ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

“Parteneriat în insolvență – opțiune sau necesitate?” – a treia ediție a conferințelor pe tema insolvenței, organizate de Mușat & Asociații

01 Iulie 2019   |   BizLawyer

Prezentările și dezbaterile din cadrul conferinței au fost moderate de Mihai Popa – Partener și susținute de Constantin Brânzan – Senior Counsel, Dana Bușcu – Avocat coordonator, Cătălin Guriță-Manole – Avocat coordonator și Diana Dobromir – Avocat senior.

 
 
Mușat & Asociații a organizat în data de 25 iunie 2019 cea de-a treia ediţie a conferinţelor din seria “Parteneriat în insolvență – opțiune sau necesitate?”. Evenimentul s-a bucurat și în acest an de prezența unor invitați marcanți din rândul companiilor ce activează în domeniile bancar, recuperări de creanțe și energie.

În cadrul conferinței au fost dezbătute teme de actualitate și interes în domeniul insolvenței, generate de noutățile legislative introduse prin O.U.G. nr. 88/2018 pentru modificarea și completarea unor acte normative în domeniul insolvenței.

Acestea au vizat aspecte practice din cazuistica proprie coroborate cu interpretările jurisprudențiale legate de condițiile închiderii procedurii de insolvență în perioada de observație, modalitățile de realizare a conversiei și cesiunii creanțelor bugetare și efectele acestor instituții asupra participanților la procedură.  Discuțiile au vizat inclusiv aspecte ce țin de interpretarea și de constituționalitatea normelor nou introduse privind executarea silită individuală în cadrul procedurii de insolvență.


O atenție deosebită s-a conturat în jurul aspectelor controversate privind executarea silită în cadrul procedurii de insolvență, plecând de la situațiile concrete cu care se confruntă companiile și ținând cont de  jurisprudența în curs de formare a instanțelor de judecată.

Prezentările și dezbaterile din cadrul conferinței au fost moderate de Mihai PopaPartener și susținute de  Constantin BrânzanSenior Counsel, Dana BușcuAvocat coordonator, Cătălin Guriță-ManoleAvocat coordonator și Diana Dobromir Avocat senior.

Mușat & Asociații a avut deosebita plăcere de a-i avea alături pe Dr. Nicoleta Țăndăreanu (fost judecător al Înaltei Curți de Casație și Justiție) și pe Dl. Dragoș Ivanovici (executor judecătoresc și vicepreședinte al Uniunii Naționale a Executorilor Judecătorești), care au avut atât o abordare practică prin prisma experienței acumulate, cât și o interpretare proprie asupra textelor normative discutate.

„Suntem încântați că evenimentele organizate de noi pe tema insolvenței devin o tradiție și se bucura în fiecare an de prezența reprezentanților celor mai importante companii din sectorul financiar-bancar și al recuperărilor de creanțe. Ne face o deosebită plăcere să avem de fiecare dată alături de noi (inclusiv ca speakeri) personalități marcante din rândul specialiștilor în insolvență și practicilor conexe, iar interesul și participarea în creștere ne alimentează entuziasmul și motivația să continuăm demersul nostru și să îmbunătățim evenimentul de la o ediție la alta”, a declarat Mihai Popa, Partener și Coordonator al practicii de insolvență și restructurări din cadrul Mușat și Asociații.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 90 / 101
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
SCA Bondoc si Asociații anunță cu mare tristețe trecerea în neființă a colegului și prietenului avocat Horațiu Dumitru
CMS îl promovează pe Andrei Cristescu în poziția de Counsel în cadrul biroului din România. Horea Popescu (Managing Partner): Andrei reflectă perfect valorile CMS, mai ales prin munca sa în echipă și implicarea în mentoratul colegilor juniori
Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL a asistat Goodpack SRL, societate parte din portofoliul CEECAT Capital, în procesul de achiziție a Paccor Romania SRL
Wolf Theiss a asistat fondurile Cerberus Capital Management și Revetas Capital în legătură cu vânzarea complexului de birouri The Landmark din București. Partenerul Ileana Glodeanu a coordonat echipa multidisciplinară de avocați
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Ștefania Andruhovici, Directorul Departamentul Juridic - Electrica SA: „Misiunea de a promova principii sănătoase se extinde dincolo de cadrul biroului, datoria noastră fiind aceea de a fi, prin tot ceea ce facem, un exemplu pentru cei din jur”
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A crește în primul semestru din 2024. Avans de 18% la nivel global și de 39% pe piețele emergente. CMS își menține pozițiile fruntașe în clasamente, Clifford Chance și Schoenherr se remarcă în Europa și două firme cu prezență la București rămân în top la nivel global
Cel mai amplu domeniu de master din România și din istoria învățământului juridic superior românesc, la Facultatea de Drept din Universitatea București. Anul acesta vor fi 14 programe, unele derulate în colaborare cu instituții de învățământ din străinătate | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății: “Atunci când comunicarea în domeniile la care se referă specializarea se face, din cauza caracterului lor global, în limba engleză, organizăm și noi programele în limba engleză pentru administrarea corectă a terminologiei juridice specifice”
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în tranzacția de securitizare sintetică cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...