ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

OMRO IFN listează joi, la BVB, obligaţiuni de două milioane euro

22 Aprilie 2020   |   AGERPRES

Emisiunea cuprinde 10.000 de obligaţiuni cu o valoare nominală de 200 euro/obligaţiune.

 
 
Obligaţiunile corporative denominate în euro emise de OMRO IFN Târgu Mureş (OMRO25E), una dintre primele instituţii de microfinanţare înfiinţate în România, intră joi la tranzacţionare pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare (SMT) al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), după finalizarea unui plasament privat în valoare de două milioane de euro.

"Fiecare rundă de finanţare încheiată cu succes pe piaţa de capital este o nouă cărămidă pusă la construcţia acestui viaduct prin care circulă capitalul de la investitori către companii şi care ajută la dezvoltarea întregului ecosistem. Banii atraşi de OMRO prin această emisiune de obligaţiuni vor ajunge sub formă de credite în economiei şi ne bucurăm că astfel de exemple demonstrează că bursa este un mecanism real de finanţare al economiei. Orice perioadă aduce provocări, dar şi oportunităţi, iar un factor important în dezvoltarea companiilor şi a obţinerii unui randament cât mai bun al investiţiei este de cele mai multe ori chiar rapiditatea cu care managementul companiilor, dar şi investitorii profită de oportunităţi, chiar şi de cele apărute în criză. Qualitance, Vivre Deco şi OMRO IFN sunt cele mai recente trei companii care au venit la BVB în mai puţin de o lună şi, totodată, rundele de finanţare derulate de acestea sunt dovezi că bursa este locul unde planurile serioase de dezvoltare îşi pot găsi finanţarea necesară pentru a fi transpuse de pe hârtie în realitate", a declarat Radu Hanga, preşedintele Consiliului de Administraţie al Bursei de Valori Bucureşti.


Potrivit unui comunicat al bursei, OMRO a derulat în perioada 16 decembrie 2019 - 27 ianuarie 2020 un plasament privat prin care a atras de la investitori două milioane de euro, printr-o emisiune de obligaţiuni cu maturitate de 5 ani şi dobândă fixă de 7,5% p.a. plătibilă semestrial.

Emisiunea cuprinde 10.000 de obligaţiuni cu o valoare nominală de 200 euro/obligaţiune. Fondurile atrase prin emisiunea de obligaţiuni vor fi utilizate pentru finanţarea activităţii de creditare precum şi a altor cheltuieli operaţionale curente ale emitentului.

"Compania îşi propune să sprijine dezvoltarea iniţiativelor antreprenoriale din România, atât prin metode tradiţionale, cât şi prin introducerea de soluţii digitale inovative. OMRO se află în plin proces de transformare strategică, susţinut de o serie de investiţii majore în digitalizare şi infrastructură IT, precum şi de parteneriate cu instituţii de referinţă pentru finanţarea activităţii, precum Fondul European de Investiţii, care a devenit un partener de finanţare cheie printr-un credit subordonat pe 10 ani acordat în anul 2019 în baza programului EaSI Capacity Building şi printr-un instrument de garantare de 75 milioane lei pentru credite nesecurizate", a subliniat Paul Panciu, preşedintele Consiliului de Administraţie OMRO IFN SA.

În ultima perioadă, OMRO a făcut investiţii substanţiale în tehnologie şi digitalizare, fiind deja în faza de testare a unei platforme de microfinanţare 100% digitală, care combină tehnologii de inteligenţă artificială pentru procesul de cunoaştere a clientelei şi analizei de risc.

În plus, OMRO pregăteşte lansarea unei aplicaţii de mobil care va permite clienţilor din segmentele Micro, IMM sau PFA să îşi deschidă un cont bancar virtual online cu un card ataşat şi să beneficieze de servicii digitale menite să ajute antreprenorii să îşi gestioneze afacerea mai eficient, cum ar fi facturarea electronică.

"Am observat un nivel semnificativ de interes cu privire la obligaţiunile OMRO pe 5 ani, ceea ce subliniază încrederea pe care piaţa o are în modelul nostru de afaceri, echipa de management şi principiile noastre fundamentale ce îmbină microfinanţarea şi digitalizarea financiară. Chiar şi în aceste condiţii dificile, OMRO continuă să finanţeze afacerile clienţilor săi", a afirmat Paul Panciu.

Runda de finanţare prin plasamentul privat a fost intermediată de Goldring şi BRK Financial Group (BRK), iar admiterea obligaţiunilor la tranzacţionare a fost asistată de Goldring, în calitate de Consultant Autorizat.

"Ne bucurăm că am ajuns aici, un punct nu de final, ci de început pentru OMRO şi investitorii săi. Ne bucurăm pentru că investiţia în obligaţiunile OMRO25E devine acum o oportunitate pentru orice investitor, nu doar pentru cei profesionali, către care am fost obligaţi de prevederile legislative să ofertăm, împreună cu BRK Financial Group, în cadrul plasamentului privat. Emisiunea de obligaţiuni OMRO a fost un proiect care ne-a încântat, în aceeaşi măsură în care ne-a provocat.(...)", a spus Virgil Zahan, directorul general al Goldring.

OMRO IFN este una dintre primele instituţii de microfinanţare din România. În anul 2007, societatea a fost înregistrată în Registrul General al instituţiilor financiare non-bancare (IFN) al Băncii Naţionale a României (BNR), specializându-se în acordarea de credite pentru finanţarea afacerilor din agricultură (microferme şi ferme mici) şi, totodată, în acordarea de microcredite acelor întreprinderi mici, mijlocii şi microîntreprinderi (MIMM) care nu se califică pentru acces la servicii financiare bancare.

"Ne bucurăm să vedem tot mai multe societăţi care utilizează piaţa de capital pentru a-şi diversifica sursele de finanţare, cât şi interesul în creştere din partea investitorilor pentru achiziţia de obligaţiuni. În perioada următoare mă aştept să crească rolul pieţei de capital ca şi sursă de finanţare pentru activitatea societăţilor", a adăugat Răzvan Raţ, director general adjunct al BRK Financial Group.

Schimbarea acţionariatului începând cu 2018, a marcat un moment de inflexiune în evoluţia societăţii, translatând perspectivele şi viziunea OMRO spre expansiune geografică şi prin acces digitalizat la o plajă mult mai largă de clienţi potenţiali cu obiectivul de a ajunge cea mai importantă platformă independentă de microfinanţare din România.

La finalul anului 2019, OMRO avea un portofoliu de credite de 17,1 milioane lei, aproape dublu faţă de cel din 2018, şi 569 clienţi activi (261 clienţi noi).
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 6062 / 8121
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A crește în primul semestru din 2024. Avans de 18% la nivel global și de 39% pe piețele emergente. CMS își menține pozițiile fruntașe în clasamente, Clifford Chance și Schoenherr se remarcă în Europa și două firme cu prezență la București rămân în top la nivel global
Cel mai amplu domeniu de master din România și din istoria învățământului juridic superior românesc, la Facultatea de Drept din Universitatea București. Anul acesta vor fi 14 programe, unele derulate în colaborare cu instituții de învățământ din străinătate | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății: “Atunci când comunicarea în domeniile la care se referă specializarea se face, din cauza caracterului lor global, în limba engleză, organizăm și noi programele în limba engleză pentru administrarea corectă a terminologiei juridice specifice”
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în tranzacția de securitizare sintetică cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții
Cariere în Drept | Povestea Andreei Ungureanu, absolventă a Facultății de Drept din Iași, care a ales magistratura, după un program de master în Științe Penale, dorindu-și să activeze ca procuror. ”Deși pentru început se poate dovedi dificil și frustrant, este esențial pentru un tânăr la început de drum să dobândească lecția răbdării și o modestie a pașilor mici, făcuți cu tenacitate, către un ideal ce urmează a fi șlefuit”, spune tânăra, azi auditor de justiție în cadrul INM
Schoenherr și Asociații SCA | Sebastian Guțiu, numit ca membru supleant al Curții Internaționale de Arbitraj ICC
România a depus o cerere de anulare a hotărârii Tribunalului ICSID prin care a fost obligată să plătească 42,2 mil. € plus dobânzi și cheltuieli unor companii dezvoltatoare de centrale fotovoltaice | Biroul din Paris al unei firme americane și avocații MPR Partners din București reprezintă România în acestă fază a arbitrajului, reclamanții merg cu King & Spalding (Houston și Paris)
CMS obține o hotărâre importantă pentru producătorii de energie electrică și gaze naturale din România. Horia Drăghici, Partener: Această soluție a instanței poate facilita procesul de negociere, în favoarea proprietarilor de proiecte energetice
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandra Pădurariu, Head of legal affairs and compliance | Samsung Electronics: “Viitorul este guvernat de adaptarea la schimbare și de pregătirea continuă în domeniul noilor tehnologii și al provocărilor generate de acestea. Sunt bucuroasă să pot contribui cu experiența mea ca și mentor la formarea și ghidarea unor tineri implicați în rezolvarea problemelor sociale prin utilizarea tehnologiei”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...