ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Oferta educațională a Facultății de Drept din Universitatea București | Tot ce trebuie să știi despre admitere 2021: probe de concurs, număr de locuri și alte informații utile. Posibilitatea de a urma cursurile Collège Juridique d’Études Européennes, un avantaj competitiv fundamental

19 Iulie 2021   |   Ștefania Enache

În elita instituțiilor de învățământ superior din România, Facultatea de Drept din cadrul Universității din București se poziționează mereu în top. Locurile fruntașe se datorează atât calității actului educațional, cât și faptului că le oferă absolvenților șanse mari pe piața muncii.

 
 
Tinerii care și-au propus o carieră în domeniul juridic fac deja demersurile pentru admiterea în cadrul unei facultăți de drept. Dacă multe dintre instituțiile care oferă programe de licență au renunțat la examenul clasic și preferă să-și aleagă viitorii studenți pe baza unor concursuri de dosare, Facultatea de Drept din cadrul Universității din București păstrează tradiția și organizează și anul acesta examen la disciplinele Limba Română și Economie. Concursul este programat pe 21 iulie.

În elita instituțiilor de învățământ superior din România, Facultatea de Drept din cadrul Universității din București se poziționează mereu în top. Locurile fruntașe se datorează atât calității actului educațional, cât și faptului că le oferă absolvenților șanse mari pe piața muncii.


Standardul ridicat a fost menținut și datorită faptului că facultatea a preferat să păstreze examenul de admitere clasic, asigurându-se astfel că selecția viitorilor studenți respectă anumite criterii. Chiar și în aceste condiții, concurența este una foarte ridicată, numărul candidaților fiind unul foarte mare.

Anul trecut, de exemplu, în plină pandemie, în jur de 1200 de candidați au susținut examen la Facultatea de Drept din cadrul Universității din București.

Spre deosebire de generațiile anteriore, care erau obligate să facă față doar stresului generat de competiție, candidații din 2020 au avut de trecut și peste presiunea cauzată de condițiile excepționale în care au susținut examenul. Cu toate acestea, tinerii dornici să obțină licența în domeniul juridic au ales calea cea mai grea pentru a-și atinge ținta și au preferat să facă eforturi pentru a ajunge studenți la cea mai bună facultate de drept din țară.




Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății de Drept din cadrul Universității din București, a subliniat faptul că instituția pe care o reprezintă a preferat să continue tradiția selectării viitorilor studenți pe baza unui examen riguros pentru că doar astfel se poate menține un standard educațional ridicat. „Rigoarea în selecție este prima condiție a calității educației pe care o oferim. Îi vom rămâne credincioși, chiar dacă este extrem de dificil”, a punctat decanul.

În condițiile în care sunt multe facultăți care își aleg studenții pe baza unor concursuri de dosare, apare inevitabil întrebarea de ce ar prefera un tânăr să treacă prin stresul unui examen pentru a-și atinge scopul. Răspunsul este unul singur: calitatea de student în cadrul acestei facultăți de drept este similară cu performanța. Instituția de învățământ din București oferă o multitudine de avantaje, de la burse diverse, la posibilitatea de a participa la tot felul de concursuri internaționale de drept, accesul la programe de învățământ unice etc.

Un alt avantaj competițional pe care îl are Facultatea de Drept din cadrul Universității din București îl reprezintă posibilitatea de a urma cursurile Colegiului Juridic Franco-Român de Studii Europene. „Posibilitatea de a susține examenul de admitere la Colegiul Juridic Franco-Român de Studii Europene reprezintă un avantaj competitiv fundamental al Facultății de Drept a Universității din București față de alte facultăți de drept din România. Examenul de admitere la Colegiul Juridic Franco-Român testează, în principal, nivelul de cunoaștere a limbii franceze (nejuridice). Nivelul cerut este acela al unei bune cunoașteri, fără a se solicita un nivel excelent. Studenții admiși la Colegiul Juridic Franco-Român beneficiază apoi de o șansă extraordinară: posibilitatea a studia la Universitatea Paris I Pantheon-Sorbona fără a avea nevoie să se deplaseze în Franța. În schimb, profesorii francezi de la universități de prestigiu din Franța se deplasează la București pentru a asigura majoritatea cursurilor magistrale. Seminarele sunt asigurate fie de cadre didactice ale Facultății de Drept a Universității din București (fiind în general vorba despre foști absolvenți ai Colegiului Juridic), fie de doctoranzi francezi. La sfârșitul a trei ani de studiu, studenții români pot obține diploma de licență în drept conferită de Universitatea Paris I Pantheon-Sorbona. Au apoi posibilitatea să își continue studiile în cadrul Colegiului Juridic printr-un Master I (echivalentul anului IV) și apoi un Master II (echivalentul unui master), beneficiind de mai multe opțiuni privind specializarea aleasă. În sfârșit, pentru cei pasionați de drept, Colegiul Juridic deschide posibilitatea efectuării de stagii în Franța, posibilitatea de a efectua un master în Franța și posibilitatea de a alege calea unei cariere academice prin studii de doctorat în cotutelă”, ne-a explicat lect. univ. dr. Raluca Papadima, cadru didactic la Universitatea din București și la Collège Juridique d’Études Européennes.

Concursul de admiterea este organizat la Romexpo


Prof. univ. dr. Răzvan Dincă ne-a declarat faptul că examenul de admitere de anul acesta este programat pe 21 iulie și va avea loc la Romexpo.

„Facultatea de Drept a Universității din București este cea mai mare facultate de drept din țară și una dintre facultățile fondatoare ale Universității din București. An de an, facultatea noastră reușește să furnizeze cel mai mare număr de candidați admiși la examenele pentru profesiile juridice, astfel încât deși în România există mai mult de 60 de facultăți de drept, cea mai mare parte a judecătorilor, procurorilor, avocaților și notarilor români să provină de la facultatea noastră. Studiile juridice permit o largă varietate de opțiuni profesionale, urmarea lor este cheia carierei și în alte direcții, foarte variate: executori judecătorești, grefieri, funcționari publici, diplomați, înalți funcționari europeni, directori și consilieri juridici ai unor companii și societăți comerciale din industrie și servicii din toate domeniile economice. De asemenea, Facultatea de Drept a Universității din București are zeci de parteneriate internaționale care permit studenților și absolvenților săi să obțină participarea la cursuri, programe de studii și diplome ale unor prestigioase universități din Europa, Statele Unite ale Americii și Asia.
Ca în fiecare vară, ne deschidem porțile pentru candidații la admiterea în programele de licență ale Facultății. La înălțimea exigenței și prestigiului său, Facultatea de Drept este singura dintre facultățile Universității din București care organizează concurs de admitere față în față. Concursul cuprinde probe de limba română și economie și va avea loc la Romexpo la 21 iulie 2021. Înscrierile se fac online prin depunerea în formă electronică a dosarului de concurs al fiecărui candidat și sunt în curs până  la 16 iulie, ora 14.00. Primele date disponibile privind numărul înscrierilor până astăzi ne permit să sperăm că, în ciuda scăderii numărului de absolvenți de bacalaureat față de anii trecuți, Facultatea de Drept a Universității din București rămâne atractivă. Sunt scoase la concurs 300 de locuri la buget și 300 de locuri cu taxă pentru învățământul cu frecvență, precum și 400 de locuri cu taxă pentru învățământul la distanță. Orice informații detaliate pot fi obținute prin consultarea site-ului https://drept.unibuc.ro/Admitere-2021-s1009-ro.htm precum și telefonic și prin e-mail prin comunicare directă cu secretariatul ”, a detaliat decanul Facultății de Drept din cadrul Universității din București.
 

Concurență ridicată

Admiterea la această facultate nu este accesibilă oricui. Tinerii care aleg să urmeze Dreptul în cadrul Universității din București se pregătesc temeinic pentru examen.

De-a lungul timpului, echipa BizLawyer a stat de vorbă cu mulți dintre studenții admiși printre primii la această instituție de învățământ. Din discuțiile purtate cu ei a reieșit foarte clar că au muncit foarte mult pentru rezultatele obținute la concursul de admitere. Mai mult, munca lor continuă într-un ritm și mai susținut acum, având în vedere rigorile impuse de sesiunile de examene ale facultății.

Așa cum am menționat anterior, în 2020, în jur de 1200 de candidați au dat examen la Facultatea de Drept din cadrul Universității din București. Dintre aceștia, Roxana Gabriela Tudorescu a obținut cel mai bun punctaj din anul său: 83 de puncte. „Recunosc că în momentul afișării notelor și al aflării punctajului obținut am simțit o bucurie infinită, care era diferită de toate celelalte bucurii trăite până atunci, parcă mă aflam într-o altă lume în care pluteam. Nu cred că a contat faptul că am fost printre primii admiși, pentru că rezultatul obținut la examenul de admitere la Facultatea de Drept nu garantează și succesul de-a lungul anilor următori”, ne-a declarat Roxana.

Experiența de până acum ca student la Drept o face pe Roxana să-i îndemne pe cei care vor să urmeze un drum similar să aibă încredere în ei, pentru că dacă sunt conștiincioși și dornici să afle cât mai multe subtilități ale limbii române vor reuși să-și împlinească visul.

Generația Roxanei a fost una de sacrificiu, având în vedere că examenul a fost susținut în plină pandemie, în condiții cu totul speciale. În ciuda stresului suplimentar, lista admișilor pe un loc finanțat de la bugetul de stat a fost încheiată de un concurent care a obținut 64 de puncte.

Cu un an în urmă, în 2019, 1330 de candidați au susținut examenul de admitere. Dintre aceștia, în fruntea plutonului, s-a detașat Maria Copilău, tânăra fiind admisă cu 92 de puncte. „Pentru mine, acest rezultat a însemnat un vis împlinit, încununarea muncii, efortului și nopților nedormite. Am fost foarte uimită să mă aflu în vârful clasamentului, am izbucnit în lacrimi de fericire. Nu știu în ce procent a contat faptul că am fost admisă prima pentru mediul extern, dar psihologic m-a motivat și m-a încurajat să mă mențin la bursă întrucât mi-am dovedit că potențialul muncii mele poate conduce la rezultate deosebite care mă pot ajuta să ating cariera de succes dorită”, ne-a povestit Maria. De altfel, zilele următoare vom publica un material în care tânăra vorbește despre experiențele sale ca student la Facultatea de Drept.


Intră pe portalul de concurență pentru mai multe articole referitoare la proiectele avocaților din această arie de practică


Un examen de patru ore

Revenind însă la admiterea de anul acesta, trebuie menționat că durata examenului este de patru ore din momentul încheierii distribuirii subiectelor fiecărui candidat.

Subiectele vor fi formulate din următoarele discipline: limba română şi economie. Numărul subiectelor la cele două discipline este de 100, împărțite astfel:
    •    60 de subiecte la Limba română
    •    40 de subiecte la Economie

Fiecare subiect este notat cu un punct. Punctajul maxim este de 100. Rezultatele finale se vor da în puncte.

Răspunsurile se dau pe o singură coală-tip, concursul fiind organizat sub formă de test grilă.

În situații de medii egale pe ultimul loc, candidaților li se aplică următoarele criterii de departajare, în următoarea ordine:
    a) punctajul obținut la LIMBA ROMÂNĂ la concursul de admitere;
    b) media obținută la examenul de bacalaureat;
    c) nota obținută la LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ la bacalaureat.

Accesul candidaților în sala de concurs este permis cu maximum o oră înainte de începerea probei. La intrarea candidaților în sală, personalul de supraveghere verifică identitatea acestora, pe baza unui document valabil de identitate (C.I., pașaport), a legitimației de concurs și a tabelului nominal cu candidații repartizați în sala respectivă. Actele personale rămân pe masa candidatului pe toată durata desfășurării probei respective, pentru control.

Legitimația de concurs va fi trimisă candidatului prin e-mail şi va trebui imprimată de către acesta. Candidații care nu au asupra lor toate documentele menționate anterior nu sunt primiți în sala de examen. În cazuri-limită, președintele Comisiei de admitere pe facultate poate decide asupra primirii lor.

Facultatea de Drept folosește sistemul de evaluare de tip grilă, iar verificarea lucrărilor (foi de răspuns tip grilă), codificate în prealabil în sistem zecimal și în sistem binar, se face prin scanarea acestora și acordarea de către computer a punctajului rezultat în urma aplicării baremului-șablon. Punctajele obținute se trec pe lucrările codificate, iar după desigilarea lucrărilor punctajul aferent fiecărui cod de lucrare se atribuie candidaților și se tipăresc listele cu rezultate.

După încheierea verificării și notării tuturor lucrărilor în condițiile precizate mai sus, Comisia de admitere procedează la desigilarea lucrărilor si introduce numerele de legitimație într-un sistem informatic specializat pentru a se corela lucrarea cu numărul legitimației obținând-se astfel punctajul fiecărui candidat.

Admiterea se face strict în ordinea descrescătoare a punctajelor obținute de candidați, în limita numărului de locuri stabilit pentrufacultateși în funcție de sistemul de departajare stabilit de facultate, după ocuparea locurilorde catre olimpici.

În urma desfășurării concursului de admitere, candidaţii vor fi declarați admiși pe locurile finanțate de la buget, în ordinea punctajelor obținute (dar nu mai puțin de 50 de puncte), cu excepția celor care nu au dreptul să urmeze facultatea pe locurile finanțate de la buget, deoarece au urmat sau urmează o altă facultate în acest regim.

Vor fi declarați admiși la forma de învățământ cu frecvență, pe locurile cu taxă:
•    candidații care nu au dreptul să urmeze facultatea pe locurile finanțate de la buget și au obținut un punctaj cel puțin egal cu punctajul ultimului candidat admis pe locurile finanțate de la buget;
•    candidații care au obținut un punctaj mai mic decât punctajul ultimului candidat declarat admis pe locurile finanțate de la buget, dar cel puțin 50 de puncte, în funcție de punctajul obținut;

Vor fi declarați admiși -în funcție de opțiuni -la forma de învățământ la distanţă (ID) candidații care au participat la concursul de admitere și au obținut minim 50 de puncte.

Mare atenție! Taxa de studiu, pentru anul universitar 2021-2022, este de 4700 lei.

 
 

Se fac deja înscrieri. Totul este online


Pentru a simplifica lucrurile și pentru a nu pune în pericol viitorii concurenți, conducerea facultății a decis, încă din 2020, că înscrierea candidaților se va face exclusiv online. În intervalul 1 -16 iulie, ora 14.00, candidații își pot depune dosarele de înscriere. În perioada 9-16 iulie se face confirmarea finalizării procedurii de înscriere, prin e-mail.

Revenind însă la înscriere, trebuie menționat că dosarul va fi încărcat pe contul personal în format electronic. Link-ul unde candidații pot face încărcarea dosarului este acesta: https://edu.adma.ro/enrol/FACULTATEA_DE_DREPT_LICENTA/aglzfmVkdWFkbWFyKAsSBkNsaWVudBj8wAcMCxIGQ2xpZW50GLoXDAsSBkNsaWVudBiiHww

Este obligatoriu ca dosarul de înscriere să conțină următoarele documente:

    a) Fișă-tip de înscriere (candidații vor completa fișa-tip de înscriere, în care vor menționa toate datele solicitate în formularul respectiv);
    b) Diploma de bacalaureat (sau diploma echivalentă cu aceasta) sau adeverință (în cazul liceelor la care nu s-au eliberat încă diplomele pentru promoția 2021) eliberată de către instituția de învățământ, în care se menționează media generală, notele la probele examenului de bacalaureat, termenul de valabilitate și faptul că nu a fost eliberată diploma -în original, în copie legalizată sau în copie simplă (însoţită de original pentru autentificare);
    c) Certificatul de naștere -în copie legalizată sau în copie simplă (însoţită de original pentru autentificare);
    d) Adeverința medicală-tip, emisă cu cel mult 90 de zile înainte de data înscrierii, din care să rezulte că este apt pentru admitere la facultate –în original, în copie legalizată sau în copie simplă (însoţită de original pentru autentificare);
    e) O fotografie ¾ încărcată și trei fotografii ¾ cm care vor fi depuse la dosar la secretariat în momentul depunerii dosarului fizic;
    f) C.I. sau pașaport -în copie simplă;
    g) Chitanța/ordin de plată/dovada achitării on-line a taxei de înscriere la concursul de admitere, în conformitate cu taxele aprobate de Senatul Universității din București.

Anul acesta, taxa de înscriere la examenul de admitere este în valoare de 360 de lei și se poate achita prin două modalități:
•    Accesând site-ul Universității din București, link: www.po.unibuc.ro
În acest caz, se va depune la dosar documentul Detaliile tranzacției, generat prin accesarea link-ului indicat în email-ul primit după efectuarea plății, la Detalii complete despre tranzacția dvs. puteți găsi aici.
•    Virament bancar în contul Facultăţii de Drept RO42RNCB0076010452620037/ BCR, sector 5.

Pe ordinul de plată va fi menţionat: „Concurs de admitere –Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti”, numele candidatului (chiar şi în cazul în care taxa este plătită de o altă persoană).


Câte locuri au la dispoziție viitorii studenți?

În cadrul examenului de admitere din 21 iulie, sunt scoase la concurs 300 de locuri finanțate de la bugetul de stat și 300 de locuri cu taxă. Este vorba despre locuri în învățământul cu frecvență.

Locurile disponibile sunt structurate astfel:
•    288 locuri finanțate de la buget
•    2 locuri finanțate de la buget pentru cetățenii români de etnie romă
•    9 locuri finanțate de la buget pentru absolvenții de licee situate în mediul rural
•    1 loc finanțat de la buget pentru sistemul de protecție socială
•    294 locuri cu taxă
•    4 locuri pentru românii de pretutindeni
•    2 locuri pentru cetățenii străini din afara Uniunii Europene

Foarte important de menționat! Facultatea de Drept din cadrul Universității din București pune la dispoziția doritorilor și 400 de locuri în sistemul de învățământ la distanță. Toate aceste locuri sunt cu taxă, iar concursul de admitere pentru ocuparea lor este același cu cel organizat pentru forma de învățământ cu frecvență. În funcție de opțiuni, la ID, sunt admiși candidații care au obținut minim nota 5 (50 de puncte).
Pentru forma de învățământ la distanță, facultatea va organiza în luna septembrie un nou concurs de admitere. Mare atenție! Admiterea din septembrie se adresează numai absolvenților cu diplomă de licență al unei alte facultăți și are loc în limita locurilor rămase libere după concursul din iulie 2021. Admiterea viitorilor studenți se face în ordinea mediei de la examenul de licență de la facultatea absolvită anterior.
 


Încărcarea dosarului pe platforma ADMA

Candidații își vor încărca dosarul pe platforma ADMA. Accesând acest link, candidații vor putea descărca formularul de înscriere, pe care îl vor completa folosind un cont de e-mail personal.

După completarea fișei de înscriere este obligatorie încărcarea tuturor documentelor precizate mai sus. Se face scan de pe documentul în original -format PDFși scan față-verso, acolo unde este cazul.

Reprezentanții facultății fac o mențiune importantă: fișa de înscriere și declarațiile, acolo unde este cazul, nu vor fi semnate de către candidat. Prin încărcarea acestora de către candidat si completarea de către acesta a formularului online se prezumă veridicitatea și asumarea lor. Candidatul va primi fișa de înscriere pe contul de e-mail personal.

După înscriere se va proceda la validarea dosarelor urmată de repartizarea candidaților în sălile de concurs. Repartizarea pe săli se afișează cu cel puțin 24 de ore înaintea probei. Validarea dosarelor se va face doar în intervalul stabilit de Facultatea de Drept. În cazul în care dosarul nu este complet, candidații vor primi prin e-mail notificare cu privire la informațiile sau actele eronate.

Candidații vor primi prin e-mail confirmarea finalizării procedurii de înscriere în urma validării dosarului însoțită de legitimația de concurscare va trebui imprimată.

Dosarul fizic de înscriere va fi depus de candidat în perioada de confirmare a locurilor, respectiv în termen de 5 zile lucrătoare de la afișarea rezultatelor finale.

Admiterea la Colegiul Juridic Franco-Român de Studii Europene


Facultatea de Drept din cadrul Universității din București prezintă marele avantaj că studenții admiși aici au posibilitatea de a se înscrie și la Colegiul Juridic Franco-Român de Studii Europene.

Selecția viitorilor cursanți ai Colegiului se face în intervalul 22 iulie - 2 august2021.

„Colegiul Juridic Franco-Român de Studii Europene este unul dintre centrele de excelență ale Facultății de Drept a Universității din București. Înființat în 1995 ca un centru de programe în dublă diplomă ale facultății noastre și Universității Paris I Pantheon Sorbona, colegiul consacra instituțional tradiția influenței durabile pe care dreptul francez a avut-o și o are asupra dreptului român și pregătea în planul educației juridice cadrul de aplicare în România a dreptului uniform al Uniunii Europene. Astăzi Colegiul este principala instituție de înalte studii juridice francofone din Europa Centrală și de Est. El este sprijinit de un consorțiu alcătuit din 15 universități franceze dintre cele mai prestigioase și din foarte reputata Universitate din Luxemburg. Multe personalități ale vieții academice, diplomației românești și europene, înalți funcționari europeni proveniți din România, magistrați  sau lideri în avocatura de afaceri și-au făcut studiile la Colegiul Juridic Franco-Român de Studii Europene”, a menționat decanul Facultății de Drept.

Prof. univ. dr. Răzvan Dincă a amintit faptul că peste 300 de studenți urmează în prezent cursurile Colegiului în toate tipurile de program: licență, master I, master II, doctorat și postdoctorat, obținând în urma absolvirii aceste programe atât diploma Universității din București cât și diploma Universității Paris I Pantheon Sorbona, care le oferă perspectiva continuării carierei juridice în Franța. Circa 40 de profesori francezi susțin anual cicluri de cursuri și conferințe în cadrul colegiului furnizând o curriculă completă de înalte studii juridice, care se adaugă curriculei corespunzătoare a Facultății de Drept a Universității din București.

„Cu sprijinul Ministerului de Externe al Republicii Franceze, al Ambasadei Franței și al Institutului Francez din București, organizăm diverse manifestări științifice în domeniul dreptului. Organizăm anual doctoriale, la care într-un format unic, circa 20 de doctoranzi din Franța, România și alte țări din regiune pot discuta tezele lor cu profesori eminenți în domeniile lor de cercetare din Franța și România. Se organizează curent conferințe francofone care prilejuiesc proiecte de cercetare de avangardă în diverse domenii juridice. Sperăm ca anul acesta aceste conferințe să culmineze cu colocviul aniversar prilejuit de împlinirea a 25 de ani de la formarea Colegiului pe care l-am amânat anul trecut din cauza pandemiei și care sperăm să reunească în luna octombrie participarea celor mai reputate personalității care au avut un rol fundamental în dezvoltarea academică a Colegiului de-a lungul timpului. Dezbaterile colocviului vor grupa în mai multe paneluri perspective diverse asupra relansării post-covid a Uniunii Europene, aportul cu care pot contribui la aceasta și impactul pe care îl vor suporta diversele ramuri de drept, atât la nivelul dreptului UE cât și la acela al dreptului național al statelor membre.
Începând cu anul universitar viitor, programul de master I al colegiului va dobândi o ramură suplimentară destinată studenților care, înscriși direct în acest master, nu urmează și cursurile anului IV de licență al Facultății de  Drept, astfel încât aceștia  vor avea la dispoziție un parcurs francofon integral care le va permite obținerea diplomei de Master I. Se asigură astfel și lărgirea pepinierei de selecție pentru programul de master II de drept și guvernanța afacerilor internaționale și europene. Se va consolida astfel o tendință manifestată de mai mulți ani conform căreia numărul studenților francofoni din afara României, selectați pe baza unei concurențe tot mai acerbe, pentru a urma programul de master II al Colegiului, îl depășește de 3-4 ori pe acela al studenților români, ceea ce atestă că masterul a dobândit cu adevărat caracter internațional. De altfel, anul trecut masterul a fost patronat de fostul ministru al afacerilor externe francez Pierre Moscovici, iar anul acesta de negociatorul sef al Uniuniii Europene pentru Brexit, Michel Barnier.
Cât privește admiterea în programul de licență al Colegiului, aceasta nu ridică probleme pentru studenții admiși în anul I al Facultății de Drept care au o minimă deprindere a limbii franceze. Până pe 2 august 2021 aceștia vor putea depune dosarele  de înscriere. Se apreciază că pornind de la un nivel de limba franceză cel puțin B1 al fiecărui candidat, cursul pregătitor de limba franceză îi va ajuta pe candidați să progreseze suficient în abilitățile de comunicare și înțelegere în această  limbă pentru a putea urma cu succes cursurile Colegiului. Concursul de dosare va presupune admiterea automată a candidaților admiși la Facultatea de Drept care  au absolvit un liceu bilingv francez sau o filieră bilingvă franceză din România, precum și pentru cei care posedă un certificat de limbă franceză atestând cel puțin nivelul B1 (DELF sau DALF). Pentru candidații care nu dovedesc aceste calificări, admiterea la Colegiu se va putea dispune pe baza scrisorii de intenție și a documentelor din care rezultă experiențele școlare și extrașcolare ale candidaților în limba franceză. Mai multe informații pot fi consultate la https://www.collegejuridique.ro/Admitere-2021-Licence-en-droit-trei-ani-de-studii-s60-a418-ro.htm”, a detaliat decanul Facultății de Drept (foto).

Orice titular de Bacalaureat sau alt titlu considerat echivalent, poate fi acceptat la Colegiul juridic în primul an de licență, dacă îndeplinește două condiții:

-    promovarea  concursului de admitere la Facultatea de Drept a Universității din București (proba:  iulie 2021);
-     promovarea concursului  de admitere la Colegiul juridic. Admiterea 2021-2022 în primul an de licență la Colegiu va fi efectuată pe baza unui concurs de selecție de dosare, iar nu pe baza unui test scris, ca în anii precedenți. Vor putea participa la concursul de selecție de dosare tinerii care vor fi declarați admiși la Facultatea de Drept a Universității din București.  

Cu titlu indicativ, este așteptat de la studenți un nivel B1 pentru limba franceză, (cursurile de franceză de la începutul primului an, permit obținerea unui nivel superior necesar reușitei studiilor, destul de repede).  
Candidații la concursul de admitere la Facultatea de Drept trebuie să își declare intenția de a participa la admiterea pentru Colegiul juridic, în momentul depunerii dosarului de înscriere la Facultatea de Drept (dosar cerut înainte de concursul de admitere la Facultatea de Drept).

Dosarul pentru Colegiul juridic va trebui trimis după anunțarea rezultatelor concursului de admitere la Facultatea de Drept a Universității din București și cel mai târziu până la data de 2 august 2021, inclusiv, la adresa admin@collegejuridique.ro, într-un singur document (PDF).
 
În funcție de profilul candidatului, conținutul dosarului este diferit.
 
1) tinerii care au absolvit un liceu bilingv francez sau o filieră bilingvă franceză din România, precum și cei care posedă un certificat de limbă franceză care atestă cel puțin nivelul B1 (DELF sau DALF) vor fi admiși în mod automat, dar vor trebui să trimită:
    -    Datele de identificare : domiciliu, telefon mobil, adresa email, liceul absolvit;
    -    o copie după actul de identitate/pașaport;
    -    o adeverință privind absolvirea unui liceu bilingv francez sau a unei filiere bilingve franceze ori o copie a diplomei sau a certificatului de limbă franceză.

2) Toți ceilalți tineri vor trebui să trimită:  
    -    o scrisoare de intentie în limba franceză (scrisoarea trebuie să conțină și aceste date: domiciliu, telefon mobil, adresa email, liceul absolvit);
    -    o copie după actul de identitate/pașaport;
    -    notele obținute la bacalaureat și în ultimii doi ani de liceu (foi matricole);
    -    lista activitatilor școlare sau extra-școlare în limba franceza (ex: lecții de franceza, concursuri francophone etc).




 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 66 / 143
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen câștigă un litigiu de referință în contencios vamal
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners lansează Academia de Litigii, un podcast dedicat avocaților litigatori și profesioniștilor din domeniul justiției. Cosmin Vasile și Andrei Dumitrescu, parteneri în cadrul ZRVP, vor fi gazde și vor avea ca invitați avocați de prestigiu, magistrați și profesori universitari, personalități care au lăsat o amprentă în domeniu
Cele mai semnificative schimbări legislative din 2024, cu impact în industria curieratului | Cerasela Soviani, Legal Manager în cadrul DPD Romania: ”Departamentul juridic va avea un focus continuu pe respectarea noilor reglementări în curierat și susținerea departamentelor pilon pentru extinderea rețelei naționale”
LegiTeam | MITEL & ASOCIAȚII recrutează avocat cu experiență (Real Estate)
GDPR | Respectarea legislației în domeniu pare că este mai degrabă formală, lipsind măsurile concrete capabile să asigure o protecție adecvată volumului foarte mare de date prelucrate, spun avocații D&B David și Baias. Daniel Vinerean, coordonatorul practicii de Protecția Datelor: De cele mai multe ori este mai ieftin sa plătești o amendă de până la 3.000 € decât să stabilești un plan concret, să achiziționezi tehnologie sau să angajezi un consultant capabil să conceapă și să implementeze măsuri adecvate
ZRVP câștigă premiul „Firma de Avocatură a Anului din România” la Lexology Index Awards (Who’s Who Legal) 2024, distincție acordată în premieră unei societăți de avocați românești | Cosmin Vasile (managing partner): Premiul, o sumă a excelenței individuale pe diverse arii de practică - îmi place în mod special perspectiva, pentru că este exact filosofia noastră
Studenții invitați să se alăture programului de internship oferit de Schoenherr au derulat stagii de practică cu perioadă flexibilă, personalizată atât în funcție de programul lor, cât și de nevoile firmei de avocați | Ana Lupșor, HR manager: „Am avut o vară intensă, cu multe activități desfășurate în comun. Studenții au luat contact nu doar cu activitatea profesională ca avocat într-o firmă internațională de avocatură de afaceri, ci și cu spiritul și cultura echipei Schoenherr”
NNDKP CELF, o nouă soluție de recunoaștere în instanță a dreptului de deducere a TVA aferente cheltuielilor de investiție în cazul abandonului proiectului | Alexandru Aparaschivei (Partener NNDKP CF), Marius Ezer (Partener) și Florentin Nanu (Avocat Senior), în prim plan
Victorie importantă, ce consolidează principiul libertății activității politice | Popescu & Asociații obține achitarea definitivă pentru membrii PNL Timiș, Cosmin Șandru și Nicolae Bitea. Echipa, coordonată de Adrian CHIRVASE (Partner) și Mirel RĂDESCU (Senior Counsel)
Cariere în Drept | De vorbă cu Ramona Andreea Stoica, printre primii absolvenți ai generației care și-a finalizat studiile în 2023, urmărind mai apoi o carieră în magistratură: ”Dreptul este un domeniu frumos, pe care trebuie uneori să ‘îl simți’, însă nu este pentru toți. Cred că media a fost doar o reflectare a efortului depus, iar efortul a fost cel care m-a ajutat și mi-a creat premisele evoluției profesionale ulterioare”
Arbitrajul ICSID cerut de Petrochemical Holding GmbH, legat de rafinări RAFO din Onești, a ajuns la final | Statul român așteaptă decizia, după ce Tribunalul a declarat închisă procedura în litigiul în care pretențiile se ridică la cca. 836 milioane USD. Ce onorarii au fost plătite firmelor de avocați care au asigurat apărarea
2024 a fost un an aglomerat pentru Departamentul juridic al Farmexim & Help Net | De vorbă cu Mihaela Scărlătescu, Head of Legal and Compliance Director despre actele normative cu impact în activitatea companiei, modificările legislative așteptate și proiectele interesante în care a fost implicată echipa de avocați interni
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...