ZRVP a asistat grupul ALRO în finanțarea de 40 mil. $ acordată de BSTDB, cu o echipă coordonată de Ioana Racoți (partener senior) și Elena Iacob (partener). Banca a avut alături biroul local al unei firme internaționale
15 Iulie 2021
A.D.Împrumutul pe 7 ani va fi utilizat în principal pentru îmbunătățirea performanței energetice a companiei, precum și a capacității de producție cu valoare adăugată.
Sursa: AGERPRES |
Grupul Alro a fost asistat de avocații cu care colaborează în mod tradițional pe piața locală în finanțarea de 40 de milioane de dolari primită de la Banca de Comerț și Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB), în timp ce creditorul a apelat în acest proiect la biroul local al unei firme internaționale, au declarat pentru BizLawyer surse din piața bancară.
Reamintim că BSTDB a anunțat zilele trecute că acordă un împrumut corporativ de 40 de milioane de dolari producătorului român de aluminiu ALRO, parte a grupului Vimetco, pentru programul său de investiții de capital. Împrumutul pe 7 ani va fi utilizat în principal pentru îmbunătățirea performanței energetice a companiei, precum și a capacității de producție cu valoare adăugată.
Reamintim că BSTDB a anunțat zilele trecute că acordă un împrumut corporativ de 40 de milioane de dolari producătorului român de aluminiu ALRO, parte a grupului Vimetco, pentru programul său de investiții de capital. Împrumutul pe 7 ani va fi utilizat în principal pentru îmbunătățirea performanței energetice a companiei, precum și a capacității de producție cu valoare adăugată.
Costul total al proiectului se ridică la aproximativ 95 milioane USD și va fi, de asemenea, finanțat de băncile comerciale românești și internaționale. . .
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners (ZRVP) este firma de avocatură care asistă Grupul Alro în toate proiectele locale, iar în această finanțare echipa a fost coordonată de name partner-ul Ioana Racoți și de partenerul Elena Iacob, au precizat sursele pentru BizLawyer.
De altfel, avocații ZRVP au fost vizibili la finele anului trecut și într-o altă finanțare, de 150 mil. E, obținută de Alro de la un sindicat bancar, în care a fost prezentă și firma internațională Simmons & Simmons. În acel proiect, echipa ZRVP a fost coordonată de Ioana Racoți, Partener Senior, Elena Iacob, Partener și Oana Dragomir, Avocat Asociat Senior.
”Simmons & Simmons și Zamfirescu Racoți Vasile & Partners au avut o înțelegere aprofundată a complexității facilității de credit și a industriei aluminiului și au constituit un element notabil și definitoriu în încheierea acestei tranzacții”, a declarat la acea vreme Marian Năstase, preşedintele Consiliului de Administraţie al Alro.
Acordul încheiat săptămâna aceasta marchează o nouă etapă a parteneriatului dintre BSTDB și ALRO, care a început încă din 2015. De atunci, Banca a acordat o sumă totală de 120 de milioane USD pentru a sprijini dezvoltarea Grupului.
”Având în vedere perspectivele pozitive pentru economie, suntem de părere că ALRO va putea răspunde cererii interne crescute și va avea un impact substanțial asupra dezvoltării economiei românești, inclusiv prin crearea de locuri de muncă, creșterea exporturilor și a veniturilor pentru bugetul de stat”, a declarat Dmitry Pankin, Președintele BSTDB.
„Conducem o afacere responsabilă, iar investițiile semnificative realizate în proiecte care vizează protejarea mediului prin reducerea emisiilor, îmbunătățirea eficienței energetice și optimizarea utilizării resurselor sunt dovezi ale progresului nostru în această direcție. Acest nou acord reprezintă o recunoaștere a eforturilor realizate și suntem încântați să continuăm parteneriatul cu BSTDB, un susținător activ al proiectelor și afacerilor noastre durabile”, a declarat zilele trecute Marian Năstase, președintele ALRO.
BSTDB lucrează cu avocații Dentons
BSTDB a fost asistată în finanțarea acordată ALRO de biroul local al firmei Dentons, printr-o echipă coordonată de partenerii Timothy Stubbs (Head of Banking and Finance, Rusia) și Perry Zizzi (Romania Managing Partner). Din echipa Dentons au făcut parte Dennis Montgomery (counsel, Rusia), Oana Ionascu (counsel, România) și Cristina Staicu (associate, România).
Biroul Dentons București a consiliat Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre, în urmă cu câteva luni, și în acordarea unui alt împrumut, de 50 de milioane euro, către One United Tower pentru dezvoltarea unei clădiri de birouri în zona Floreasca din București. Echipa multidisciplinară Dentons București care a oferit atunci consultanță pentru BSTDB a fost condusă de partenerul Simona Marin.
ALRO, fondată în 1961, este o filială a Vimetco N.V. (Olanda), un producător global de aluminiu primar și prelucrat. ALRO este unul dintre cei mai mari companii integrate pe verticală din Europa care produce aluminiu, având o capacitate de producție anuală instalată de 265.000 de tone de aluminiu electrolitic, 35.000 de tone de aluminiu reciclat și 335.000 de tone de aluminiu turnat. ALRO își exportă produsele în peste 50 de țări din întreaga lume. Produsele ALRO au mai multe certificări pentru industriile aerospațială și auto și respectă atât standardele de calitate pentru aluminiu primar ale Bursei de Metale din Londra, cât și standardele internaționale pentru produsele laminate plat.
Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB) este o instituție financiară internațională înființată de Albania, Armenia, Azerbaijan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Moldova, România, Rusia, Turcia și Ucraina. Sediul central este în Salonic, Grecia. Banca sprijină dezvoltarea economică și cooperarea regională prin acordarea de împrumuturi, linii de credit, capitaluri și garanții pentru proiecte și prin finanțări comerciale în sectoarele publice și private din țările membre. Capitalul autorizat al Băncii este de 3,45 miliarde de euro. BSTDB beneficiază de un rating pe termen lung “A-” acordat de Standard and Poor's (S&P) şi “A2” acordat de Moody's.
Publicitate pe BizLawyer? |
Articol 4049 / 8473 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Refinitiv Legal Advisers - Full Year 2024 | La nivel global, piața fuziunilor și achizițiilor a crescut cu 10% anul trecut, iar pe continentul European avansul a fost de 22%. CMS, în Top 10 consultanți juridici care au asistat cele mai multe tranzacții de M&A la nivel global, Clifford Chance se remarcă pe ”bătrânul continent”, iar Schoenher în Estul Europei, regiune în care Filip & Company a intrat în Top 25
Filip & Company a asistat PayPoint Services în contractarea unui credit sindicalizat de la UniCredit Bank și BERD | Alexandru Bîrsan (partener) şi Camelia Ianțuc (senior associate) au coordonat echipa de proiect
Iablonschi & Asociații se alătură rețelei Marcalliance, care își consolidează astfel rețeaua globală și prezența în Europa de Est | Dorothée De Bernis (Președinte Marcalliance): ”Ne bazăm în România pe o echipă juridică de încredere”
Hațegan Attorneys, firmă de avocatură de tip butique cu sediul la Timișoara, își consolidează practica de Banking & Finance prin cooptarea unui profesionist cu experiență în corporate banking pe poziția de counsel
Arbitrajul ICSID cerut de 15 firme și 28 de persoane fizice din 7 țări, care care cer compensații pentru tratamentul aplicat de autoritățile române, a ajuns la final | Statul român așteaptă decizia, după ce Tribunalul a declarat închisă procedura în litigiul în care pretențiile se ridică la cca. 213 milioane USD. Ce onorarii au fost plătite firmelor de avocați care au asigurat apărarea
Filip & Company asistă Credit Europe Bank România în fuziunea transfrontalieră cu Credit Europe Bank NV | Partenerele Alexandra Manciulea și Eliza Baias au coordonat echipa. Modificarea semnificativă a cadrului legislativ pe parcursul pregătirii acestei fuziuni a adăugat complexitate proiectului, spun avocații
Primele mișcări pe piața muncii din avocatură | Băncilă Diaconu & Asociații recrutează un partener de la Stratulat Albulescu și un fost Head of Legal din sectorul bancar se alătură firmei Rizoiu & Asociații
Edward Sukyas pierde arbitrajul cu statul român și trebuie să plătească peste o jumătate de milion de euro - cheltuieli arbitrale și onorarii plătite avocaților care au apărat România. Litigiul cu Jack Sukyas merge mai departe, modul de alocare a cheltuielilor de arbitraj fiind decis într-o etapă ulterioară a procedurii | Cât au însumat onorariile primite de avocații români aflați de-o parte și alta a baricadei și ce sume au încasat arbitrii
Cum a fost anul 2024 pentru Duțescu & Partners: poziționare în topul internațional al firmelor de avocați evidențiate în practica de Capital Markets, lansarea practicii de drept islamic și multe victorii obținute pentru clienți | De vorbă cu Dr. Cristian Duțescu (partener fondator) și Casiana Dușa (partener) despre parcurs, proiecte și realizări
Precedent important obținut de RTPR pentru Premier Energy Furnizare în materia teoriei impreviziunii. Despăgubiri de aproximativ 4 milioane EUR și dobânzi legale penalizatoare, ca urmare a neexecutării unui contract de furnizare de energie încheiat pe piața PCCB-BC. Alexandru Stănoiu (Counsel) și Ana Popa (Senior Associate), în echipa coordonată de Valentin Berea (Partener)
Bulboacă și Asociații facilitează atragerea de finanțare, la final de an, pentru o companie românească de succes din industria panificației
Pentru echipa de insolvență de la Țuca Zbârcea & Asociații, anul 2024 s-a caracterizat printr-o intensificare a volumului de muncă, cu mandate noi care s-au adăugat unui portofoliu existent bogat. Cele mai multe proiecte au avut complexitate și miză ridicată, necesitând extinderea echipelor implicate și un volum mai intens de activitate | De vorbă cu Cătălina Mihăilescu (Partener) despre activitatea departamentului și planurile de viitor
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...