ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

MedLife preia Centrul Medical Basarab | Mihai Marcu, CEO MedLife Group: Avem și alte achiziții în plan urmând să le anunțăm pe măsură ce avansăm cu acestea

19 Noiembrie 2020   |   Agerpres

Adiţional, pentru recoltarea probelor în scopul testării de laborator, centrul cuprinde şi patru puncte de recoltare, situate în cartierele Berceni, Militari, Drumul Taberei şi Pantelimon.

 
 
Sistemul Medical MedLife a achiziţionat pachetul integral de acţiuni al Centrului Medical Veridia din Bucureşti, cunoscut sub numele de Centrul Medical Basarab.
 
Potrivit unui comunicat al MedLife, Centrul Medical Veridia activează pe piaţa de servicii medicale private de 17 ani, fiind un jucător de tradiţie în Capitală. Şi-a început activitatea cu un laborator de analize medicale şi ulterior şi-a consolidat poziţia prin dezvoltarea unui centru medical de mari dimensiuni care încorporează 20 de cabinete şi care asigură servicii medicale de specialitate, consultaţii de medicină generală şi consultaţii de specialităţi diferite, investigaţii paraclinice, tratamente şi intervenţii de mică chirurgie.
 
Adiţional, pentru recoltarea probelor în scopul testării de laborator, centrul cuprinde şi patru puncte de recoltare, situate în cartierele Berceni, Militari, Drumul Taberei şi Pantelimon.
 
De la începutul lunii septembrie a.c., Centrul Medical Veridia, prin laboratorul de biologie moleculară, se află în parteneriat cu Direcţia de Sănătate Publică (DSP) pentru testare RT-PCR, destinată depistării virusului SARS-CoV-2, având o capacitate de 400 de probe pe zi.
 
"Prin această achiziţie, ne consolidăm poziţia în Capitală şi pe piaţa clinicilor care oferă servicii medicale în relaţie cu CAS. În plus, ne extindem reţeaua de laboratoare Covid-19, reuşind astfel să răspundem unui număr şi mai mare de solicitări pe partea de testare, solicitări ce vin atât din partea autorităţilor, cât şi direct din partea pacienţilor. Veridia, cunoscut în principal ca Centrul Medical Basarab, are o structură de business bine închegată, cu rezultate bune şi un potenţial mare de creştere şi dezvoltare. Aşa cum am anunţat în repetate rânduri, acţiunile noastre principale din ultima perioadă au fost concentrate asupra suportului oferit pacienţilor pentru serviciile de care au avut nevoie, dar şi a autorităţilor în lupta cu răspândirea virusului, acţionând instant în funcţie de context. Însă nu ne-am oprit din a lucra şi la celelalte programe de extindere şi achiziţii, chiar dacă la un ritm mai lent şi precaut. De aceea, am analizat bine piaţa, iar decizia de a introduce în grup o companie precum Veridia este una bună, mai ales în contextul în care discutăm despre o companie de servicii medicale care s-a adaptat foarte bine contextului, a venit în sprijinul statului prin testare Covid şi a oferit pacienţilor servicii de screening care să răspundă fix nevoilor actuale", a declarat Mihai Marcu, preşedinte şi director general al MedLife Group.
 
Totodată, Veridia este unul dintre furnizorii relevanţi de servicii medicale în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti (CASMB), acoperind peste 25 de specialităţi, printre care alergologie, ORL, endocrinologie, obstetrică-ginecologie, pediatrie, cardiologie, pneumologie, gastroenterologie şi neurologie.
 
Pentru segmentul de corporate, centrul medical joacă un rol important, deoarece asigură companiilor şi servicii medicale de medicina muncii.
 
"Suntem bucuroşi şi onoraţi de acest parteneriat şi că putem face parte din grupul MedLife. Pentru noi reprezintă o oportunitate imensă de dezvoltare, deoarece vom beneficia atât de know how-ul unei companii de top în zona medicală, cât şi de expertiză în zona de management financiar şi organizaţional. Totodată, ne bucură să vedem că eforturile noastre au fost apreciate, şi aici mă refer la faptul că am reuşit, datorită experienţei şi profesionalismului dobândit, să oferim testare RT-PCR populaţiei Bucureştiului. Avem o echipă puternică de specialişti, kituri de diagnostic de înaltă acurateţe, un flux de testare ce cuprinde masurile de siguranţă şi protecţie, îndeplinind astfel toate criteriile, oferind rezultate într-un timp scurt solicitărilor", a declarat Gabriela Mocanu, director executiv al Centrului Medical Veridia.
 
Prin preluarea Centrului Medical Veridia, grupul MedLife ajunge la un portofoliu de 27 de companii achiziţionate, ultima anunţată fiind Centrul Medical Micromedica.


“Avem și alte achiziții în plan urmând să le anunțăm pe măsură ce avansăm cu acestea” a mai declarat Mihai Marcu.

MedLife este cel mai mare furnizor de servicii private de sănătate din România. Compania operează cea mai extinsă reţea de clinici, una din marile reţele de laboratoare medicale, spitale generale şi specializate şi are cea mai mare baza de clienţi pentru Pachete de Prevenţie în Sănătate din ţară. Este, de asemenea, din punct de vedere al vânzărilor, una dintre marile companii private de sănătate din Europa Centrală şi de Est.
 
Acţiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzacţionare pe piaţa reglementată la vedere administrată de Bursa de Valori Bucureşti, Categoria Premium.
 
Grupul MedLife are un istoric de succes în ceea ce priveşte atât creşterea organică, cât şi creşterea prin achiziţii. Începând cu 2009 a deschis sau a achiziţionat peste 83 de unităţi medicale.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 5099 / 8213
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat Helinick, lider pe piața de sisteme de siguranță și de securitate pentru clădiri, în vânzarea către Convergint, unul dintre cei mai mari jucători globali în domeniu
Clifford Chance Badea a asistat Nofar Energy în achiziția companiei de proiect care dezvoltă un parc fotovoltaic de 160 MW în județul Giurgiu. Nadia Badea (Partener) a coordonat echipa formată din avocați cu experiență aprofundată din practica de Energy ̸ M&A
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Cristian Buzan, Executive Vice President ENGIE, absolvent de Economie și Drept, implicat în proiecte multe și variate, din industrii diferite: „Pentru mine, dreptul nu este doar o sumă de norme și principii care trebuie respectate, ci constituie și un excelent instrument de realizare a unei afaceri, de așezare a regulilor economice”
Bondoc & Asociatii oferă consultanță unui investitor irlandez în legătură cu achiziția unui proiect eolian de 40 MW in Romania
Baciu Partners, Mușat & Asociaţii și Răzvan Dincă & Asociaţii, pe lista scurtă pentru distincția de ‘Firma anului în domeniul mărcilor în România’ la gala Global IP Awards 2024, desfășurată la Londra. Ce spun ghidurile juridice despre activitatea firmelor
Țuca Zbârcea & Asociații asistă fondatorii lanțului de retail „La Cocoș” în tranzacția cu BERD, Morphosis Capital Fund II și CEECAT Capital. Dragoș Apostol (Partener) a coordonat echipa
RTPR a asistat cu succes Bookster în conflictul juridic cu editurile | Partenerii Valentin Berea și Roxana Ionescu, în echipa care a solicitat intervenția Consiliului Concurenței și a susținut firma în fața autorității. Prof. Lucian Mihai a condus echipa implicată în demersurile în instanță
Cariere în Drept | De vorbă cu Mihaela Scorpan, româncă de peste Prut care a studiat Dreptul la Iași, fiind printre cei mai buni studenți ai generației sale, cu media finală 9.67: ”Am observat că există un procent ridicat de abandon în rândul studenților din cauza lipsei motivației sau a incapacității de a asimila cu succes volumul mare de informații. Un student nemotivat care depune efortul minim, cel de a promova examenul, nu își va găsi niciodată pârghiile potrivite care să-l propulseze spre succesul profesional”
Bondoc și Asociații SCA a asistat cu succes unul dintre cei mai mari furnizori de servicii medicale din România într-un litigiu de valoare mare declanșat ca urmare a unui control CNAS
Popovici Nițu Stoica & Asociații a asistat AFI Europe în achiziția Bucharest Financial Plaza de la IMMOFINANZ. Echipa a fost coordonată de Florian Nițu (Managing Partner)
Mușat & Asociații intră în arbitrajul ICSID inițiat de bulgarii de la Eurohold și va lupta, de partea statului român, cu Pinsent Masons și DGKV. Reclamanții și-au ales un arbitru din Anglia
Activitate dinamică pentru echipa de Energie & Resurse Naturale de la NNDKP, a cărei performanță este evidențiată de ghidurile juridice internaționale | Avocații au primit mandate de la clienți activi pe toate segmentele din acest domeniu, dar spun că se menține un interes crescut pentru proiecte ‘verzi’, în special de energie solară și eoliană. Oportunități semnificative de investiții vor apărea în sectorul offshore
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...