ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Ambasada Danemarcei va sprijini Curtea de Conturi a României în procesul de digitalizare a serviciilor publice

07 Iulie 2021   |   Agerpres

Auditorii Curţii de Conturi şi specialiştii din domeniu vor lucra împreună la elaborarea unei strategii privind utilizarea datelor (Data Strategy) care să ghideze activitatea de culegere şi valorificare a datelor, precum şi la crearea sistemelor informatice necesare.

 
 
Ambasada Regatului Danemarcei în România va facilita contactul specialiştilor Curţii de Conturi a României cu experţi danezi cu experienţă dovedită în transformarea digitală, care vor oferi consultanţă Curţii de Conturi în procesul de digitalizare a serviciilor publice din România, potrivit Memorandumului de Înţelegere semnat miercuri de reprezentanţii celor două părţi.
 
Conform unui comunicat al Curţii de Conturi, preşedintele instituţiei, Mihai Busuioc, şi Soren Jensen, ambasadorul Regatului Danemarcei în România, au semnat, la Bucureşti, un Memorandum de Înţelegere privind identificarea soluţiilor digitale care să acopere nevoile specifice ale instituţiei supreme de audit în desfăşurarea activităţii de audit public extern.
 
Astfel, auditorii Curţii de Conturi şi specialiştii din domeniu vor lucra împreună la elaborarea unei strategii privind utilizarea datelor (Data Strategy) care să ghideze activitatea de culegere şi valorificare a datelor, precum şi la crearea sistemelor informatice necesare.
 
De asemenea, vor fi organizate grupuri de lucru pentru a stabili premisele construirii unei platforme de comunicare a datelor cu entităţile auditate. Platforma va permite schimbul de date în format electronic, precum şi asistarea entităţilor pentru a răspunde mai uşor solicitărilor Curţii, conform comunicatului.
 
Preşedintele Curţii de Conturi a României, Mihai Busuioc, a subliniat că această colaborare cu Danemarca face parte din procesul de modernizare a instituţiei.
 
"Semnarea acestui Memorandum reprezintă încă o etapă în procesul de modernizare a instituţiei pe care mi l-am asumat, alături de colegii mei, încă de la începutul mandatului. Digitalizarea instituţiilor reprezintă o reală provocare a prezentului şi mă bucur că acest parteneriat, alături de alte iniţiative pe care le avem în derulare, oferă Curţii de Conturi oportunitatea de a prelua exemple de bune practici de la Danemarca, o ţară care a făcut paşi importanţi în acest domeniu", a menţionat preşedintele Curţii de Conturi.
 
La rândul său, ambasadorul Regatului Danemarcei în România, Soren Jensen, a menţionat că această colaborare privind accelerarea digitalizării este primul proiect realizat pe această temă cu o instituţie din România.
 
"Am avut discuţii cu mai multe instituţii publice din România privind necesitatea accelerării procesului de digitalizare, iar faptul că primul proiect de acest gen este cu instituţia dumneavoastră ne face să fim încrezători că vor urma şi alte iniţiative asemănătoare. Ne bucură că o instituţie cu prestigiul Curţii de Conturi a României este un deschizător de drumuri în procesul de digitalizare în România", i-a transmis ambasadorul Regatului Danemarcei în România preşedintelui Curţii de Conturi.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1911 / 4753
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Filip & Company a asistat Booster Capital în achiziția unei participații în Artesana cu o chipă de avocați coordonată de Alexandru Bîrsan (managing partner) și Andreea Bănică (counsel). RTPR a fost de partea vânzătorului ROCA Investments, iar Andronic & Partners a asistat Artesana şi pe fondatorii acesteia
Clifford Chance a asistat Electrica în emisiunea istorică de obligațiuni verzi lansată pe piețele externe, în valoare de 500 milioane Euro. Avocați din București și Londra, în echipa de proiect, coordonată de partenerii Mădălina Rachieru-Postolache și Kate Vyvyan
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în emisiunea de obligațiuni în valoare de 4,7 miliarde de euro | Monica Stătescu (partener): ”Cererea puternică și condițiile de finanțare semnificativ îmbunătățite arată că România este percepută tot mai mult ca un emitent stabil și credibil”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Liana Ștefana Bonca, 85 de puncte, printre primii intrați în anul 2022: “Facultatea vine cu provocări însemnate, iar examenele te testează în moduri neașteptate, cerând mai mult decât ai crezut vreodată că poți oferi. Totuși, în mijlocul acestui tumult și a nesiguranței cu care încă mă confrunt, am credința profundă că munca și pasiunea pot transforma chiar și cele mai grele obstacole în realizări”
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...