ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Steven Greenway va prelua şefia operatorului low-cost Blue Air, începând cu 1 martie 2022

22 Februarie 2022   |   Agerpres

Greenway preia mandatul de CEO al Blue Air de la Oana Petrescu, care îşi va continua misiunea la Blue Air în calitate de preşedinte al Consiliului de Administraţie.

 
 
Steven Greenway va prelua şefia operatorului aerian Blue Air, începând cu data de 1 martie 2022, pentru a coordona relansarea operaţiunilor după pandemie, a anunţat, marţi, compania aeriană.
 
Greenway preia mandatul de CEO al Blue Air de la Oana Petrescu, care îşi va continua misiunea la Blue Air în calitate de preşedinte al Consiliului de Administraţie.
 
Noul CEO are peste 25 ani de experienţă în industria aviatică low-cost - atât în Europa, cât şi în Statele Unite, Australia şi Canada, în companii precum Swoop, WestJet, Scoot, SkyEurope, Virgin Blue, Virgin Atlantic sau Qantas.
 
"Mă bucur să anunţ preluarea mandatului de CEO al Blue Air de către Steven Greenway începând cu data de 1 martie 2022. Steven are peste 25 ani de experienţă în industria aviatică low-cost - atât în Europa, cât şi în Statele Unite, Australia şi Canada şi este un profesionist recunoscut pentru atenţia deosebita pe care o acordă experienţei pasagerilor - atât în zbor, cât şi online şi pe aeroport, şi pentru viziunea sa integrată privind viitorul aviaţiei low-cost. În ultimele 6 luni Steven a fost deja parte integrantă a echipei noastre de specialişti cu ajutorul cărora am revizuit şi definitivat atât reperele ambiţiei noastre de a deveni un jucător important pe piaţa low-cost europeană, cât şi planul de relansare post-pandemie al companiei şi strategia de finanţare a acestui plan", a spus Oana Petrescu.
 
Deşi în această perioadă cererea de transport low-cost între ţările europene este încă redusă din cauza restricţiilor de călătorie impuse de diferite state, Blue Air se pregăteşte ca începând cu luna iunie să revină la niveluri operaţionale similare cu cele de dinainte de pandemie, se arată în comunicatul companiei remis AGERPRES.
 
Blue Air consideră că lunile care vor urma vor fi critice pentru modul în care se va reconfigura piaţa aviatică europeană după pandemie, şi că viitorul companiei în următorii ani depinde de disciplina mobilizării resurselor în perioada următoare, astfel încât să opereze un sezon de vara profitabil şi să se poziţioneze ca prima opţiune a pasagerilor pentru destinaţiile pe care le deserveşte.
 
"În ultimele 6 luni am avut privilegiul de a lucra alături de echipa Blue Air, de a înţelege povestea şi parcursul companiei, şi sunt încântat de această oportunitate. Aştept cu nerăbdare să mă alătur echipei Blue Air începând cu 1 martie şi să continui planul de redresare care va consacra Blue Air ca lider în transportul aerian low cost din Europa(...)", a spus Steven Greenway.
 
El a precizat că în prezent, Blue Air are toate ingredientele necesare succesului: o echipă profesionistă, o nouă flotă de aeronave Boeing 737 MAX8, eficientă din punct de vedere al combustibilului, investiţii solide în IT şi o reţea performantă de aeroporturi convenabile şi de destinaţii foarte solicitate.
 
După doi ani în care Blue Air şi-a ajustat continuu nivelul de operare, dimensiunea flotei, sistemele informatice, reţeaua deservită, şi a investit în îmbunătăţirea experienţei de călătorie a pasagerilor săi, compania este pregătită să înceapă o nouă etapă de dezvoltare, se arată în comunicatul operatorului.
 
Odată cu noile aeronave Boeing 737-8 MAX care vor fi recepţionate anul acesta, Blue Air va deveni una dintre companiile cu cele mai noi flote din Europa.
 
Blue Air este cea mai mare companie aeriană românească după numărul de pasageri transportaţi, cu un model de business Ultra - Low - Cost (ULC) şi cu abordare centrată pe nevoile pasagerilor. Cu o echipă formată din aproximativ 800 de profesionişti, compania operează avioane tip Boeing 737. În cei 17 ani de activitate, Blue Air a transportat peste 32 de milioane de pasageri şi a zburat peste 340 milioane de kilometri. Compania este certificată IATA Operaţional Safety Audit (IOSA) de către Internaţional Air Transport Association (IATA) pentru standarde excepţionale de operare şi este membră cu drepturi depline IATA.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2334 / 8056
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Kinstellar is recruiting a junior to mid-level Litigation Lawyer
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Women in Business Law Awards 2024 | Două firme locale independente și două birouri ale unor firme internaționale, pe lista scurtă pentru premiul ”Firma anului în Europa de Est”. Popescu & Asociații, câștigătoarea de anul trecut, listată în trei categorii
Kinstellar a acordat consultanță ING Bank N.V. cu privire la o nouă facilitate de credit senior de 150 de milioane de euro acordată furnizorului român de servicii de telecomunicații DIGI România. Magdalena Răducanu (Special Counsel) a coordonat echipa
Raport IT&C: Oportunități de cooperare între Marea Britanie ̸ România | Mircea Moraru, Counsel la CMS România: Pentru investitorii britanici care iau în considerare scena dinamică de IT&C din România, este esențial să înțeleagă și să navigheze printre complexitățile juridice
Vasile Țiple, fostul Consilier General al UiPath și fondatorul Goodlegal, se alătură KPMG Legal - Toncescu și Asociații
PNSA a consiliat Grupul Orange în fuziunea post-achiziție dintre Orange România și Orange România Communications. Partenerii Bogdan C. Stoica și Irina Ivanciu au coordonat echipele din mai multe arii de practică
Bondoc și Asociații obține un nou succes în materia litigiilor de achiziții publice. Ce avocați au fost în echipa de proiect
Cererea de inițiere a procedurii de arbitraj cerută de Eurohold și EIG a fost înregistrată la ICSID | Reclamanții se pregătesc să conteste restricțiile impuse de Uniunea Europeană în privința acordurilor de investiții încheiate între statele membre și spun că un astfel de arbitraj va crea un precedent pentru alte întreprinderi din UE. Ce avocați fac parte din echipa care consiliază asigurătorul
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Norris Alexandru Mircescu, al cincilea cel mai bun punctaj din anul 2022: ” Mi-am rezervat ultimii doi ani de facultate pentru a descoperi lumea avocaturii. Cel puțin momentan, îmi doresc să progresez și să mă dezvolt în România. Îmi iubesc țara și familia, nu văd cum aș putea sta departe prea mult timp de lucrurile care sunt cele mai importante pentru mine”
Avocații Wolf Theiss văd o creștere de 20-30%, anul acesta, în practica de Dispute Resolution | Ligia Cecilia Popescu, Partenerul Wolf Theiss care coordonează Departamentul de Litigii şi Arbitraj, al doilea ca volum de activitate și ca încasări al biroului din București: “Avem o echipă foarte puternică. O parte semnificativă a portofoliului de clienţi ai practicii provine din recomandări provenite de la firme internaţionale de avocatură”
Mergermarket - League Tables of Legal Advisors (Q1 2024) | Piața de M&A își revine în primul trimestru și crește cu o treime, la nivel global și cu 42% în Europa. CMS, printre primele în clasamentul global și în Europa. Wolf Theiss și DLA Piper, pe podium în Europa Centrală și de Est
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...