ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Companie românească specializată în soluţii de digitalizare intră pe două pieţe din Africa de Est şi America de Sud

10 Ianuarie 2022   |   Agerpres

Potrivit unui comunicat de presă al companiei, transmis luni AGERPRES, organizaţia îşi propune ca, prin proiectele pe care le dezvoltă în aceste regiuni, să contribuie la transformarea digitală a societăţilor şi la construcţia ecosistemelor digitale din Africa de Est şi America Latină, pe două paliere: digitalizare instituţională şi dezvoltarea industriei de IT locale.

 
 
Românii de la Arxia, companie specializată în crearea de soluţii informatice şi consultanţă în domeniul digitalizării, anunţă extinderea activităţii pe două pieţe din Africa de Est şi America de Sud, respectiv în Uganda şi Chile.
 
Potrivit unui comunicat de presă al companiei, transmis luni AGERPRES, organizaţia îşi propune ca, prin proiectele pe care le dezvoltă în aceste regiuni, să contribuie la transformarea digitală a societăţilor şi la construcţia ecosistemelor digitale din Africa de Est şi America Latină, pe două paliere: digitalizare instituţională şi dezvoltarea industriei de IT locale.
 
"Pieţele din America de Sud şi Africa au nevoie de transferul de expertiză şi cunoaştere pe care companiile europene şi româneşti le pot pune la dispoziţie, în ţările care se află la început de drum în domeniul digitalizării şi dezvoltării industriei IT. Putem contribui la eficientizarea rapidă şi masivă a proceselor administrative din aceste state, iar sectorul guvernamental este deschis la noi abordări. Există un potenţial extraordinar în aceste pieţe, atât pentru evoluţia lor, cât şi pentru oportunităţile de internaţionalizare a companiilor de IT româneşti care îşi propun o expansiune în pieţe străine", a afirmat Daniel Homorodean, CEO Arxia.
 
Compania românească lucrează de mai mulţi ani în proiecte de digitalizare instituţională derulate în Uganda, Rwanda, Chile şi Peru, atât în sectorul guvernamental, cât şi în domeniul industriei bancare şi al celei logistice. Astfel, Arxia a câştigat, prin licitaţie publică, contracte de consultanţă în valoare de peste 300.000 de euro, pentru proiecte derulate în Rwanda şi a contribuit la implementarea a 150 de site-uri guvernamentale şi instituţionale, număr care va creşte în acest an la peste 300.
 
"Potenţialul pieţelor africane este recunoscut şi susţinut chiar de către Comisia Europeană, pentru care relaţia cu Africa este printre priorităţile cheie, asumându-şi investiţii masive în următorii ani pentru sprijinirea transformării digitale a ţărilor din regiune. Multe ţări din Africa au o creştere netă a PIB-ului de peste 6%, şi-au dublat populaţia în ultimii 30 de ani, iar analizele arată că tendinţa de creştere va continua până în 2050 (Africa va creşte de la 1,2 miliarde de oameni acum, la peste două miliarde în următoarele trei decade, potrivit prognozelor). În domeniul digitalizării, lipsa unor sisteme deja existente permite adoptarea rapidă a celor mai avansate soluţii. Pentru majoritatea guvernelor de pe continent, informatizarea este prioritate esenţială, alături de înlesnirea accesului la informaţie şi la servicii instituţionale pentru toţi cetăţenii. Unul din proiectele pe care Arxia le implementează în acest sens este o soluţie de tip chatbot conversaţional vocal, care va permite populaţiilor locale din statele africane să acceseze informaţii de interes public, discutând la telefon, în limbaj natural, în limba maternă, cu sistemul informatic. Acest proiect va deschide drumul spre alte implementări, asigurând integrarea informaţională a sute de milioane de oameni care folosesc doar limba lor locală din Africa", se arată în comunicatul citat.
 
Arxia este una dintre cele mai experimentate companii în digitalizare guvernamentală şi a administraţiei publice, cu experienţă de peste 20 de ani în piaţă. În prezent, compania coordonează şi implementează misiuni de digitalizare complexe, oferă mentorat tehnic şi evenimente de matchmaking pentru companii în state emergente de pe continentul african, precum: Rwanda, Kenya sau Uganda.
 
Printre colaboratorii apropiaţi ai companiei se regăsesc: Autoritatea Rwandeză pentru Societatea Informaţională, Autoritatea Naţională pentru Tehnologia Informaţiei din Uganda (ambele echivalente ale Autorităţii pentru Digitalizarea României) şi Agenţia Germană pentru Dezvoltare - GIZ.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 9700 / 17558
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3 - 5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Încă un spin-off în piața avocaturii | Luminița Popa și Miruna Suciu, fondatoarele Suciu Popa, o iau pe drumuri diferite. Popa Legal se va focusa pe practica de arbitraj, iar Suciu Partners anunță consolidarea echipei
Semne de redresare: CMS European M&A Outlook 2025 | Piața de fuziuni și achiziții din Europa prezintă semne de redresare, ECE înregistrează o creștere în valoarea tranzacțiilor. Horea Popescu, Managing Partner CMS Romania si Coordonator Corporate M&A în ECE: ”Această revenire sugerează că, în ciuda așteptărilor diferite, Europa Centrală și de Est este văzută din ce în ce mai mult ca o piață promițătoare pentru fuziuni și achiziții, cu un puternic potențial de creștere”
Țuca Zbârcea & Asociații apără interesele statului român în litigiul inițiat de Damen Holding la Curtea de Arbitraj de la Viena | Legea 187 ̸ 2023 referitoare la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a pus pe butuci modelul de cooperare cu investitorul olandez la Damen Shipyards Mangalia SA, o companie în care statul deține 51%, prin Șantierul Naval 2 Mai SA. Pierderea litigiului antrenează plata unor ”despăgubiri semnificative”
MidEuropa a angajat banca de investiţii Rothschild pentru vânzarea Regina Maria (România) și MediGroup (Serbia). Firma de avocați A&O Shearman, care colaborează pe piața locală cu RTPR, asigură suport juridic în pregătirea tranzacției | Este de așteptat ca unele dintre cele mai importante firme de private equity active în CEE și jucători strategici să își manifeste interesul, dar numai câțiva pretendenți pot susține prețul de 12-13x EBITDA solicitat de MidEuropa
Mușat & Asociații intră în arbitrajul ICSID inițiat de bulgarii de la Eurohold și va lupta, de partea statului român, cu Pinsent Masons și DGKV. Reclamanții și-au ales un arbitru din Anglia
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Reprezentarea părților în arbitraj (Powered by ZRVP)
Cum s-a desfășurat în această vară programul de internship organizat de Popescu & Asociații pentru studenții de la Drept și cum își alege firma viitorii colaboratori. Ce trebuie să știe tinerii aflați la început de drum care vor să se alăture uneia dintre cele mai puternice echipe de avocați | Capacitatea de a vedea lucrurile atât per ansamblu, cât și din diverse unghiuri de vedere, de a analiza situații complexe și de a veni cu soluții, combinată cu dorința de a învăța și de a se perfecționa, sunt calități apreciate și căutate la viitorii colegi
Kinstellar finalizează cu succes achiziția operațiunilor Noerr din București, după preluarea birourilor din Bratislava și Praga. Puternica practică de Tax and Finance de la Noerr consolidează oferta de servicii a firmei pe piața locală. Focus pe clienții vorbitori de limbă germană | Victor Constantinescu, coordonatorul echipei Kinstellar din București, care are acum cca. 50 de avocați și specialiști în consultanță de business: ”Odată cu integrarea echipei și expertizei Noerr, ne extindem capacitățile și consolidăm portofoliul de servicii”
LegiTeam: Bulboacă & Asociații is looking for an Associate | Corporate ̸ M&A
În spatele scenei, alături de performanta echipă de Dispute Resolution de la Țuca Zbârcea și Asociații, care gestionează peste 4.000 de dosare ̸ an, cu o valoare ce depășește acum 7 miliarde de euro. ”Abilitatea lor de a gestiona spețe complexe și sofisticate din diverse domenii este de neegalat”, spun ghidurile juridice internaționale | Cum lucrează profesioniștii din cel mai numeros departament al firmei, care sunt proiectele fanion și cine sunt avocații care coordonează grupurile de practică
Baciu Partners, Mușat & Asociaţii și Răzvan Dincă & Asociaţii, pe lista scurtă pentru distincția de ‘Firma anului în domeniul mărcilor în România’ la gala Global IP Awards 2024, desfășurată la Londra. Ce spun ghidurile juridice despre activitatea firmelor
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...