Companie românească specializată în epurarea şi tratarea apei demarează o ofertă de plasament privat de acţiuni
08 Iunie 2021
AgerpresCel mai recent raport al Comisiei Europene (CE) arată că România se află pe ultimul loc în ceea ce priveşte colectarea şi tratarea apelor uzate şi doar în 2019 au fost evacuate 631 milioane metri cubi de ape uzate, fără o epurare prealabilă.
Compania românească specializată în epurarea şi tratarea apei, Adiss, anunţă că, la finalul acestei săptămâni, va derula un plasament privat de acţiuni cu sprijinul companiei de brokeraj Goldring, această operaţiune fiind urmată de listarea acţiunilor pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
"Fondurile obţinute ca urmare a vânzării de acţiuni prin plasament privat vin să susţină dezvoltarea accelerată a companiei, a gamei de soluţii, produse şi servicii pe care Adiss le oferă în raport cu nevoile clienţilor din segmentele ţintă: companii de apă locale şi regionale, societăţi de construcţii, producători industriali, precum şi noi oportunităţi de business. Piaţa infrastructurii apei în România îşi va continua trendul accelerat crescător în următorii 10 ani, iar Adiss îşi propune consolidarea unei poziţii dominante pe această piaţă. În prezent, suntem lideri pe piaţa epurării apei şi ne propunem să fim cea mai importantă companie şi pe piaţa tratării apei. Compania lucrează pentru un viitor sustenabil în care apa comunităţilor româneşti este pe mâini bune, tratată cu mult respect, precizie ştiinţifică şi responsabilitate faţă de oameni, sănătatea publică şi mediu. Pentru 2021, ţintim o creştere de peste 10% a cifrei de afaceri, faţă de 2020", a declarat Cristian Raţ, acţionar majoritar Adiss.
Potrivit unui comunicat de presă al companiei, o nouă direcţie de business este proiectarea şi consultanţa tehnologică pentru lucrări de infrastructură apă cu accentul pe noi tehnologii orientate spre îmbunătăţirea calităţii apei şi reducerea amprentei de carbon, prin implementarea conceptului de Hub tehnologic între companiile tehnologice de top din lume în domeniul apei şi piaţa din Romania.
Cel mai recent raport al Comisiei Europene (CE) arată că România se află pe ultimul loc în ceea ce priveşte colectarea şi tratarea apelor uzate şi doar în 2019 au fost evacuate 631 milioane metri cubi de ape uzate, fără o epurare prealabilă.
"Tratarea apelor uzate este una dintre cele mai mari probleme de mediu cu care se confruntă România, alături de managementul deşeurilor şi calitatea aerului. România face tratare secundară doar pentru 50% din apele pentru care ar trebui să o facă şi tratează terţiar doar 35% din apele colectate care necesită acest nivel riguros de tratare", susţine Raţ.
Datele oficiale publicate pe site-ul Guvernului, citate de Adiss, relevă faptul că investiţiile realizate în România pentru infrastructura de apă uzată, după aderarea la Uniunea Europeană (perioada ianuarie 2007 - ianuarie 2019) se ridică la peste şase miliarde de euro (bugetul de stat + fonduri externe nerambursabile), din care 55% pentru reabilitarea şi extinderea reţelelor de canalizare şi 45% pentru reabilitarea şi construirea de noi staţii de epurare.
Strategia Naţională pentru Dezvoltare Durabilă a României pentru 2030 are în vedere dezvoltarea infrastructurii de apă şi canalizare, şi urmăreşte, printre altele: conectarea gospodăriilor din oraşe, comune şi sate compacte la reţeaua de apă potabilă şi canalizare în proporţie de cel puţin 90%; extinderea reutilizării raţionale a apelor tratate şi reciclate în perspectiva atingerii obiectivelor economiei circulare; reducerea proporţiei apelor uzate netratate şi sporirea substanţială a reciclării şi reutilizării sigure a apelor.
Companie românească specializată în epurarea şi tratarea apei, cu peste 28 de ani de experienţă, Adiss oferă o gamă completă de soluţii, produse şi servicii pentru epurarea apei.
Până în prezent compania a proiectat şi executat peste 300 staţii de epurare, care deservesc aproximativ 700 de comunităţi ce reprezintă 2,5 milioane de oameni sau 40 de milioane de litri de apă curăţaţi zilnic.
Anul trecut, Adiss a raportat o cifră de afaceri de 8,3 milioane de euro, aproape dublu faţă de datele din 2019, când afacerile au însumat 4,5 milioane de euro.
Publicitate pe BizLawyer? |
Articol 4119 / 8445 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Bulboacă și Asociații facilitează atragerea de finanțare, la final de an, pentru o companie românească de succes din industria panificației
Cum a fost anul 2024 pentru Duțescu & Partners: poziționare în topul internațional al firmelor de avocați evidențiate în practica de Capital Markets, lansarea practicii de drept islamic și multe victorii obținute pentru clienți | De vorbă cu Dr. Cristian Duțescu (partener fondator) și Casiana Dușa (partener) despre parcurs, proiecte și realizări
Mușat & Asociații a obținut rejudecarea cererii de revizuire în cazul torționarilor lui Gheorghe Ursu
Edward Sukyas pierde arbitrajul cu statul român și trebuie să plătească peste o jumătate de milion de euro - cheltuieli arbitrale și onorarii plătite avocaților care au apărat România. Litigiul cu Jack Sukyas merge mai departe, modul de alocare a cheltuielilor de arbitraj fiind decis într-o etapă ulterioară a procedurii | Cât au însumat onorariile primite de avocații români aflați de-o parte și alta a baricadei și ce sume au încasat arbitrii
Filip & Company a asistat Mozaik Investments la vânzarea unui pachet minoritar din acțiunile 5 to go către Invenio Partners și ACP
Mușat & Asociații își actualizează identitatea vizuală și lansează un nou website
Pentru echipa de insolvență de la Țuca Zbârcea & Asociații, anul 2024 s-a caracterizat printr-o intensificare a volumului de muncă, cu mandate noi care s-au adăugat unui portofoliu existent bogat. Cele mai multe proiecte au avut complexitate și miză ridicată, necesitând extinderea echipelor implicate și un volum mai intens de activitate | De vorbă cu Cătălina Mihăilescu (Partener) despre activitatea departamentului și planurile de viitor
INTERVIURI 2+1 | Povestea lui “Timi”, numele de alint al biroului NNDKP din Nord-Vestul țării, înființat acum 20 de ani într-o perioadă fără smartphone, Google sau LinkedIn, spusă de doi avocați care au trăit intens toate etapele devenirii sale ca furnizor pentru mediul de afaceri local, standard de etică și membru al comunității academice: ”Vineri la prânz încă nu se născuse ideea; luni, la 10:15, era aprobată”. Mai apoi, ”cu profesionalism, corectitudine și smerenie” a devenit ”un organism viu și adaptabil, care se modelează după viața afacerilor din regiune în fiecare moment”
Meet the Professionals | Din vorbă în vorbă cu Cristina Roșu, proaspăt promovată Partner în cadrul firmei Toncescu și Asociații - KPMG Legal: “Angajarea mea la KPMG Legal după terminarea facultății a fost punctul de plecare al unei călătorii profesionale frumoase și pline de satisfacții, care m-a adus unde sunt astăzi. Am crescut încet, dar constant, în această firmă, dezvoltându-mă ca profesionist, dar mai ales ca om”
Echipa Wolf Theiss dedicată proiectelor din materia insolvenței este în proces de creștere și consolidare, având în vedere interesul ridicat acordat acestui domeniu și creșterea numărului și complexității proiectelor. ”În perioada recentă, ne-au fost solicitate de către clienți numeroase analize privind posibila deschidere a procedurii insolvenței, efectele și riscurile unei astfel de proceduri, dar și opțiunile reglementate pentru restructurarea afacerii, ceea ce arată interesul crescut al companiilor în utilizarea mecanismelor legale”, spun avocații
Băiculescu & Asociații continuă extinderea. Alți doi avocați se alătură firmei, întărind departamentele de Drept Penal și Litigii | Vasile Băiculescu (Managing Partner): ”Fundația unei societăți de avocatură este formată din echipe solide, orientate spre soluții și dedicare pentru client. Continuăm să creștem pentru a oferi un serviciu de calitate”
Insolvență ̸ Restructurare | În spatele scenei, alături de echipa NNDKP, într-o discuție cu trei dintre coordonatorii acestui segment de practică ce a generat venituri de cca. 11 % din total, anul trecut. Debt-recovery rămâne în continuare o parte importantă din activitatea echipei. Focusul tinde să migreze spre procedurile de pre-insolvență, iar componenta de turnaround și restructurare crește în mod constant. Numărul procedurilor de insolvență va crește cu 10-12% în următorii doi ani, estimează avocații
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...