ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Oferta de obligaţiuni verzi pentru finanţarea investiţiilor furnizorului Restart Energy, suprasubscrisă în primele 10 zile

04 Februarie 2021   |   Agerpres

Potrivit unui comunicat al companiei, remis joi AGERPRES, valoarea ofertei a fost 15 milioane de lei, cu posibilitatea suplimentării.

 
 
Restart Energy, unul dintre cei mai mari furnizori independenţi de energie electrică şi gaze naturale de pe piaţa locală, a obţinut o finanţare de 16,361 milioane de lei, în urma încheierii cu succes a unei oferte de obligaţiuni verzi desfăşurată în perioada 20 ianuarie - 3 februarie 2021, suprasubscrisă şi încheiată anticipat după primele 10 zile de la lansare.
 
Potrivit unui comunicat al companiei, remis joi AGERPRES, valoarea ofertei a fost 15 milioane de lei, cu posibilitatea suplimentării.
 
"Emisiunea de obligaţiuni marchează intrarea companiei pe piaţa de capital şi este primul pas în execuţia strategiei sale de dezvoltare pe următorii 5 ani. Prin acest demers, Restart Energy a vizat să obţină minim 3 milioane de euro pentru investiţii. Dobânda va fi de 9%, data de scadenţă la 09.02.2026, iar demersurile pentru listarea la Bursa de Valori Bucureşti - SMT vor fi iniţiate în perioada imediat următoare. Plasamentul a fost intermediat de societatea de brokeraj Goldring şi derulat prin sistemul Bursei (BVB)", se menţionează în comunicat.
 
Cererea pentru obligaţiunile Restart Energy a fost ridicată, emitentul luând decizia de suplimentare a ofertei şi închiderea anticipată în data de 3 februarie 2021. Astfel, numărul total de obligaţiuni subscrise a fost de 163.612, în timp ce numărul total de subscriitori unici a fost de 105. Valoarea medie a investiţiei este de 155.820 lei.
 
"În prima lună a anului am marcat deja două etape notabile din strategia noastră: parteneriatul într-un joint-venture cu compania americana Interlink Capital Strategies din Washington, DC (SUA) şi această emisiune de obligaţiuni verzi care ne aşează pe un orizont clar de execuţie pentru atingere obiectivelor în termenul propus. Împreună cu partenerii de la Goldring, am reuşit să facem acest prim pas semnificativ pentru Restart Energy One, într-un interval de timp foarte scurt. Ne impresionează interesul real, încrederea primită din partea unui număr atât de mare de investitori. În acelaşi timp, am făcut deja primii paşi în direcţiile asumate în Documentul de Ofertă şi, în curând, vom face câteva anunţuri în acest sens", a declarat Armand Domuţa, director general al şi fondator Restart Energy.
 
Strategia Restart Energy vizează extinderea numărului de clienţi, şi, implicit a cotei de piaţă, integrarea de active de producţie regenerabilă, extinderea regională şi atingerea ţintei de a furniza energie 100% din surse regenerabile.
 
"A fost o surpriză plăcută şi pentru noi să vedem apetitul ridicat al investitorilor pentru obligaţiuni verzi şi suntem încântaţi să fi intermediat această premieră pe piaţa românească de capital. Restart Energy a adus, pentru prima dată, în România, obligaţiuni verzi convertibile, o oportunitate de a intra, pe termen lung, într-o afacere inovativă, chiar tech, din sectorul emergent de tip growth al energiei verzi. Suntem nerăbdători să vedem obligaţiunile pe bursă, evoluţia emitentului în perioada următoare şi, de ce nu, să revenim la investitori cu o a doua rundă de obligaţiuni", a declarat Virgil Zahan, directorul general al SSIF Goldring.
 
Managementul Restart Energy, o companie înfiinţată în 2015 la Timişoara, vizează o majorare semnificativă a cifrei de afaceri prin creşterea numărului de clienţi, dar şi prin adăugarea de noi linii de business - precum vânzarea de echipamente. Astfel, Restart Energy mizează pe venituri de 220 milioane de lei în 2021, mai mult cu 100 de milioane de lei (+83%) faţă de anul trecut. Conducerea companiei are în plan ca la sfârşitul lui 2021 să atingă un profit net de 24,2 milioane de lei, comparativ cu aproximativ 13 milioane de lei (estimat) anul trecut.
 
Restart Energy este un furnizor independent de energie electrică şi gaze naturale, cu capital 100% românesc, înfiinţat în 2015 la Timişoara. Restart Energy are peste 30.000 de clienţi persoane fizice şi aproximativ 5.000 de clienţi corporate. Compania are operaţiuni în România şi Serbia şi, începând cu 2021, intenţionează să se dezvolte pe mai multe pieţe europene, incluzând Germania şi Spania.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 4717 / 8282
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Cum se redactează o clauză compromisorie (Powered by ZRVP)
Filip & Company a asistat consorțiul de bănci care a intermediat emisiunea de obligațiuni prin care Romgaz a atras 500 mil. € de pe piețele internaționale | Olga Niță (partener) a coordonat echipa
Legiteam | Cherciu & Co is looking for two Junior ̸ Mid - Level Lawyers
LegiTeam | CMS CAMERON MCKENNA NABARRO OLSWANG LLP SCP is looking for: Associate (Banking & Finance Team)
Dr. Cosmin Vasile (Managing Partner ZRVP) va susține un curs de arbitraj la INPPA : “Procedura arbitrală în arbitrajul instituționalizat” | Înscrierile se fac până pe 10 octombrie
EXCLUSIV | O companie din grupul controlat de ”regele eolienelor” a trimis Ministerului Finanțelor o notificare de arbitraj și o cerere de soluționare pe cale amiabilă a disputei. Tratatul Cartei Energiei, temeiul juridic al conflictului cu statul român
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocați stagiari | Litigii
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Voichița Crăciun, Head of legal and compliance - PAID România, profesionist 20 de ani experiență, care a acordat servicii de asistență juridică și reprezentare în proiecte complexe, unor companii interne și internaționale, în diferite domenii de activitate: ”Planurile de viitor sunt strâns legate de cele ale companiei pentru care lucrez și unde doresc să continui să aduc un plus de valoare prin activitatea mea și a departamentului pe care îl coordonez”
Avocații din practica de Protecția Datelor de la NNDKP spun că există în continuare prevederi neclare în legislație și „pete albe” de reglementare | Iurie Cojocaru (Partener): “De foarte multe ori, clienții se confruntă cu dificultăți în ceea ce privește ștergerea datelor sau oferirea unor răspunsuri adecvate la solicitările de exercitare de drepturi, în condițiile în care legislația, ghidurile și jurisprudența oferă prea puțin spațiu de manevră”
Țuca Zbârcea & Asociații apără interesele statului român în litigiul inițiat de Damen Holding la Curtea de Arbitraj de la Viena | Legea 187 ̸ 2023 referitoare la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a pus pe butuci modelul de cooperare cu investitorul olandez la Damen Shipyards Mangalia SA, o companie în care statul deține 51%, prin Șantierul Naval 2 Mai SA. Pierderea litigiului antrenează plata unor ”despăgubiri semnificative”
LegiTeam | Mitel & Asociații caută avocat cu experiență (Drept Societar și Comercial)
Rising Stars | Tudor Bonifate, primul admis la Facultatea de Drept și mai apoi șef de promoție în 2022, cu media 10, a ales să profeseze ca avocat la Țuca Zbârcea & Asociații: ”Învăț permanent – de la avocații care mă coordonează, de la colegii mei avocați, de la profesorii cu care am șansa de a colabora la facultate, de la studenții mei. Cred că avocatura mă face un profesor mai bun, după cum profesoratul mă face un avocat mai bun”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...