ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Noi prevederi pentru anul universitar: Desfăşurarea cursurilor, forme de examinare şi modificarea procesului de admitere

24 Aprilie 2020   |   MEDIAFAX

Pe durata stării de urgenţă şi până la eliminarea restricţiilor privind adunările publice de către autorităţile de resort, procesul de admitere la studiile universitare se poate desfăşura şi prin intermediul platformelor online.

 
 
Guvernul a aprobat, joi seara, prin Ordonanţă de Urgenţă modul de funcţionare, desfăşurare şi examinare în mediile universitare şi postuniversitare. Astfel, pe durata stării de urgenţă şi până la eliminarea restricţiilor privind adunările publice de către autorităţile de resort, desfăşurarea tuturor activităţilor de predare – învăţare – evaluare aferente semestrului al II-lea al anului universitar 2019-2020, a examenelor de finalizare a studiilor de licenţă, de masterat sau a programelor de studii postuniversitare, susţinerea tezelor de doctorat, susţinerea tezelor de abilitare pentru anul universitar 2019-2020, se poate realiza şi în modul on-line.

Pe durata stării de urgenţă şi până la începutul anului universitar 2020-2021, instituţiile de învăţământ superior din sistemul naţional de învăţământ, în baza autonomiei universitare, cu respectarea calităţii actului didactic şi cu asumarea răspunderii publice, utilizează metode didactice alternative de învăţământ. Cadrele didactice raportează, la finalul fiecărei luni, în cadrul fişelor de pontaj către responsabilii desemnaţi de conducerea facultăţilor/departamentelor, aspectele specifice pentru activitatea desfăşurată prin intermediul platformelor on-line.


Pe durata stării de urgenţă şi până la eliminarea restricţiilor privind adunările publice de către autorităţile de resort, procesul de admitere la studiile universitare se poate desfăşura şi prin intermediul platformelor online.

Activităţile didactice şi de cercetare prevăzute la art. 287 din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011 cu modificările şi completările ulterioare, precum şi examenele de finalizare a semestrelor şi a studiilor de licenţă si masterat, susţinerea referatelor şi a tezelor de doctorat, desfăşurate online în anul universitar 2019 – 2020, în cadrul formelor de învăţământ cu frecvenţă şi cu frecvenţă redusă se circumscriu prevederilor art. 139 lit. a), b), din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011 cu modificările şi completările ulterioare şi sunt recunoscute.

Participarea studenţilor şi studenţilor doctoranzi, care pe perioada aplicării Decretului 195/2020 au urmat activităţi de învăţare şi predare prin utilizarea dispozitivelor în format online, la examenele prevăzute de art. 143 şi art. 144 din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011 cu modificările şi completările ulterioare de studenţii şi studenţii doctoranzi, se realizează potrivit metodologiilor aprobate de instituţiile de învăţământ universitar.
Activităţile didactice care impun interacţiunea „faţă în faţă”, se recuperează în sistem modular, intensiv, după încetarea stării de urgenţă şi înainte de sesiunile de examene aferente semestrului al –II-lea.
Măsurile luate de instituţiile de învăţământ universitar în vederea punerii în aplicare a prevederilor prezentei ordonanţe de urgenţă se aplică pe perioada anului universitar 2019- 2020.
Documentul a fost pus în dezbatere publică pe 22 aprilie, aprobat aseară prin Ordonanţă de Urgenţă de Guvern şi va fi publicat în Monitorul Oficial.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 3496 / 5275
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Studiu Refinitiv | CMS și DLA Piper rămân printre cele mai active firme de avocați care au acordat consultanță în tranzacțiile de M&A din primele nouă luni ale anului 2024. Filip & Company strălucește în Europa Estică, iar Clifford Chance se remarcă pe ‘Bătrânul continent’. Activitatea de fuziuni și achiziții continuă să crească la nivel global și scade pe piețele emergente
ZRVP câștigă în primă instanță un dosar cu miza de peste 27,5 mil. RON pentru Premier Energy, pe piața gazelor naturale. Andrei Dumitrescu (partener) și Eugen Tudose (managing associate), în prim plan
Filip & Company a asistat AGISTA în vânzarea întregii sale participații deținute în cadrul Dendrio Solutions și creșterea participației în Fort. Echipa, coordonată de Alexandru Bîrsan (partener, M&A)
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat fondul de investiții SARMIS Capital în preluarea pachetului majoritar al producătorului de hârtie MG-Tec Industry
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alice Radu, General legal counsel Romania – Bulgaria | Robert Bosch: ”Rolul de avocat in-house se redefinește constant. Trebuie să ai deschiderea să înveți domenii noi, să poți și să vrei să îți asumi riscuri, să inovezi constant ceea ce livrezi către clienții interni”
Legiteam | Cherciu & Co is looking for two Junior ̸ Mid - Level Lawyers
LegiTeam | CMS CAMERON MCKENNA NABARRO OLSWANG LLP SCP is looking for: Associate (Banking & Finance Team)
Dr. Cosmin Vasile devinde membru al “Europe Task Force” creat de Institute for Transnational Arbitration
Mușat & Asociații și Hogan Lovells au asistat Romgaz în prima emisiune de obligațiuni din sectorul gazelor naturale, un proiect istoric pe piața de capital, care a generat un interes uriaș din partea investitorilor internaționali. Mandatul a implicat o echipă multidisciplinară, condusă de Gheorghe Mușat (Senior Partner), Paul Buta (Managing Partner) și Răzvan Stoicescu (Deputy Managing Partner)
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în prima emisiune de obligațiuni verzi Samurai pe piața de capital din Japonia. Doi parteneri în echipa de proiect
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat BLIK România în obținerea autorizației de funcționare pe piața locală. Colaborare strânsă între echipele de avocați și consultanți din România și Polonia
Finanțele caută avocați pentru litigii arbitrale internaționale judecate potrivit regulilor de arbitraj ICC Paris | Acorduri-cadru de reprezentare juridică a României semnate cu cel mult 6 firme, într-un interval de 4 ani. Pentru de a primi cât mai multe propuneri, complete și corecte, termenul de transmitere a ofertelor a fost prelungit
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...