ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Perspective pesimiste privind redresarea economiei mondiale, potrivit unui sondaj al World Economic Forum

11 Ianuarie 2022   |   Agerpres

"Liderii globali trebuie să se reunească şi să agreeze o abordare coordonată pentru provocările globale continue şi pentru a construi rezilienţa înainte să apară următoarea criză", a declarat Saadia Zahidi, Managing Director, World Economic Forum.

 
 
Doar unul din 10 experţi mondiali intervievaţi de World Economic Forum consideră că redresarea globală se va accelera în următorii trei ani, iar majoritatea experţilor cred că, în următorii trei ani, redresarea economică globală va fi volatilă şi neuniformă, arată cea de-a 17-a ediţie a Global Risks Report, publicaţie realizată de World Economic Forum cu sprijinul Marsh McLennan.
 
Crizele climatice, accentuarea decalajelor sociale, riscurile cibernetice în creştere şi redresarea globală inegală, în condiţiile în care pandemia persistă, sunt principalele riscuri reliefate în raportul Global Risks Report din acest an.
 
"Liderii globali trebuie să se reunească şi să agreeze o abordare coordonată pentru provocările globale continue şi pentru a construi rezilienţa înainte să apară următoarea criză", a declarat Saadia Zahidi, Managing Director, World Economic Forum.
 
Respondenţii consideră că "eroziunea coeziunii sociale", "crizele mijloacelor de trai" şi "deteriorarea sănătăţii mentale" sunt trei dintre cele cinci riscuri accentuate cel mai mult la nivel global în contextul crizei sanitare. Aceste trei riscuri - şi pandemia în sine ("boli infecţioase") - sunt, de asemenea, văzute ca una dintre ameninţările globale iminente. Această cicatrice societală exacerbează provocările unei politici naţionale eficiente şi reduce atenţia şi concentrarea asupra cooperării internaţionale în faţa provocărilor globale.
 
De asemenea, "crizele datoriilor" au fost identificate ca ameninţări iminente la nivel global, în următorii doi ani, dar respondenţii la studiu consideră că acestea vor atinge punctul critic în trei până la cinci ani. Stimulentele guvernamentale au fost vitale pentru a proteja veniturile, pentru a menţine locurile de muncă şi pentru a ţine afacerile pe linia de plutire, dar povara datoriei este acum ridicată, iar bugetele publice vor continua să fie sub presiune şi după pandemie.
 
Aflat la cea de-a 17-a ediţie, Global Risks Report încurajează liderii să gândească în afara ciclurilor trimestriale de raportare şi să genereze politici care să gestioneze riscurile şi să modeleze agenda pentru anii următori. Ediţia din acest an detaliază patru zone de riscuri emergente: securitatea cibernetică, competiţia în spaţiu, tranziţia climatică dezordonată şi presiunea adusă de migraţie. Fiecare dintre acestea necesită coordonare globală pentru a fi depăşite cu succes.
 
Raportul se încheie cu reflecţii asupra anului doi al pandemiei de COVID-19, oferind perspective noi asupra rezilienţei la nivel naţional. Capitolul se bazează, de asemenea, pe concluziile furnizate de comunităţile de experţi în risc ale World Economic Forum - Chief Risk Officers Community şi Global Future Council on Frontier Risks - pentru a oferi sfaturi practice pentru implementarea rezilienţei în cadrul organizaţiilor.
 
Global Risks Report 2022 a fost elaborat cu sprijinul nepreţuit al World Economic Forum's Global Risks Advisory Board. De asemenea, beneficiază şi de colaborarea continuă cu partenerii săi strategici, Marsh McLennan, SK Group şi Zurich Insurance Group, precum şi consilierii săi academici de la Oxford Martin School (Universitatea din Oxford), Universitatea Naţională din Singapore şi Centrul de management al riscului şi proceselor de decizie Wharton (Universitatea din Pennsylvania).
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 9474 / 17356
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Ana-Maria Baciu este singurul avocat din România nominalizat pentru premiul ‘Regulatory Lawyer or In-House Counsel of the Year’ acordat în cadrul Global Regulatory Awards 2024
NNDKP a asistat AAylex One în legătură cu o finanțare de 20 de milioane de euro acordată de CEC Bank și Alpha Bank Romania | Valentin Voinescu (Partener) și Cătălina Dan (Asociat Senior), în prim plan
LegiTeam: Experienced Lawyer Employment | Reff & Associates
Baciu Partners anunță extinderea echipei de leadership: Andrei Cosma și Corina Roman sunt promovați în poziția de partener
INTERVIU | Cosmin Vasile, singurul avocat român evidențiat ca Thought Leader atât în practica de Arbitration, cât și de Commercial Litigation, în Who’s Who Legal ̸ Lexology: ”Avem șansa să fim implicați într-un număr foarte mare de arbitraje internaționale, de la comerciale la investiționale, dar și în numeroase arbitraje domestice. Pe de altă parte, reputația firmei noastre de litigatori excepționali ne dă șansa să gestionăm numeroase proiecte semnificative ca miză, sonoritate a părților implicate și care au o componentă internațională”
Promovări la Schoenherr & Asociații: Nora Olah devine local partner, alți trei avocați fac un pas înainte în carieră | Sebastian Guțiu (managing partner): ”Avocații promovați sunt specializați în domenii în care activitatea firmei s-a intensificat în ultimii ani. Fiecare dintre ei este un specialist confirmat în domeniul său de activitate”
Dispute Resolution | Echipa Stratulat Albulescu este implicată atât mandate cu elemente de extraneitate, cât și în proiecte care pun în discuție mai multe arii de practică. Firma are o activitate intensă pe plan local și a căpătat vizibilitate externă tot mai mare prin prisma mandatelor gestionate, listării în ghidurile juridice și prezenței la evenimentele de profil internaționale
Bondoc și Asociații SCA anulează un proces-verbal al ANPC de sancționare pentru practici comerciale incorecte în domeniul publicității și audiovizualului | Proiect gestionat de Ioana Katona (Partener) și Anca Radu (Associate)
Clifford Chance Badea a asistat PPC Group în acordul privind achiziția a 629MW de energie regenerabilă de la o companie din portofoliul Macquarie. Nadia Badea (Partener) și Loredana Ralea (Counsel) au coordonat echipa
ITR EMEA Tax Awards 2024 | Băncilă Diaconu și Asociații, Popescu & Asociații și Țuca Zbarcea & Asociații concurează pentru titlul de firma anului în România în domeniul taxelor. Popescu & Asociații și Țuca Zbârcea au câte trei nominalizări în jurisdicția locală, iar NNDKP este pe lista scurtă pentru distincția de firma anului în dispute fiscale
Avocații din practica de Energie & Resurse Naturale de la Wolf Theiss lucrează în proiectele Doicești și Cernavodă, cele mai mari din domeniul energiei nucleare. Adina Aurel (Counsel): ”Ceea ce ne-a atras la aceste proiecte este în primul rând inovaţia tehnologică în domeniul energiei nucleare” | Cele mai multe solicitări au fost pentru producerea energiei electrice din surse regenerabile, dar volume de muncă mari au avut și mandatele din alte segmente ale practicii
RTPR, alături de OX2 la vânzarea unui parc eolian de 99MW, într-o tranzacție de 214 milioane euro, prima în România a grupului suedez | Echipa locală a fost coordonată de Mihai Ristici (Partner) și Vlad Stamatescu (Counsel). Colaborare cu echipa A&O Shearman condusă de Kamil Jankielewicz
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...