ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

PwC: Directorii generali din ECE pun pe locul 2 riscul de atac cibernertic asupra companiilor, în 2023

18 Noiembrie 2022   |   Agerpres

Conform raportului de specialitate, în topul listei de ameninţări cibernetice la adresa companiilor din ECE, în 2023, se află activitatea infractorilor cibernetici (56%), a hackerilor (49%) şi a competitorilor (39%).

 
 
Probabilitatea unui atac cibernetic major se află pe locul doi în topul celor cinci scenarii pe care directorii generali din Europa Centrală şi de Est (ECE), inclusiv din România, le integrează în planurile de rezilienţă pentru 2023, reiese din studiul "PwC 2023 Digital Trust Insights", publicat vineri.
 
Cu toate acestea, doar 31% dintre respondenţi sunt încrezători în capacitatea organizaţiilor pe care le conduc de a diminua riscurile aduse de ameninţările cibernetice. Comparativ, la nivel global, un atac cibernetic major se află pe primul loc în planurile de rezilienţă şi mai puţin de 40% dintre directorii generali au încredere că organizaţiile lor ar putea diminua riscurile cibernetice.
 
Conform raportului de specialitate, în topul listei de ameninţări cibernetice la adresa companiilor din ECE, în 2023, se află activitatea infractorilor cibernetici (56%), a hackerilor (49%) şi a competitorilor (39%).
 
De asemenea, din perspectiva căilor prin care aceştia ar putea obţine acces la informaţiile companiilor, pe primele locuri se regăsesc: e-mailul (44%), oameni din interiorul organizaţiei (38%), punctele finale - laptopuri, desktopuri (35%), aplicaţiile mobile, cloud, web (fiecare 31%) şi terţii (30%).
 
În ceea ce priveşte importanţa creşterii rezilienţei la atacurile cibernetice şi alocarea de bugete mari pentru investiţii, aproape jumătate dintre directorii generali (48%) din Europa Centrală şi de Est spun că organizaţia pe care o coordonează va continua să-şi mărească bugetul pentru securitate cibernetică şi plănuiesc să investească mai mult în acest domeniu, anul viitor.
 
La nivel global, 65% dintre cei chestionaţi spun că investiţiile în securitate cibernetică vor creşte.
 
Raportul Digital Trust Insights Survey 2023 ECE a fost efectuat în rândul companiilor din România, Polonia, Ungaria, Bulgaria, Cehia, Slovacia şi Serbia, şi este extras din raportul global Digital Trust Insights 2023.
 
PwC este o reţea de firme prezentă în 152 de ţări cu mai mult de 328.000 de profesionişti, ce oferă servicii de calitate în domeniul auditului, consultanţei fiscale şi consultanţei pentru afaceri. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2284 / 8809
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Decizie de referință a ICCJ: titlurile știintifice sunt irevocabile, indiferent de forma în care au intrat în circuitul civil
Kinstellar asistă Globalworth în vânzarea unui portofoliu cu o valoare de cca. 110 mil. € către WDP, într-una dintre cele mai mari tranzacții de logistică ale anului. Victor Constantinescu, Managing Partner: ”Tranzacția a avut propriile provocări, dar prin muncă temeinică și cu ajutorul echipelor noastre extraordinare s-a încheiat cu succes” | Ce firme de avocați au mai lucrat în proiect
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2024” | ZRVP, NNDKP și Răzvan Dincă & Asociaţii au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
Departamentul de Dispute Resolution contribuie cu peste 80% la cifra de afaceri a firmei Șerban & Asociații și este de așteptat ca veniturile să crească anul acesta. Casa de avocați este în discuții pentru preluarea unor mandate de arbitraj internațional | Radu Șerban (Partener): ”Volumul de muncă a fost unul intens, atât pe latura de penal a departamentului, cât și pe cea de civil, iar gradul de sofisticare este unul foarte ridicat”
Cum lucrează echipele din practica de Dispute Resolution de la Băiculescu și Asociații, ce mandate gestionează și care sunt proiectele reprezentative în care asistă clienții | Vasile Băiculescu, Managing Partner: ”Anul trecut a fost unul crucial, societatea noastră prosperând în acest domeniu mai mult decât oricând, atât prin îmbogățirea substanțială a portofoliului de clienți, cât și prin rezultatele obținute în dosare. În 2024, asistăm la o clară continuare a evoluției”
CMS îl promovează pe Andrei Cristescu în poziția de Counsel în cadrul biroului din România. Horea Popescu (Managing Partner): Andrei reflectă perfect valorile CMS, mai ales prin munca sa în echipă și implicarea în mentoratul colegilor juniori
Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL a asistat Goodpack SRL, societate parte din portofoliul CEECAT Capital, în procesul de achiziție a Paccor Romania SRL
Wolf Theiss a asistat fondurile Cerberus Capital Management și Revetas Capital în legătură cu vânzarea complexului de birouri The Landmark din București. Partenerul Ileana Glodeanu a coordonat echipa multidisciplinară de avocați
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Ștefania Andruhovici, Directorul Departamentul Juridic - Electrica SA: „Misiunea de a promova principii sănătoase se extinde dincolo de cadrul biroului, datoria noastră fiind aceea de a fi, prin tot ceea ce facem, un exemplu pentru cei din jur”
Cel mai amplu domeniu de master din România și din istoria învățământului juridic superior românesc, la Facultatea de Drept din Universitatea București. Anul acesta vor fi 14 programe, unele derulate în colaborare cu instituții de învățământ din străinătate | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății: “Atunci când comunicarea în domeniile la care se referă specializarea se face, din cauza caracterului lor global, în limba engleză, organizăm și noi programele în limba engleză pentru administrarea corectă a terminologiei juridice specifice”
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...