![ZRP](/banners/zrvp_bigad03.gif)
Tranzacțiile M&A i-au ținut ocupați pe avocații din practica de Energie și Resurse Naturale de la Radu și Asociații SPRL. Radu Diaconu, Associate Partner: Departe ca 2020 să fie un an pierdut. Sectorul se caracterizează printr-o efervescență de proiecte
25 Ianuarie 2021
Ștefania EnacheExperții Radu și Asociații SPRL au observat că cel mai sporit interes a fost în domeniul energiei electrice.
![]() |
Proiectele care vizează sectorul energetic au continuat să-i țină ocupați pe avocații axați pe această arie de practică. În ciuda pandemiei care a afectat multe industrii, afacerile din energie au continuat să crească și să caute oportunități noi de dezvoltare. Echipa Radu și Asociații SPRL, firmă de avocatură afiliată EY România, a avut și are în lucru un număr important de mandate în domeniul energiei, practica fiind una foarte intensă și în acest moment.
Proiectele în care avocații s-au implicat pentru asistarea clienților au vizat atât mandate demarate în a doua jumătate a anului 2019, cât și dosare începute în anul care tocmai s-a încheiat. „Departe ca 2020 să fie un an pierdut. Sectorul de Energie și Resurse Naturale se caracterizează, putem spune, printr-o efervescență de proiecte, lucru datorat și inițiativelor de la nivel european în domeniul combaterii încălzirii climatice și finanțării proiectelor vizând surse alternative de energie”, punctează Radu Diaconu, associate partner Radu și Asociații SPRL.
Proiectele în care avocații s-au implicat pentru asistarea clienților au vizat atât mandate demarate în a doua jumătate a anului 2019, cât și dosare începute în anul care tocmai s-a încheiat. „Departe ca 2020 să fie un an pierdut. Sectorul de Energie și Resurse Naturale se caracterizează, putem spune, printr-o efervescență de proiecte, lucru datorat și inițiativelor de la nivel european în domeniul combaterii încălzirii climatice și finanțării proiectelor vizând surse alternative de energie”, punctează Radu Diaconu, associate partner Radu și Asociații SPRL.
La rândul său, Andrei Ștefanovici, director în cadrul Radu și Asociații SPRL, subliniază faptul că anul 2020 s-a remarcat printr-o serie de mandate de anvergură în domeniul energiei, în care firma de avocați a asistat, împreună cu colegii din EY, clienți în proiecte majore de M&A și reorganizări corporative. „Totodată, au existat în continuare mandate obișnuite, similar anilor precedenți, constând în solicitări de asistență pe partea de reglementare specifică sectorului dar și de protecția datelor cu caracter personal sau dreptul muncii”, mai spune avocatul.
Experții Radu și Asociații SPRL au observat că cel mai sporit interes a fost în domeniul energiei electrice. „În anul care a început, ne așteptăm la un interes crescut în domeniul energiei regenerabile și al eficienței energetice, depinzând, desigur, și de fondurile care vor fi alocate României de Uniunea Europeană”, precizează Radu Diaconu.
Având în vedere dezideratele UE privind trecerea la o economie cu emisii scăzute de carbon și creșterea eficienței energetic, Radu Diaconu și Andrei Ștefanovici se așteaptă la înăsprirea, pe termen mediu și lung, a cadrului de reglementare aplicabil proiectelor energetice convenționale și încurajarea dezvoltării, la scară largă, a proiectelor energetice din surse regenerabile (vânt, solar, hidrogen).
Asistență acordată celui mai mare producător de energie nucleară
Printre proiectele aflate pe masa de lucru a avocaților s-au remarcat tranzacțiile M&A. Echipa Radu și Asociații SPRL a acordat asistență juridică celui mai mare jucător de pe piața de furnizare și distribuție de energie electrică din România, în legătură cu fuzionarea operatorilor de distribuție de energie electrică din cadrul grupului, asistența vizând aspecte dintre cele mai variate, precum drept societar, reglementare, dreptul muncii.
De asemenea, specialiștii firmei de avocatură acordă asistență juridică celui mai mare producător de energie nucleară într-un proiect vizând preluarea unor active de la un important producător de combustibil nuclear, asistența juridică incluzând activități de analiză due diligence, precum și asistență pe parcursul derulării tranzacției.
Mandatele au fost coordonate de Radu Diaconu și Andrei Ștefanovici. De asemenea, din echipă au făcut parte Georgiana Nichita și Anca Atanasiu (Managing Associates) și Irina Bica, Claudia Grosu, Alexandra Constantin și Ana Flueran (Senior Associates).
„Cele mai importante proiecte sunt cele amintite mai sus. Suplimentar, avem pe masă o serie de mandate în domeniul energiei regenerabile, aflate în diverse stadii de realizare. Particularitățile proiectelor asistate constau, pe de o parte, în anvergura jucătorilor asistați și complexitatea problemelor juridice care au trebuit gestionate, iar pe de altă parte, în specificitatea domeniului, cum este cazul proiectului derulat în domeniul energiei nucleare”, arată Andrei Ștefanovici.
Departamentul de Energie & Resurse Naturale din cadrul Radu și Asociații SPRL este coordonat de Radu Diaconu și Andrei Ștefanovici (Director), și este format din cinci avocați.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 1255 / 1901 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |
![](/banners/musatad01.gif)
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Academia Română, reprezentată de Popescu & Asociații, obține o victorie semnificativă într-un proiect complex de retrocedare | Echipa coordonată de Octavian POPESCU (Managing Partner), Andreea MIHALACHE (Partner) și Ana Maria BULEA-CIURARU (Associate) stabilește un precedent important în protejarea bunurilor de importanță națională
O nouă echipă de coordonare la Filip & Company | Cristina Filip și Alexandru Bîrsan, co-Managing Partners, au un mandat de 4 ani. Mai mulți parteneri devin manageri sau co-manageri ai departamentelor firmei
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Intervenția instanței în arbitraj (Powered by ZRVP)
Mușat & Asociații promovează șapte avocați în ariile fuziuni și achiziții, litigii și arbitraj, drept bancar și financiar, piețe de capital și achiziții publice
RTPR, alături de Integral Capital Group la investiția în Embryos. Echipa de proiect, coordonată de Costin Tărăcilă (Managing Partner) și Marina Fechetă-Giurgică (Senior Associate)
CMS asistă grupul M Core cu privire la achiziția portofoliului de centre comerciale (Strip Malls) din România de la MAS Plc. Roxana Frățilă (partener) și Mircea Moraru (senior counsel), au coordonat avocații care au acoperit aspectele tranzacționale, iar Ana Radnev (partner) și Alina Tihan (senior counsel) au condus echipa de drept bancar
Promovări la Schoenherr: Monica Cojocaru devine partner în structura internațională a grupului, alți trei avocați fac un pas înainte în carieră | Sebastian Guțiu, managing partner: ”Aceste promovări vin să confirme valoarea pe care o atribuim contribuției efective a colegelor noastre la dezvoltarea ariilor de practică din care fac parte – corporate m&a, energy, banking & finance, labour & employment – și a relației cu clienții firmei”
Clifford Chance Badea și-a extins echipa cu 15 avocați în 2024, după cel mai accelerat ritm de creștere și recrutare din ultimii ani | Daniel Badea, Managing Partner: ”Am avut colegi care au lucrat în birourile internaționale ale Clifford Chance, dar și în locuri precum Stockholm sau Zurich, pe proiecte transfrontaliere de o complexitate foarte mare, acoperind aproape toate continentele”
Sun Wave Pharma România, la vânzare. Jefferies consiliază exitul LetterOne, fond de investiții legat de doi oligarhi ruși
BACIU PARTNERS, numită ”Gold Stars of Romanian IP” de World Trademark Review în clasamentele WTR 1000 2025. Patru membri ai echipei, desemnați profesioniști de top în clasamentul individual
Cum a evoluat anul trecut Ioana Gelepu The Office Litigation & Enforcement, butic de litigii evidențiat de ghidurile juridice internaționale, și care au fost proiectele care au antrenat un număr considerabil de analize juridice | Ioana Gelepu, fondator: ”Sunt mulțumită că am reușit să mă implic în toate detaliile proiectelor pe care le gestionăm, suficient de variate cât să satisfacă setea mea neobosita de nou”
Cum poți dezvolta o carieră internațională cu programul Erasmus+ | Povestea lui Constantin Roșca, absolvent de Drept plecat din Fălticeni, care a ales să studieze la Universitatea din Istanbul. El este azi masterand în Drept Internațional Public în cadrul Universității Koç, cea mai prestigioasă din Turcia și stagiar în cadrul biroului Esenyel ̸ Partners, unul din cele mai cunoscute birouri internaționale de avocatură și consultanță juridică din țara desfășurată pe două continente
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...