ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Steven Greenway va prelua şefia operatorului low-cost Blue Air, începând cu 1 martie 2022

22 Februarie 2022   |   Agerpres

Greenway preia mandatul de CEO al Blue Air de la Oana Petrescu, care îşi va continua misiunea la Blue Air în calitate de preşedinte al Consiliului de Administraţie.

 
 
Steven Greenway va prelua şefia operatorului aerian Blue Air, începând cu data de 1 martie 2022, pentru a coordona relansarea operaţiunilor după pandemie, a anunţat, marţi, compania aeriană.
 
Greenway preia mandatul de CEO al Blue Air de la Oana Petrescu, care îşi va continua misiunea la Blue Air în calitate de preşedinte al Consiliului de Administraţie.
 
Noul CEO are peste 25 ani de experienţă în industria aviatică low-cost - atât în Europa, cât şi în Statele Unite, Australia şi Canada, în companii precum Swoop, WestJet, Scoot, SkyEurope, Virgin Blue, Virgin Atlantic sau Qantas.
 
"Mă bucur să anunţ preluarea mandatului de CEO al Blue Air de către Steven Greenway începând cu data de 1 martie 2022. Steven are peste 25 ani de experienţă în industria aviatică low-cost - atât în Europa, cât şi în Statele Unite, Australia şi Canada şi este un profesionist recunoscut pentru atenţia deosebita pe care o acordă experienţei pasagerilor - atât în zbor, cât şi online şi pe aeroport, şi pentru viziunea sa integrată privind viitorul aviaţiei low-cost. În ultimele 6 luni Steven a fost deja parte integrantă a echipei noastre de specialişti cu ajutorul cărora am revizuit şi definitivat atât reperele ambiţiei noastre de a deveni un jucător important pe piaţa low-cost europeană, cât şi planul de relansare post-pandemie al companiei şi strategia de finanţare a acestui plan", a spus Oana Petrescu.
 
Deşi în această perioadă cererea de transport low-cost între ţările europene este încă redusă din cauza restricţiilor de călătorie impuse de diferite state, Blue Air se pregăteşte ca începând cu luna iunie să revină la niveluri operaţionale similare cu cele de dinainte de pandemie, se arată în comunicatul companiei remis AGERPRES.
 
Blue Air consideră că lunile care vor urma vor fi critice pentru modul în care se va reconfigura piaţa aviatică europeană după pandemie, şi că viitorul companiei în următorii ani depinde de disciplina mobilizării resurselor în perioada următoare, astfel încât să opereze un sezon de vara profitabil şi să se poziţioneze ca prima opţiune a pasagerilor pentru destinaţiile pe care le deserveşte.
 
"În ultimele 6 luni am avut privilegiul de a lucra alături de echipa Blue Air, de a înţelege povestea şi parcursul companiei, şi sunt încântat de această oportunitate. Aştept cu nerăbdare să mă alătur echipei Blue Air începând cu 1 martie şi să continui planul de redresare care va consacra Blue Air ca lider în transportul aerian low cost din Europa(...)", a spus Steven Greenway.
 
El a precizat că în prezent, Blue Air are toate ingredientele necesare succesului: o echipă profesionistă, o nouă flotă de aeronave Boeing 737 MAX8, eficientă din punct de vedere al combustibilului, investiţii solide în IT şi o reţea performantă de aeroporturi convenabile şi de destinaţii foarte solicitate.
 
După doi ani în care Blue Air şi-a ajustat continuu nivelul de operare, dimensiunea flotei, sistemele informatice, reţeaua deservită, şi a investit în îmbunătăţirea experienţei de călătorie a pasagerilor săi, compania este pregătită să înceapă o nouă etapă de dezvoltare, se arată în comunicatul operatorului.
 
Odată cu noile aeronave Boeing 737-8 MAX care vor fi recepţionate anul acesta, Blue Air va deveni una dintre companiile cu cele mai noi flote din Europa.
 
Blue Air este cea mai mare companie aeriană românească după numărul de pasageri transportaţi, cu un model de business Ultra - Low - Cost (ULC) şi cu abordare centrată pe nevoile pasagerilor. Cu o echipă formată din aproximativ 800 de profesionişti, compania operează avioane tip Boeing 737. În cei 17 ani de activitate, Blue Air a transportat peste 32 de milioane de pasageri şi a zburat peste 340 milioane de kilometri. Compania este certificată IATA Operaţional Safety Audit (IOSA) de către Internaţional Air Transport Association (IATA) pentru standarde excepţionale de operare şi este membră cu drepturi depline IATA.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2469 / 8191
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Băiculescu & Asociații își consolidează echipa | Horațiu Pătrașcu, fost judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție se alătură pe poziția de Counsel și va coordona practica de Contencios Administrativ și Fiscal
Cariere în Drept | Andrea Roxana Chihaia, printre cei mai buni zece absolvenți ai generației sale, acum stagiară, a intrat în profesie cu emoție și entuziasm. Ea spune că performanța nu se întreține singură, ci trebuie susținută. ”Trebuie să începem ca societate să credem în tineri, în potențialul lor și să le oferim oportunități pe măsură”
A nouăsprezecea ediție a Școlii de vară la NNDKP | Internship-ul include, pe lângă componenta practică, o serie de training-uri generale care facilitează integrarea în firmă și mai multe cursuri de specialitate. Ce trebuie să știe tinerii aflați la început de drum care vor să se alăture uneia dintre cele mai performante echipe de avocați și care sunt așteptările NNDKP legate de viitorii profesioniști care vor contribui la succesul firmei
RTPR și Schoenherr, alături de Romcim la achiziția Tehno World. Vânzătorul a lucrat cu avocații PNSA
CMS asistă INVL în finanțarea de 24 milioane EUR acordată de BERD și Eiffel pentru construcția unei centrale solare în România
LegiTeam: Experienced Lawyer Employment | Reff & Associates
RTPR a asistat Grupul Evryo la vânzarea portofoliului de energie regenerabilă către PPC Group. Echipa de avocați a fost coordonată de Roxana Ionescu (Partner) și Cezara Urzică (Senior Associate)
INTERVIU | Cosmin Vasile, singurul avocat român evidențiat ca Thought Leader atât în practica de Arbitration, cât și de Commercial Litigation, în Who’s Who Legal ̸ Lexology: ”Avem șansa să fim implicați într-un număr foarte mare de arbitraje internaționale, de la comerciale la investiționale, dar și în numeroase arbitraje domestice. Pe de altă parte, reputația firmei noastre de litigatori excepționali ne dă șansa să gestionăm numeroase proiecte semnificative ca miză, sonoritate a părților implicate și care au o componentă internațională”
Promovări la Schoenherr & Asociații: Nora Olah devine local partner, alți trei avocați fac un pas înainte în carieră | Sebastian Guțiu (managing partner): ”Avocații promovați sunt specializați în domenii în care activitatea firmei s-a intensificat în ultimii ani. Fiecare dintre ei este un specialist confirmat în domeniul său de activitate”
ITR EMEA Tax Awards 2024 | Băncilă Diaconu și Asociații, Popescu & Asociații și Țuca Zbarcea & Asociații concurează pentru titlul de firma anului în România în domeniul taxelor. Popescu & Asociații și Țuca Zbârcea au câte trei nominalizări în jurisdicția locală, iar NNDKP este pe lista scurtă pentru distincția de firma anului în dispute fiscale
Ana-Maria Baciu este singurul avocat din România nominalizat pentru premiul ‘Regulatory Lawyer or In-House Counsel of the Year’ acordat în cadrul Global Regulatory Awards 2024
NNDKP a asistat AAylex One în legătură cu o finanțare de 20 de milioane de euro acordată de CEC Bank și Alpha Bank Romania | Valentin Voinescu (Partener) și Cătălina Dan (Asociat Senior), în prim plan
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...