ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Banking & Finance | Avocații Stratulat Albulescu au asistat clienții în finanțări de peste 100 mil. € în 2022. De vorbă cu Cristian Vlaicu, Partener și coordonator al practicii, despre cele mai interesante proiecte și tendințele observate

16 Ianuarie 2023   |   Ștefania Enache

Departamentul de Drept Bancar și Financiar din cadrul firmei Stratulat Albulescu include avocați cu o vastă experiență în această practică.

Cristian Vlaicu, Partener SAA si coordonator al Departamentului de Drept Bancar si Financiar

 
 
Firma de avocatură Stratulat Albulescu & Asociații (SAA) are o experiență semnificativă în practica de Drept bancar și financiar, echipa coordonată de partenerul Cristian Vlaicu oferind consultanță anul trecut în mai multe tranzacții de finanțare atât în calitate de consultant al finanțatorilor, cât și în cea de consultant al societaților împrumutate. Avocații susțin că nu se observă o schimbare majoră în ceea ce privește finanțarea societăților comerciale din diverse industrii.„Noi am fost implicați în finanțarea unor societăți care activează în industrii diverse de la tipografii până la activități de exploatare minieră. În munca derulată, am constatat că pachetul de garanții solicitat de către finanțatori este în general același cu cel din anii precedenți”, a arătat Cristian Vlaicu, Partener SAA și coordonator al Departamentului de Drept Bancar și Financiar.


Pe parcursul anului 2022, experții firmei de avocatură au oferit consultanță unor fonduri de investiții din Luxemburg cu privire la finanțarea unei instituții financiare nebancare din România și a unei societăți implicată în sectorul exploatării miniere.

Totodată, avocații au oferit asistență unui fond de investiții imobiliare din Africa de Sud cu privire la împrumuturile acordate unor societăți din România.

De asemenea, au fost alături de un fond de investiții din România, pe care l-au consiliat cu privire la finanțarea unui operator de spectacole, dar și de o bancă din Regatul Unit pe care au consiliat-o cu privire la finanțarea unei societăți comerciale din domeniul automotive.

Lista clienților pentru care echipa SAA a lucrat anul trecut include și o societate comercială din România din domeniul fitness, pe care au îndrumat-o cu privire la contractarea unor credite de la două instituții de credit și o societate comercială care prestează servicii de tipografie, care a solicitat asistență de specialitate cu privire la contractarea unui credit de la o instituție de credit din România.

„Am acordat consultanță unei societăți de administrare a portofoliului de credite neperformante ale unei banci din Grecia cu privire la creditele acordate de către filiala din România unor societăți comerciale din România și la pachetul de garanții aferente. De asemenea, am fost implicați în trei tranzacții importante de M&A cu o componentă semnificativă de drept bancar și finanțări, dat fiind că societățile ale căror acțiuni au fost achiziționate aveau în derulare credite bancare, leasinguri și împrumuturi de la asociați. În prezent, suntem implicați în oferirea de consultanță cu privire la autorizarea unei instituții emitente de monedă electronică. Activitatea noastră acoperă inclusiv aspecte de reglementări în asigurări și piețe de capital, oferind consultanță unor societăți de asigurare din Cehia, Belgia si Țările de Jos care prestează servicii de asigurare pe teritoriul României, precum si unor societăți de administrare a fondurilor investiții alternative și a unor firme de investiții. Deși finanțările în care am asistat clienții nu au fost dintre cele foarte mari, putem spune că, în total, valoarea creditelor acordate în baza contractelor de credit în care am asistat una dintre părți a depășit suma de o sută milioane euro”, completează Cristian Vlaicu.

Toate proiectele de finanțare au fost finalizate cu succes

Similar anului 2021, toate proiectele de finanțare în care avocații s-au implicat în 2022 și care au fost încheiate au fost finalizate cu succes.

Partenerul SAA amintește faptul că echipa pe care o coordonează a avut în lucru câteva proiecte complexe, care au necesitat cunoștințe din mai multe domenii de drept. Avocatul nominalizează în această categorie pregătirea dosarului de autorizare a unei instituții emitente de monedă electronică, finanțarea unei instituții financiare nebancare din România, vânzarea celui mai mare operator din domeniul fitness, precum și preluarea de către unul dintre cei mari retaileri din România a creditelor bancare acordate de către mai multe instituții de credit unei societăți care deține un centru comercial în București.

Avocații implicați în aceste proiecte au fost Cristian Vlaicu, Alexandra Bucevschi – Managing Associate și Mihaela Manole – Asociat.

Referitor la proiectele aflate în lucru, Cristian Vlaicu menționează că asistă un client cu privire la preluarea unor credite sindicalizate în care suma împrumutată plus suma dobânzilor acumulate până în prezent depășește 90 miloane euro. „Creditele respective au fost acordate pentru finanțarea și refinanțarea unei societăți comerciale care este proprietarul unui centru comercial din București. Totodată, reprezentăm o bancă din Regatul Unit cu privire la finanțarea unei societați comerciale din Romania din industria auto din România, având drept scop finanțarea achiziției unor componente și piese de schimb pentru autoturisme”, detaliază avocatul.O
piniile unor profesioniști care ocupă poziții de top în departamentele juridice ale unor companii importante, pe platforma www.in-houselegal.ro. Urmărește temele dezvoltate de avocați sau membri ai comunității In-houseLegal și propune subiecte.


Avocați cu o experiență în practica de Banking & Finance


Departamentul de Drept Bancar și Financiar din cadrul firmei Stratulat Albulescu include avocați cu o experiență semnificativă în această practică.

Cristian Vlaicu este Partner și Head of Banking în cadrul SAA. El are în spate o experiență de peste 20 de ani în domeniul bancar și financiar. Din poziția pe care o ocupă, Cristian asistă atât creditori, cât și debitori, în ultimii ani fiind implicat în consilierea băncilor și a instituțiilor financiare internaționale cu privire la o serie de tranzacții inovatoare în regiunea Europei Centrale și de Est.
El este apreciat pentru implicarea sa și coordonarea mai multor tipuri de tranzacții, precum finanțări structurate și complexe, locale și transfrontaliere, vânzarea de portofolii de credite neperformante, aspecte legate de legislația bancară aplicabilă, inclusiv în cadrul procesului de vânzare a instituțiilor de credit.
Avocatul este recunoscut în piață pentru participarea sa în unele dintre cele mai complexe și inovative mandate, fiind avocat nominalizat de către directorul juridic Legal 500 în edițiile 2010, 2017, 2018 și 2019.
Pe parcursul carierei sale, Cristian a acordat asistență juridică companiilor din întreaga lume, comunicând eficient cu clienți din multiple medii culturale și provenind din cele mai importante sectoare și industrii.
Mai mult, el a publicat numeroase articole juridice privind dreptul bancar și financiar și este, de asemenea, co-autorul capitolului referitor la România în „Set-Off Law and Practice, An International Handbook, Second Edition”, editat de Oxford University Press din cadrul Universității Oxford, una dintre cele mai prestigioase universități din lume.

Alexandra Bucevschi, Managing Associate SAA, s-a alăturat echipei de Drept Bancar și Financiar în august 2021, în calitate de avocat colaborator coordonator.
În ultimii 20 de ani, Alexandra a lucrat în cadrul departamentelor juridice ale mai multor banci importante din România (precum ING Bank, Raiffeisen Bank, BRD, pentru a enumera doar câteva), având rolul de consilier juridic senior.
Cu o experiență impresionantă în domeniul financiar-bancar, Alexandra a fost implicată în numeroase tranzacții comerciale, atât la nivel local, cât și în structuri complexe, internaționale.
În cadrul proiectelor în care a fost implicată, a participat la procesul de analiză și audit juridic, structurare și redactarea documentelor aferente acestora, cât și la negocierile cu parteneri din cele mai variate domenii, precum retail, real estate, automotive.
Experiența sa vastă include și dezvoltarea și adaptarea produselor bancare pentru persoane juridice la cerințele legale și totodată comerciale privind activitatea de creditare uzuală în cadrul instituțiilor de credit, finanțări structurate și tranzacții complexe, precum și drept societar.
În ultimii ani, Alexandra s-a implicat în proiecte privind creditele neperformante, acordând asistență juridică și reprezentare pentru creditori, atât în executare silită și în cadrul procedurilor de insolvență.  De asemenea, ea a fost implicată în restructurări și negocieri între creditori în situații extrem de delicate pentru clienți.
De-a lungul timpului, ea a asistat societăți comerciale în activitatea curentă, cu privire la toate aspectele necesare desfășurării activității acestora.

Mihaela Manole, Associate SAA, s-a alăturat echipei firmei de avocatură în octombrie 2022, în calitate de avocat colaborator în cadrul departamentului de Banking & Finance.
Mihaela a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității din București în anul 2022, clasându-se în topul absolvenților din promoția sa. Pasiunea pentru Drept a determinat-o, de asemenea, să participe la diferite concursuri și conferințe pentru consolidarea cunoștințelor juridice.
Pe parcursul studiilor juridice, Mihaela s-a concentrat nu numai asupra dobândirii de cunoștințe teoretice solide, ci și asupra acumulării experienței practice, efectuând stagii de practică în domenii precum Proprietate Intelectuală și Drept comercial. Este membră a Baroului București din anul 2022. 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 321 / 1592
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: CMS is looking for an Associate | Real Estate and Construction Lawyer
LegiTeam | BOHÂLȚEANU ȘI ASOCIAȚII recrutează avocați definitivi
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru departamentul Litigii (5-7 ani experiență)
INTERVIURI ESENȚIALE | Horea Popescu, Managing Partner CMS România: Cele mai multe tranzacții care se fac în momentul actual sunt cele cu investitori strategici care vor să intre pe piața din România sau sunt deja prezenți și vor să își mărească cota de piață. În această perioadă, sell-side sunt fondurile de private equity, iar buy-side sunt strategici. Distressed, aproape deloc
Finanțele caută avocați pentru litigii arbitrale investiționale internaționale judecate potrivit regulilor de arbitraj UNCITRAL și CIRDI | Acorduri-cadru de reprezentare juridică a României semnate, pentru 4 ani, cu cel mult 6 firme pentru fiecare lot. Termen strâns pentru depunerea ofertelor
Voicu & Asociații extinde echipa prin cooptarea unor avocați specializați. Daniel Voicu, Avocat Coordonator: Suntem deschiși pentru lărgirea continuă a echipei noastre cu avocați ambitioși recent admiși în Barou
LegiTeam | The Opportunity: Junior Associate, Litigation (DLA Piper)
Stratulat Albulescu a asistat ELI Parks la închirierea către Sopsa a unei suprafețe de 6.400 m.p. în cadrul Eli Park 4
LegiTeam | BOHÂLȚEANU ȘI ASOCIAȚII recrutează avocați stagiari
EXCLUSIV - Finanțele plătesc anul acesta peste 2 mil. E avocaților care blochează, în mai multe jurisdicții, încercările fraților Micula de a executa statul român. Ce firme de avocați au fost angajate în SUA, UK, Belgia, Luxemburg, Franța și Suedia și ce onorarii primește fiecare
LegiTeam: CMS is looking for a Senior Associate for the Corporate and M&A Practice Group
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați consultanți
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...