ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Aplicaţiile IoT ale Syswin Solutions monitorizează 38.000 de hectare de teren agricol din România. Adrian Zărnescu: Putem avertiza fermierii cu ore înainte să vină grindina, chiar când ANM spune că nu va ploua

28 Octombrie 2019   |   AGERPRES

Directorul tehnic al Syswin a explicat că datele sunt recepţionate de o multitudine de senzori, transmise, analizate de servere şi transmise din nou până la clientul final.

 
 
Sistemele de monitorizare de tip Internet of Things (IoT) ale Syswin Solutions permit avertizarea fermierilor măcar cu câteva ore înainte de producerea unor fenomene precum grindina, chiar atunci când ANM spune că în respectiva zonă nu va ploua, a declarat luni directorul tehnic al companiei, Adrian Zărnescu.

O suprafaţă agricolă de 38.000 de hectare din România e analizată în prezent de aplicaţii IoT ale Syswin Solutions, a adăugat acesta.

"Cerealcom Dolj administrează în jur de 18.000 de hectare, multicultură, şi ni s-a cerut monitorizarea a tot ce înseamnă rezervă de apă din sol şi microclimate, care se formează la ora actuală datorită acestor schimbări climatice la nivel global; ANM spune că într-o anumită zonă este ok, este soare, nu va ploua, nu se va întâmpla nimic greşit, dar analizând datele dintr-o zonă foarte mică ne putem da seama când apare grindina, foarte izolat, doar pe o anumită porţiune sau zonă, şi în felul acesta putem avertiza fermierul măcar cu câteva ore înainte că acolo se va întâmpla ceva nasol", a afirmat Adrian Zărnescu, la ZF High-Tech Innovation Summit 2019, organizată de Ziarul Financiar.


Directorul tehnic al Syswin a explicat că datele sunt recepţionate de o multitudine de senzori, transmise, analizate de servere şi transmise din nou până la clientul final.

"Am instalat foarte multe staţii complexe, nu meteo, independente energetic, transmit datele prin LoRa, pentru că nu există acoperire în narrow band din zona respectivă, şi transmit datele din staţie în staţie până într-o zonă în care există acoperire asigurată. Sunt foarte mulţi senzori care, împrăştiaţi pe această suprafaţă de cultură, preiau datele, le transmit, serverele le analizează, există algoritmi de machine learning şi data analytics, care transmit apoi către interfeţele utilizatorilor toate datele sau informaţiile relevante", a precizat Zărnescu.

Acesta a subliniat că sistemele IoT pot fi aplicate în agricultură inclusiv pentru prevenirea bolilor care apar în culturile agricole.

"Internet of Things prinde cel mai bine în sistemele de smart city, dar în agricultură ţăranului român nu prea trebuie să îi explici cum îl ajută Internet of Things, trebuie să îi arăţi câţi bani scoate suplimentar. Dacă un mare fermier reuşeşte să implementeze o soluţie IoT în agricultură, cel de alături se uită şi vede că i-au crescut beneficiile şi şi-a optimizat costurile, că i-au mai rămas 3 milioane de euro în buzunar anul acesta, atunci vrea şi el şi vede el cum adoptă. (...) În sistemele pe care le-am implementat există ore de training, în care fiecare beneficiar este învăţat cum să folosească tehnologia, cum să interpreteze datele. Bineînţeles, există şi partea de data analytics, care îl previne pe fermier cu privire la bolile care pot apărea în cultura pe care o administrează, şi în felul acesta fermierul ştie din timp ce măsuri trebuie să ia astfel încât boala ori să nu apară ori să fie limitată teritorial, şi prin această modalitate reuşeşte să îşi crească veniturile", a afirmat directorul tehnic al Syswin Solutions.

Acesta a constatat o creştere exponenţială a interesului pentru digitalizare în agricultură.

"La ora actuală în România acoperim ca suprafaţă agricolă undeva aproape de 38.000 de hectare pe care le monitorizăm cu soluţii IoT. Tot ce înseamnă senzori de sol, umiditate, temperatură, electroconductivitate, pH, senzori de aer sau frunze electronice care îţi dau acea evapo-transpiraţie de pe frunza plantei. Noi sperăm că în curând ne vom extinde şi observăm o creştere exponenţială a interesului în agricultură pentru partea de digitalizare", a încheiat Adrian Zărnescu.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 6814 / 8113
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Totul despre admiterea la Facultatea de Drept a Universitații București | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății, despre examen: ”În elaborarea subiectelor se va proceda, ca în fiecare an, la câteva inovații de format menite să asigure selectarea candidaților care și-au însușit substanțial materiile concursului, fără a se limita la rutina formatului de subiecte practicat în anii precedenți. În ultimii ani s-a urcat de la 3,8 candidați pe loc spre 5 candidați pe loc cu finanțare publică și sperăm ca în acest an să menținem tendința de creștere a numărului de candidați și implicit a concurenței”
Vectr Realty achiziționează clădirea de birouri The Landmark. RTPR și Wolf Theiss, în tranzacție
Industria farmaceutică, o ramură strategică pentru reindustrializarea României, este sprijintă prin implicarea moleculară a avocaților de la Bulboacă & Asociații în tranzacțiile de finanțare și refinanțare a unui lider din domeniul farmaceutic
Filip & Company a asistat grupul Digi Spania la încheierea a două contracte semnificative cu Telefónica Móviles España | Alexandru Bîrsan, partener: ”Aceasta este cea de-a patra tranzacție importantă pe care Digi o încheie în Spania în ultimele 15 luni”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în tranzacția de securitizare sintetică cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții
Cariere în Drept | Povestea Andreei Ungureanu, absolventă a Facultății de Drept din Iași, care a ales magistratura, după un program de master în Științe Penale, dorindu-și să activeze ca procuror. ”Deși pentru început se poate dovedi dificil și frustrant, este esențial pentru un tânăr la început de drum să dobândească lecția răbdării și o modestie a pașilor mici, făcuți cu tenacitate, către un ideal ce urmează a fi șlefuit”, spune tânăra, azi auditor de justiție în cadrul INM
Schoenherr și Asociații SCA | Sebastian Guțiu, numit ca membru supleant al Curții Internaționale de Arbitraj ICC
România a depus o cerere de anulare a hotărârii Tribunalului ICSID prin care a fost obligată să plătească 42,2 mil. € plus dobânzi și cheltuieli unor companii dezvoltatoare de centrale fotovoltaice | Biroul din Paris al unei firme americane și avocații MPR Partners din București reprezintă România în acestă fază a arbitrajului, reclamanții merg cu King & Spalding (Houston și Paris)
CMS obține o hotărâre importantă pentru producătorii de energie electrică și gaze naturale din România. Horia Drăghici, Partener: Această soluție a instanței poate facilita procesul de negociere, în favoarea proprietarilor de proiecte energetice
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...