ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

FMI: Avansul economiei mondiale în 2021 ar putea fi sub estimarea de 6% din iulie

06 Octombrie 2021   |   Agerpres

Oficialul a explicat că economia globală îşi revine, dar pandemia continuă să limiteze redresarea, principalul obstacol fiind "marea diviziune a vaccinării", prin care prea multe ţări au acces la prea puţine vaccinuri COVID.

 
 
Fondul Monetar Internaţional se aşteaptă ca avansul economiei mondiale în 2021 să scadă uşor sub estimarea de 6% din iulie, a anunţat marţi directorul general al FMI, Kristalina Georgieva, citând riscurile asociate cu datoria, inflaţia şi tendinţele divergente de creştere în urma pandemiei de COVID-19, transmite Reuters.
 
Consolidarea fiscală pe termen mediu şi creşterea economică vor pune Europa pe o bază stabilă, pentru a evita o altă criză a datoriilor suverane, în pofida creşterii nivelului datoriei, provocat de pandemia de COVID-19, a apreciat şeful FMI, la un eveniment găzduit de Universitatea Bocconi. Europa este mult mai pregătită să evite o altă criză a datoriilor, cum a fost cea cu care s-a confruntat Grecia în urma crizei financiare globale din 2007-08. Dar ţările trebuie să plănuiască atent modul în care vor schimba direcţia consolidării fiscale pe termen mediu, pentru a reduce riscul legat de creşterea poverii datoriilor după pandemie, a declarat Georgieva.
 
Oficialul a explicat că economia globală îşi revine, dar pandemia continuă să limiteze redresarea, principalul obstacol fiind "marea diviziune a vaccinării", prin care prea multe ţări au acces la prea puţine vaccinuri COVID.
 
Săptămâna viitoare, în raportul actualizat World Economic Outlook, FMI va previziona că statele dezvoltate revin la nivelul economiei de dinaintea pandemiei până în 2022, dar cele mai multe economii emergente şi în curs de dezvoltare "au nevoie de mai mulţi ani" să se redreseze, a avertizat directorul general al FMI.
 
Statele Unite şi China rămân motoarele vitale ale creşterii, iar Italia şi Europa arată o accelerare a redresării, în schimb în alte regiuni creşterea economică se reduce. Presiunile inflaţioniste, un factor de risc cheie, ar urma să scadă în majoritatea statelor în 2022, dar vor continua să afecteze unele economii emergente şi în curs de dezvoltare, a declarat Georgieva.
 
Deşi băncile centrale au evitat până acum înăsprirea politicii monetare, ele ar trebui să fie pregătite să acţioneze repede dacă redresarea accelerează mai rapid decât se estima sau dacă se materializează riscurile majorării inflaţiei. Este de asemenea importantă monitorizarea riscurilor financiare, inclusiv evoluţiile acţiunilor, a apreciat şeful FMI.
 
Din cauza nivelului datoriei globale, acum la aproximativ 100% din PIB-ul mondial, multe state în curs de dezvoltare au o capacitate extrem de limitată să emită noi bonduri în condiţii favorabile, a explicat Georgieva.
 
Eşecul atenuării diferenţei masive a ratelor de vaccinare între economiile avansate şi naţiunile mai sărace ar putea afecta redresarea economiei globale, provocând anul viitor PIB-ului pierderi cumulate de 5.300 miliarde de dolari, a avertizat directorul general al FMI.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 10395 / 17132
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Elena Iacob, promovată anul acesta pe poziția de CEE Regional Senior Legal Counsel în cadrul Alliance Healthcare România: “Cred foarte mult în oameni și în cuvântul „împreună”. Fiecare poate face lucruri extraordinare individual, însă împreună suntem un ocean”
Filip & Company a asistat BayWa r.e. România în achiziția parcului fotovoltaic White Gate din județul Constanța. Echipa de proiect a fost coordonată de Ioana Roman (partener)
CMS asistă Alcedo cu privire la achiziția Naturevo. Echipa, condusă de Horea Popescu (Managing Partner) și Mircea Moraru (Counsel)
LegiTeam: Bulboacă & Asociații is looking for an Associate | Banking & Finance
Creștere constantă în practica de Litigii de la GNP, prin preluarea unor proiecte ale clienților existenți sau atragerea unor clienți noi, inclusiv ca urmare a expunerii dobândite prin aderarea la o alianță internațională | Octavian Adam, Partener coordonator al practicii: “Procentul ridicat al dosarelor complexe este consecința domeniilor în care societatea noastră de avocatură activează cu preponderență și de noutatea problematicilor supuse controlului instanțelor”
LegiTeam: Bulboacă & Asociații is looking for an Associate | Insolvency | Litigation
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Maria Teodora Busuioc, a noua pe listă anul trecut: ”Este o onoare pentru mine să am ocazia să întâlnesc persoanele care se află în miezul vieții juridice din România, care scriu nu numai doctrină, ci și legislație”
LegiTeam: Bulboacă & Asociații is looking for an Associate | Corporate ̸ M&A
NNDKP parte din echipa internațională de avocați care a asistat Mengtai Group în achiziția grupului Alu Menziken. Ruxandra Bologa (Partener) a coordonat echipa
ZRVP facilitează relocarea Tech-Con Industry, un jucător important pe piața de automatizări din România, în VLPark Bucharest West. Marina - Crenguța Florea (partener) și Lavinia Ludovic (senior associate), în prim plan
CMS și ACCESS alături de Agir Global în achiziția subsidiarei din România a Sidma Group. Echipa de avocați a fost coordonată de Elena Andrei și Horea Popescu (M&A)
Clifford Chance Badea asistă BERD și OTP Bank în finanțarea de 93 mil. EUR a unui parc eolian de 102 MW din România. Echipa, coordonată de Daniel Badea (Clifford Chance Bucharest Managing Partner) și Jared Grubb (Partener Finance)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...