ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Ritmul de vânzare al locuinţelor s-a majorat cu 16% în România, în primul semestru al anului (raport)

08 Iulie 2024   |   Agerpres

Conform analizei SVN România, cea mai puternică evoluţie în rândul celor mai importante pieţe rezidenţiale regionale din România a fost înregistrată de Iaşi, cu o creştere anuală a vânzărilor de locuinţe de 71%, iar cea mai slabă evoluţie a fost consemnată în Argeş, cu o scădere anuală de 11,5%.

 
 
Numărul locuinţelor vândute la nivel naţional a crescut cu 16%, în primul semestru al acestui an, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2023, în timp ce în Bucureşti s-a majorat cu 25%, relevă un raport de specialitate, publicat luni.

Conform analizei SVN România, cea mai puternică evoluţie în rândul celor mai importante pieţe rezidenţiale regionale din România a fost înregistrată de Iaşi, cu o creştere anuală a vânzărilor de locuinţe de 71%, iar cea mai slabă evoluţie a fost consemnată în Argeş, cu o scădere anuală de 11,5%.

De asemenea, oraşul Iaşi a devenit, în premieră, cea mai importantă piaţă rezidenţială regională din România, după Bucureşti - Ilfov, raportat la numărul de locuinţe tranzacţionate, în primele şase luni 2024, depăşind Timişoara, Cluj-Napoca şi Braşov.


Creşterea vânzărilor din Iaşi a fost determinată de înregistrarea, în 2024, a actelor finale de vânzare-cumpărare pentru înţelegerile încheiate anterior, precizează consultanţii în imobiliare.

La nivel naţional, din ianuarie până la finele lunii iunie, anul curent, au fost vândute peste 77.200 de case şi apartamente, în creştere cu 16% faţă de perioada similară din 2023, în timp ce numărul de locuinţe vândute în Bucureşti şi Ilfov a crescut cu un ritm anual de 25,4%.

SVN Romania este una dintre cele mai mari companii de consultanţă imobiliară active în România, care, în cei cinci ani de activitate, a tranzacţionat peste 10.000 de locuinţe, cu o valoare cumulată ce depăşeşte 800 de milioane de euro.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 132 / 17319
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Organizatorii Transylvania Open au cumpărat licența turneului WTA de la Associazione Sportiva Dilettantistica Country Time Club. PNSA a fost alături de cumpărător, cu o echipă coordonată de partenerul Bogdan C. Stoica
RTPR, alături de Innova Capital la vânzarea Optical Investment Group. Echipa de proiect a fost coordonată de Alina Stăvaru (Partner) și Andrei Toșa (Managing Associate)
Avocații din practica de Energie & Resurse Naturale de la Wolf Theiss lucrează în proiectele Doicești și Cernavodă, cele mai mari din domeniul energiei nucleare. Adina Aurel (Counsel): ”Ceea ce ne-a atras la aceste proiecte este în primul rând inovaţia tehnologică în domeniul energiei nucleare” | Cele mai multe solicitări au fost pentru producerea energiei electrice din surse regenerabile, dar volume de muncă mari au avut și mandatele din alte segmente ale practicii
LegiTeam | We are looking for a corporate ̸ M&A lawyer (5-7 years of experience) to join RTPR
Voicu & Asociații is looking for business lawyers (maximum 5 years from Bar admission)
LegiTeam | We are looking for a competition lawyer (2-5 years of experience) to join RTPR
LegiTeam | We are looking for corporate ̸ M&A lawyers (2-4 years of experience) to join RTPR
RTPR, consultant local pentru Aramco în tranzacția condusă de A&O Shearman privind investiția Aramco în HORSE Powertrain Limited, joint venture-ul înființat de Renault Group și Geely. Costin Taracilă (Managing Partner) și Marina Fechetă-Giurgică (Senior Associate) au coordonat echipa
Titlurile știintifice sunt irevocabile, indiferent de forma în care au intrat în circuitul civil | Decizie de referință a ICCJ, obținută de avocații ZRVP. Alexandru Iorgulescu (partener) și Alina Munteanu (senior associate), în prim plan
Cariere în Drept | Cum a perceput Vasile Țurcan, român din Basarabia, învățământul juridic românesc pe care l-a absolvit cu 9,85 și care au fost primele impresii după: ”Raportat la obligativitatea celor doi ani de stagiu, găsirea unui coordonator este o activitate extrem de anevoioasă, dacă ai niște așteptări minime de la această colaborare: să fii plătit măcar cu minimul pe economie conform Statutului profesiei, să ai o minimă libertate și acces la clienți proprii sau să beneficiezi de o îndrumare efectivă, nu doar expusă în contract”
Departamentul de Dispute Resolution contribuie cu peste 80% la cifra de afaceri a firmei Șerban & Asociații și este de așteptat ca veniturile să crească anul acesta. Casa de avocați este în discuții pentru preluarea unor mandate de arbitraj internațional | Radu Șerban (Partener): ”Volumul de muncă a fost unul intens, atât pe latura de penal a departamentului, cât și pe cea de civil, iar gradul de sofisticare este unul foarte ridicat”
Cum lucrează echipele din practica de Dispute Resolution de la Băiculescu și Asociații, ce mandate gestionează și care sunt proiectele reprezentative în care asistă clienții | Vasile Băiculescu, Managing Partner: ”Anul trecut a fost unul crucial, societatea noastră prosperând în acest domeniu mai mult decât oricând, atât prin îmbogățirea substanțială a portofoliului de clienți, cât și prin rezultatele obținute în dosare. În 2024, asistăm la o clară continuare a evoluției”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...