ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

RDF Arad a realizat investiţii de 5,7 milioane euro în soluţii de depozitare, tehnologie şi utilaje

12 August 2021   |   Agerpres

Astfel, compania a realizat o investiţie în valoare de 3 milioane euro în sediul RDF din localitatea Şofronea, judeţul Arad, cu obiectivul de a creşte capacitatea de depozitare a companiei de la 10.000 la 22.000 de tone.

 
 
RDF Arad a realizat investiţii de 5,7 milioane euro în soluţii de depozitare, tehnologie şi utilaje şi vizează să achiziţioneze companii cu domenii de activitate conexe, potrivit unui comunicat al companiei.
 
Astfel, compania a realizat o investiţie în valoare de 3 milioane euro în sediul RDF din localitatea Şofronea, judeţul Arad, cu obiectivul de a creşte capacitatea de depozitare a companiei de la 10.000 la 22.000 de tone.
 
În acelaşi timp, RDF a achiziţionat aparatură de laborator şi instalaţii noi pentru selecţia şi tratarea seminţelor, precum şi o fabrică de extrudat soia. Mai mult, investiţia a presupus schimbarea întregii infrastructuri deţinute prin schimbarea sistemului de canalizare, înlocuirea a peste 12.000 mp de platforme betonate şi renovarea integrală a spaţiilor de depozitare şi a întregului sediu al companiei.
 
RDF Arad a realizat o investiţie în valoare de 1,3 milioane euro în achiziţia unei baze pentru depozitare în localitatea Ineu, judeţul Arad, cu o capacitate de depozitat cereale de 20,000 tone, şi pentru implementarea sistemul de gestiune Dynamics Navision.
 
De asemenea, a efectuat investiţii de 1,4 milioane de euro pentru completarea parcului cu utilaje agricole noi, moderne, pentru exploatarea terenurilor.
 
"Investiţiile fac parte din strategia noastră de a creşte comerţul cu cereale, de a dezvolta ramura de producţie de seminţe şi de a ne diversifica liniile de business. Prin aceste investiţii am reuşit să creştem capacitatea de depozitare de la 10.000 la 42.000 tone şi cantitatea de seminţe produse, şi nu în ultimul rând, să reducem costurile. Mai mult, prin achiziţia fabricii de extrudate soia, am devenit printre puţinii procesatori de soia din Romania. Investiţiile în utilaje ne permit să lucrăm suprafeţe de trei ori mai mari de teren agricol, iar investiţia din Ineu ne-a ajutat să creştem cantităţile de cereale pe care le tranzacţionăm, mergând în sprijinul fermierilor din zonă, unde spaţiile de depozitare sunt insuficiente", a spus Florin Deznan, CEO RDF Arad.
 
Investiţiile au fost realizate prin intermediul unui proiect de fonduri europene, prin care 50% din investiţie a venit de la AFIR iar 50% din credit bancar. Investiţiile din baza de la Ineu şi în utilajele agricole au fost realizate cu ajutorul unui cred bancar şi leasing.
 
"Agricultura se numără printre sectoarele de interes strategic în România şi care are potenţial uriaş de dezvoltare, mai ales în zona de digitalizare şi tehnologizare, inovaţia urmând a avea un rol definitoriu în eficienţa, productivitatea şi calitatea produselor. Cu această perspectivă, în viitorul apropiat ne dorim să retehnologizam baza din Ineu, iar pentru următorii paşi de dezvoltare a RDF ne dorim să achiziţionăm companii cu domenii de activitate conexe", a declarat Alexandru Savin, membru în Consiliul de Administraţie al ROCA Investments.
 
În 2020 echipa RDF a crescut afacerile cu 65% şi a ajuns la un profit operaţional (EBITDA) de 4.3 milioane lei. În anul 2021 RDF estimează o creştere de aproximativ 20% a cifrei de afaceri şi o creştere de EBIDTA cu aproximativ 50% faţă de 2020. RDF a crescut de asemenea suprafeţele de teren agricol lucrate de la 600 ha în 2019 la 2000 ha în 2021.
 
RDF este unul din principalii distribuitori zonali de input-uri (îngrăşăminte chimice, seminţe şi pesticide) fiind distribuitor direct al produselor: Pioneer, Dekalb, Syngenta, KWS, Limagrain, RAGT - pe partea de seminţe, Bayer, Syngenta, BASF, Arysta - pe parte de pesticide, iar pentru îngrăşăminte chimice, RDF colaborează atât cu furnizori interni, cât si cu producători externi de la care face import direct.
 
Pe lângă activitatea de distribuţie, RDF este unul din principalii traderi zonali de cereale, comercializând peste 80.000 tone cereale/an.
 
ROCA Investments, parte a Impetum Group, este o companie de private equity. AGERPRES/(AS - autor: George Bănciulea, editor: Andreea Marinescu)
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 3398 / 8086
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Clifford Chance Badea is looking for junior ̸ mid-level associates
CNAIR a plătit anul trecut onorarii în cuantum de 282.565,5 lei caselor de avocatură care îi asigură reprezentarea în arbitrajele comerciale în care este implicată instituția. Firme din Italia, Grecia, Franța și Spania, adversare la ICC Paris și CCIR
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Elena Iacob, promovată anul acesta pe poziția de CEE Regional Senior Legal Counsel în cadrul Alliance Healthcare România: “Cred foarte mult în oameni și în cuvântul „împreună”. Fiecare poate face lucruri extraordinare individual, însă împreună suntem un ocean”
Filip & Company a asistat BayWa r.e. România în achiziția parcului fotovoltaic White Gate din județul Constanța. Echipa de proiect a fost coordonată de Ioana Roman (partener)
CMS asistă Alcedo cu privire la achiziția Naturevo. Echipa, condusă de Horea Popescu (Managing Partner) și Mircea Moraru (Counsel)
LegiTeam: Bulboacă & Asociații is looking for an Associate | Banking & Finance
Creștere constantă în practica de Litigii de la GNP, prin preluarea unor proiecte ale clienților existenți sau atragerea unor clienți noi, inclusiv ca urmare a expunerii dobândite prin aderarea la o alianță internațională | Octavian Adam, Partener coordonator al practicii: “Procentul ridicat al dosarelor complexe este consecința domeniilor în care societatea noastră de avocatură activează cu preponderență și de noutatea problematicilor supuse controlului instanțelor”
LegiTeam: Bulboacă & Asociații is looking for an Associate | Insolvency | Litigation
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Maria Teodora Busuioc, a noua pe listă anul trecut: ”Este o onoare pentru mine să am ocazia să întâlnesc persoanele care se află în miezul vieții juridice din România, care scriu nu numai doctrină, ci și legislație”
LegiTeam: Bulboacă & Asociații is looking for an Associate | Corporate ̸ M&A
NNDKP parte din echipa internațională de avocați care a asistat Mengtai Group în achiziția grupului Alu Menziken. Ruxandra Bologa (Partener) a coordonat echipa
ZRVP facilitează relocarea Tech-Con Industry, un jucător important pe piața de automatizări din România, în VLPark Bucharest West. Marina - Crenguța Florea (partener) și Lavinia Ludovic (senior associate), în prim plan
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...