ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

EDF vinde participaţia deţinută la o centrală electrică din Ţările de Jos companiei cehe EPH

27 Septembrie 2022   |   Bizlawyer

"Această tranzacţie face parte din programul de vânzare de active al EDF, în valoare de trei miliarde de euro şi finalizarea ei depinde de aprobarea autorităţilor de reglementare", se arată în comunicatul EDF.

 
 
Compania energetică franceză EDF a anunţat vânzarea participaţiei sale de 50% la centrala electrică pe bază de gaze Sloe CCGT din Ţările de Jos firmei cehe EPH, transmite Reuters.
 
"Această tranzacţie face parte din programul de vânzare de active al EDF, în valoare de trei miliarde de euro şi finalizarea ei depinde de aprobarea autorităţilor de reglementare", se arată în comunicatul EDF.
 
Detaliile financiare ale tranzacţiei nu au fost date publicităţii.
 
Separat, ministrul francez de Finanţe, Bruno Le Maire, a anunţat că Executivul a ales persoana care va conduce EDF, iar o nominalizare este "iminentă". De asemenea, a adăugat oficialul, slujba de top de la ESF ar putea fi împărţită în două funcţii separate: preşedinte şi director general.
 
"Doctrina noastră...a fost întotdeauna să separăm funcţia de preşedinte de cea de director general. Nu văd de ce nu am proceda aşa şi la EDF", a declarat Bruno Le Maire, la postul de radio France Inter.
 
Publicaţia Le Figaro îl dă favorit la conducerea EDF pe Luc Remont, de la Schneider Electric.
 
Surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat pentru Reuters că alţi candidaţi ar fi Patrice Caine, preşedinte - director general al Thales, şi Philippe Knoche, directorul grupului Orano.
 
EDF trece în prezent printr-o perioadă dificilă după ce a fost afectat de decizia Guvernului francez, care a obligat grupul să vândă mai multă energie electrică la preţuri reduse, în ideea de a proteja consumatorii şi companiile de creşterea preţurilor la energie.
 
EDF a fost înfiinţat în 1946 când Franţa a creat un monopol de stat în domeniul electricităţii care regrupa peste 1.000 de companii implicate în producţia, transportul şi distribuţia de energie electrică. Primul reactor nuclear din Franţa a început să funcţioneze în 1963, iar un deceniu mai târziu EDF a început să îşi extindă rapid capacităţile de producţie a energiei nucleare.
 
Franţa a început să liberalizeze piaţa de electricitate în 2004 şi un an mai târziu a listat EDF la bursă. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 6131 / 17196
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în tranzacția de securitizare sintetică cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții
Kinstellar a stat alături de acționarii majoritari ai Agrotex în vânzarea unui pachet semnificativ de acțiuni către Promat Comimpex, companie controlată de grupul Ameropa. Cumpărătorul a fost asistat de avocații PNSA
NICULEASA LAW FIRM, alături de CREDIDAM în fața CJUE, într-o speță legată de regimul TVA aplicabil relației juridice între organismul de gestiune colectivă și titularii drepturilor de autor, respectiv între utilizatori și titularii drepturilor de autor | Ce a decis Curtea
Stratulat Albulescu a asistat ASIROM, membra a Vienna Insurance Group, cu privire la achizitia activelor Aegon in Romania. Echipa a fost coordonată de Silviu Stratulat (Managing Partner) si Cristian Vlaicu (Partner)
Cariere în Drept | Povestea Andreei Ungureanu, absolventă a Facultății de Drept din Iași, care a ales magistratura, după un program de master în Științe Penale, dorindu-și să activeze ca procuror. ”Deși pentru început se poate dovedi dificil și frustrant, este esențial pentru un tânăr la început de drum să dobândească lecția răbdării și o modestie a pașilor mici, făcuți cu tenacitate, către un ideal ce urmează a fi șlefuit”, spune tânăra, azi auditor de justiție în cadrul INM
Schoenherr și Asociații SCA | Sebastian Guțiu, numit ca membru supleant al Curții Internaționale de Arbitraj ICC
România a depus o cerere de anulare a hotărârii Tribunalului ICSID prin care a fost obligată să plătească 42,2 mil. € plus dobânzi și cheltuieli unor companii dezvoltatoare de centrale fotovoltaice | Biroul din Paris al unei firme americane și avocații MPR Partners din București reprezintă România în acestă fază a arbitrajului, reclamanții merg cu King & Spalding (Houston și Paris)
CMS obține o hotărâre importantă pentru producătorii de energie electrică și gaze naturale din România. Horia Drăghici, Partener: Această soluție a instanței poate facilita procesul de negociere, în favoarea proprietarilor de proiecte energetice
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandra Pădurariu, Head of legal affairs and compliance | Samsung Electronics: “Viitorul este guvernat de adaptarea la schimbare și de pregătirea continuă în domeniul noilor tehnologii și al provocărilor generate de acestea. Sunt bucuroasă să pot contribui cu experiența mea ca și mentor la formarea și ghidarea unor tineri implicați în rezolvarea problemelor sociale prin utilizarea tehnologiei”
LegiTeam: Clifford Chance Badea is looking for junior ̸ mid-level associates
CMS asistă Entek Elektrik Üretim la achiziția unui proiect fotovoltaic de 214,26 MWdc în curs de dezvoltare în România
POPESCU & ASOCIAȚII este, pentru al 2-lea an consecutiv, Eastern Europe Firm of the Year | Loredana POPESCU (Partner) a fost desemnată Equity Capital Markets Lawyer of the Year
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...