ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Turcan: Avem un prim draft al unei OUG pentru a suplimenta personalul caselor de pensii judeţene

21 Aprilie 2021   |   Agerpres

Ea a subliniat că sunt oameni care şi-au dublat volumul de activitate şi aceştia trebuie stimulaţi.

 
 
Ministerul Muncii are un prim draft al unei Ordonanţe de Urgenţă care va clarifica modul în care va putea fi suplimentat, pe perioadă determinată, personalul din casele de pensii judeţene care lucrează la recalcularea pensiilor, a declarat, miercuri, ministrul de resort, Raluca Turcan.
 
"Avem deja un prim draft al unei Ordonanţe de Urgenţă prin care să clarificăm normativ modul în care vom reuşi să suplimentăm pe perioadă determinată personalul caselor judeţene de pensii în acest proces de evaluare, astfel încât să ajutăm activitatea celor care în momentul de faţă lucrează în casele judeţene de pensii", a spus Raluca Turcan.
 
Ea a subliniat că sunt oameni care şi-au dublat volumul de activitate şi aceştia trebuie stimulaţi.
 
"Ne trebuie o matrice exactă a modului în care să aşezăm aceste stimulente pe care le vom da deopotrivă celor care şi-au dublat activitatea în casele judeţene de pensii sau care au intrat exclusiv în acest proces de evaluare, recalculare a pensiilor", a punctat ministrul Muncii.
 
Raluca Turcan a menţionat că nivelul stimulentelor va fi stabilit ulterior, după ce va fi normată această activitate.
 
"Ordonanţa de Urgenţă va prevedea cadrul general, metodologia o vom detalia în funcţie de feed-back-ul pe care îl vom primi de la casele judeţene de pensii, pentru că noi asta dorim să facem, să normăm exact activitatea, astfel încât să nu ajungem la anomalii cum am mai avut şi pe perioada pandemiei, în care, de la nişte stimulente, de nişă să spunem, pentru anumite segmente implicate direct în combaterea pandemiei am ajuns la generalizarea acordarea acestora şi ulterior la blocaje", a explicat ministrul.
 
Potrivit acesteia, procesul de recrutare va începe, conform estimărilor, în maximum două luni şi va fi derulat de casele judeţene de pensii, pe baza unor criterii, astfel încât oamenii care vin să nu încurce şi să ştie ce au de făcut. Angajările vor fi făcute pe perioadă determinată, de maximum două luni, iar necesarul este undeva între 1.000 şi 1.500 de persoane.
 
"Finanţarea o vom asigura prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi acolo nu sunt acceptate cheltuieli recurente ci doar cheltuieli pe perioadă determinată, în procesul de reformă, iar acesta este unul dintre cele mai ample procese de reformă", a precizat şeful MMPS.
 
Raluca Turcan a participat miercuri la o videoconferinţă cu directorii caselor judeţene de pensii, la sediul Casei Naţionale de Pensii Publice. Tema videoconferinţei a fost stadiul evaluării dosarelor de pensii.
 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 6219 / 8796
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Ștefania Andruhovici, Directorul Departamentul Juridic - Electrica SA: „Misiunea de a promova principii sănătoase se extinde dincolo de cadrul biroului, datoria noastră fiind aceea de a fi, prin tot ceea ce facem, un exemplu pentru cei din jur”
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A crește în primul semestru din 2024. Avans de 18% la nivel global și de 39% pe piețele emergente. CMS își menține pozițiile fruntașe în clasamente, Clifford Chance și Schoenherr se remarcă în Europa și două firme cu prezență la București rămân în top la nivel global
Cel mai amplu domeniu de master din România și din istoria învățământului juridic superior românesc, la Facultatea de Drept din Universitatea București. Anul acesta vor fi 14 programe, unele derulate în colaborare cu instituții de învățământ din străinătate | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății: “Atunci când comunicarea în domeniile la care se referă specializarea se face, din cauza caracterului lor global, în limba engleză, organizăm și noi programele în limba engleză pentru administrarea corectă a terminologiei juridice specifice”
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în tranzacția de securitizare sintetică cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții
Cariere în Drept | Povestea Andreei Ungureanu, absolventă a Facultății de Drept din Iași, care a ales magistratura, după un program de master în Științe Penale, dorindu-și să activeze ca procuror. ”Deși pentru început se poate dovedi dificil și frustrant, este esențial pentru un tânăr la început de drum să dobândească lecția răbdării și o modestie a pașilor mici, făcuți cu tenacitate, către un ideal ce urmează a fi șlefuit”, spune tânăra, azi auditor de justiție în cadrul INM
Schoenherr și Asociații SCA | Sebastian Guțiu, numit ca membru supleant al Curții Internaționale de Arbitraj ICC
România a depus o cerere de anulare a hotărârii Tribunalului ICSID prin care a fost obligată să plătească 42,2 mil. € plus dobânzi și cheltuieli unor companii dezvoltatoare de centrale fotovoltaice | Biroul din Paris al unei firme americane și avocații MPR Partners din București reprezintă România în acestă fază a arbitrajului, reclamanții merg cu King & Spalding (Houston și Paris)
CMS obține o hotărâre importantă pentru producătorii de energie electrică și gaze naturale din România. Horia Drăghici, Partener: Această soluție a instanței poate facilita procesul de negociere, în favoarea proprietarilor de proiecte energetice
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...