ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Companie românească specializată în epurarea şi tratarea apei demarează o ofertă de plasament privat de acţiuni

08 Iunie 2021   |   Agerpres

Cel mai recent raport al Comisiei Europene (CE) arată că România se află pe ultimul loc în ceea ce priveşte colectarea şi tratarea apelor uzate şi doar în 2019 au fost evacuate 631 milioane metri cubi de ape uzate, fără o epurare prealabilă.

 
 
Compania românească specializată în epurarea şi tratarea apei, Adiss, anunţă că, la finalul acestei săptămâni, va derula un plasament privat de acţiuni cu sprijinul companiei de brokeraj Goldring, această operaţiune fiind urmată de listarea acţiunilor pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
 
"Fondurile obţinute ca urmare a vânzării de acţiuni prin plasament privat vin să susţină dezvoltarea accelerată a companiei, a gamei de soluţii, produse şi servicii pe care Adiss le oferă în raport cu nevoile clienţilor din segmentele ţintă: companii de apă locale şi regionale, societăţi de construcţii, producători industriali, precum şi noi oportunităţi de business. Piaţa infrastructurii apei în România îşi va continua trendul accelerat crescător în următorii 10 ani, iar Adiss îşi propune consolidarea unei poziţii dominante pe această piaţă. În prezent, suntem lideri pe piaţa epurării apei şi ne propunem să fim cea mai importantă companie şi pe piaţa tratării apei. Compania lucrează pentru un viitor sustenabil în care apa comunităţilor româneşti este pe mâini bune, tratată cu mult respect, precizie ştiinţifică şi responsabilitate faţă de oameni, sănătatea publică şi mediu. Pentru 2021, ţintim o creştere de peste 10% a cifrei de afaceri, faţă de 2020", a declarat Cristian Raţ, acţionar majoritar Adiss.
 
Potrivit unui comunicat de presă al companiei, o nouă direcţie de business este proiectarea şi consultanţa tehnologică pentru lucrări de infrastructură apă cu accentul pe noi tehnologii orientate spre îmbunătăţirea calităţii apei şi reducerea amprentei de carbon, prin implementarea conceptului de Hub tehnologic între companiile tehnologice de top din lume în domeniul apei şi piaţa din Romania.
 
Cel mai recent raport al Comisiei Europene (CE) arată că România se află pe ultimul loc în ceea ce priveşte colectarea şi tratarea apelor uzate şi doar în 2019 au fost evacuate 631 milioane metri cubi de ape uzate, fără o epurare prealabilă.
 
"Tratarea apelor uzate este una dintre cele mai mari probleme de mediu cu care se confruntă România, alături de managementul deşeurilor şi calitatea aerului. România face tratare secundară doar pentru 50% din apele pentru care ar trebui să o facă şi tratează terţiar doar 35% din apele colectate care necesită acest nivel riguros de tratare", susţine Raţ.
 
Datele oficiale publicate pe site-ul Guvernului, citate de Adiss, relevă faptul că investiţiile realizate în România pentru infrastructura de apă uzată, după aderarea la Uniunea Europeană (perioada ianuarie 2007 - ianuarie 2019) se ridică la peste şase miliarde de euro (bugetul de stat + fonduri externe nerambursabile), din care 55% pentru reabilitarea şi extinderea reţelelor de canalizare şi 45% pentru reabilitarea şi construirea de noi staţii de epurare.
 
Strategia Naţională pentru Dezvoltare Durabilă a României pentru 2030 are în vedere dezvoltarea infrastructurii de apă şi canalizare, şi urmăreşte, printre altele: conectarea gospodăriilor din oraşe, comune şi sate compacte la reţeaua de apă potabilă şi canalizare în proporţie de cel puţin 90%; extinderea reutilizării raţionale a apelor tratate şi reciclate în perspectiva atingerii obiectivelor economiei circulare; reducerea proporţiei apelor uzate netratate şi sporirea substanţială a reciclării şi reutilizării sigure a apelor.
 
Companie românească specializată în epurarea şi tratarea apei, cu peste 28 de ani de experienţă, Adiss oferă o gamă completă de soluţii, produse şi servicii pentru epurarea apei.
 
Până în prezent compania a proiectat şi executat peste 300 staţii de epurare, care deservesc aproximativ 700 de comunităţi ce reprezintă 2,5 milioane de oameni sau 40 de milioane de litri de apă curăţaţi zilnic.
 
Anul trecut, Adiss a raportat o cifră de afaceri de 8,3 milioane de euro, aproape dublu faţă de datele din 2019, când afacerile au însumat 4,5 milioane de euro. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 3865 / 8191
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Băiculescu & Asociații își consolidează echipa | Horațiu Pătrașcu, fost judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție se alătură pe poziția de Counsel și va coordona practica de Contencios Administrativ și Fiscal
Cariere în Drept | Andrea Roxana Chihaia, printre cei mai buni zece absolvenți ai generației sale, acum stagiară, a intrat în profesie cu emoție și entuziasm. Ea spune că performanța nu se întreține singură, ci trebuie susținută. ”Trebuie să începem ca societate să credem în tineri, în potențialul lor și să le oferim oportunități pe măsură”
A nouăsprezecea ediție a Școlii de vară la NNDKP | Internship-ul include, pe lângă componenta practică, o serie de training-uri generale care facilitează integrarea în firmă și mai multe cursuri de specialitate. Ce trebuie să știe tinerii aflați la început de drum care vor să se alăture uneia dintre cele mai performante echipe de avocați și care sunt așteptările NNDKP legate de viitorii profesioniști care vor contribui la succesul firmei
RTPR și Schoenherr, alături de Romcim la achiziția Tehno World. Vânzătorul a lucrat cu avocații PNSA
CMS asistă INVL în finanțarea de 24 milioane EUR acordată de BERD și Eiffel pentru construcția unei centrale solare în România
LegiTeam: Experienced Lawyer Employment | Reff & Associates
RTPR a asistat Grupul Evryo la vânzarea portofoliului de energie regenerabilă către PPC Group. Echipa de avocați a fost coordonată de Roxana Ionescu (Partner) și Cezara Urzică (Senior Associate)
INTERVIU | Cosmin Vasile, singurul avocat român evidențiat ca Thought Leader atât în practica de Arbitration, cât și de Commercial Litigation, în Who’s Who Legal ̸ Lexology: ”Avem șansa să fim implicați într-un număr foarte mare de arbitraje internaționale, de la comerciale la investiționale, dar și în numeroase arbitraje domestice. Pe de altă parte, reputația firmei noastre de litigatori excepționali ne dă șansa să gestionăm numeroase proiecte semnificative ca miză, sonoritate a părților implicate și care au o componentă internațională”
Promovări la Schoenherr & Asociații: Nora Olah devine local partner, alți trei avocați fac un pas înainte în carieră | Sebastian Guțiu (managing partner): ”Avocații promovați sunt specializați în domenii în care activitatea firmei s-a intensificat în ultimii ani. Fiecare dintre ei este un specialist confirmat în domeniul său de activitate”
ITR EMEA Tax Awards 2024 | Băncilă Diaconu și Asociații, Popescu & Asociații și Țuca Zbarcea & Asociații concurează pentru titlul de firma anului în România în domeniul taxelor. Popescu & Asociații și Țuca Zbârcea au câte trei nominalizări în jurisdicția locală, iar NNDKP este pe lista scurtă pentru distincția de firma anului în dispute fiscale
Ana-Maria Baciu este singurul avocat din România nominalizat pentru premiul ‘Regulatory Lawyer or In-House Counsel of the Year’ acordat în cadrul Global Regulatory Awards 2024
NNDKP a asistat AAylex One în legătură cu o finanțare de 20 de milioane de euro acordată de CEC Bank și Alpha Bank Romania | Valentin Voinescu (Partener) și Cătălina Dan (Asociat Senior), în prim plan
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...