ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Rezolv și Low Carbon anunță un nou proiect eolian onshore de 650MW. Capacitatea totală a proiectelor Rezolv în România depășește 2GW

19 Decembrie 2022   |   BizLawyer

• Capacitatea combinată a parcurilor eoline din Adamclisi și Deleni plasează proiectul în topul celor mai mari din Europa • Investiția Rezolv vine după anunțul recent al companiei că va livra parcul eolian Vis Viva la sud de Buzău și o centrală solară fotovoltaică majoră în județul Arad • Împreună, proiectele Rezolv în România vor genera mai mult de 2GW de energie verde în țara noastră, suficientă pentru a alimenta aproximativ 1 milion de case

 
 
Producătorul independent de energie regenerabilă Rezolv Energy, prezent pe piețele din Europa Centrală și de Sud-Est, anunță dezvoltarea a 2 parcuri eoliene onshore cu o capacitate combinată de 600MW în România în parteneriat cu Low Carbon.

Parcurile sunt localizate în Constanța, în comunele Adamclisi și Deleni, iar racordarea lor la rețea este comună. Capacitatea combinată a celor 2 parcuri eoline onshore plasează proiectul în topul celor cele mai mari de acest tip din Europa. Proiectul eolian va beneficia de resursele naturale de vânt din regiune, terenul drept și infrastructura energetică interconectată din zonă. Se estimează că parcul va genera suficientă energie verde pentru a alimenta 332.000 locuințe și va preveni acumularea a peste 220.000 de tone de CO2 în fiecare an, contribuind astfel la atingerea obiectivelor asumate de Uniunea Europeană și România pentru 2030 și 2050 privind protecția mediului înconjurător.


Low Carbon administrează proiectele de la Adamclisi și Deleni încă din 2020, când investitorul a început negocierile tranzacției cu dezvoltatorii locali și Nero Renewables NV. Rezolv a achiziționat pachetul majoritar de 51% și se așteaptă să finalizeze tranzacția până în trimestrul 2 din 2023.

Noul proiect Rezolv Energy vine după ce în ultimele luni compania a anunțat alte 2 tranzacții majore: parcul eolian Vis Viva de 450MW situat la sud de Buzău, precum și parcul fotovoltaic de 1.044MW din Arad, care va deveni cel mai mare din Europa. Astfel, capacitatea totală combinată a proiectelor Rezolv în România ajunge la peste 2GW, respectiv 1GW de energie eoliană și mai mult de 1GW de energie solară, ceea ce înseamnă suficientă energie pentru a alimenta 974.000 de case.

Rezolv s-a lansat la începutul acestui an, cu sprijinul unei investiții de 500 de milioane de euro din partea Actis, un investitor global de top în infrastructură durabilă. Rezolv și-a propus să construiască un portofoliu de multi-gigawaţi de energie eoliană, solară și de stocare a energiei în Europa Centrală și de Sud-Est, prin preluarea proiectelor de energie verde în stadii avansate de dezvoltare până la construcție și operarea pe termen lung. Compania dezvoltă proiecte de energie verde, fără subvenții, la un preț stabil, pe termen lung, pentru utilizatorii industriali și comerciali și pentru alți beneficiari care operează în regiune.

„Companiile și guvernele din întreaga lume favorizează din ce în ce mai mult adoptarea de energie regenerabilă curată, rentabilă și rapidă de construit. Cu peste 2 GW de surse regenerabile acum în dezvoltare în România, suntem mândri să jucăm un rol crucial în diversificarea și creșterea securității aprovizionării, reducând în același timp dependența țării de sursele de energie neregenerabile”, a declarat Jim Campion, Chief Executive în cadrul Rezolv Energy.

“Rolul central al energiei regenerabile în atenuarea schimbărilor climatice este incontestabil și a fost un punct esențial pe agenda summit-ului recent COP27 de la Sharm el-Sheikh. Având în vedere că energia verde va furniza în viitor, în scenarii energetice conforme cu acordul de la Paris, două treimi din producția globală de energie până în 2050, cel mai recent proiect al nostru este conceput să aducă o contribuție importantă la tranziția energetică a continentului și la obiectivele sale ambițioase de zero emisii. Proiectele de la Adamclisi și Deleni vor aduce, de asemenea, o contribuție semnificativă la obiectivele  noastre de a dezvolta 20GW de energie regenerabilă și de a atinge zero emisii de carbon până la sfârșitul deceniului. Suntem încântați să livrăm proiectul în parteneriat cu Rezolv Energy, ca parte a angajamentului nostru comun de a genera investiții durabile la scară largă în beneficiul generațiilor viitoare”, a declarat Roy Bedlow, Chief Executive la Low Carbon.

Jaroslava Korpanec, Partner and Head of Central & Eastern Europe în cadrul Actis, a declarat: “Acest anunț demonstrează angajamentul nostru de a susține obiectivele Rezolv de a construi un portofoliu de multi-gigawați de energie solară și eoliană în următorii ani, ajutând companiile și comunitățile din regiune să își satisfacă nevoile energetice prin generarea de energie curată și regenerabilă care sprijină obiectivul nostru de zero emisii de carbon”.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1451 / 8344
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Schoenherr lansează a patra ediție a concursului de eseuri „law, sweet law‟, cu premii totale de 18.000 lei
Decizie de referință în domeniul energiei regenerabile: Curtea Constituțională admite sesizarea de neconstituționalitate referitoare la supraimpozitarea producătorilor de energie din surse regenerabile
Studenții invitați să se alăture programului de internship oferit de Schoenherr au derulat stagii de practică cu perioadă flexibilă, personalizată atât în funcție de programul lor, cât și de nevoile firmei de avocați | Ana Lupșor, HR manager: „Am avut o vară intensă, cu multe activități desfășurate în comun. Studenții au luat contact nu doar cu activitatea profesională ca avocat într-o firmă internațională de avocatură de afaceri, ci și cu spiritul și cultura echipei Schoenherr”
Bondoc și Asociații SCA a asistat UniCredit SpA în legătură cu achiziția Alpha Bank România SA | Echipa extinsă, formată din peste 20 de avocați, dintre care șase parteneri, a fost coordonată de Lucian Bondoc (Managing Partner) și Simona Petrișor (Partener). White & Case a asigurat asistența cu privire la legea engleză
NNDKP CELF, o nouă soluție de recunoaștere în instanță a dreptului de deducere a TVA aferente cheltuielilor de investiție în cazul abandonului proiectului | Alexandru Aparaschivei (Partener NNDKP CF), Marius Ezer (Partener) și Florentin Nanu (Avocat Senior), în prim plan
Victorie importantă, ce consolidează principiul libertății activității politice | Popescu & Asociații obține achitarea definitivă pentru membrii PNL Timiș, Cosmin Șandru și Nicolae Bitea. Echipa, coordonată de Adrian CHIRVASE (Partner) și Mirel RĂDESCU (Senior Counsel)
Clifford Chance Badea a asistat Alpha Bank Group și filiala sa Alpha Bank România S.A. la finalizarea vânzării către Unicredit S.p.A. a 90,1% din acțiunile Alpha Bank România SA | Echipa, coordonată de Daniel Badea (Managing Partner) și Loredana Ralea (Counsel)
Cariere în Drept | De vorbă cu Ramona Andreea Stoica, printre primii absolvenți ai generației care și-a finalizat studiile în 2023, urmărind mai apoi o carieră în magistratură: ”Dreptul este un domeniu frumos, pe care trebuie uneori să ‘îl simți’, însă nu este pentru toți. Cred că media a fost doar o reflectare a efortului depus, iar efortul a fost cel care m-a ajutat și mi-a creat premisele evoluției profesionale ulterioare”
Arbitrajul ICSID cerut de Petrochemical Holding GmbH, legat de rafinări RAFO din Onești, a ajuns la final | Statul român așteaptă decizia, după ce Tribunalul a declarat închisă procedura în litigiul în care pretențiile se ridică la cca. 836 milioane USD. Ce onorarii au fost plătite firmelor de avocați care au asigurat apărarea
2024 a fost un an aglomerat pentru Departamentul juridic al Farmexim & Help Net | De vorbă cu Mihaela Scărlătescu, Head of Legal and Compliance Director despre actele normative cu impact în activitatea companiei, modificările legislative așteptate și proiectele interesante în care a fost implicată echipa de avocați interni
GDPR | Avocații WH Simion & Partners se așteaptă ca practica de protecție a datelor cu caracter personal să devină și mai relevantă, având în vedere că, în următorii ani, reglementările ar putea să evolueze pentru a acoperi noi domenii, cum ar fi inteligența artificială, internetul lucrurilor (IoT) și blockchain-ul. Despre proiectele „flagship” ale echipei, într-o discuție cu Cosmina Simion (Managing Partner) și Petrus Partene (Senior Associate)
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Iulian Gânju, Head of Legal - Iulius Group: „Mi-a plăcut foarte mult această zonă de ‘in-house’ deoarece presupune o centrare pe respectarea legislației și corectitudine în procesele de business, idee care rezonează foarte mult și cu principiile și valorile la care mă raportez în fiecare zi”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...