Românii, din ce în ce mai expuși: o familie ar avea nevoie de 154.000 lei ca să își mențină nivelul de trai (UNSAR)
06 Februarie 2025
BizLawyerDin ce în ce mai conștienți, 6 din 10 români se așteaptă ca nivelul lor de bunăstare să crească pe viitor, iar interesul ridicat privind starea de bine este reflectat și prin evoluția asigurărilor de viață, acest segment înregistrând o creștere de 13% .
Românii sunt din ce în ce mai expuși financiar în fața accidentelor, îmbolnăvirilor și deceselor. Practic, într-o asemenea situație neprevăzută cu impact negativ, o familie ar avea nevoie de 154.000 lei pentru a-și menține nivelul de trai, sumă cu circa 17% mai mare comparativ cu anul trecut, se arată într-un comunicat al Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR).
Astfel, diferența dintre resursele financiare necesare și cele disponibile la un moment dat în cazul producerii unui eveniment neprevăzut a continuat să crească, deficitul de protecție al populației depășind 791 miliarde lei (160 miliarde euro), arată o analiză realizată la solicitarea UNSAR de către un grup de experți independenți .
Astfel, diferența dintre resursele financiare necesare și cele disponibile la un moment dat în cazul producerii unui eveniment neprevăzut a continuat să crească, deficitul de protecție al populației depășind 791 miliarde lei (160 miliarde euro), arată o analiză realizată la solicitarea UNSAR de către un grup de experți independenți .
,,Într-un context economic și social marcat de tot mai multe vulnerabilități, este esențial să ne concentrăm pe măsuri proactive pentru reducerea deficitului de protecție financiară. Asigurările de viață pot contribui semnificativ la diminuarea dezechilibrelor sociale și la reducerea dependenței populației de sistemul public de asistență socială. O politică de susținere din partea statului, prin stimulente fiscale, cu un impact minim asupra bugetului public, poate avea beneficii considerabile pentru siguranța financiară a tuturor românilor”, a declarat Alexandru CIUNCAN, Președinte & Director General al UNSAR.
Din ce în ce mai conștienți, 6 din 10 români se așteaptă ca nivelul lor de bunăstare să crească pe viitor, iar interesul ridicat privind starea de bine este reflectat și prin evoluția asigurărilor de viață, acest segment înregistrând o creștere de 13% .
,,Adâncirea deficitului de protecție, chiar și în aceste condiții, evidențiază nevoia de parteneriate de lungă durată între mediul privat, ONG-uri, reprezentanți ai societății civile și autorități publice, pentru a ameliora riscurile financiare la care este expusă populația și a crește sustenabil gradul de bunăstare al românilor”, a declarat Roxana BĂLUȚĂ, Specialist Asigurări de Viață și Sănătate & Coordonator Programe UNSAR.
Publicitate pe BizLawyer? |
Articol 8 / 18422 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Promovări la Voicu & Asociații | Roxana Neguțu devine Senior Partner, noi poziții ocupate în cadrul Firmei
Filip & Company asistă eMAG şi HeyBlu în achiziția a 100% din acțiunile Orange Money IFN SA. Echipa, coordonată de Alina Stancu Bîrsan (partener) și Rebecca Marina (counsel)
Academia Română, reprezentată de Popescu & Asociații, obține o victorie semnificativă într-un proiect complex de retrocedare | Echipa coordonată de Octavian POPESCU (Managing Partner), Andreea MIHALACHE (Partner) și Ana Maria BULEA-CIURARU (Associate) stabilește un precedent important în protejarea bunurilor de importanță națională
O nouă echipă de coordonare la Filip & Company | Cristina Filip și Alexandru Bîrsan, co-Managing Partners, au un mandat de 4 ani. Mai mulți parteneri devin manageri sau co-manageri ai departamentelor firmei
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Intervenția instanței în arbitraj (Powered by ZRVP)
Mușat & Asociații promovează șapte avocați în ariile fuziuni și achiziții, litigii și arbitraj, drept bancar și financiar, piețe de capital și achiziții publice
RTPR, alături de Integral Capital Group la investiția în Embryos. Echipa de proiect, coordonată de Costin Tărăcilă (Managing Partner) și Marina Fechetă-Giurgică (Senior Associate)
CMS asistă grupul M Core cu privire la achiziția portofoliului de centre comerciale (Strip Malls) din România de la MAS Plc. Roxana Frățilă (partener) și Mircea Moraru (senior counsel), au coordonat avocații care au acoperit aspectele tranzacționale, iar Ana Radnev (partner) și Alina Tihan (senior counsel) au condus echipa de drept bancar
Promovări la Schoenherr: Monica Cojocaru devine partner în structura internațională a grupului, alți trei avocați fac un pas înainte în carieră | Sebastian Guțiu, managing partner: ”Aceste promovări vin să confirme valoarea pe care o atribuim contribuției efective a colegelor noastre la dezvoltarea ariilor de practică din care fac parte – corporate m&a, energy, banking & finance, labour & employment – și a relației cu clienții firmei”
Clifford Chance Badea și-a extins echipa cu 15 avocați în 2024, după cel mai accelerat ritm de creștere și recrutare din ultimii ani | Daniel Badea, Managing Partner: ”Am avut colegi care au lucrat în birourile internaționale ale Clifford Chance, dar și în locuri precum Stockholm sau Zurich, pe proiecte transfrontaliere de o complexitate foarte mare, acoperind aproape toate continentele”
BACIU PARTNERS, numită ”Gold Stars of Romanian IP” de World Trademark Review în clasamentele WTR 1000 2025. Patru membri ai echipei, desemnați profesioniști de top în clasamentul individual
Cum a evoluat anul trecut Ioana Gelepu The Office Litigation & Enforcement, butic de litigii evidențiat de ghidurile juridice internaționale, și care au fost proiectele care au antrenat un număr considerabil de analize juridice | Ioana Gelepu, fondator: ”Sunt mulțumită că am reușit să mă implic în toate detaliile proiectelor pe care le gestionăm, suficient de variate cât să satisfacă setea mea neobosita de nou”
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...