ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Ministrul Mediului: Echipe de control vor acţiona, din 1 februarie, împotriva celor care depozitează ilegal deşeuri

06 Ianuarie 2021   |   Agerpres

În privinţa poluării aerului din Bucureşti s-a stabilit ca, până la elaborarea de către Primăria Generală a Capitalei a noului Plan de Îmbunătăţire a Calităţii Aerului, PMB împreună cu primăriile de sector să conceapă un Plan provizoriu de măsuri care să poată fi implementate imediat pentru reducerea concentraţiilor de poluanţi din aerul Capitalei.

 
 
Bucureştiul trebuie să devină un oraş smart, în care regulile de mediu să fie respectate, iar echipe mixte de control formate din comisarii de mediu, reprezentanţi ai Poliţiei locale şi ai Poliţiei Române vor acţiona, începând cu data de 1 februarie, împotriva tuturor celor care depozitează ilegal deşeuri, a afirmat, miercuri, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, în cadrul unei întâlniri de lucru online, cu primarii din Capitală.
 
"Bucureştiul trebuie să devină un oraş smart, iar asta înseamnă în primul rând un oraş sănătos, în care regulile de mediu sunt respectate. De aceea, trebuie să acţionăm ferm împreună, indiferent că vorbim despre poluarea aerului sau despre managementul deşeurilor, principalele probleme ale Capitalei. Sunt convins că putem avea rezultate în acest sens doar printr-o viziune comună între noi, autoritatea care reglementează protecţia mediului din România şi dumneavoastră, cei care puteţi implementa măsuri concrete şi cu efecte cuantificabile în viaţa comunităţii bucureştene", a spus oficialul, citat într-un comunicat de presă al ministerului de resort.
 
Tanczos a adăugat că ministerul pe care îl conduce este pregătit să-şi asume rolul de catalizator al acestor măsuri care, pe de-o parte, să reinstaureze regulile de mediu în Capitală, iar pe de altă parte, să pună capăt procedurilor de infringement pe care Bucureştiul le are în relaţia cu Comisia Europeană.
 
"Anul acesta e nevoie de asumarea unor măsuri pe toate planurile: de la traficul auto, cea mai mare sursă de poluare în Bucureşti, la autorizarea şi monitorizarea lucrărilor din construcţii şi activităţile industriale şi până la măsuri care să vizeze încălzirea rezidenţială din Capitală, care în sezonul de iarnă provoacă an de an episoade ale creşterilor concentraţiilor de poluanţi în aer", a spus ministrul.
 
În privinţa poluării aerului din Bucureşti s-a stabilit ca, până la elaborarea de către Primăria Generală a Capitalei a noului Plan de Îmbunătăţire a Calităţii Aerului, PMB împreună cu primăriile de sector să conceapă un Plan provizoriu de măsuri care să poată fi implementate imediat pentru reducerea concentraţiilor de poluanţi din aerul Capitalei.
 
Totodată, pe tema managementului deşeurilor s-a convenit ca, în următoarea săptămână, să fie organizate echipe mixte de control între comisarii de mediu, reprezentanţi ai poliţiei locale şi ai Poliţiei Române, care să acţioneze, începând cu 1 februarie 2021, împotriva tuturor celor care depozitează ilegal deşeuri.
 
"Vom avea echipe de control în fiecare sector în parte. Acestea vor acţiona ferm împotriva tuturor celor care vor fi prinşi că depozitează ilegal deşeuri şi se vor alege, dincolo de amenzi, inclusiv cu confiscarea autoturismului implicat în acţiunea ilegală. Aceste echipe de control, pe care le vom organiza prin colaborarea între Garda Naţională de Mediu şi reprezentanţii poliţiei locale, vor fi în teren până când toată lumea va înţelege că deşeurile au reguli clare de depozitare şi că organele de control urmăresc îndeaproape respectarea legii. În paralel cu aceste acţiuni, PMB împreună cu primăriile de sector vor trebui să se decidă în privinţa strategiei de dezvoltare de noi platforme de depozitare a deşeurilor în Capitală. Mă bucur că astăzi am avut o întâlnire fructuoasă şi le mulţumesc primarilor şi celorlalţi participanţi pentru asumarea unei viziuni comune, cu măsuri concrete şi uşor cuantificabile", a subliniat Barna Tanczos.
 
Potrivit comunicatului citat, la finalul întâlnirii, participanţii au căzut de comun acord, la propunerea ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor, să organizeze două întâlniri pe lună, în vederea eficientizării acţiunilor pentru Bucureşti. Totodată, vor fi organizate echipe tehnice comune pe trei subiecte majore - deşeuri, calitatea aerului şi control - care vor elabora măsuri şi soluţii în urma celor convenite în întâlnirile la nivel de demnitari.
 
Ulterior videoconferinţei, ministrul Barna Tanczos a avut o întrevedere cu primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, la sediul MMAP, în cadrul căreia au fost abordate subiecte privind managementul deşeurilor şi calitatea aerului.
 
La întâlnirea de miercuri au participat primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, şi reprezentanţi ai primăriilor din cele şase sectoare ale Bucureştiului, respectiv Radu Mihaiu - primarul Sectorului 2, Robert Negoiţă - primarul Sectorului 3, Ciprian Ciucu - primarul Sectorului 6 şi city managerii sectoarelor 4 şi 5. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 7077 / 8786
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Vectr Realty achiziționează clădirea de birouri The Landmark. RTPR și Wolf Theiss, în tranzacție
Totul despre admiterea la Facultatea de Drept a Universitații București | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății, despre examen: ”În elaborarea subiectelor se va proceda, ca în fiecare an, la câteva inovații de format menite să asigure selectarea candidaților care și-au însușit substanțial materiile concursului, fără a se limita la rutina formatului de subiecte practicat în anii precedenți. În ultimii ani s-a urcat de la 3,8 candidați pe loc spre 5 candidați pe loc cu finanțare publică și sperăm ca în acest an să menținem tendința de creștere a numărului de candidați și implicit a concurenței”
Filip & Company a asistat grupul Digi Spania la încheierea a două contracte semnificative cu Telefónica Móviles España | Alexandru Bîrsan, partener: ”Aceasta este cea de-a patra tranzacție importantă pe care Digi o încheie în Spania în ultimele 15 luni”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în tranzacția de securitizare sintetică cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții
NICULEASA LAW FIRM, alături de CREDIDAM în fața CJUE, într-o speță legată de regimul TVA aplicabil relației juridice între organismul de gestiune colectivă și titularii drepturilor de autor, respectiv între utilizatori și titularii drepturilor de autor | Ce a decis Curtea
Cariere în Drept | Povestea Andreei Ungureanu, absolventă a Facultății de Drept din Iași, care a ales magistratura, după un program de master în Științe Penale, dorindu-și să activeze ca procuror. ”Deși pentru început se poate dovedi dificil și frustrant, este esențial pentru un tânăr la început de drum să dobândească lecția răbdării și o modestie a pașilor mici, făcuți cu tenacitate, către un ideal ce urmează a fi șlefuit”, spune tânăra, azi auditor de justiție în cadrul INM
Schoenherr și Asociații SCA | Sebastian Guțiu, numit ca membru supleant al Curții Internaționale de Arbitraj ICC
România a depus o cerere de anulare a hotărârii Tribunalului ICSID prin care a fost obligată să plătească 42,2 mil. € plus dobânzi și cheltuieli unor companii dezvoltatoare de centrale fotovoltaice | Biroul din Paris al unei firme americane și avocații MPR Partners din București reprezintă România în acestă fază a arbitrajului, reclamanții merg cu King & Spalding (Houston și Paris)
CMS obține o hotărâre importantă pentru producătorii de energie electrică și gaze naturale din România. Horia Drăghici, Partener: Această soluție a instanței poate facilita procesul de negociere, în favoarea proprietarilor de proiecte energetice
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...