ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Virgil Popescu: Se fac noi investiţii în infrastructura energetică din ţara noastră

06 Iunie 2023   |   Agerpres

"Astăzi am semnat două contracte pentru realizarea şi modernizarea reţelelor de distribuţie energie electrică, beneficiarul fiind Distribuţie Energie Electrică România SA", a scris ministrul, pe pagina sa de Facebook.

 
 
Două contracte au fost semnate marţi pentru realizarea şi modernizarea reţelelor de distribuţie a energiei electrice, beneficiarul fiind Distribuţie Energie Electrică România, a anunţat, marţi, ministrul Energiei, Virgil Popescu.

"Astăzi am semnat două contracte pentru realizarea şi modernizarea reţelelor de distribuţie energie electrică, beneficiarul fiind Distribuţie Energie Electrică România SA", a scris ministrul, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, Proiectul 1 este "Staţia de transformare 110/20kv Sibiu Vest, municipiul Sibiu". Valoarea totală a proiectului este de 70,301 milioane lei inclusiv TVA, iar data limită prevăzută pentru finalizarea investiţiei este 30 iunie 2025. Totodată, valoarea maximă asigurată din Fondul pentru modernizare este de 45,168 milioane lei, reprezentând 80% din cheltuielile eligibile ale proiectului.


Conform sursei citate, prin implementarea proiectului "Staţia de transformare 110/20kV Sibiu Vest, municipiul Sibiu" vor fi realizate investiţii în infrastructura energetică pentru asigurarea funcţionării în condiţii de siguranţă, securitate şi continuitate a serviciilor de distribuţie energie electrică.

Obiectivele proiectului, corelate cu cele ale Fondului pentru Modernizare sunt: asigurarea siguranţei în alimentarea cu energie electrică a consumatorilor existenţi Zona Industrială Sibiu Vest, asigurarea posibilităţii de racordare a viitorilor consumatori din Zona Industrială Sibiu Vest prin extinderea reţelei de distribuţie a energiei electrice, precum şi extinderea reţelei de 110 kV cu LES 2x1,8 km.

Printre obiective se mai numără: extinderea reţelei de 20 kV cu LES m.t. cu 3,79 km, Realizare Staţie de transformare 110/20kV, precum şi digitalizarea reţelelor de distribuţie, automatizarea circuitelor de protecţii, comandă, telecomunicaţii necesare funcţionării staţiei.

Totodată, Proiectul 2 este "Modernizarea reţelelor de distribuţie energie electrică 110 kV în zona staţiilor electrice de transformare Centru - Aeroport - Ioşia - Mecanica - municipiul Oradea".

Conform sursei citate, valoarea totală a proiectului este de 201,948 milioane de lei, inclusiv TVA, iar data limită prevăzută pentru finalizarea investiţiei este 30 iunie 2026. Valoarea maximă asigurată din Fondul pentru modernizare este de 126,273 milioane lei, reprezentând 80% din cheltuielile eligibile ale proiectului.

"Prin implementarea proiectului 'Modernizarea reţelelor de distribuţie energie electrică 110 kV în zona staţiilor electrice de transformare Centru, Aeroport, Ioşia şi Mecanica' - Oradea vor fi realizate investiţii în infrastructura energetică pentru asigurarea funcţionării în condiţii de siguranţă, securitate şi continuitate a serviciilor de distribuţie energie electrică", precizează ministrul.

Obiectivele proiectului, corelate cu cele ale Fondului pentru Modernizare sunt: asigurarea siguranţei în alimentarea cu energie electrică a consumatorilor existenţi în Zona Industrială a municipiului Oradea, creşterea capacităţii de distribuţie a reţelelor de 110 kV din Zona Industrială a municipiului Oradea, precum şi creşterea gradului de siguranţă în funcţionare.

Printre obiective se mai află: extinderea reţelei LES 110 kV cu 4,8 km, înlocuirea liniilor electrice aeriene de 110 kV cu linii electrice subterane pe o porţiune de 6,64 km, modernizare staţii de transformare 110/20 kV şi digitalizarea reţelelor de distribuţie, automatizarea circuitelor de protecţii, comandă, telecomunicaţii necesare funcţionării staţiei.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1836 / 9187
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Noi promovări în echipa RTPR | Andreea Nedeloiu devine Counsel, alți cinci avocați au terminat stagiatura și vin pe poziția de Associate
Promovări la Voicu & Asociații | Roxana Neguțu devine Senior Partner, noi poziții ocupate în cadrul Firmei
Filip & Company asistă eMAG şi HeyBlu în achiziția a 100% din acțiunile Orange Money IFN SA. Echipa, coordonată de Alina Stancu Bîrsan (partener) și Rebecca Marina (counsel)
Academia Română, reprezentată de Popescu & Asociații, obține o victorie semnificativă într-un proiect complex de retrocedare | Echipa coordonată de Octavian POPESCU (Managing Partner), Andreea MIHALACHE (Partner) și Ana Maria BULEA-CIURARU (Associate) stabilește un precedent important în protejarea bunurilor de importanță națională
O nouă echipă de coordonare la Filip & Company | Cristina Filip și Alexandru Bîrsan, co-Managing Partners, au un mandat de 4 ani. Mai mulți parteneri devin manageri sau co-manageri ai departamentelor firmei
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Intervenția instanței în arbitraj (Powered by ZRVP)
Mușat & Asociații promovează șapte avocați în ariile fuziuni și achiziții, litigii și arbitraj, drept bancar și financiar, piețe de capital și achiziții publice
RTPR, alături de Integral Capital Group la investiția în Embryos. Echipa de proiect, coordonată de Costin Tărăcilă (Managing Partner) și Marina Fechetă-Giurgică (Senior Associate)
CMS asistă grupul M Core cu privire la achiziția portofoliului de centre comerciale (Strip Malls) din România de la MAS Plc. Roxana Frățilă (partener) și Mircea Moraru (senior counsel), au coordonat avocații care au acoperit aspectele tranzacționale, iar Ana Radnev (partner) și Alina Tihan (senior counsel) au condus echipa de drept bancar
Promovări la Schoenherr: Monica Cojocaru devine partner în structura internațională a grupului, alți trei avocați fac un pas înainte în carieră | Sebastian Guțiu, managing partner: ”Aceste promovări vin să confirme valoarea pe care o atribuim contribuției efective a colegelor noastre la dezvoltarea ariilor de practică din care fac parte – corporate m&a, energy, banking & finance, labour & employment – și a relației cu clienții firmei”
Clifford Chance Badea și-a extins echipa cu 15 avocați în 2024, după cel mai accelerat ritm de creștere și recrutare din ultimii ani | Daniel Badea, Managing Partner: ”Am avut colegi care au lucrat în birourile internaționale ale Clifford Chance, dar și în locuri precum Stockholm sau Zurich, pe proiecte transfrontaliere de o complexitate foarte mare, acoperind aproape toate continentele”
BACIU PARTNERS, numită ”Gold Stars of Romanian IP” de World Trademark Review în clasamentele WTR 1000 2025. Patru membri ai echipei, desemnați profesioniști de top în clasamentul individual
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...