ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Litoralul românesc conduce în topul destinaţiilor de care turiştii au fost dezamăgiţi vara aceasta

27 Septembrie 2022   |   AGERPRES

Atunci când vine vorba de zonele în care au găsit cele mai bune unităţi de cazare, cu cel mai eficient raport calitate/preţ, turiştii au menţionat frecvent Maramureş, Bucovina şi regiunea Transilvaniei (cu judeţele Braşov, Sibiu, Harghita şi Covasna în mod special).

 
 
Litoralul românesc conduce în topul destinaţiilor de care turiştii au fost dezamăgiţi vara aceasta, la polul opus situându-se Maramureş, Bucovina şi Transilvania, ca fiind cele mai primitoare zone ale României, potrivit unui sondaj realizat de o platformă hotelieră online.

"După o vară plină, lipsită de restricţii, care a adus cifrele turismului naţional la nivelul de dinainte de pandemie, rezultat la care a contribuit semnificativ şi emiterea voucherelor de vacanţă de către Guvernul României, a venit momentul să tragem concluziile de final de sezon. Potrivit unui sondaj realizat de platforma hotelieră online Travelminit.ro, românii spun că au fost primiţi cu cea mai mare ospitalitate în Maramureş şi Bucovina (zone votate de 22,7% dintre respondenţi), în Transilvania (zonă votată de 20,9% dintre respondenţi) şi în Banat (cu 20,1% dintre respondenţi). Acestea sunt, de altfel, şi regiunile în care turiştii au găsit cele mai bune condiţii de cazare din România, semn că turismul local este în plină dezvoltare şi că investiţiile în el aduc rezultate. La polul opus, litoralul românesc conduce în topul destinaţiilor de care turiştii au fost dezamăgiţi vara aceasta", potrivit unui comunicat al Travelminit, realizatorul sondajului.

Atunci când vine vorba de zonele în care au găsit cele mai bune unităţi de cazare, cu cel mai eficient raport calitate/preţ, turiştii au menţionat frecvent Maramureş, Bucovina şi regiunea Transilvaniei (cu judeţele Braşov, Sibiu, Harghita şi Covasna în mod special). De altfel, acestea sunt zonele în care au fost întâmpinaţi cu ospitalitate şi în care s-au bucurat de atmosferă, de experienţe autentice, de amabilitatea personalului.

Potrivit sondajului Travelminit, în ceea ce priveşte tarifele, turiştii au observat creşteri mari şi foarte mari în comparaţie cu anul trecut la cazare, mâncare, servicii wellness, atracţii turistice şi transport. Cât despre bugetul alocat unui sejur în România, situaţia stă în felul următor: 70,5% dintre respondenţi ar aloca între 150 şi 300 de lei pentru o noapte de cazare/cameră dublă, 19,4% ar aloca sub 150 de lei pentru o noapte de cazare/cameră dublă, 8,6% ar aloca între 300 şi 500 de lei pentru o noapte de cazare/cameră dublă, în timp ce doar 1,4% ar cheltui peste 500 de lei pentru o noapte de cazare/cameră dublă.

În ceea ce priveşte factorii care îi determină pe turişti să aleagă o cazare în detrimentul alteia, pe prima poziţie se află aspectul general al camerei şi al unităţii. Urmează preţul, poziţionarea cazării (cât mai aproape de obiectivele de interes), facilităţile oferite de unitate, serviciile suplimentare incluse în pachet (acces la SPA, la sala de fitness etc.), dar şi condiţiile flexibile de rezervare.

La capitolul dezamăgiri, respondenţii au trecut preţurile pe prima poziţie, o dovadă în plus a faptului că majorările din ultima perioadă au stârnit multă nemulţumire în rândul turiştilor. Pe lista aspectelor de care au fost dezamăgiţi se află şi atitudinea personalului, aspectul camerelor, condiţiile precare de igienă, meniul restaurantelor, dar şi lipsa locurilor de parcare.

Prin sondajul realizat în rândul turiştilor, echipa Travelminit a încercat de asemenea să afle direct de la sursă care sunt criteriile care i-ar putea convinge pe români să călătorească mai mult în România, ce ar putea face jucătorii din industrie pentru a încuraja vacanţele locale.

"Aşa cum era de aşteptat, prima opţiune (votată de peste 74% dintre respondenţi) a fost ajustarea preţurilor la salariile din România, astfel încât turiştii să îşi permită mai des concedii în ţară. De asemenea, aceştia îşi mai doresc oferte de cazare care să includă mai multe facilităţi şi servicii în acelaşi preţ, investiţii în infrastructură şi în unităţile de cazare, o mai bună pregătire a personalului, dar şi conceperea unui meniu inedit", a reieşit din sondaj.

Feedback-ul este, la rândul lui, extrem de important în procesul de îmbunătăţire a serviciilor din turism. Potrivit sondajului Travelminit, 62,6% dintre respondenţi lasă un review de fiecare dată când călătoresc în România, 28,4% lasă review dacă au fost mulţumiţi de cazare, 6,5% lasă un review dacă au fost dezamăgiţi, în timp ce doar 2,5% susţin că nu lasă niciodată review. Nu în ultimul rând, 93,9% dintre ei sunt de părere că recenziile lăsate contribuie la îmbunătăţirea serviciilor din industria turismului.

"Chiar dacă vara şi perioada concediilor se apropie de final, Travelminit doreşte în continuare să-i încurajeze pe turişti să călătorească în România. Astfel, pentru sezonul de toamnă, am pregătit deja campania Promoţii Outlet, cu reduceri la cazări din toată România, pe promoţii.travelminit.ro, disponibile până pe 30 septembrie. Avem numeroase oferte pentru un sejur de relaxare, în special la munte şi în staţiunile balneare, destinaţii de top pentru toamnă cu începând de la 290 lei/pachet", a declarat Rita Szilveszter, online marketing expert Travelminit.ro.

Fondată în Cluj-Napoca, compania Travelminit este unul dintre cei mai mari jucători pe piaţă rezervărilor hoteliere din România din 2017. Portofoliul Travelminit conţine 7.500 de unităţi de cazare (hoteluri, pensiuni, apartamente) din România active pe platforma şi acoperă o gama largă de cazare în toată ţară (litoral, munte, destinaţii balneoclimaterice şi oraşe mari), fiind lider pe piaţă rezervărilor cu card de vacanţă. În 2021, Travelminit raportează 13,5 milioane de euro vânzări în România şi 16 milioane de vizite pe platformă.

Din 2020, Travelminit face parte din Szallas Group, care are în portofoliu 12 platforme hoteliere în Centrul şi Estul Europei (România, Ungaria, Polonia, Cehia, Croaţia), cu vânzări de peste 150 milioane de euro şi peste 350 de angajaţi.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 6130 / 17196
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în tranzacția de securitizare sintetică cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții
Kinstellar a stat alături de acționarii majoritari ai Agrotex în vânzarea unui pachet semnificativ de acțiuni către Promat Comimpex, companie controlată de grupul Ameropa. Cumpărătorul a fost asistat de avocații PNSA
NICULEASA LAW FIRM, alături de CREDIDAM în fața CJUE, într-o speță legată de regimul TVA aplicabil relației juridice între organismul de gestiune colectivă și titularii drepturilor de autor, respectiv între utilizatori și titularii drepturilor de autor | Ce a decis Curtea
Stratulat Albulescu a asistat ASIROM, membra a Vienna Insurance Group, cu privire la achizitia activelor Aegon in Romania. Echipa a fost coordonată de Silviu Stratulat (Managing Partner) si Cristian Vlaicu (Partner)
Cariere în Drept | Povestea Andreei Ungureanu, absolventă a Facultății de Drept din Iași, care a ales magistratura, după un program de master în Științe Penale, dorindu-și să activeze ca procuror. ”Deși pentru început se poate dovedi dificil și frustrant, este esențial pentru un tânăr la început de drum să dobândească lecția răbdării și o modestie a pașilor mici, făcuți cu tenacitate, către un ideal ce urmează a fi șlefuit”, spune tânăra, azi auditor de justiție în cadrul INM
Schoenherr și Asociații SCA | Sebastian Guțiu, numit ca membru supleant al Curții Internaționale de Arbitraj ICC
România a depus o cerere de anulare a hotărârii Tribunalului ICSID prin care a fost obligată să plătească 42,2 mil. € plus dobânzi și cheltuieli unor companii dezvoltatoare de centrale fotovoltaice | Biroul din Paris al unei firme americane și avocații MPR Partners din București reprezintă România în acestă fază a arbitrajului, reclamanții merg cu King & Spalding (Houston și Paris)
CMS obține o hotărâre importantă pentru producătorii de energie electrică și gaze naturale din România. Horia Drăghici, Partener: Această soluție a instanței poate facilita procesul de negociere, în favoarea proprietarilor de proiecte energetice
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandra Pădurariu, Head of legal affairs and compliance | Samsung Electronics: “Viitorul este guvernat de adaptarea la schimbare și de pregătirea continuă în domeniul noilor tehnologii și al provocărilor generate de acestea. Sunt bucuroasă să pot contribui cu experiența mea ca și mentor la formarea și ghidarea unor tineri implicați în rezolvarea problemelor sociale prin utilizarea tehnologiei”
LegiTeam: Clifford Chance Badea is looking for junior ̸ mid-level associates
CMS asistă Entek Elektrik Üretim la achiziția unui proiect fotovoltaic de 214,26 MWdc în curs de dezvoltare în România
POPESCU & ASOCIAȚII este, pentru al 2-lea an consecutiv, Eastern Europe Firm of the Year | Loredana POPESCU (Partner) a fost desemnată Equity Capital Markets Lawyer of the Year
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...