ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Reprezentanţii Universităţii Politehnica din Bucureşti şi Universităţii din Piteşti au semnat contractul de fuziune

31 Ianuarie 2023   |   Agerpres

Noua universitate va fi una naţională, iar cele două universităţi devin centre universitare ale structurii. Totodată, fiecare centru va păstra programele de studii acreditate, urmând să dezvolte şi alte programe.

 
 
Universitatea Politehnica din Bucureşti şi Universitatea din Piteşti au fuzionat, după ce conducerile celor două instituţii de învăţământ superior au semnat contractul de fuziune.

Noua instituţie de învăţământ superior va purta numele de "Universitatea Naţională de Ştiinţă şi Tehnologie Politehnica Bucureşti".

Contractul de fuziune a fost semnat de rectorii celor două universităţii - Mihnea Costoiu (UPB) şi Dumitru Chirleşan (Universitatea din Piteşti) şi preşedinţii senatelor universitare Tudor Prisecaru (UPB) şi Mihaela Diaconu (Universitatea din Piteşti).

Noua universitate va fi una naţională, iar cele două universităţi devin centre universitare ale structurii. Totodată, fiecare centru va păstra programele de studii acreditate, urmând să dezvolte şi alte programe.


În ce priveşte admiterea în anul 2023, aceasta se va derula după regulile cunoscute deja.

"Este un moment istoric important pentru universitate. (...) Fie că ne-am numit Şcoala Academicească de Ştiinţe Filosofice şi Matematiceşti, Şcoala de Ingineri Hotarnici, Şcoala de Poduri, Şosele, Mine şi Arhitectură, Şcoala de Poduri, Şosele şi Mine, Şcoala Politehnică, Şcoala Politehnica, Politehnica din Bucureşti, Institutul Politehnic şi respectiv Universitatea Politehnica, toate acestea au avut o singură constantă - valoarea, valoarea care a ghidat forţa acestei universităţi şi cu care venim în faţa oamenilor şi a societăţii şi în acest moment. (...) Nu suntem singurii care facem acest pas, nu suntem primii care facem acest pas, dar credem că avem un alt model pe care îl punem în faţa societăţii", a afirmat rectorul UPB.

Mihnea Costoiu a spus că este încrezător că noua instituţie de învăţământ superior va reuni "multe alte forţe".

"Suntem astăzi, aşa cum le-am spus colegilor, la primul pas. Discuţiile pe care le-am început cu colegii noştri din alte centre universitare şi din Bucureşti sunt la început şi suntem încrezători că această şcoală naţională va reuni multe alte forţe. Unde suntem mai mulţi, puterea creşte şi credem că avem forţa şi înţelepciunea să facem acest pas important pentru societatea românească şi pentru şcoala românească în general", a mai arătat reprezentantul UPB.

Potrivit acestuia, cele două centre vor funcţiona autonom.

"Urmează să stabilim procedurile de admitere. Sunt cele două centre universitare, vom funcţiona în acest regim de două centre universitare. (...) Centrele vor funcţiona autonom. (...) Urmează să înaintăm ministrului Educaţiei propunerea unei legi - înfiinţarea universităţii, ţinând cont de faptul că Politehnica are lege de înfiinţare.... Ne trebuie o lege de înfiinţare a universităţii şi pasul va fi făcut în perioada următoare. Sperăm ca ministrul, aşa cum a declarat de fiecare dată, să respecte voinţa universităţilor", a susţinut rectorul.

Rectorul Universităţii din Piteşti, Dumitru Chirleşan, este de părere că noua instituţie va fi una dintre cele mai bune din Europa.

"Frământările prin care am trecut în ultimele luni de zile au fost mari. Ştiu că şi aici în "cetatea ştiinţei şi ingineriei" au fost frământări mari, dar zic să privim cu optimism. (...) Vrem să zburăm şi noi mai sus. (...) O paletă extrem de diversă de programe de studii acreditate. Aducem în noua structură, noua universitate, circa 70 de programe de studiu altele decât cele inginereşti, toate acreditate, toate cu grad ridicat de încredere. (...) Mie îmi este greu să îmi închipui o universitate mai tare în România. Nu pot, îmi este greu să îmi închipui una care va fi mai tare decât noi. (...) Am mare încredere că vom fi una dintre cel mai bune universităţi şi din Europa şi în rankingurile mondiale", a declarat Dumitru Chirleşan.

El a menţionat că Universitatea din Piteşti vine cu o "zestre" de 70 de programe de studii.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 4769 / 17377
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Băiculescu & Asociații își consolidează echipa | Horațiu Pătrașcu, fost judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție se alătură pe poziția de Counsel și va coordona practica de Contencios Administrativ și Fiscal
Cariere în Drept | Andrea Roxana Chihaia, printre cei mai buni zece absolvenți ai generației sale, acum stagiară, a intrat în profesie cu emoție și entuziasm. Ea spune că performanța nu se întreține singură, ci trebuie susținută. ”Trebuie să începem ca societate să credem în tineri, în potențialul lor și să le oferim oportunități pe măsură”
A nouăsprezecea ediție a Școlii de vară la NNDKP | Internship-ul include, pe lângă componenta practică, o serie de training-uri generale care facilitează integrarea în firmă și mai multe cursuri de specialitate. Ce trebuie să știe tinerii aflați la început de drum care vor să se alăture uneia dintre cele mai performante echipe de avocați și care sunt așteptările NNDKP legate de viitorii profesioniști care vor contribui la succesul firmei
RTPR și Schoenherr, alături de Romcim la achiziția Tehno World. Vânzătorul a lucrat cu avocații PNSA
CMS asistă INVL în finanțarea de 24 milioane EUR acordată de BERD și Eiffel pentru construcția unei centrale solare în România
LegiTeam: Experienced Lawyer Employment | Reff & Associates
RTPR a asistat Grupul Evryo la vânzarea portofoliului de energie regenerabilă către PPC Group. Echipa de avocați a fost coordonată de Roxana Ionescu (Partner) și Cezara Urzică (Senior Associate)
INTERVIU | Cosmin Vasile, singurul avocat român evidențiat ca Thought Leader atât în practica de Arbitration, cât și de Commercial Litigation, în Who’s Who Legal ̸ Lexology: ”Avem șansa să fim implicați într-un număr foarte mare de arbitraje internaționale, de la comerciale la investiționale, dar și în numeroase arbitraje domestice. Pe de altă parte, reputația firmei noastre de litigatori excepționali ne dă șansa să gestionăm numeroase proiecte semnificative ca miză, sonoritate a părților implicate și care au o componentă internațională”
Promovări la Schoenherr & Asociații: Nora Olah devine local partner, alți trei avocați fac un pas înainte în carieră | Sebastian Guțiu (managing partner): ”Avocații promovați sunt specializați în domenii în care activitatea firmei s-a intensificat în ultimii ani. Fiecare dintre ei este un specialist confirmat în domeniul său de activitate”
ITR EMEA Tax Awards 2024 | Băncilă Diaconu și Asociații, Popescu & Asociații și Țuca Zbarcea & Asociații concurează pentru titlul de firma anului în România în domeniul taxelor. Popescu & Asociații și Țuca Zbârcea au câte trei nominalizări în jurisdicția locală, iar NNDKP este pe lista scurtă pentru distincția de firma anului în dispute fiscale
Ana-Maria Baciu este singurul avocat din România nominalizat pentru premiul ‘Regulatory Lawyer or In-House Counsel of the Year’ acordat în cadrul Global Regulatory Awards 2024
NNDKP a asistat AAylex One în legătură cu o finanțare de 20 de milioane de euro acordată de CEC Bank și Alpha Bank Romania | Valentin Voinescu (Partener) și Cătălina Dan (Asociat Senior), în prim plan
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...