ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Raport Microsoft: Majoritatea angajaţilor globali optează, în continuare, pentru acces la opţiuni flexibile de lucru de la distanţă

23 Martie 2021   |   Agerpres

Conform documentului, intitulat "Viitorul pieţei muncii este reprezentat de mediul de lucru hibrid - Suntem pregătiţi?", timpul petrecut în cadrul întâlnirilor s-a dublat, la nivel global, iar în luna februarie a acestui an au fost trimise cu peste 40 de miliarde de e-mail-uri mai multe faţă de aceeaşi lună a anului precedent.

 
 
Aproape trei sferturi (73) dintre angajaţi îşi doresc să aibă în continuare acces la opţiuni flexibile de lucru de la distanţă, iar patru din zece persoane (40%) spun că se simt mai confortabil să fie ei înşişi la locul de muncă decât înainte de pandemie, arată rezultatele raportului Work Trend Index 2021, publicat de Microsoft.
 
Conform documentului, intitulat "Viitorul pieţei muncii este reprezentat de mediul de lucru hibrid - Suntem pregătiţi?", timpul petrecut în cadrul întâlnirilor s-a dublat, la nivel global, iar în luna februarie a acestui an au fost trimise cu peste 40 de miliarde de e-mail-uri mai multe faţă de aceeaşi lună a anului precedent.
 
În acelaşi timp, pe platforma profesională LinkedIn, numărul anunţurilor pentru locuri de muncă de la distanţă a crescut de peste cinci ori în timpul pandemiei, iar peste 40% din forţa de muncă globală se gândeşte să-şi schimbe locul de muncă anul acesta, în timp ce 46% intenţionează să se mute, în condiţiile actuale când se poate lucra de la distanţă.
 
Raportul citat relevă faptul că aproape 40% dintre respondenţi se simt mai confortabil să fie ei înşişi la locul de muncă decât înainte de pandemie, iar unul din şase respondenţi spune că a fost mai deschis în a-şi exprima dificultăţile emoţionale alături de un coleg anul acesta.
 
În plus, 73% dintre angajaţii chestionaţi îşi doresc să aibă în continuare acces la opţiuni flexibile de lucru de la distanţă. Cu toate acestea, liderii au pierdut legătura directă cu angajaţii şi este necesar ca aceştia să se conecteze la noua realitate, în timp ce productivitatea ridicată maschează epuizarea angajaţilor, avertizează realizatorii cercetării.
 
Alte tendinţe de lucru hibrid pe care fiecare lider de afaceri ar trebuie să le cunoască, pe măsură ce se intră în noua eră a muncii, arată că Generaţia Z este expusă riscului şi are nevoie de un impuls şi de o nouă sursă de energie, colaborarea tot mai limitată pune în pericol capacitatea de inovare şi că autenticitatea va stimula productivitatea şi bunăstarea angajaţilor.
 
Potrivit sursei citate, au fost identificate cinci strategii pe care managerii ar trebui să le urmeze, în timp ce implementează schimbările necesare pentru a se adapta noului context, respectiv: crearea un plan prin care angajaţii sunt puşi la curent cu modurile flexibile de lucru, investiţii în spaţiul de lucru şi în tehnologie pentru a conecta planul digital cu cel fizic, combaterea epuizării digitale, începând de la vârful companiei, prioritizare pentru reconstruirea capitalului social şi a culturii organizaţionale, precum şi regândirea experienţei angajaţilor pentru a menţine concurenţa în atragerea celor mai bune şi diverse talente.
 
Ediţia din 2021 a raportului Work Trend Index prezintă concluziile unui studiu la care au participat peste 30.000 de persoane din 31 de ţări şi analizează trilioane de date agregate despre muncă şi productivitate disponibile în Microsoft 365 şi LinkedIn.
 
Microsoft (Nasdaq "MSFT" @microsoft) susţine companiile în procesul transformării digitale şi facilitează dezvoltarea, implementarea şi utilizarea tehnologiilor inteligente de tip cloud.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 13787 / 18467
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Cum văd coordonatorii departamentelor juridice din companiile mari industriile în care activează și provocările anului 2025 | Monica Constantin, Legal & Corporate Affairs Director Bergenbier SA: ”Echipele noastre colaborează strâns pentru a preveni riscurile ce vin cu toate schimbările legislative. Vom continua acțiunile de conformare la modificările legislative și pe cele de prevenție. Menținem focusul pe strategia de sustenabilitate și continuăm să investim în dezvoltarea echipei”
MergerMarket League Tables - Full Year 2024 | Piața de M&A a cunoscut o redresare prudentă anul trecut și a înregistrat o creștere de 8 % la nivel global. CMS, printre primele în clasamentul global și în Europa. Schoenherr și Wolf Theiss, număr mare de tranzacții asistate în Europa Centrală și de Est
Wolf Theiss a asistat fondatorii Embryos Fertility Clinic cu privire la vânzarea pachetului majoritar de părţi sociale către Integral Capital Group, alături de care a stat RTPR | Ce avocați au fost în cele două echipe
Practica de protecție a datelor este o componentă strategică a firmei Wolf Theiss, existând o cerere crescătoare în acest domeniu. Viitorul acestei arii este unul promițător, având în vedere majorarea volumului de date prelucrate și evoluțiile tehnologice rapide, spun avocații | Flavius Florea - Counsel: „Un aspect cheie este legat de avansul tehnologic, cum ar fi utilizarea tot mai frecventă a inteligenței artificiale și provocările aferente respectării principiilor GDPR”
Stratulat Albulescu o recrutează pe Andreea Șerban de la Reff & Asociații, pe poziția de Partener
Trei ofertanți intră în a doua rundă a vânzării Amethyst Healthcare, lanț paneuropean de radioterapie cu șase clinici în România. Goldman Sachs supraveghează tranzacția
Noi promovări în echipa RTPR | Andreea Nedeloiu devine Counsel, alți cinci avocați au terminat stagiatura și vin pe poziția de Associate
Promovări la Voicu & Asociații | Roxana Neguțu devine Senior Partner, noi poziții ocupate în cadrul Firmei
Filip & Company asistă eMAG şi HeyBlu în achiziția a 100% din acțiunile Orange Money IFN SA. Echipa, coordonată de Alina Stancu Bîrsan (partener) și Rebecca Marina (counsel)
Academia Română, reprezentată de Popescu & Asociații, obține o victorie semnificativă într-un proiect complex de retrocedare | Echipa coordonată de Octavian POPESCU (Managing Partner), Andreea MIHALACHE (Partner) și Ana Maria BULEA-CIURARU (Associate) stabilește un precedent important în protejarea bunurilor de importanță națională
O nouă echipă de coordonare la Filip & Company | Cristina Filip și Alexandru Bîrsan, co-Managing Partners, au un mandat de 4 ani. Mai mulți parteneri devin manageri sau co-manageri ai departamentelor firmei
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Intervenția instanței în arbitraj (Powered by ZRVP)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...