ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Burnete (Concordia): Taxele nu trebuie să crească; companiile fac eforturi să rămână pe linia de plutire

17 Martie 2022   |   Agerpres

El a adăugat că "orice gânduri ar fi existat în acest sens trebuie amânate".

 
 
Taxele nu trebuie să crească într-o criză în care companiile sunt oricum date peste cap şi fac eforturi să rămână pe linia de plutire, consideră Radu Burnete, director executiv al Confederaţiei Patronale Concordia.
 
El a adăugat că "orice gânduri ar fi existat în acest sens trebuie amânate".
 
"În egală măsură, trebuie să spun că nu cerem nici reducerea taxelor şi impozitelor. Vedem foarte bine că măsurile de sprijin ale consumatorilor şi ale companiilor necesită alocări semnificative şi nu ştiu cum ar putea fi susţinute dacă veniturile statului se reduc, iar ele s-ar putea să scadă şi doar pentru că economia încetineşte. Până trece criza şi acest război, sistemul fiscal trebuie să rămână predictibil. Nu e momentul reformelor şi schimbărilor aici", a declarat Radu Burnete, într-un comunicat transmis joi AGERPRES, despre măsurile economice vehiculate în ultimele zile în spaţiul public.
 
În opinia sa, companiile au nevoie de măsuri ţintite de sprijin acolo unde riscă să îşi piardă competitivitatea din cauza preţurilor la energie.
 
"Nu toată lumea suferă la fel şi nu toată lumea trebuie ajutată în aceeaşi măsură. De partea cealaltă, furnizorii de energie care finanţează în aceste momente schemele de ajutor trebuie să îşi primească mai repede banii înapoi pentru că se confruntă la rândul lor cu probleme. Companiile care sunt nevoite să lucreze cu întreruperi sau să sisteze temporar activitatea au nevoie de extinderea măsurii care le permite reducerea temporară a timpului de lucru. Susţinem, de asemenea, accelerarea tuturor investiţiilor din fonduri europene sau private în noi capacităţi de producere a energiei şi în noi surse de energie", a precizat directorul executiv al Concordia.
 
În acest context, el consideră că "este important ca finanţele publice ale României să nu fie dezechilibrate, fiindcă oricum nu sunt în cea mai bună formă".
 
"Nu ştim cât va dura acest război. Trebuie să păstrăm spaţiu fiscal pentru eventualitatea în care el va fi de lungă durată. Iar dacă vrem să mai câştigăm nişte spaţiu fiscal, cred că Guvernul şi toţi politicienii trebuie să-şi îndrepte atenţia în două direcţii: cum reducem frauda cu TVA şi diversele forme de eludare a impozitării muncii mergând până la plata la negru. Sunt acolo câteva miliarde în plus pe care statul le poate colecta şi nu cred că există moment mai bun să înceapă să o facă", a subliniat Radu Burnete.
 
Confederaţia Patronală Concordia reprezintă 14 dintre cele mai importante sectoare ale economiei naţionale şi este partener de dialog social, reprezentativă la nivel naţional. Cu o contribuţie de peste 26% din în PIB şi un total de peste 330.000 de angajaţi în aproape 2.000 de firme mari şi mici, cu capital românesc şi străin, Concordia este singura organizaţie din România membră în BusinessEurope, Organizaţia Internaţională a Angajatorilor (IOE) şi Business at OECD (BIAC). 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 3774 / 8788
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
Totul despre admiterea la Facultatea de Drept a Universitații București | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății, despre examen: ”În elaborarea subiectelor se va proceda, ca în fiecare an, la câteva inovații de format menite să asigure selectarea candidaților care și-au însușit substanțial materiile concursului, fără a se limita la rutina formatului de subiecte practicat în anii precedenți. În ultimii ani s-a urcat de la 3,8 candidați pe loc spre 5 candidați pe loc cu finanțare publică și sperăm ca în acest an să menținem tendința de creștere a numărului de candidați și implicit a concurenței”
Industria farmaceutică, o ramură strategică pentru reindustrializarea României, este sprijintă prin implicarea moleculară a avocaților de la Bulboacă & Asociații în tranzacțiile de finanțare și refinanțare a unui lider din domeniul farmaceutic
Filip & Company a asistat grupul Digi Spania la încheierea a două contracte semnificative cu Telefónica Móviles España | Alexandru Bîrsan, partener: ”Aceasta este cea de-a patra tranzacție importantă pe care Digi o încheie în Spania în ultimele 15 luni”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în tranzacția de securitizare sintetică cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții
Cariere în Drept | Povestea Andreei Ungureanu, absolventă a Facultății de Drept din Iași, care a ales magistratura, după un program de master în Științe Penale, dorindu-și să activeze ca procuror. ”Deși pentru început se poate dovedi dificil și frustrant, este esențial pentru un tânăr la început de drum să dobândească lecția răbdării și o modestie a pașilor mici, făcuți cu tenacitate, către un ideal ce urmează a fi șlefuit”, spune tânăra, azi auditor de justiție în cadrul INM
Schoenherr și Asociații SCA | Sebastian Guțiu, numit ca membru supleant al Curții Internaționale de Arbitraj ICC
România a depus o cerere de anulare a hotărârii Tribunalului ICSID prin care a fost obligată să plătească 42,2 mil. € plus dobânzi și cheltuieli unor companii dezvoltatoare de centrale fotovoltaice | Biroul din Paris al unei firme americane și avocații MPR Partners din București reprezintă România în acestă fază a arbitrajului, reclamanții merg cu King & Spalding (Houston și Paris)
CMS obține o hotărâre importantă pentru producătorii de energie electrică și gaze naturale din România. Horia Drăghici, Partener: Această soluție a instanței poate facilita procesul de negociere, în favoarea proprietarilor de proiecte energetice
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...