit acestuia, companii private din România şi din alte ţări ale Uniunii Europene sunt interesate de a dezvolta în parteneriat proiecte pentru producerea hidrogenului din surse regenerabile.

 
 
România trebuie să fie în primul segment al ţărilor care doresc dezvoltarea şi pregătesc cadrul de reglementare pentru producţia de hidrogen şi este importantă conlucrarea între ministere şi celelalte autorităţi, fiindcă cea mai mare valoare adăugată va fi obţinută în industrie, transporturi şi energie, a declarat, joi, Dan Dragoş Badea, secretar de stat în Ministerul Energiei.
 
"Este foarte important să fim în primul segment, în primul grup al ţărilor care doresc dezvoltarea şi sprijină şi pregătesc cadrul de reglementare pentru dezvoltarea hidrogenului. Trebuie să precizăm că la Ministerul Energiei suntem foarte atenţi şi dorim dezvoltarea acestei alternative, dar e importantă conlucrarea cu celelalte ministere de linie şi cu celelalte autorităţi, pentru că hidrogenul, ok, îl producem, dar cea mai mare valoare adăugată o obţinem probabil în industrie, în transporturi şi, desigur, şi în energie", a afirmat oficialul de la ME la evenimentul "Towards Clean Energy", organizat de de Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, în parteneriat cu Asociaţia Together for a Better Tomorrow.
 
Potrivit acestuia, companii private din România şi din alte ţări ale Uniunii Europene sunt interesate de a dezvolta în parteneriat proiecte pentru producerea hidrogenului din surse regenerabile.
 
"România a semnat în decembrie anul trecut Manifesto for hydrogen, prin care şi-a arătat disponibilitatea şi angajamentul de a participa la proiecte comune de interes european, în care cel puţin trei state membre îşi doresc dezvoltarea acestora. Există interesul unor companii private din România şi din alte ţări ale Uniunii Europene de a dezvolta în parteneriat proiecte pentru producerea hidrogenului din surse regenerabile, surse verzi, şi utilizare lui pe scară largă în economia locală sau, dacă va exista un surplus şi face sens economic, inclusiv utilizarea în cadrul altor parteneri din UE", a menţionat Drăgan.
 
El a subliniat că hidrogenul, în Planul Naţional Integrat de Energie şi Schimbări Climatice, este văzut ca un input pentru realizarea decarbonării şi că la Ministerul Energiei a fost creat un departament ce se va ocupa de partea de dezvoltare a hidrogenului.
 
Drăgan a adăugat că deja sunt proiecte anunţate de diverse companii în domeniul energiei şi a menţionat că hidrogenul e considerat o materie primă, dar ceea ce e foarte important este faptul că este şi o modalitate de stocare, iar aplicaţiile sunt multiple.
 
"Ţinând cont de dezvoltarea sistemului energetic în următoarea decadă, probabil că vor fi momente în care va exista o producţie foarte mare din surse regenerabile, probabil vânt, cumulat cu solar, şi în acele momente probabil preţurile nu vor fi foarte atractive pentru producători. Şi aici hidrogenul e văzut în acest moment ca o modalitate de stocaj şi o modalitate prin care producătorii vor fi influenţaţi de a produce acest hidrogen şi inclusiv de a-l folosi în alte ramuri industriale cu o valoare adăugată mult mai mare", a explicat secretarul de stat.
 
El a reiterat că şi România va avea o strategie pe hidrogen în perioada următoare şi că se doreşte un cadru de reglementare care să faciliteze aceste investiţii.
 
"În acest moment lucrăm, toţi colegii mei din Departamentul de hidrogen analizează strategiile naţionale ale altor state membre ale UE şi, pe baza experienţei şi a direcţiilor pe care acestea le-au urmat, cu siguranţă în perioada următoare vor dezvolta o strategie pe hidrogen, la care invităm, alături de colegii din celelalte autorităţi, şi colegii din mediul privat, pentru a putea avea o strategie cu aplicabilitate. Ceea ce ne dorim noi este să avem un cadru de reglementare care să faciliteze aceste investiţii", a punctat Dan Drăgan.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 6181 / 8768
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Clifford Chance Badea is looking for junior ̸ mid-level associates
CNAIR a plătit anul trecut onorarii în cuantum de 282.565,5 lei caselor de avocatură care îi asigură reprezentarea în arbitrajele comerciale în care este implicată instituția. Firme din Italia, Grecia, Franța și Spania, adversare la ICC Paris și CCIR
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Elena Iacob, promovată anul acesta pe poziția de CEE Regional Senior Legal Counsel în cadrul Alliance Healthcare România: “Cred foarte mult în oameni și în cuvântul „împreună”. Fiecare poate face lucruri extraordinare individual, însă împreună suntem un ocean”
Filip & Company a asistat BayWa r.e. România în achiziția parcului fotovoltaic White Gate din județul Constanța. Echipa de proiect a fost coordonată de Ioana Roman (partener)
CMS asistă Alcedo cu privire la achiziția Naturevo. Echipa, condusă de Horea Popescu (Managing Partner) și Mircea Moraru (Counsel)
LegiTeam: Bulboacă & Asociații is looking for an Associate | Banking & Finance
Creștere constantă în practica de Litigii de la GNP, prin preluarea unor proiecte ale clienților existenți sau atragerea unor clienți noi, inclusiv ca urmare a expunerii dobândite prin aderarea la o alianță internațională | Octavian Adam, Partener coordonator al practicii: “Procentul ridicat al dosarelor complexe este consecința domeniilor în care societatea noastră de avocatură activează cu preponderență și de noutatea problematicilor supuse controlului instanțelor”
LegiTeam: Bulboacă & Asociații is looking for an Associate | Insolvency | Litigation
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Maria Teodora Busuioc, a noua pe listă anul trecut: ”Este o onoare pentru mine să am ocazia să întâlnesc persoanele care se află în miezul vieții juridice din România, care scriu nu numai doctrină, ci și legislație”
LegiTeam: Bulboacă & Asociații is looking for an Associate | Corporate ̸ M&A
NNDKP parte din echipa internațională de avocați care a asistat Mengtai Group în achiziția grupului Alu Menziken. Ruxandra Bologa (Partener) a coordonat echipa
ZRVP facilitează relocarea Tech-Con Industry, un jucător important pe piața de automatizări din România, în VLPark Bucharest West. Marina - Crenguța Florea (partener) și Lavinia Ludovic (senior associate), în prim plan
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...