ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

UniCredit şi-ar putea muta operaţiunile non-italiene sub controlul unui holding german (Bloomberg)

15 Octombrie 2019   |   AGERPRES

O opţiune analizată este ca, la o dată ulterioară, să fie listat la bursă un pachet de până la 30% din acţiunile noii companii. De asemenea, sursele susţin că sunt analizate şi alte locaţii posibile, pe lângă Germania, pentru noul holding.

 
 
Grupul bancar italian UniCredit SpA, prezent şi pe piaţa din România, a comunicat oficialilor de la Banca Centrală Europeană că ar putea înfiinţa o companie de tip holding în Germania care să controleze o parte din afacerile sale, o mutare care ar putea să îi reducă costurile de finanţare şi ar proteja operaţiunile băncii de orice criză viitoare în Italia, au declarat pentru Bloomberg mai multe surse din apropierea acestui dosar.

Potrivit acestor surse, conform unui plan ce ar putea fi dezvăluit la o întâlnire cu investitorii ce va fi organizată la începutul lunii decembrie, UniCredit ar putea să-şi mute unele sau toate activele non-italiene sub controlul unei noi companii de tip holding. O opţiune analizată este ca, la o dată ulterioară, să fie listat la bursă un pachet de până la 30% din acţiunile noii companii. De asemenea, sursele susţin că sunt analizate şi alte locaţii posibile, pe lângă Germania, pentru noul holding.


De la numirea lui Jean Pierre Mustier în fruntea UniCredit, în 2016, banca italiană a demarat un vast proces de reorganizare care s-a reflectat în mod pozitiv asupra rezultatelor sale financiare şi solidităţii capitalului.

Plasarea activelor sub controlul unei noi companii germane ar putea permite UniCredit să îşi reducă costurile de finanţare. În prezent, indicele credit default swap (CDS) al UniCredit arată că diviziile din Austria şi Germania se împrumută la costuri mai mici decât banca mamă. În plus, varianta unui holding german ar putea proteja activele UniCredit de eventualele crize politice sau economice din Italia.

UniCredit activează în 14 ţări din Europa, cu operaţiuni semnificative în Germania şi Austria precum şi în Europa Centrală şi de Est. Banca obţine mai mult de jumătate din veniturile sale în afara Italiei.

UniCredit deţine Hypovereinsbank, una din cele mai mari bănci din Germania, cu active de 287 miliarde euro la finele lui 2018. Până acum, banca italiană nu a putut depăşi rezistenţa exprimată de organismele de reglementare la intenţia sa de a utiliza lichiditatea HVB pentru a sprijini ale părţi ale grupului din afara Germaniei.

În România, grupul UniCredit este prezent prin UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 6842 / 8074
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Bulboacă & Asociații is looking for an Associate | Banking & Finance
NNDKP parte din echipa internațională de avocați care a asistat Mengtai Group în achiziția grupului Alu Menziken. Ruxandra Bologa (Partener) a coordonat echipa
ZRVP facilitează relocarea Tech-Con Industry, un jucător important pe piața de automatizări din România, în VLPark Bucharest West. Marina - Crenguța Florea (partener) și Lavinia Ludovic (senior associate), în prim plan
CMS și ACCESS alături de Agir Global în achiziția subsidiarei din România a Sidma Group. Echipa de avocați a fost coordonată de Elena Andrei și Horea Popescu (M&A)
Clifford Chance Badea asistă BERD și OTP Bank în finanțarea de 93 mil. EUR a unui parc eolian de 102 MW din România. Echipa, coordonată de Daniel Badea (Clifford Chance Bucharest Managing Partner) și Jared Grubb (Partener Finance)
Dispute Resolution | Volumul mandatelor care ridică probleme de drept complicate, acordate firmei Mitel & Asociații, a crescut și anul acesta. Magda Dima, partenerul coordonator al practicii: ”În prezent, gestionăm un număr impresionant de litigii complexe, care au un grad ridicat de sofisticare dat și de nevoia de înțelegere a componentelor tehnice specifice industriei din care provin clienții noștri”
bpv GRIGORESCU ȘTEFĂNICĂ recrutează un partener de la Dentons. Cristina Dăianu intră în echipa de Drept Societar și Fuziuni și Achiziții tot pe poziția de partener. ”Firma oferă o platformă excelentă pentru practica mea”, spune avocata
Kinstellar a acordat consultanță companiei Canadian Nuclear Partners cu privire la acordul cadru cu Nuclearelectrica pentru retehnologizarea Unității 1 de la centrala nucleară de la Cernavodă. Partenerul Iustinian Captariu a coordonat echipa de avocați din mai multe arii de practică
Țuca Zbârcea & Asociații obține sesizarea CJUE într-un litigiu de achiziții publice în domeniul tehnologiilor medicale inovatoare
Clifford Chance Badea a asistat MORE în achiziția unui proiect cu o capacitate de 86 MW, prin care intră pe piața de energie regenerabilă din România. Nadia Badea, Partener Clifford Chance, coordonatoarea echipei de proiect: ”România se află pe radarul investitorilor de calibru în energie regenerabilă”
Grupul Acibadem (Turcia) poartă discuții one-to-one cu fondul de investiții MidEuropa pentru preluarea rețelei de sănătate Regina Maria | Mergermarket: Vânzătorul caută să obțină un multiplu de 13x EBITDA pentru platforma de asistență medicală, ceea ce implică o evaluare de aproximativ 1,3 miliarde de euro
România primește câștig de cauzã în arbitrajul ICSID cerut de Nova Group Investments, legat de dosarul falimentului Astra Asigurãri. Ce onorarii au fost plătite firmelor de avocați care au asigurat apărarea
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...