ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Steven Greenway va prelua şefia operatorului low-cost Blue Air, începând cu 1 martie 2022

22 Februarie 2022   |   Agerpres

Greenway preia mandatul de CEO al Blue Air de la Oana Petrescu, care îşi va continua misiunea la Blue Air în calitate de preşedinte al Consiliului de Administraţie.

 
 
Steven Greenway va prelua şefia operatorului aerian Blue Air, începând cu data de 1 martie 2022, pentru a coordona relansarea operaţiunilor după pandemie, a anunţat, marţi, compania aeriană.
 
Greenway preia mandatul de CEO al Blue Air de la Oana Petrescu, care îşi va continua misiunea la Blue Air în calitate de preşedinte al Consiliului de Administraţie.
 
Noul CEO are peste 25 ani de experienţă în industria aviatică low-cost - atât în Europa, cât şi în Statele Unite, Australia şi Canada, în companii precum Swoop, WestJet, Scoot, SkyEurope, Virgin Blue, Virgin Atlantic sau Qantas.
 
"Mă bucur să anunţ preluarea mandatului de CEO al Blue Air de către Steven Greenway începând cu data de 1 martie 2022. Steven are peste 25 ani de experienţă în industria aviatică low-cost - atât în Europa, cât şi în Statele Unite, Australia şi Canada şi este un profesionist recunoscut pentru atenţia deosebita pe care o acordă experienţei pasagerilor - atât în zbor, cât şi online şi pe aeroport, şi pentru viziunea sa integrată privind viitorul aviaţiei low-cost. În ultimele 6 luni Steven a fost deja parte integrantă a echipei noastre de specialişti cu ajutorul cărora am revizuit şi definitivat atât reperele ambiţiei noastre de a deveni un jucător important pe piaţa low-cost europeană, cât şi planul de relansare post-pandemie al companiei şi strategia de finanţare a acestui plan", a spus Oana Petrescu.
 
Deşi în această perioadă cererea de transport low-cost între ţările europene este încă redusă din cauza restricţiilor de călătorie impuse de diferite state, Blue Air se pregăteşte ca începând cu luna iunie să revină la niveluri operaţionale similare cu cele de dinainte de pandemie, se arată în comunicatul companiei remis AGERPRES.
 
Blue Air consideră că lunile care vor urma vor fi critice pentru modul în care se va reconfigura piaţa aviatică europeană după pandemie, şi că viitorul companiei în următorii ani depinde de disciplina mobilizării resurselor în perioada următoare, astfel încât să opereze un sezon de vara profitabil şi să se poziţioneze ca prima opţiune a pasagerilor pentru destinaţiile pe care le deserveşte.
 
"În ultimele 6 luni am avut privilegiul de a lucra alături de echipa Blue Air, de a înţelege povestea şi parcursul companiei, şi sunt încântat de această oportunitate. Aştept cu nerăbdare să mă alătur echipei Blue Air începând cu 1 martie şi să continui planul de redresare care va consacra Blue Air ca lider în transportul aerian low cost din Europa(...)", a spus Steven Greenway.
 
El a precizat că în prezent, Blue Air are toate ingredientele necesare succesului: o echipă profesionistă, o nouă flotă de aeronave Boeing 737 MAX8, eficientă din punct de vedere al combustibilului, investiţii solide în IT şi o reţea performantă de aeroporturi convenabile şi de destinaţii foarte solicitate.
 
După doi ani în care Blue Air şi-a ajustat continuu nivelul de operare, dimensiunea flotei, sistemele informatice, reţeaua deservită, şi a investit în îmbunătăţirea experienţei de călătorie a pasagerilor săi, compania este pregătită să înceapă o nouă etapă de dezvoltare, se arată în comunicatul operatorului.
 
Odată cu noile aeronave Boeing 737-8 MAX care vor fi recepţionate anul acesta, Blue Air va deveni una dintre companiile cu cele mai noi flote din Europa.
 
Blue Air este cea mai mare companie aeriană românească după numărul de pasageri transportaţi, cu un model de business Ultra - Low - Cost (ULC) şi cu abordare centrată pe nevoile pasagerilor. Cu o echipă formată din aproximativ 800 de profesionişti, compania operează avioane tip Boeing 737. În cei 17 ani de activitate, Blue Air a transportat peste 32 de milioane de pasageri şi a zburat peste 340 milioane de kilometri. Compania este certificată IATA Operaţional Safety Audit (IOSA) de către Internaţional Air Transport Association (IATA) pentru standarde excepţionale de operare şi este membră cu drepturi depline IATA.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2355 / 8077
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Bulboacă & Asociații is looking for an Associate | Insolvency | Litigation
CMS asistă Alcedo cu privire la achiziția Naturevo. Echipa, condusă de Horea Popescu (Managing Partner) și Mircea Moraru (Counsel)
CMS asistă Alior Bank la vânzarea unui portofoliu de credite performante de retail de aproximativ 97 milioane RON. Echipa de avocați a fost coordonată de Rodica Manea (Partener)
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Maria Teodora Busuioc, a noua pe listă anul trecut: ”Este o onoare pentru mine să am ocazia să întâlnesc persoanele care se află în miezul vieții juridice din România, care scriu nu numai doctrină, ci și legislație”
LegiTeam: Bulboacă & Asociații is looking for an Associate | Corporate ̸ M&A
LegiTeam: Bulboacă & Asociații is looking for an Associate | Banking & Finance
NNDKP parte din echipa internațională de avocați care a asistat Mengtai Group în achiziția grupului Alu Menziken. Ruxandra Bologa (Partener) a coordonat echipa
ZRVP facilitează relocarea Tech-Con Industry, un jucător important pe piața de automatizări din România, în VLPark Bucharest West. Marina - Crenguța Florea (partener) și Lavinia Ludovic (senior associate), în prim plan
CMS și ACCESS alături de Agir Global în achiziția subsidiarei din România a Sidma Group. Echipa de avocați a fost coordonată de Elena Andrei și Horea Popescu (M&A)
Clifford Chance Badea asistă BERD și OTP Bank în finanțarea de 93 mil. EUR a unui parc eolian de 102 MW din România. Echipa, coordonată de Daniel Badea (Clifford Chance Bucharest Managing Partner) și Jared Grubb (Partener Finance)
Dispute Resolution | Volumul mandatelor care ridică probleme de drept complicate, acordate firmei Mitel & Asociații, a crescut și anul acesta. Magda Dima, partenerul coordonator al practicii: ”În prezent, gestionăm un număr impresionant de litigii complexe, care au un grad ridicat de sofisticare dat și de nevoia de înțelegere a componentelor tehnice specifice industriei din care provin clienții noștri”
Kinstellar a acordat consultanță companiei Canadian Nuclear Partners cu privire la acordul cadru cu Nuclearelectrica pentru retehnologizarea Unității 1 de la centrala nucleară de la Cernavodă. Partenerul Iustinian Captariu a coordonat echipa de avocați din mai multe arii de practică
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...