ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

BCR a pregătit un ghid pentru cei care doresc să acceseze granturi nerambursabile

12 Octombrie 2020   |   Agerpres

Conform unui comunicat al băncii, luni, 12 octombrie, ora 10:00, a început etapa de înscriere în cadrul măsurii "Microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile". Formularul de înscriere, disponibil la adresa granturi.imm.gov.ro, va rămâne activ până vineri, 16 octombrie, ora 20.00, cu posibilitatea prelungirii perioadei de înscriere până la epuizarea bugetului.

 
 
Banca Comercială Română, bancă parteneră în schema de ajutor de stat cu sprijin financiar din granturi nerambursabile de un miliard de euro în contextul pandemiei Covid-19, a anunţat luni că a lansat special pentru acest proiect Ghidul de Granturi nerambursabile pentru IMM-uri afectate de pandemie, care conţine toate informaţiile necesare celor care doresc să acceseze aceste sume.
 
"Încă de la declanşarea pandemiei, ne-am asumat rolul de a ajuta antreprenorii să treacă peste această perioadă şi să salveze cât mai multe locuri de muncă. Credem că aceste programe de susţinere a IMM-urilor trebuie să fie derulate în paralel cu dezvoltarea de programe de educaţie antreprenorială. Antreprenorii au mare nevoie de informaţii relevante, care să-i ajute să îşi optimizeze businessul, să acţioneze eficient, să inoveze şi să se reinventeze în această perioadă dificilă. De aceea, noi ne-am propus să îi consiliem pe cei care apelează la noi şi să-i ajutăm cu cât mai multe informaţii înainte de a lua o decizie", a declarat Sergiu Manea, CEO Banca Comercială Română.
 
Conform unui comunicat al băncii, luni, 12 octombrie, ora 10:00, a început etapa de înscriere în cadrul măsurii "Microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile". Formularul de înscriere, disponibil la adresa granturi.imm.gov.ro, va rămâne activ până vineri, 16 octombrie, ora 20.00, cu posibilitatea prelungirii perioadei de înscriere până la epuizarea bugetului.
 
Programul de granturi nerambursabile derulat de Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri (MEEMA) prin Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020 permite PFA-urilor, microîntreprinderilor şi firmelor mici şi mijlocii să acceseze granturi din fonduri europene, în valoare totală de un miliard de euro prin trei scheme de finanţare: microgranturi, granturi pentru capital de lucru pentru IMM-uri şi granturi pentru investiţii pentru IMM-uri.
 
Schema 1 are un buget total 100 milioane de euro şi presupune granturi nerambursabile pentru capital de lucru, acordate sub formă de sumă forfetară, pentru IMM-uri/PFA-uri în valoare de 2.000 de euro (echivalent lei).
 
Schema 2 presupune granturi pentru capital de lucru pentru IMM-uri, are un buget total 350 milioane de euro, acordate sub formă de sumă forfetară reprezentând 15% din cifra de afaceri înregistrată în anul 2019, de până la 150.000 euro (în echivalent lei).
 
Prin Schema 3 sunt oferite granturi pentru investiţii în producţie pentru IMM-uri. Aceasta are un buget total de 550 milioane de euro în baza evaluării proiectului de investiţii care face obiectul cererii de finanţare şi presupune investiţii între 50.000 de euro şi 200.000 euro (în echivalent lei).
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 14096 / 17258
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
SCA Bondoc si Asociații anunță cu mare tristețe trecerea în neființă a colegului și prietenului avocat Horațiu Dumitru
CMS îl promovează pe Andrei Cristescu în poziția de Counsel în cadrul biroului din România. Horea Popescu (Managing Partner): Andrei reflectă perfect valorile CMS, mai ales prin munca sa în echipă și implicarea în mentoratul colegilor juniori
Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL a asistat Goodpack SRL, societate parte din portofoliul CEECAT Capital, în procesul de achiziție a Paccor Romania SRL
Wolf Theiss a asistat fondurile Cerberus Capital Management și Revetas Capital în legătură cu vânzarea complexului de birouri The Landmark din București. Partenerul Ileana Glodeanu a coordonat echipa multidisciplinară de avocați
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Ștefania Andruhovici, Directorul Departamentul Juridic - Electrica SA: „Misiunea de a promova principii sănătoase se extinde dincolo de cadrul biroului, datoria noastră fiind aceea de a fi, prin tot ceea ce facem, un exemplu pentru cei din jur”
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A crește în primul semestru din 2024. Avans de 18% la nivel global și de 39% pe piețele emergente. CMS își menține pozițiile fruntașe în clasamente, Clifford Chance și Schoenherr se remarcă în Europa și două firme cu prezență la București rămân în top la nivel global
Cel mai amplu domeniu de master din România și din istoria învățământului juridic superior românesc, la Facultatea de Drept din Universitatea București. Anul acesta vor fi 14 programe, unele derulate în colaborare cu instituții de învățământ din străinătate | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății: “Atunci când comunicarea în domeniile la care se referă specializarea se face, din cauza caracterului lor global, în limba engleză, organizăm și noi programele în limba engleză pentru administrarea corectă a terminologiei juridice specifice”
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în tranzacția de securitizare sintetică cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...